Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شرایطی هستیم که در کل کشور روند ابتلا و بستری رو به کاهش است و اگر با تجمعات اخیر باعث بروز پیک دو قله‌ای در هفته‌های پیش‌رو نشویم، می‌توان گفت در حال عبور از اوج پیک هفتم کرونا هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، آمار‌های اُمیکرون می‌گوید میزان مرگ‌ومیر در ابتلا به سویه BA4 و BA5 نسبت به دلتا بسیار پایین‌تر است؛ خوشبختانه با وجود سرایت‌پذیری بالای این سویه جدید، اما با افزایش بارز مرگ‌ومیر مواجه نبودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این همه، اما به قطعیت نمی‌توان گفت کسانی که واکسینه‌ شده‌اند و بیماری زمینه‌ای خاصی هم ندارند، در خطر مرگ قرار ندارند.

یک تکنسین اورژانس درباره روند سینوسی ویروس کرونا در این روز‌ها که در حال بالا رفتن به سمت قله هفتم است، می‌گوید: ‌نه‌تنها در ایران بلکه در کل دنیا روند حرکت ویروس با سویه‌های جدید نشان می‌دهد که اثر واکسن موقت است و اصلا نباید روی آن حساب ویژه‌ای برای ایمنی باز کرد. به نظر من ما به مرحله‌ای رسیده‌ایم که هم جامعه به یک ایمنی نسبی رسیده و هم ویروس نسبت به روز‌های اول شناخته‌شده‌تر است، اما در مواجهه با بیماران بد حال ثابت شده که هرچه سیستم ایمنی بدن پایین‌تر و بیماری زمینه‌ای در فرد وجود داشته باشد، احتمال مرگ‌ومیر بیشتر است.

مصطفی قانعی، عضو سابق علمی ستاد مقابله با کرونا درباره روند بیماری و احتمال رسیدن به قله پیک هفتم می‌گوید: در شرایطی هستیم که در کل کشور روند ابتلا و بستری رو به کاهش است و اگر با تجمعات اخیر باعث بروز پیک دو قله‌ای در هفته‌های پیش‌رو نشویم، می‌توان گفت در حال عبور از اوج پیک هفتم کرونا هستیم. با این حال، فاصله کاهش مرگ‌ومیر با کاهش ابتلا یک بازه زمانی دو هفته‌ای نیاز دارد و الان نمی‌توان به قطعیت درباره فروکش زیرسویه‌های اُمیکرون نظر داد. به بیان دیگر یک دوره دو هفته‌ای نیاز است که ببینیم روند نسبتا کاهشی در بستری و ابتلا می‌تواند به کمترشدن مرگ‌ومیر هم بینجامد یا خیر، زیرا کسانی که در مراقب‌های ویژه بستری هستند، ممکن است یا بهبود پیدا کنند یا فوت کنند.

به گفته این متخصص ریه پیش‌بینی این پیک‌ها سخت است و امکان بروز اشتباه در پیش‌بینی وجود دارد، زیرا متغیر مهمی مانند رفتار اجتماعی هم وجود دارد. با آزادشدن ترددها، مسافرت‌ها، تجمعات مختلف، کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی و… روند ابتلا افزایشی می‌شود، ولی اگر مراعات اجتماعی صورت گیرد، می‌توان شرایط را کنترل کرد.

بر اساس اعلام مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در این محدوده زمانی میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی شامل رعایت بهداشت فردی استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی و رعایت تهویه مناسب حدود 94.33 درصد گزارش شده است.

علاوه بر این، رعایت بهداشت فردی مناسب در اماکن عمومی استان‌های کشور، از 12 تا 19 مرداد 45 درصد بوده است. بهداشت فردی شامل جلوگیری از ورود و خروج مراجعین و کارکنان دارای علائم بیماری، ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت، اخذ و نصب QR CODE، امکانات شستشو با ضدعفونی دست و استفاده از کارتخوان‌ها یا روش‌های الکترونیکی دیگر پرداخت وجه در نظر گرفته شده است.

با این حال موج هفتم کرونا ‌در حال گذر است، درحالی که تعداد شهرهای با وضعیت قرمز کاهش داشته و موارد بستری نیز سیر نزولی داشته، اما شهرهای پرخطر از 129  به 184 شهر رسیده و تعداد شهرهای با وضعیت آبی هم تعدادشان کم شده است. با وجود شرایط آرام چند بیمارستان در هفته اخیر، آمار مبتلایان همچنان صعودی است، به همین دلیل پیش‌بینی درباره آینده نزدیک بسیار دشوار شده است‌، با این حال پررنگ‌تر شدن سایه موج هفتم بر سر کشور، نیاز به محاسبه پیچیده‌ای ندارد. شواهد عینی و روشن از کاهش شدید رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و افزایش دوباره تعداد شهرهای با وضعیت قرمز، نشانه‌هایی مشخص از کم‌شدن فاصله مردم با موج هفتم بیماری است، علاوه بر این، خبری درباره جهش جدید از ویروس کووید19 منتشر شد که از سویه‌ای با قابلیت انتقال بیشتر خبر می‌داد.

براساس اعلام مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، آخرین وضعیت کشوری نتایج اقدامات ناشی از تشدید بازرسی‌ها از تاریخ 26 مرداد تا 2 شهریور 1401 به این شرح است؛ از تعداد 3577807 مرکز تهیه، توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی تحت پوشش، 178642 مرکز مورد بازرسی قرار گرفته‌اند و از تعداد 33260 مرکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی که اخطار دریافت کرده و به مراجع قضایی معرفی شده‌اند، 1017 مرکز پلمب شده‌اند.

جدیدترین وضعیت کرونایی در استان‌ها

استان بوشهر/ کاهش بستری‌ها‌ در بیمارستان‌های ‌به 73 بیمار

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، حسن ملکی‌زاده سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از کاهش بیماران کرونایی خبر داد و اظهار داشت: اکنون 73 بیمار در بخش‌های کرونایی استان بوشهر بستری هستند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به اینکه در شبانه‌روز گذشته 31 بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شده‌اند گفت: در این مدت 42 بیمار کرونایی با حال خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند. در حال حاضر 10 بیمار کرونایی تحت مراقبت ویژه در بیمارستان‌های استان بوشهر قرار دارد و 3 نفر در وضعیت حاد این بیماری هستند.

ملکی‌زاده با اشاره به سپری شدن یک روز بدون فوتی کرونایی در استان بوشهر افزود: تعداد جان‌باختگان کرونا در استان بوشهر تاکنون 2 هزار و 217 نفر ثبت شده است.تعداد کل مبتلایان به کرونا از ابتدای شیوع این ویروس تاکنون 108 هزار و 335 نفر است.

خراسان رضوی/ 122 بیمار جدید در مراکز درمانی شدند

محمد پهلوان کاشی رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی کووید-19 دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت‌وگو با خبرنگارتسنیم در مشهدمقدس با بیان اینکه سهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد از تعداد بیماران جدید در مراکز درمانی 108 نفر است اظهارداشت:در حال حاضر303 بیمار مبتلا و یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان بستری هستند که 239 نفر از این بیماران در مراکز درمانی این دانشگاه قرار دارند.

وی تعداد بیماران بدحال مبتلا به کرونا در بخش‌های مراقبت ویژه استان خراسان رضوی را 79 نفر اعلام کرد و گفت: بیشتر افرادی که در این بخش‌ها بستری هستند نسبت به تکمیل و یا دریافت واکسن کم توجهی داشته اند.

رئیس کمیته رسانه و اطلاع رسانی ستاد کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تمامی سطوح بهداشتی و درمانی برای خدمت رسانی به بیماران در آمادگی کامل است تصریح کرد: طی شبانه روز گذشته، 520 نفر به مراکز خدمات جامع سلامت و اورژانس بیمارستان ها به صورت سرپایی مراجعه و تحت درمان قرار گرفتند.

استان اصفهان/ 3 بیمار جان خود را از دست دادند

پژمان عقدک سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در جمع خبرنگاران در مورد وضعیت آمار بیماری کرونا در استان اصفهان (به ‌جز کاشان و آران ‌و بیدگل)، اظهار داشت: از ابتدای همه‌گیری ویروس کرونا یک میلیون و 533 هزار و 250 مورد ابتلای قطعی و مشکوک به کرونا و کل موارد ابتلای قطعی به کرونا در استان 512 هزار و 507 نفر در استان اصفهان شناسایی شدند.

وی افزود: موارد نمونه گرفته شده در 24 ساعت گذشته (احتمالاً بیمار) 437 نفر و موارد مثبت ابتلای قطعی 120 مورد و 3 فوتی بر اثر ابتلاء به کرونا گزارش شده است .

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان  با بیان اینکه 215 هزار و 84 نفر تعداد کل بستری‌شدگان کرونا از ابتدا تاکنون بوده، گفت: در حال حاضر تعداد بستری‌شدگان فعلی در بیمارستان‌ها 314 نفر است و تعداد بیماران بستری 24 ساعت گذشته در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی  اصفهان 80 نفر است که از این تعداد 48 بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان هستند.

عقدک ادامه داد: 11 هزار و 932 نفر آمار کل فوت‌شدگان قطعی و شش هزار و  879 نفر فوت‌شدگان مشکوک کرونا از ابتدای همه‌گیری این ویروس در استان اصفهان (به‌ جز شهرستان‌های کاشان و آران‌وبیدگل) بوده است.

استان کرمان/ بستری 109 بیمار ‌در بیمارستان‌ها‌

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، براساس آخرین به روزرسانی‌های نقشه کرونایی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت از  5 شهریور، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز استان کرمان از 12 مورد به 7 مورد کاهش و تعداد شهرهای با وضعیت نارنجی از 5 شهر به 9 شهر افزایش یافته است؛ همچنین تعداد شهرهای با وضعیت زرد از 6 شهر به 7 شهر رسیده است و متاسفانه هیچ شهری در استان کرمان در وضعیت آبی کرونایی قرار ندارد.

سعید صحبتی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از بیماری کووید 19، تا روز گذشته، اظهار داشت: 47 مورد مثبت بستری جدید کرونایی در بیمارستان‌های استان کرمان داشتیم که از این تعداد 27 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان، 6 مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، 12 مورد آن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت و 2 مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان است.

وی با بیان اینکه تعداد موارد بستری قطعی مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان 109 نفر است، گفت: تعداد فوتی‌های قطعی ابتلا به کووید 19 در 24 ساعت گذشته در استان 2 مورد بوده که مجموع جانباختگان کرونا در استان به 5 هزار و 796 نفر رسیده است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان واکسن تزریق شده جمعیت بالای 12 سال در استان کرمان را 2 میلیون و 357 هزار و 980 دوز واکسن تزریق شده نوبت اول، 2 میلیون و 92 هزار و 761 دوز واکسن تزریق شده نوبت دوم، 925 هزار و 229 دوز واکسن تزریق شده نوبت سوم و 89 هزار و 991 دوز واکسن تزریق شده نوبت چهارم است.

استان سمنان/ شهرهای قرمز ‌کاهش یافت

حجت‌الله یحیایی سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان، اظهار داشت: امروز 140 بیمار با علائم مشکوک به کرونا به مراکز درمانی استان سمنان مراجعه کردند که این تعداد نسبت به روز گذشته 14 نفر کاهش داشت.

وی با بیان اینکه از مجموع مراجعان مشکوک به کرونا به مراکز درمانی استان سمنان، 131 نفر مربوط به جمعیت زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود و 9 نفر نیز مربوط به جمعیت زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان بوده است عنوان کرد: از مجموع این تعداد تست کرونای 19 نفر در استان سمنان در شبانه‌روز گذشته مثبت شد که سهم شهرستان‌های شاهرود و میامی 14 نفر و سایر شهرستان دیگر استان سمنان نیز 5 نفر بوده است.

به گفته سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان سمنان، تعداد تست‌های مثبت کرونا در استان سمنان در شبانه‌روز گذشته نسبت به روز پیش از آن 4 نفر افزایش داشته است.

یحیایی با اشاره به بستری شدن 3 نفر از مجموع مبتلایان قطعی به کرونا در 24 ساعت گذشته بیان کرد: از این تعداد 2 بیمار در بیمارستان‌های شهرستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان و 1 نفر در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بستری شده‌اند و مجموع بستری شده‌ها در بخش کرونای بیمارستان‌های استان سمنان نسبت به روز پیش از آن 2 نفر کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه در شبانه‌روز گذشته 16 بیمار قطعی مبتلا به کرونا در استان سمنان نیز روند درمانی خود را به صورت سرپایی آغاز کرده‌اند عنوان کرد: 13 بیمار سرپایی مبتلای قطعی به کرونا در جمعیت زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود و 3 بیمار تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان به ثبت رسیده است.

به گفته سخنگوی ستاد مقابله با کرونای استان سمنان، مجموع بیماران سرپایی شناسایی شده مبتلا به کرونا در استان سمنان در شبانه‌روز گذشته نسبت به روز پیش از آن 4 نفر افزایش داشته است.

یحیایی با اشاره به اینکه در شبانه روز گذشته یک فوتی ناشی از ابتلا به کرونا در استان سمنان ثبت شد خاطرنشان کرد: در مجموع 15 بیمار بدحال مبتلا به کرونا در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان سمنان بستری‌اند که از این تعداد 8 بیمار در بیمارستان‌های شهرستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان و 7 بیمار در بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بستری شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در مجموع و با احتساب بیماران مشکوک به کرونا، در شبانه‌روز گذشته 7 بیمار در بخش‌های کرونای بیمارستان‌های استان سمنان بستری شده‌اند اضافه کرد: از این تعداد 4 نفر در بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان و 3 نفر نیز در بیمارستان‌های زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود بستری شده‌اند و مجموع آمار بستری‌ها در بخش‌های کرونای بیمارستان‌های استان سمنان در شبانه‌روز گذشته نسبت به روز پیش از آن یک نفر افزایش داشته است.

