Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس سازمان بهداشت جهانی، اگر مردم فقط روزی 1 گرم نمک کمتر مصرف کنند جلوی 9 میلیون سکته مغزی و قلبی در سال گرفته خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری برنا؛ می دانیم که مصرف بیش از حد نمک فشار خون را افزایش می دهد که به نوبه خود می تواند منجر به مشکلات قلبی عروقی شود. یک مطالعه جدید اکنون این رابطه را به عنوان یک پیام بهداشت عمومی با عبارات واضح و واضح تعیین کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با نگاهی به داده‌های بهداشتی بزرگسالان در چین، نویسندگان مطالعه تخمین می‌زنند که کاهش تنها 1 گرم نمک مصرفی روزانه برای جلوگیری از 9 میلیون مورد سکته مغزی و حمله قلبی از هم اکنون تا سال 2030 کافی است.

با توجه به احتمال مرگ 4 میلیون مورد از این موارد، چنین اقدام ساده ای می تواند جان افراد زیادی را نجات دهد.

در چین، میانگین مصرف روزانه نمک 11 گرم است که بسیار بالاتر از 5 گرم توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO). محققان آخرین آمار را در مورد اندازه جمعیت، مصرف نمک، فشار خون و نرخ بیماری جمع آوری کردند.

محققان در مقاله منتشر شده خود می نویسند: "تخمین های قبلی از تاثیر کاهش مصرف نمک بر سلامتی در چین از منابع داده منسوخ یا غیرقابل اعتماد استفاده می کرد و تاثیر طولانی تر کاهش نمک بر فشار خون در طی چندین سال را در نظر نمی گرفت."

این تیم علاوه بر کاهش یک گرم، دو سناریو دیگر را بررسی کرد: کاهش 3.2 گرم در روز (30 درصد کاهش نسبت به میانگین) تا سال 2025، و کاهش مصرف نمک به 5 گرم در روز توصیه شده تا سال 2030.

اگر این اهداف مورد اصابت قرار گیرند، به دلیل کاهش تخمینی فشار خون سیستولیک، می‌توان تا دو برابر بیشتر از مرگ‌های مرتبط با بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری کرد.

با این حال، محققان تاکید می‌کنند که کاهش باید طی چندین سال ثابت باشد. برنامه‌های آموزشی که در مدارس چین اجرا می‌شوند نشان می‌دهند که رسیدن به این هدف ۱ گرم در روز برای اکثر مردم چندان دشوار نیست.

محققان می نویسند: «سایر کارآزمایی ها، روی جایگزین های نمک کم سدیم با پتاسیم بالا، آموزش بهداشت به آشپزهای خانگی و مداخلات رستورانی در حال انجام هستند یا اخیراً تکمیل شده اند، که برخی از آنها قبلاً نتایج امیدوارکننده ای را نشان داده اند.

بیماری های قلبی عروقی عامل 40 درصد مرگ و میر در چین است که شهرنشینی و افزایش مصرف غذاهای فرآوری شده و غذای آماده یکی از اصلی ترین عوامل موثر در این امر است.

در حالی که نویسندگان این مطالعه فقط به کاهش بالقوه در موارد بیماری قلبی عروقی نگاه کردند، آنها پیشنهاد کردند که کاهش مصرف نمک فواید متعدد دیگری نیز دارد. نمک زیاد نیز با انواع خاصی از سرطان ها و مشکلات کلیوی مرتبط است.

دولت چین کمپین چین سالم 2030 را راه اندازی کرده است تا بتواند به هدف خود یعنی مصرف روزانه تنها 5 گرم نمک دست یابد. این کار با جمعیت 1.4 میلیارد نفری آسان نخواهد بود، اما اعداد تولید شده در این مطالعه قانع کننده هستند.

انتهای پیام/

 

خبرنگار: زهرا وجدانی 

آیا این خبر مفید بود؟ 0 0

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: چین رژیم غذایی کم کالری سکته قلبی سکته مغزی علم و فناوری فشار خون غذا ضرر نمک مرگ و میر رژیم بهداشت جهانی رژیم غذایی گیاهخواری غذا های فرآوری شده رژیم سالم دکتر تغذیه رژیم غذایی خشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۰۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند

به گزارش خبرگزاری مهر، شهلا نوری، با بیان اینکه نرخ باروری در سال‌های اخیر به میزان قابل‌توجهی کاهش‌یافته است، اظهار کرد: میزان فرزندآوری از هفت فرزند در سال ۱۳۵۸ به ۱.۸ فرزند در سال ۱۳۹۰ رسیده است.

وی با بیان اینکه به‌صورت مقطعی تا سال ۱۳۹۵ میزان نرخ باروری افزایش یافت، مطرح کرد: طی سال‌های اخیر مجدداً روند فرزندآوری کاهش یافت، تا جایی‌که نرخ باروری در استان همدان به ۱.۵۷ رسید.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: نرخ باروری در درازمدت بر نرخ رشد جمعیت تأثیر می‌گذارد و یا حتی موجب منفی‌شدن رشد جمعیت و پدیده سالخوردگی و پیری جمعیت می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر به علت کاهش نرخ باروری شاهد پدیده پیری جمعیت در کشور هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه همدان چهارمین استان سالمند در کشور است که درصد سالمندان و جمعیت بالای ۶۰ سال در آن زیاد است.

نوری افزود: در صورت ادامه‌دار بودن روند کاهشی نرخ باروری و فرزندآوری پیش‌بینی می‌شود که تا ۳۰ سال آینده یک‌چهارم جمعیت کشور سالمند و پیر باشند.

وی یادآور شد: یکی از عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری افزایش سن ازدواج و تأخیر در زمان بارداری است به‌گونه‌ای‌که تأخیر در بارداری نخست موجب افزایش ناباروری شده و می‌تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد.

نوری با بیان اینکه فاصله زیاد بین ازدواج تا تولد نخستین فرزند را از عوامل مهم تأثیرگذار کاهش نرخ باروری در کشور دانست و گفت: عوامل مختلفی همچون فاصله‌گذاری بین تولد فرزندان، افزایش سن ازدواج، تک‌فرزندی، افزایش میزان ناباروری و … بر کاهش نرخ باروری و افزایش پدیده پیری جمعیت در کشور تأثیر می‌گذارند.

مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه برخی مطالعات حاکی از آن است که ۲۰ درصد خانواده‌ها تک‌فرزند هستند، تصریح کرد: نرخ ناباوری طی سال‌های اخیر در استان همدان ۱۵ درصد گزارش شده است.

وی با اشاره به سقط‌جنین عمدی و یا غیرعمدی، افزایش میزان طلاق، تغییرات سبک زندگی، روند روبه‌رشد شهرنشینی و … هم بر پدیده پیری جمعیت و کاهش فرزندآوری تأثیر گذاشته است، گفت: شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جزو عوامل تأثیرگذار بر کاهش نرخ باروری هستند، اگرچه بیشتر میزان عدم تمایل به فرزندآوری در طبقات بالای اجتماعی و درآمدی به ثبت رسیده است.

نوری با بیان اینکه مرکز بهداشت مهمترین مکان برای ارائه آموزش‌های عمومی در زمینه فرزندآوری و جوانی جمعیت است، گفت: مشاوره قبل ازدواج، آموزش‌های حین ازدواج در راستای رضایتمندی از زندگی زناشویی، آموزش مهارت روان‌شناختی در راستای افزایش مهارت‌های زندگی و فرهنگ‌سازی در رابطه با ازدواج به‌موقع از مجموعه اقدامات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی در حوزه جوانی جمعیت است.

وی با اشاره به مشاوره فرزندآوری در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان اذعان کرد: سال گذشته ۱۸۷ هزار و ۴۳۰ مشاوره فرزندآوری در راستای بارداری سالم، فرزندآوری طی دو سال اول ازدواج و… برای مادران گروه هدف به ثبت رسیده است.

کد خبر 6092444

دیگر خبرها

  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاور فرزندآوری دریافت کردند
  • گرد وغبار شهر اهواز به ۸ و شوش به ۴ برابر حد مجاز رسید
  • پله نوردی باعث افزایش طول عمر می شود
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر
  • قبض برق این مشترکان بالای ۲میلیون تومان می‌شود!
  • چین در آفریقا از آمریکا پیشی گرفت
  • پیامک سازمان آب به شهروندان برای ذخیره آب چه معنایی دارد؟
  • با اسیدیته قهوه، یکی از اصلی‌ترین خصوصیات قهوه آشنا شوید
  • مردم خراسان رضوی سال گذشته ۱۳۶ میلیون کیلووات برق بیشتری مصرف کردند