Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسانه‌های مهم آمریکایی و اروپایی اتفاق‌نظر دارند که بحران انرژی در ماه‌های آینده شدت خواهد گرفت و موجب بی‌ثباتی و آشوب دربرخی از این کشور‌ها خواهد شد که می‌تواند حتی تا سرنگونی دولت‌ها پیش برود.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه نیویورک‌تایمز نوشت: کاهش عرضه گاز از سوی روسیه به اروپا مدت‌هاست سبب نگرانی شده؛ زیرا زمستان نزدیک است و بعید نیست که روسیه به طور کامل، صادرات گاز به اتحادیه اروپا را متوقف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هفته‌های اخیر، صادرات گاز روسیه به این اتحادیه به‌شدت کاهش یافته و قیمت‌ها به‌سرعت بالا رفته است. معامله‌گران در بازار انرژی اروپا شاهد رشد سریع قیمت‌ها هستند. قیمت گاز طبیعی که از آن برای تولید برق و در منازل برای گرما استفاده می‌شود، حالا نسبت به یک‌سال پیش ۱۰ برابر شده است. همچنین قیمت برق که به قیمت گاز وابسته است، حالا چند برابر ارقام معمول است.

عامل اصلی رشد قیمت‌ها این نگرانی است که اروپا در زمستان سال‌جاری دچار کمبود گاز خواهد شد. روسیه عرضه گاز به آلمان و دیگر کشور‌ها را کم کرده، به‌طوری که میزان انتقال گاز از خط لوله «نورد استریم‌یک» به ۲۰‌درصد ظرفیت این خط لوله کاهش یافته است.

مدیر یکی از شرکت‌های فعال در حوزه برق در انگلستان می‌گوید: «کاملا روشن است که وضعیت وخیم کنونی که خانوار‌ها با آن مواجه هستند، قبل از آنکه بهبود یابد، بسیار بدتر خواهد شد.» او توصیه کرد، دولت برای کاستن از هزینه گاز اقدام کند؛ اما عمل به این توصیه طی دو سال، ده‌ها میلیارد پوند برای دولت هزینه خواهد داشت.

در همین زمینه، خبرگزاری انگلیسی رویترز نسبت به سیل آشوب‌های سیاسی هشدار داد و نوشت: در ماه‌های اخیر قیمت انرژی به‌ویژه گاز طبیعی در بازار‌های جهانی به‌شدت افزایش یافته و به باور کارشناسان، در ماه‌های آینده، همزمان با سرد شدن هوا، شرایط برای اقتصاد‌های اروپایی بدتر خواهد شد. به‌ویژه آلمان و ایتالیا به‌دلیل وابستگی شدیدتری که به گاز روسیه دارند، با مشکلات بزرگ‌تری مواجه خواهند بود. تردیدی وجود ندارد که بحران انرژی برای اروپا معانی مختلفی دارد: از یک سو رشد قیمت‌ها به تعطیلی برخی فعالیت‌های اقتصادی و افت تولید منجر شده و از سوی دیگر، نرخ تورم بالا رفته و بر نارضایتی مردم افزوده شده است. جنگ اوکراین ادامه دارد و به نظر می‌رسد شرایط قبل از آنکه بهتر شود، بدتر خواهد شد. افزایش نارضایتی عمومی به ناآرامی‌ها منجر می‌شود و این ریسک بزرگی برای اروپاست.

یک گروه بریتانیایی از مردم خواسته است، از اول ماه اکتبر، صورتحساب‌های برق را پرداخت نکنند. همچنین یکی از اتحادیه‌های کارگری خواستار افزایش سطح دستمزدها، تعیین سقف برای اجاره‌بها، کاهش قیمت انرژی و مواد غذایی و اعمال مالیات بر ثروتمندان شده است. وخیم شدن وضعیت مالی شهروندان اروپایی از پیش به اعتصاب نیروی کار در فرانسه، اسپانیا و بلژیک در بخش‌های حمل‌ونقل، خدمات بهداشتی و درمانی و سفر‌های هوایی منجر شده است.

یک استاد دانشگاه واشنگتن‌دی‌سی می‌گوید: وقتی مردم به صورت جمعی شروع به اعتراض می‌کنند-، زیرا نمی‌توانند هزینه‌های اولیه زندگی‌شان را تامین کنند- یعنی باید بین گرم کردن خانه و پرکردن شکم خود یکی را انتخاب کنند؛ آنگاه این ناآرامی‌ها می‌تواند به سرنگونی دولت‌ها منجر شود. اغلب تظاهرات به‌دلیل هزینه بالای انرژی به اعتراض سیاسی تبدیل می‌شود.

روزنامه گاردین هم گزارش داد: ثبت ارقام جدید برای قیمت گاز و برق در اروپا به امری عادی تبدیل شده است. هفته قبل، قیمت برق در آلمان به ۷۰۰ یورو به ازای هر مگاوات ساعت رسید که رقمی بی سابقه است. اقتصاد اروپا تحت‌تاثیر عوامل گوناگون در معرض رکود قرار گرفته است. جنگ اوکراین، خشکسالی و همه‌گیری کرونا سه عامل مهمی هستند که ریسک رکود را بالا برده‌اند.

شش ماه از آغاز جنگ اوکراین گذشته و اکنون زنگ‌های خطر برای اقتصاد اروپا به صدا درآمده است. چهار اقتصاد بزرگ منطقه یورو یعنی آلمان، فرانسه، ایتالیا و اسپانیا همگی در وضعیت ناهنجاری قرار دارند.

آلمان که بزرگ‌ترین اقتصاد اروپاست، بیشترین فشار را تحمل می‌کند؛ خشکسالی نیز عامل دیگر نگرانی است. یکی از اقتصاددان‌ها می‌گوید تنها معجزه می‌تواند از رکود اقتصاد آلمان در نیمه دوم سال‌جاری جلوگیری کند. وضعیت برای فرانسه و دیگر اقتصاد‌های اروپایی نیز نامطلوب است.

منبع: روزنامه کیهان

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بحران انرژی تحولات اروپا صادرات گاز روسیه خواهد شد قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۱۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند

به گزارش قدس آنلاین، «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که در ریاض به سر می‌برد، اعلام کرد: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین، تقسیم زمین است.

به نقل از یورونیوز، رئیس دیپلماسی اروپا در جریان نشست مجمع جهانی اقتصاد در ریاض با همتای سعودی خود دیدار کرد.

در این دیدار، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان گفت: حتی اگر آتش‌بس در غزه حاصل شود، ما همچنان باید با پیامدهای درگیری نه‌تنها در غزه بلکه در کرانه باختری رود اردن، فراتر از آن، در منطقه خود مواجه شویم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: انتظار می‌رود چندین کشور اروپایی تا پایان ماه مه آینده کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

بورل اظهار کرد: به من گفتند که جغرافیا دیگر مهم نیست. در اوکراین، جنگ برای سرزمین است و اینجا در غزه و فلسطین، جنگ برای سرزمین است، دو طرف برای یک سرزمین می‌جنگند و تنها راه‌حل این است که آن را به اشتراک بگذارند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تیم جدید و اروپایی اکرم عفیف مشخص شد؟
  • پیشنهادات اروپایی برای رونالدینیوی قطری‌ها
  • حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
  • بورل: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • بورل: چند کشور اروپایی تا ماه مه کشور فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • تلاش مهدی طارمی برای دریافت شهروندی پرتغال
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی