Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرداری‌ها ناگزیر به سرمایه‌گذاری درآمدهای نوین هستند و اگر به سمت درآمدهای نوین حرکت نکنند و توجه ویژه به این امر نداشته باشند، حرکت به سمت درآمدهای پایدار و افزایش سهم درآمدهای پایدار نسبت به درآمدهای ناپایدار در حد شعار باقی می‌ماند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، طی سال‌های اخیر شهرداری‌های کشور از کمبود درآمد رنج می‌برند و در این بین مهم‌ترین چالش کمبود یا نبود درآمدهای پایدار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این سال‌ها، پژوهش‌های مختلفی در خصوص جایگزینی روش‌های تأمین مالی سنتی با روش‌های نوین تأمین مالی به ویژه در شهرداری‌ها انجام شده است که روش‌های مفیدی را توصیه می‌کنند تا چالش نبود درآمدهای پایدار رفع شود و شهرداری‌ها به درآمد پایدار دست یابند.

شهرداری‌ها به‌عنوان یک نهاد عمومی و غیردولتی، متولی توسعه شهرها هستند، این در حالی است که وابستگی درآمدی به دولت ندارند و این موضوع کار شهرداری‌ها را سخت کرده، لذا مدیریت شهری به دنبال درآمد به ویژه درآمدهای پایدار است تا بتواند شهر را اداره کند، در این راستا ضرورت تسهیل‌گری در امر سرمایه گذاری در شهرداری‌ها احساس می‌شود، اما شکاف بین قوانین و رویه‌های موجود، ابهام در قوانین، طولانی بودن فرایندهای صدور مجوز، نبود سند مالکیت در بیشتر زمین‌های در ید شهرداری‌ها معضلات بسیاری را ایجاد کرده که باید رفع شود، لذا در خصوص سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های اقتصادی نوین با حسین حسامی، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های شورای اسلامی شهر مشهد در دوره ششم به گفت‌وگو پرداختیم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید:

چرا شهرداری‌ها باید به سمت سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های اقتصادی نوین حرکت کنند؟

معتقد هستم سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های اقتصادی نوین یکی از راه‌های برون رفت از محدودیت‌های درآمدی شهرداری است. پیش‌تر قانون درآمدهای پایدار در مجلس شورای اسامی تصویب و توسط ریاست جمهوری ابلاغ شد، این در حالی است که ماده ۱۷ قانون درآمدهای پایدار در حوزه تأمین منابع مالی شهرداری‌ها را با مسئله اساسی مواجه کرده است.

در سالیان گذشته بحث جرایم تخلفات ساختمانی یکی از رکن‌های اساسی درآمدی شهرداری‌ها به ویژه شهرداری کلانشهرها بوده است و تخلفات ساختمانی جزو درآمدهای ناپایدار محسوب می‌شود، اما با این قانون جلوی بخش زیادی از منابع مالی شهرداری‌ها گرفته می‌شود.

شهرداری‌ها نهادهای عمومی بین دولتی و هزینه درآمد هستند و باید خودشان درآمد احصا کنند و خدمات به شهروندان ارائه دهند، به ویژه در مشهد که به زائران و مجاوران امام رضا (ع) باید خدمات ارائه شود. سالانه بالغ بر ۳۰ میلیون زائر وارد مشهدالرضا می‌شود، همچنین یکی از رکن‌های اساسی که پوشش هزینه‌های توسعه و خدمات شهر بود باعث شد سردرگمی، ابهام و ترس برای تأمین منابع مالی شهرداری‌ها شکل گیرد، معتقد هستیم اگر قرار است تغییری در راستای حرکت به سمت درآمدهای پایدار شکل گیرد باید به صورت مستمر اما به مرور انجام شود.

باید بر روی قوانینی که بخش مهمی از درآمدهای نقدی شهرداری را تحت تأثیر قرار می‌دهد، کار کارشناسی انجام شود، زمانی که با این گونه قوانین مواجه هستیم ممکن است تهدیدهایی به همراه داشته باشد، اما معتقد هستیم در هر تهدیدی می‌توان فرصت‌سازی کرد.

علت ضرورت حرکت به سمت درآمدهای پایدار برای شهرداری‌ها چیست؟

معتقد هستم باید به سمت پوست اندازی درآمدی برای شهرداری‌ها حرکت کنیم. حجم قابل توجهی از منابع درآمدی ناپایدار در شهرداری‌ها وجود داشته است و اکنون نیز این روند ادامه دارد، اما درآمدهای نوین باب جدیدی برای احصای درآمدها برای شهرداری‌ها است که در حوزه سرمایه‌گذاری به کندی و سختی جلو می‌رود، لذا لازم است به سمت درآمدهای پایدار حرکت کنیم.

