Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@14:04:34 GMT

بحران اوکراین و دوره گری غربیها برای گدایی نفت و گاز

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۷۲۰۶۳

بحران اوکراین و دوره گری غربیها برای گدایی نفت و گاز

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، هر چند امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه گفت که هدف اصلی سفر چند روز اخیرش به الجزایر خرید نفت و گاز از این کشور نیست اما کارشناسان سیاسی و اقتصادی به اتفاق آراء تاکید دارند که هدف اصلی مکرون از این سفر چیزی جز نفت و گاز الجزایر نبوده و نیست.

روزنامه رای الیوم با بیان این مطلب در گزارشی درباره بحران انرژی در جهان در پی جنگ اوکراین افزود: مکرون برای تقویت ادعای خود در اذهان عمومی همچنین مدعی شد که گاز سهم اندکی یعنی کمتر از ۲۰ درصد از منابع انرژی فرانسه را تشکیل می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بحران انرژی حاکم بر اروپا در حال حاضر و همچنین افزایش شدید قیمت انواع فرآورده های نفتی به دلیل جنگ اوکراین و تهدیدهای روسیه مبنی بر توقف صادرات نفت و گاز به عنوان یک واکنش انتقامجویانه بخاطر حمایت های مالی و تسلیحاتی کشورهای اروپایی از جمله فرانسه از اوکراین، بی پایه و اساس بودن اظهارات یاد شده مکرون را به اثبات می رساند .

به اعتقاد کارشناسان سیاسی، اگر نیاز اروپا به نفت و گاز نبود، هیچ گاه مکرون اقدام به سفر به الجزایر نمی کرد. هر چند مسائل دیگری همچون مهاجرت، تروریسم و مبادلات تجاری و ویزای ورود به فرانسه در دستور کار سفر وی قرار داشت اما همه آنها را می توان در رتبه بعد با اهمیت کمتر از نفت و گاز قرار داد .

الجزایر به عنوان بزرگ ترین کشور تولید کننده گاز در آفریقا در رتبه اول قرار دارد؛ علاوه بر آنکه بر روی دریاچه ای از نفت قرار گرفته و از نظر مساحت با داشتن ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار کیلومتر مکعب بزرگ ترین کشور آفریقایی از نظر مساحت به شمار می رود و چه بسا به همین دلیل، رئیس جمهور فرانسه تاکید داشت تا از الجزایر بخاطر افزایش صادرات خود توسط خطوط لوله گاز ترانزیت تشکر و قدردانی کرده و تاکید کند که این اقدام الجزایر باعث افزایش تنوع منابع انرژی در اروپا شده است .

رای الیوم در ادامه بر اهمیت الجزایر و نفت و گاز آن برای اروپا با توجه به از راه رسیدن فصل سرمای شدید در این قاره تاکید کرده و به افزایش ۵۴ درصد قیمت انواخ سوخت و انرژی در انگلیس از اول اکتبر آینده و ادامه افزایش قیمت گاز در اتحادیه اروپا اشاره که از اول ماه مارس گذشته رکوردهای جدیدی را به ثبت رسانده است.

این روزنامه با اشاره "به بازگشت  گدایی غرب از کشورهای عرب تولید کننده نفت و گاز" ابراز امیدواری کرد که این کشورها شرایطی برای کشورهای غربی وضع کنند و از زیر چتر دنباله روی غرب خارج شوند و بسیاری از شکاف های سیاسی و تجاری خود با غرب را اصلاح کنند. کشورهای عرب تولید کننده نفت و گاز باید در ازای عرضه نفت و گاز خود نرخ عادلانه ای دریافت کرده و ثروت به دست آمده را در جهت طرح های رشد و توسعه پایدار و تامین فرصت های شغلی و رفاه و آسایش و ارائه خدمات اساسی به ملت های خود بکار ببرند.

رای الیوم در پایان از برخورد هم تراز مقامات الجزایر با مکرون به عنوان یکی از نکات توجه برانگیز در سفر اخیر رئیس جمهور فر انسه به الجزیره یاد کرده و نوشت که الجزایر در واقع با این طرز برخورد خود می خواست به سیاست قلدرمآبانه استعمارگرایانه فرانسه پایان داده و صفحه جدیدی در روابط خود با پاریس بگشاید زیرا پاریس پس از پیروزی انقلاب الجزایر و تحقق یافتن استقلال در این کشور همان دوران استعمار خود با الجزیره با نگاه برتربینانه برخورد کرده است.

برچسب‌ها اوکراین فرانسه روسیه نفت خام الجزایر امانوئل مکرون گاز

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اوکراین فرانسه روسیه اوکراین فرانسه روسیه نفت خام الجزایر امانوئل مکرون گاز نفت و گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۲۰۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم

نخست‌وزیر یونان گفت آتن نمی‌تواند سیستم‌های دفاع هوایی مانند پاتریوت‌ یا اس-۳۰۰ را به اوکراین ارائه دهد.

به گزارش ایسنا، در پاسخ به فشار اتحادیه اروپا و ناتو برای افزایش کمک‌های نظامی به کی‌یف، کریاکوس میتسوتاکیس، نخست‌وزیر یونان اعلام کرد این کشور نمی‌تواند سیستم‌های دفاعی پاتریوت یا اس-۳۰۰ به اوکراین بدهد.

به نقل از بیزینس اینسایدر، با تشدید حملات هوایی روسیه به اوکراین، دولت‌های اتحادیه اروپا تحت‌فشار هستند تا سیستم‌های حفاظتی بیشتری برای کی‌یف فراهم کنند، به‌ویژه کشورهایی مانند یونان و اسپانیا که چنین سیستم‌هایی را در اختیار دارند.

میتسوتاکیس در مصاحبه‌ای عنوان کرد: یونان اس-۳۰۰ یا پاتریوت را به اوکراین نخواهد فرستاد. این سؤال از ما پرسیده شد و ما توضیح دادیم که چرا نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم.

وزرای اتحادیه اروپا روز دوشنبه اعلام کردند در حال بررسی فوری راه‌هایی برای ارائه دفاع هوایی بیشتر به اوکراین هستند، اما قول مشخصی درباره سامانه‌های پاتریوت ندادند.

باتوجه‌به تنش‌ها با ترکیه، دفاع یک موضوع بسیار حساس برای آتن است. یونان درگذشته هزاران راکت، مواد انفجاری قوی، مهمات و راکت‌های ضدتانک به اوکراین ارسال کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • اروپا نیاز به قوای هسته‌ای مستقل دارد
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی
  • رییس‌جمهور فرانسه به آلمان می‌رود
  • حمله گسترده روسیه به زیرساخت‌های انرژی اوکراین در سه منطقه/ اعزام خلبانان اوکراینی به فرانسه برای آموزش جنگنده اف-۱۶
  • اولین خلبانان اوکراینی برای آموزش اف-۱۶ وارد فرانسه شدند
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد