Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه پس از انقلاب از حیث کمی، پیشرفت‌ها و دستاوردهای خوبی در حوزه مدارس و آموزش و پرورش داشتیم عنوان کرد: در دوره‌هایی در حق آموزش و پرورش اجحاف و بی توجهی شده است، زیرا برخی وزراء دیدگاه تربیتی نداشتند.

به گزارش ایران اکونومیست، کاظم اکرمی در همایش فقر و نابرابری آموزشی که در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر گفت: استدلال شهید رجایی این بود که قانون اساسی آموزش را رایگان اعلام کرده پس همه باید یکسان آموزش ببینند و به همین علت اعلام کرد همه مدارس دولتی باشند و چند مدرسه خاص وجود داشت که تعطیل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: نابرابری آموزشی، مسئله‌ای جهانی است. اندیشمندان مختلف جهانی در این باره سخن گفته‌اند اما یک نابرابری مورد توجه کسی نیست و آن "نابرابری پرورشی" است. 

اکرمی با بیان اینکه امروز جامعه بشری در نتیجه دانش دانشمندانی که به مقوله پرورشِ آنها پرداخته نشده این همه دچار رنج شده است گفت: مثلا سلاح های شیمیایی را دانشمندان ساخته‌اند. چنین افرادی از دبستان تا دانشگاه، آدمیت، انسانیت و عدالت را نیاموخته‌اند. ما تنها دانشمند نمی‌خواهیم بلکه آدم می‌خواهیم. اگر چنین فردی یک روز به قدرت رسید و به نسبه انسانیت داشت، شاهد این حجم از ظلم نخواهیم بود. 

وزیر اسبق آموزش و پرورش با بیان اینکه یک الگوی رفع نابرابری این است که مدارس باید بازتاب شرایط اجتماعی باشند که این دیدگاه مورد نقد همگان است گفت: یک الگوی دیگر رفع نابرابری این است که انسان‌ها حق برابر دارند، عدالت یعنی برابری که به همه به یک اندازه داده شود؛ این الگو، ظاهر خوبی دارد، اما عقب ماندگی های قبلی و مشکلات خانوادگی را چه کنیم؟. افرادی که از خانواده بیسواد آمده‌اند با آنها که از خانواده تحصیلکرده آمده اند یکسان باید دیده شوند؟. 

وی افزود: الگوی سوم، الگوی جبران کنندگی است و می‌گوید آنها که دارند باید به محرومان برسند. افراد توانمند باید به کمک افراد ناتوان برسند اما اکنون مدارس دولتی و غیردولتی یکسان‌اند؟ چند درصد پذیرفته شدگان دانشگاه‌ها از مدارس دولتی هستند؟ .

اکرمی با بیان اینکه پس از انقلاب از حیث کمی، پیشرفت‌ها و دستاوردهای خوبی در حوزه مدارس و آموزش و پرورش داشتیم عنوان کرد: در دوره‌هایی در حق آموزش و پرورش اجحاف و بی‌توجهی شده است، زیرا برخی وزراء دیدگاه تربیتی نداشتند. 

وزیر اسبق آموزش و پرورش ادامه داد: در کنار دولت، نهادهای مردمی نیز می‌توانند به حل مشکلات مدارس در مناطق محروم و کاهش نابرابری‌های آموزشی کمک کنند. 

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: آموزش و پرورش ، پرورشی ، تعلیم و تربیت ، عدالت آموزشی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: آموزش و پرورش پرورشی تعلیم و تربیت عدالت آموزشی آموزش و پرورش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۳۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر اختصاص می‌یابد

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، احمد محمدی‌زاده صبح امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش استان بوشهر با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مرتضی مطهری و روز معلم با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در عرصه جایگاه معلم، بیان کرد: معلمان پرورش‌دهنده مهمترین سرمایه جامعه و انسان‌ها هستند.

وی انسان‌های پرورش یافته به‌دست معلمان را پایه‌ریزان تمدن ملی و جهادگران میدان کارزار مبارزه با جهل و بی‌سوادی دانست و افزود: این افراد سازندگان هویت و فرهنگ یک ملت هستند و در واقع معلمی شغل انبیا الهی است.

استاندار بوشهر اظهار کرد: شهید مطهری با فکر و بیان قوی رسوخ اندیشه‌های عمیق اسلامی را ذهن جوانان دنبال می‌کرد، همان گمشده‌ای که امروز در جامعه دانش‌آموزی با آن مواجه هستیم و بخشی از تغییر رویکرد که در مدارس اتفاق افتاده ناشی از همین ضعف است.

وی سال جاری را سال آموزش و پرورش در استان بوشهر اعلام و بیان کرد: امسال همه با هم منسجم در رفع مشکلات زیرساخت‌های آموزش و پرورش تلاش و کمک می‌کنیم.

محمدی‌زاده یکی از برنامه‌های مهم در حل مشکلات زیرساخت‌های فضا‌های آموزشی در استان بوشهر را انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس عنوان کرد و یادآور شد: در این راستا استان بوشهر یک‌هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات تملک دارایی، مولدسازی و مسئولیت‌های اجتماعی تأمین می‌کند.

وی ادامه داد: همچنین طبق این تفاهم‌نامه ۱۵۰۰ میلیارد تومان نیز از سوی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس برای حل مشکلات زیرساختی فضا‌های آموزشی در استان اختصاص می‌یابد.

وی گفت: در مجموع بر اساس این تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزش و پرورش استان بوشهر اختصاص می‌یابد.

استاندار بوشهر گفت: از محل این اعتبار ۱۴۳ طرح شامل ۱۳۵ مدرسه و ۸ مجتمع فرهنگی در حوزه آموزش و پرورش استان بوشهر بر اساس برنامه زمان‌بندی ساخته و تحویل می‌شود.

وی توجه ویژه مشکلات اداره کل نوسازی مدارس استان بوشهر ضروری دانست و یادآور شد: در همین راستا در ابتدای سال جاری ۲۵۰ میلیارد تومان به حساب این اداره کل واریز شده است.

محمدی‌زاده با اشاره به برنامه‌های گرامیداشت روز معلم، نواختن زنگ سپاس معلم، تجلیل از معلمان شاغل و پیشکسوت و سرکشی از خانواده فرهنگیان شهید استان بوشهر را از برنامه‌های استان در این زمینه اعلام و اظهار کرد: مدیران و معلمان مدارس از آموزگاران دوران تحصیل خود در مقاطع مختلف تحصیلی تجلیل کنند.

وی در ادامه ایجاد منبع جدید درآمدزایی برای آموزش و پرورش استان بوشهر را مورد تأکید قرار داد و گفت: این طرح امسال ابتدا در مرکز ۱۰ شهرستان استان بوشهر امسال اجرایی شود.

استاندار بوشهر خواستار پرداخت سهم آموزش و پرورش از محل عوارض شهرداری‌های استان بوشهر شد و یادآور شد: قانون پرداخت منابعی از سوی شهرداری‌ها را به آموزش و پرورش در نظر گرفته که باید در پرداخت این سهم تسریع شود.

دیگر خبرها

  • قدردانی از معلمان مدرسه شهید حجه فروش همدان
  • ۱۴۳ طرح و پروژه آموزشی در استان بوشهر تامین اعتبار شد
  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر اختصاص می‌یابد
  • اختصاص ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر
  • تأمین ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضای آموزشی بوشهر
  • فرسودگی ۳۰ درصد مدارس گناباد
  • خطر فرونشست در کمین ۱۵۰ مدرسه اصفهان
  • فرصت عوامل آموزشی و تربیتی مدارس برای ثبت تجربیات خلاقانه و نوآورانه تا ۲۰ اردیبهشت
  • خطر فرونشست در ۱۵۰ مدرسه اصفهان/ ۴۲ مدرسه تعطیل شد
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج