Web Analytics Made Easy - Statcounter

در گفت و گوی ویژه خبری در رابطه با شهرک‌های صنعتی و مشکلات این شهرک‌ها مواردی مطرح شد.

 

سوال:چه اقداماتی برای شهرک‌های صنعتی تاکنون انجام شده است؟

رسولیان مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی:در هفته دولت ۳۷۲ پروژه زیر ساختی با اعتبار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به بهره برداری رسید. عمده واحده‌ها در شهرک صنعتی و نواحی صنعتی احداث شده اند تمرکز ما بر عدالت اقتصادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عمده کمک‌ها معطوف به استان محروم و مرزی بوده امسال بیش از ۸ هزار میلیارد در این زمینه فعالیت انجام شده است و نزدیک به ده هزار میلیارد تامین مالی شده است.

سوال:آیا استقبال از دانش بنیان‌ها به خوبی انجام می‌گیرد؟

رسولیان:یکی از موارد مهم حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است و دلیل آن نیازمندی صنعت به دانش بنیان‌ها است. یکی از اقدامات در این خصوص اولویت قرار دادن زمین به شرکت‌های دانش بنیان بود.
توافق‌های خوبی با وزارت علوم داریم که پردیس‌های دانش بنیان احداث کنیم که شرکت‌های دانش بنیان در آن استقرار پیدا کنند.

مورد بعد ایجاد کارگاه‌ها با اولویت دانش بنیان‌ها بود حدود هزار و ۵۰۰ کارگاه برنامه ریزی شده و ۴۰۰ کارگاه ایجاد شده است.

سوال:مشکل تامین زمین برای شهرک صنعتی به کجا رسید؟

رسولیان: در حال حاضر بیش از ۱۸ هزار هکتار زمین صنعتی آماده واگذاری داریم. اما در شهر‌های بزرگ هر چه زمین باشد متقاضی هم وجود دارد، اما ما باید عدالت را رعایت کنیم.

ما باید مشوق ویژه به شهر‌های محروم دهیم. در شهر‌های بزرگ برنامه خوبی داریم در سال گذشته ۷ هزار هکتار زمین آماده و اضافه شد. اما اولویت ما با شرکت‌های دانش بنیان است. ۹ هزار و ۹۹۰ هکتار اراضی را به سبب عدم فعالیت پس گرفته ایم که ۷۰۰ هکتار توسط دستگاه قضایی گرفته شد.

ملاحظات مانند تحریم، کرونا در نظر گرفته شده است، اما باید توانایی ساخت را داشته باشند با دلال‌ها برخورد می‌شود واگذاری‌ها الکترونیکی و شفاف شده است.

سوال:در خصوص تامین زیر ساخت‌ها چه اقداماتی انجام شده است؟

رسولیان:تامین زیر ساخت فقط وظیفه وزارت صمت نیست باید دستگاه های خدماتی بر اساس قانون کار انجام دهند یک کار مشارکتی را آغاز کردیم تا مشکلات حل شود. بیش از ۹۳ پست را با وزارت نیرو برای حل مشکل برق مشارکت کردیم.

در شهرک صنعتی عباس آباد مشکل آب وجود ندارد.


آقای پرنیان مدیر کل صنعت و معدن تبریز در خصوص مشکلات صنعتی این استان توضیح داد.

سوال:در تبریز برای دانش بنیان‌ها در حوزه صنعت چه اقدامی انجام شده است؟

پرنیان:محور ما تسهیل است. در ده ماه گذشته توفیقات خوبی در استان در این حوزه داشته ایم بیش از ۲۳۰ واحد صنعتی را به بهره برداری رسانده ایم. ۱۷۰ واحد جدید را با ۵ هزار میلیارد تومان و اشتغال ۳ هزار نفر به بهره برداریم رسانده ایم. بیش از ۳۴۰ واحد که مشکل داشته برطرف شده اند.

سوال:مهم‌ترین مشکل این استان چست؟

پرنیان:تامین نقدینگی و مالی مهم‌ترین مشکل است. افزایش قیمت داشته ایم وتجهیزات گران‌تر شده است.
بررسی که داشته ایم نیاز به ۴۰ هزار میلیارد تسهیلات داریم در سفر وزیر ۱۱ هزار میلیارد آن مصوب شده است.۲۴۰ مورد مشکل شناسایی شده است.

ربیعی مدیر کل سازمان صنعت استان البرز هم در خصوص شرایط این استان گفت: در استان البرز بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی دارد این سیستم جدید که به صورت الکترونیکی شده و مشکل حل شده است.

در سه سال گذشته رتبه اول پرداخت تسهیلات را داشته ایم. بیش از ۹۳ درصد از مصوبات اجرا شده است.
با توجه به پایش سال گذشته ۱۳۹ واحد به چرخه برگشتند.۶۹ واحد داریم که نیازمند نقدینگی هستند و فعالیت کمتری دارند.

قاسمی مدیر صنعت استان هرمزگان گفت:استان هرمزگان وارد فضای صنعتی شده است در مناطق محروم استان شهرک‌های جدید و تخصصی ایجاد کرده ایم عمده مشکلات بحث گاز و برق است که مانعی برای توسعه است. در یک سال گذشته بیش از ۵۰۰ هکتار واگذاری داشته ایم. منتظر دریافت مجوز هستم.

صفاری مدیر عامل شهرک صنعتی استان قزوین نیز در خصوص مشکلات صنعتی این استان گفت:دو موضوع اصلی وجود دارد یکی زیر ساخت‌ها و دیگری صنایع کوچک. در حوزه برق مشکلاتی وجود داشت که حل شد و نواقص تا سال آینده حل خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهرک صنعتی صنایع کوچک شرکت های دانش بنیان دانش بنیان ها انجام شده هزار میلیارد شهرک صنعتی سال گذشته داشته ایم زیر ساخت شهرک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۹۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر علیرضا رهایی در آیین افتتاح موزه دانشگاه امیرکبیر، دنیای امروز را دنیای علم و فناوری توصیف کرد و افزود: آنچه که موجب تفوق و برتری کشورها محسوب می‌شود، میزان پیشرفت در زمینه‌های مرتبط با توسعه فناوری است و شاید بسیاری از معیارهایی که در دنیا مطرح بود، امروز تغییر یافته است.

وی ادامه داد: اگرچه که در کشورما شاید توجه دیر هنگامی به موضوع علم و فناوری شد ولی خوشبختانه در دو دهه اخیر با فرمایشات مقام معظم رهبری و تاسیس و توسعه حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری، جهشی در این حوزه‌ها رخ داد و آن عقب ماندگی‌ها که شاید در سال‌های اولیه مطرح بود تا حد زیادی جبران شده و خواهد شد.
رهایی با بیان اینکه کشور در مسیر تحولی در این حوزه قرار گرفته است، یادآور شد: ایجاد معاونت علمی و پارک‌های فناوری، توسعه شرکت‌های دانش بنیان و تولید محصولات دانش بنیان دستاورد این فعالیت‌ها است.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به شعارهای سالانه با بیان اینکه در سال‌های اخیر این شعارها به سمت اقتصاد دانش بنیان و صنعت دانش بنیان سوق داده شده است، خاطرنشان کرد: با این اقدام، ملزومات تحقق این شعارها مطرح شد که چه تحقیقات و توسعه‌ای رخ دهد تا صنعت دانش بنیان محقق شود. اگر به شعار امسال که جهش تولید با مشارکت مردم توجه کنیم، مجددا موضوع تولید مورد توجه قرار گرفته است.

وی این تولید را شامل تولید دانش بنیان ذکر کرد و ادامه داد: از این رو هم‌ نقش معاونت به عنوان سیاست گذار برجسته است و هم نقش دانشگاه ها در مسیر تولید دانش بنیان باید فعالیت و پتانسیل خود را در این مسیر هدایت کنند و در این زمینه دانشگاه صنعتی امیرکبیر که از دیرباز در حوزه‌های پروژه‌های صنعتی فعال بوده است و به اعتقاد به اینکه همه پتانسیل دانشگاه را باید در توسعه صنعت قرار دهد، نقش مهم و برجسته ای در تحقق این شعار خواهد داشت.

رهایی تاکید کرد: همکاری های بزرگی که ما با صنایع مختلف هوایی، دریایی، بخش های مرتبط با انرژی و نفت و پتروشیمی داریم، موید آن است که عزم دانشگاه جزم است تا امکانات خود را در مسیر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان قرار دهد تا نقش مهمی در تحول اقتصاد دانش بنیان داشته باشد.
وی با اشاره به ارتباطات این دانشگاه با معاونت علمی، خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر جلساتی را برگزار کردیم و مراسم امروز نیز مبدا تحولی در این همکاری جدی است و امیدواریم از این زمینه های همکاری بیشترین بهره را ببریم.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به قرار گرفتن در آستانه روز معلم، ابراز امیدواری کرد که اساتید این دانشگاه و سایر دانشگاه ها با درک شرایط خطیر امروز، مشاهده می کنند که کشور و نظام در یک موقعیت ویژه قرار گرفته است؛ از یک سو هجوم دولت‌های استکباری با اعمال تحریم‌ها علیه کشور و از سوی دیگر فشارهایی که بر ملت مظلوم فلسطین ایجاد و باعث شده مردم فلسطین شهدای بسیار زیادی به جهان اسلام تقدیم کنند.

ربیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ادامه داد: در این شرایط خطیر موضوعات و همکاری ها و استفاده از امکانات کشور به صورت بهینه قطعا بسیار مهم و جدی است و مسوولیت همه ما در این زمینه مهم تلقی می‌شود.

کد خبر 6092057

دیگر خبرها

  • چرا شهرک‌های فدک و کوثر شاهرود به شهرداری واگذار نشد؟
  • آماده سازی اراضی طرح نهضت ملی مسکن در رفسنجان
  • بررسی و ساماندهی توسعه شهرک صنعتی شهرستان انار
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • بازدید رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از دانش‌بنیان‌های شهرک صنعتی هشتگرد
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • واگذاری ۱۹ هزار هکتار از اراضی ملی برای اجرای طرح‌های کشاورزی
  • کسب‌وکارهای دانش‌بنیان را نباید تعطیل کرد، باید به جریان‌های انقلابی، بسیج دانشجویی و مانند آن‌ها فرصت رقابت داد
  • ۸۴۲ هکتار از اراضی ملی به شهرک‌های صنعتی و کشاورزی واگذار شد
  • کلنگ عملیات اجرایی ناحیه صنعتی جویم به زمین زده شد