گزارش در حال به روزرسانی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود استان سمنان در شبانه روز گذشته پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی بیمارستان های استان سمنان دوز واکسن تزریق شده نوبت تعداد شهرهای با وضعیت کرونا در استان سمنان ستاد مقابله با کرونا نسبت به روز پیش از آن کرونا در استان بخش های کرونای مبتلا به کرونا بیمارستان ها مراکز درمانی مشکوک به کرونا بستری شده اند استان اصفهان وزارت بهداشت استان کرمان استان بوشهر بستری هستند ساعت گذشته شده اند تحت پوشش مرگ ومیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۲۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند

عباس مسجدی در جلسه شورای معاونین سازمان که با حضور دکتر سیدرضا مظهری رییس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، گفت: امکان دسترسی برخط به پرونده‌های بیمارستانی افرادی که برای تعیین خسارت به مراکز پزشکی قانونی مراجعه می‌کنند یکی از درخواست‌های جدی سازمان در سال‌های گذشته بود که خوشبختانه با همکاری مناسب وزارت بهداشت به تازگی امکان تبادل الکترونیک پرونده‌های بیماران محقق شده است.

وی افزود: درخواست پرونده‌های بیمارستانی از برخی مراجعین پزشکی قانونی که برای اعلام نظر کارشناسی نیاز به تکمیل پرونده دارند وقت زیادی از مردم تلف می‌کند، اما خوشبختانه با فراهم شدن امکان تبادل الکترونیک این پرونده ها، ضمن عدم نیاز به مراجعه حضوری مراجعین به مراکز درمانی برای دریافت تصاویر پرونده‌های بالینی، از اطاله دادرسی جلوگیری و سرعت در اظهار نظر کارشناسی افزایش می‌یابد.

دکتر مسجدی با اظهار امیدواری در خصوص ادامه دار بودن اجرای این طرح، خاطرنشان کرد: فراهم شدن این امکان برای کارشناسان سازمان در راستای پاسخدهی سریع­تر به مراجعین و تسهیل ارائه خدمت به آنان بسیار مهم است و مراجعین سازمان نیز که عمدتا افراد متألم و آسیب دیده هستند، از آن منتفع خواهند شد لذا امیدواریم زین پس همکاری‌های بین وزارت بهداشت و سازمان پزشکی قانونی کشور برای خدمت رسانی هرچه بهتر به مردم تداوم داشته باشد.

پیگیری‌های پزشکی قانونی برای تسهیل امور مراجعین قابل تقدیر است

در ادامه این جلسه دکتر سید رضا مظهری رییس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پیگیری و مطالبه پزشکی قانونی برای راه اندازی و فعال شدن سامانه دسترسی به پرونده‌های بیمارستانی مراجعین به منظور تسهیل امور مردم قابل تقدیر و قدردانی است.

وی افزود: موضوع تبادل اسناد بین وزارت بهداشت و سازمان پزشکی قانونی یکی از اهداف برنامه رگلاتور-اپراتور وزارت بهداشت در قالب برنامه پنج ساله هفتم است که به صورت پروژه‌ای مشترک با پزشکی قانونی اجرا خواهد شد.

دکتر مظهری اظهار داشت: در حال حاضر تمام زیر ساخت‌های لازم برای برقراری این تبادل فراهم شده است و پیش بینی می‌شود تا پایان ماه جاری (اردیبهشت ۱۴۰۳) امکان این دسترسی در مراکز پزشکی قانونی سراسر کشور فراهم شود.

به گفته رییس مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در قالب این اقدام و از طریق این سامانه کارشناسان پزشکی قانونی که در خصوص میزان و نوع خسارت و آسیب‌های وارد شده به مراجعین اظهار نظر کارشناسی می‌کنند، می‌توانند به جزئیات پرونده‌های بیمارستانی و مراحل درمان او دسترسی داشته باشند و به این واسطه، پاسخدهی در زمان سریع تری به مردم صورت گیرد.

گفتنی است در این جلسه معاونین و جمعی از مدیران کل سازمان پزشکی قانونی کشور و دکتر حسن واعظی رییس مرکز مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حقوقی قضایی

دیگر خبرها

  • آخرین اقدامات برای جلوگیری از ورود تروریست ها به ایران از پاکستان
  • ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان پُر شد
  • حمایت دانشگاه‌های جهان از فلسطین یادآور رسالت معلمی در دفاع از مظلومان است
  • هشدار مصر و اردن درباره کوچاندن فلسطینیان/ تاکید قطر بر جلوگیری از ورود منطقه به جنگ
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • مسدود شدن ۴۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در سطح کرمانشاه
  • استطاعت جسمی ۸۳ هزار زائر حج تمتع ۱۴۰۳ نهایی شد
  • شرکت‌های تعاونی استان سمنان به حوزه کشت کم آب‌بر ورود می‌کنند
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • توجه به معلمان در اولویت امور قرار گیرد