شهرداری‌ها ناگزیر به سرمایه‌گذاری درآمدهای نوین هستند، زیرا اگر به سمت درآمدهای نوین حرکت نکنیم و توجه ویژه به این امر نداشته باشیم، افزایش سهم درآمدهای پایدار نسبت به درآمدهای ناپایدار در حد شعار باقی می‌ماند و محقق نمی‌شود.

مدیریت شهری مشهد در این دوره چه اقدامی برای حرکت به سمت درآمدهای پایدار انجام داده است؟

در شورای اسلامی شهر مشهد و بر اساس تبصره ۱۳ بودجه مصوب سال ۱۴۰۱ شهرداری را ملزم به ارائه و آماده‌سازی برنامه جامع درآمدی با اولویت درآمدهای پایدار کردیم، لذا اکنون وقت آن رسیده که با توجه به محدودیت‌های قانونی که اعمال و ابلاغ شده است به این سمت حرکت کنیم و در این مسیر گام برداریم، فعالیت‌های اقتصادی شهرداری نیز از طریق شرکت‌های تابعه و وابسته و سازمان‌ها انجام می‌شود و تاکید اساسی داریم که از این طریق خلق ثروت داشته باشیم و ظرفیت‌های مغفول و غیرفعال شهرداری را فعال و از این طریق ظرفیت‌های بالقوه‌ای که در شهرداری وجود دارد را زنده کنیم، به طور مثال در شهرداری‌ها و در حوزه مدیریت شهری باید از ظرفیت فضای اقتصاد دیجیتال یا فین تک (توسعه نوآوری و تجاری‌سازی)، فن بازارهای تخصصی شهری، اقتصاد تبلیغات، اقتصاد رویداد استقبال کنیم، زیرا به این حوزه‌ها در شهرداری کمتر پرداخته شده است.

در شهری مانند مشهد که شهر زیارتی و خدماتی است بحث اقتصاد رویداد یکی از حوزه‌ها و بسترهای مهمی است که باید حوزه اقتصادی مالی شهرداری به آن سمت حرکت کند، همچنین لازم است برای دارایی‌های شهرداری به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که مردم برای سرمایه‌گذاری پیش قدم شوند، باید به سمت روش تأمین مالی جمعی که در علم اقتصاد نوین و اقتصاد روز دنیا توجه ویژه‌ای به آن می‌شود، حرکت کرد.

این رویکردهای جدید می‌تواند به شهرداری و شرکت‌های مرتبط در حوزه درآمدهای پایدار کمک کند و از سمت درآمدهای ناپایدار به سمت درآمدهای پایدار حرکت کنند.

مدیریت شهری در حوزه سرمایه‌گذاری اقتصادی نوین باید به چه مواردی توجه ویژه‌ای داشته باشد؟

بعضی از حوزه‌های اقتصاد، سرمایه‌گذاری و مشارکت، جدید است و به این سمت حرکت نکردیم و این رویکرد باید تغییر کند، در حوزه مشارکت‌ها، زمین و مسکن آورده شهرداری‌ها بیشتر زمین و پروانه بوده، یعنی شهرداری مجوزهایی داده و زمین به صورت مشارکتی ساخته شده است، در صورتی که در حوزه اقتصاد دیجیتال ورود نکردیم و این حوزه مورد غفلت واقع شده است و باید به سمت حوزه تجاری‌سازی، اقتصاد رویداد و اقتصاد تبلیغات حرکت کنیم.

مدیریت شهری مشهد برای بهره‌وری بیشتر در حوزه درآمدها چه اقداماتی انجام داده است؟

پیش‌تر طرحی در شورای ششم به عنوان طرح رویداد مشهد یا فستیوال مشهد را راه‌اندازی کردیم و برای این طرح بازه زمانی ۴۰ روزه از عید سعید فطر تا دهه کرامت را در نظر گرفتیم تا شهرداری این طرح را در قالب رویداد مشهد اجرا کند.

زیر ساخت‌های خوبی در کلانشهر زیارتی مشهد داریم، به طور مثال بیش از نیمی از مراکز اقامتی و هتل‌های کشور در مشهد قرار دارد که زیرساخت بسیار خوبی بوده است و باید به درستی از این ظرفیت و زیرساخت‌ها استفاده کنیم، همچنین حمل‌ونقل، فضاها، ظرفیت‌های تاریخی، هویتی، میراثی و باستانی و از همه مهم‌تر مضجع مطهر امام رضا (ع) محور اصلی بوده است و در طول سال زائران بسیاری برای زیارت به مشهد مشرف می‌شوند.

در کنار آن حوزه‌های تفریحی و گردشگری مانند توس و آرامگاه فردوسی و ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی مشهد وقتی کنار هم قرار می‌گیرد، ظرفیت خوب و مؤثری شکل می‌گیرد و در حوزه اقتصاد رویداد کار تخصصی انجام می‌شود، از این رو طرح رویداد مشهد در شورای اسلامی شهر به تصویب رسید و شهرداری را مکلف کردیم که در این قالب، از ظرفیت‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مشهد استفاده کند تا شهری پویاتر داشته باشیم.

طرح دیگری که در شورای اسلامی شهر مشهد به تصویب رسید، فرآوری زمین‌های کوچک مقیاس بود. با توجه به بدهی شهرداری به پیمانکاران نباید زمین‌ها به صورت خام واگذار شود، بلکه باید زمین‌ها فرآوری شود تا ارزش افزوده ایجاد و واحدهای تجاری و مسکونی ساخته شود. این روش‎‌ها شاید مغفول مانده است و باید به این سمت حرکت و از روش‌های نوین استفاده بهتری کنیم تا در حوزه درآمدهای شهرداری بهره‌وری بیشتری داشته باشیم.

چالش‌های سرمایه‌گذاری در شهرداری‌ها چیست؟

در ابتدا باید رویکردها را اصلاح کنیم و باید نگاه مدیریت شهری به سرمایه‌گذار به عنوان شریک کاری باشد و موانع برای فرد سرمایه‌گذار رفع و تسهیل‌گری انجام شود و به گونه‌ای باشد که سرمایه‌گذار برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف مشهد رغبت بیشتری داشته باشد، چرا که مشهد ظرفیت‌های بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاری دارد.

تمام اقدامات و سرمایه‌گذاری‌ها باید به صورت برد-برد باشد و سود شهرداری، مردم، شهروندان، مجاوران و سرمایه‌داران باید دیده شود و تسهیل‌گری به صورتی اتفاق بیفتد که سرمایه‌گذاران آن را احساس کنند و در حد شعار، مصاحبه و حرف زدن نباشد و تا سرمایه گذاران بدانند که اگر قصد سرمایه‌گذاری در مشهد را دارند تسهیل‌گری‌ها انجام می‌شود و فرایندها را برای سرمایه‌گذاران کوتاه خواهیم کرد.

شهرداری مشهد برای رفع موانع سرمایه‌گذاری چه کرده است؟

کمیته رفع موانع سرمایه‌گذاری در شهرداری مشهد تشکیل شده تا مشکلات و موانع سرمایه‌گذاری و سرمایه‌گذاران به صورت ویژه رفع شود. با تشکیل کمیته رفع موانع سرمایه‌گذاری و رفع موانع، تسهیل‌گری برای امر سرمایه‌گذاری و مشارکت رخ می‌دهد و زمانی که این پیام به سرمایه‌گذاران برسد که شهرداری و شورای اسلامی شهر به عنوان شریک کاری نگاه برد_برد به پروره‌های مشارکتی دارند، اقدامات بسیار مؤثری رقم خواهد خورد.

در کلانشهر مشهد برای ایجاد تحول در امر سرمایه‌گذاری چه تدابیری اندیشیده شده است؟

مشهد ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه سرمایه‌گذاری و کسب درآمدهای نوین و روش‌های تأمین مالی نوین دارد که امیدواریم در شهرداری و شورای اسلامی شهر نسبت به این موضوع اهتمام ویژه بورزند و سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری به گفت‌وگو و مشارکت بپردازند.

معتقد هستم سرمایه‌گذاری در مشهدالرضا شأن مضاعفی دارد، چرا که سرمایه‌گذاری در این شهر و خدمات‌رسانی به زائران امام رضا (ع) اجر دنیوی و معنوی دارد. فرصت‌های خوبی در حال احصا است، در صورتی که فرصت‌هایی از دیدگاه سرمایه‌گذاران وجود دارد، آمادگی گفت‌وگو در این خصوص را داریم تا ظرفیت‌ها را در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهیم و در دوره ششم تحول جدی در حوزه سرمایه‌گذاری مشهد ایجاد کنیم.

کد خبر 599151

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شوراي شهر مشهد عضو شورای شهر مشهد درامد هاي پايدار شهرداری شهرداری مشهد سرمایه گذاری فرصت های سرمایه گذاری پروژه های سرمایه گذاری ظرفیت سرمایه گذاری مجوز سرمایه گذاری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق حرکت به سمت درآمدهای پایدار سرمایه گذاری و مشارکت حوزه سرمایه گذاری موانع سرمایه گذاری درآمدهای ناپایدار برای سرمایه گذاری شورای اسلامی شهر سرمایه گذاری سرمایه گذاران درآمدهای نوین اقتصاد رویداد شهرداری ها مالی شهرداری اقتصادی نوین مدیریت شهری داشته باشیم باید به سمت تأمین مالی رفع موانع تسهیل گری حرکت کنیم توجه ویژه ظرفیت ها سمت حرکت شهر مشهد زمین ها حوزه ها روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۰۶۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز البرزپژوهی در کرج راه اندازی می شود

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علیرضا سعیدی عصر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در تالار شهیدان نژادفلاح کرج برگزار شد، با بیان اینکه می توانیم با زبان خصومت با یکدیگر صحبت نکنیم و با زبان احترام یکدیگر را نقد کنیم، گفت: بپذیریم که مقداری با یکدیگر اختلاف مبانی و فکری داریم و ممکن است جریانی جریان دیگر را قبول نداشته باشد اما این امر نباید موجب توهین به یکدیگر شود.

وی در خصوص صحبت یکی از خبرنگاران مبنی بر انتقاد این عضو شورای شهر کرج از سگ گردانی در پارک ها تصریح کرد: عده ای از مردم از سگ گردانی در پارک ها شکایت دارند زیرا گاهاً شاهد آسیب زدن به کودکان و بزرگسالان توسط سگ ها بوده و هستیم و حتی نمی توان از کنار سگ های زینتی نیز به راحتی عبور کرد، بنابراین از شهردار خواستم این امر در پارکی که محل استفاده عموم است ممنوع شود.

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج با بیان اینکه اگر شهرداری این کار را جمع نکند، چه کسی مسوول است؟ اظهار کرد: عده ای از افراد اقدام به چرخاندن حیوانات در پارک ها کرده و از این طریق مشکلات زیست محیطی و بهداشتی را برای مردم ایجاد می کنند. اگر در این زمینه اعتراض می کنم به معنای مخالفت با سگ ها نیست، این امر مستلزم شعور اجتماعی و فرهنگ است.

حجت الاسلام سعیدی تصاحب سگ ها و اهلی کردن آنها را اولین نقطه خیانت به این حیوان دانست و در بخش دیگری از سخنان خود مطرح کرد: در سال گذشته ۵۰۰ میلیون تومان بودجه و در سال قبل از آن ۴۰۰ میلیون تومان به جشنواره تئاتر استان اختصاص یافت و امسال نیز بودجه ای بدین منظور در نظر گرفته شده است.

وی عنوان کرد: کرج اولین شهری است که با ۶۰ مجموعه فرهنگی استان وارد انعقاد تفاهم نامه شده و ۲۱ مجموعه ۲۵ درصد از هزینه های اجرای برنامه های خود را دریافت کرده اند. همچنین کرج اولین شهری است که نقشه مهندسی فرهنگی کشور را به اجرا درآورده است. از دیگر اقدامات فرهنگی انجام شده می توان به رونمایی از هشت جلد کتاب البرزشناسی در سال گذشته در روز فرهنگی کرج خبر داد.

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج متولی فرهنگ هر استان را اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آن دانست و اظهار کرد: شورای دوره ششم شهر کرج ۶ و نیم میلیارد تومان بودجه فرهنگی شهر را به ۱۶۷ میلیارد تومان افزایش داد. در حوزه البرزشناسی و کرج شناسی نیز مرکز البرزپژوهی به همت شهرداری کرج راه اندازی می شود.

کد خبر 6093550

دیگر خبرها

  • ایجاد دانشکده فناوری‌های راهبردی در دانشگاه مازندران
  • راه اندازی تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد
  • احداث بوستان «کرامت» نیازمند بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار است
  • جزئیات راه‌اندازی تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد
  • تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد راه‌اندازی می‌شود
  • مرکز البرزپژوهی در کرج راه اندازی می شود
  • دشمنان با جنگ رسانه‌ای در مسیر مردم و انقلاب سنگ اندازی می‌کنند
  • مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه
  • جزئیات طرح «یسنا» یارانه ویژه مادران باردار + مبلغ و نحوه استعلام
  • آماده‌باش کامل شهرداری شیراز برای بارندگی‌های پایان هفته جاری