Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@16:58:56 GMT

کاهش ضایعات بالغ بر ۵۰ هزار تن برنج گیلان

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۷۳۵۷۴

کاهش ضایعات بالغ بر ۵۰ هزار تن برنج گیلان

ایسنا/گیلان معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: با اجرای رتبه‌بندی کارخانه‌های شالیکوبی شاهد کاهش ضایعات بالغ بر ۵۰ هزار تن برنج گیلان هستیم.

قاسم جوادزاده در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: رتبه‌بندی کارخانجات شالیکوبی در سال زراعی ۱۴۰۱ باعث ایجاد انگیزه مضاعف در کارخانه‌داران شد و از محل رتبه‌بندی کارخانه های اصلاح ساختار شده بیش از ۱۲۵۰ میلیارد تومان خسازت ناشی از بخش کشاورزی ممانعت شد و از این محل به بهره‌برداران کشاورز حدود ۴۲ میلیون ریال ریال عایدی بیشتر از درآمد عادی ایجاد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: استان گیلان با داشتن بیش از ۲۰۰ هزار هکتار و تولید ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزارتن برنج سفید حدود ۳۴ درصد از تولید برنج کشور را به خود اختصاص داده است.

جوادزاده خاطرنشان کرد: کارخانه های شالیکوبی مهمترین صنایع تبدیلی کشاورزی استان گیلان هستند که از ابتدای تولید برنج در مزارع، به امر خدمت رسانی به کشاورزان شالیکار مشغول هستند. استان گیلان ۱۴۲۵ کارخانه شالیکوبی فعال دارد که ظرفیت اسمی آنها بالغ بر یک میلیون و دویست هزار تن برنج سفید است و تاکنون بیش از ۷۲۲ واحد تجهیز، نوسازی و اصلاح ساختارشده است که با مدیریت کاهش ضایعات برنج ۳ تا ۷ درصد در کاهش ضایعات برنج نقش دارند و در سال ۱۴۰۱ از ضایعات بالغ بر ۵۱ هزار تن برنج استان جلوگیری می‌کنند.

جوادزاده افزود: طرح رتبه‌بندی کارخانجات شالیکوبی اصلاح ساختار شده برای چهارمین سال پیاپی در سطح کارخانجات مدعی اصلاح ساختار  نوسازی انجام شد که نهایتا امتیاز دهی بر اساس رئوس شاخصها و چک لیستهای قابل بررسی صورت پذیرفت.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: در سال ۱۴۰۱ کارخانه‌های شالیکوبی در سه رده معمولی، رتبه دو و رتبه یک رتبه بندی شدند. تاکنون از کل کارخانه‌های استان ۱۲۲ کارخانه رتبه یک و ۲۲۴ کارخانه رتبه دو را کسب کرده اند.

وی افزود: برای اینکه یک کارخانه شالیکوبی رتبه لازم را کسب کند تا از مزایای نرخ مربوطه بهره‌مند شود باید حداقل نمره های دو سطح را کسب کند، در این نمره دهی وضعیت ساختمان، سالن تولید، انبارها و دفتر کار حدود ۲۶ درصد، ماشین آلات و خط تبدیل پوست کنها و سفیدکن و پولیشرها، سنگ گیر و قلوه گیر و... ۴۳ درصد، سیستم بسته بندی و سورتینگ ۵ درصد، وضعیت پرسنل و آموزشهای طی شده ۵/۳ درصد، گواهی نامه ها و ثبت برندها ۵/۷ درصد، وضعیت خشک کنها و تجهیزات آنها ۱۱ درصد، و سایر آیتمهایی چون داشتن بیمه نامه و باسکول و...چهار درصد امتیازات لازم را به خود اختصاص می‌دهند.

وی ادامه داد: این طرح باعث شده در به روزرسانی ماشین آلات و خط تولید، بیشتر از قبل مشارکت کرده و خود را به سطوح استاندارد نزدیکتر کنند. میانگین رشد مشارکت و افزایش رتبه دارشدن آنها کارخانه در طی چهارسال گذشته حدود ۴۰ درصد است که این مبنا باعث شده در سال زراعی ۱۴۰۱ بالغ بر ۵۱ هزار تن کاهش ضایعات برنج در استان اتفاق بیفتد که با احتساب تفاوت قیمت نیمدانه و برنج سالم (هرکیلوگرم ۲۵۰۰۰ تومان) بالغ بر ۱۲۵۰۰ میلیارد ریال به بخش کشاورزی بر می گردد که سهم هر کشاورز شالیکار حدود ۴۰ میلیون ریال می باشد. از آنجا که سرمایه گذاری عمده اصلاح ساختار توسط کارخانه های شالیکوبی در استان انجام می شود در سیاستهای تشویقی نرخ گذاری کارخانه هایی توانستند رتبه های لازم را کسب کنند از محل صرفه جویی های ناشی از کاهش ضایعات اجرت بیشتری منظور شده است تا بقیه کارخانه ها هم بر اجرای طرح اصلاح ساختار ترغیب شوند.

جوادزاده گفت: نرخ تبدیل شالیکوبی ها در سال ۱۴۰۱ به ترتیب برای کارخانه های سنتی، رتبه دو و رتبه یک ۱۶۰۰۰ و ۱۷۵۰۰ و ۱۹۰۰۰ ریال برای هرکیلوگرم تبدیل شلتوک به برنج و در صورت توافق کشاورزی با کارخانه دار به ترتیب ۲ و ۲/۲ و ۳۷۵/۲ کیلوگرم برنج سالم برای تبدیل هریکصدکیلوگرم شلتوک کارخانه‌دار مجاز است اجرت دریافت کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی ضایعات برنج شاليكوبي صنايع تبديلي کارخانه های شالیکوبی اصلاح ساختار هزار تن برنج کاهش ضایعات رتبه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۳۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است

آرش محبی‌نژاد اظهار کرد: از گذشته تا کنون تجارب قیمت‌گذاری دستوری در حوزه‌های مختلف نشان می‌دهد که این سیاست در هیچ دوره‌ای جواب نداده است. نه فقط برای خودرو بلکه برای شیر و ماست و لبنیات و لوازم خانگی نیز موضوع نرخ‌گذاری یک سیاست شکست خورده بوده و من تعجب می‌کنم چرا این سیاست درباره خودرو و دیگر کالاها که هزینه‌های ساخت مشخصی دارند ادامه پیدا می‌کند.
وی افزود: معتقدم تعیین قیمت ناشی از عدم تمرکز در سیاست‌گذاری صنعت خودرو است. صنعت خودرو متولی مشخصی ندارد که برای آن ریل‌گذاری کند، نقشه راه توسعه این صنعت را تدوین کند و در اجرا دخالت نداشته باشد. سیاست‌گذار فقط باید نظارت و هدایت کند و اجرا را به شرکت‌های خودروساز بسپارد.
محبی‌نژاد بیان کرد: قیمت کارخانه بعضا ۸۰ درصد پایین‌تر از قیمت بازار است اما بسیاری از افراد به دلایل مختلف مثل نداشتن گواهی‌نامه یا داشتن پلاک فعال از ثبت نام منع شده‌اند. در حالی که ممکن است فردی گواهی‌نامه نداشته باشد و بخواهد از راننده استفاده کند. با حذف این افراد حق مصرف‌کننده ضایع می شود. از آن طرف رانتی به عنوان یارانه سیاه در جامعه توزیع می‌کنیم که کم هم نیست.
وی تصریح کرد: تا زمانی که مساله قیمت‌گذاری دستوری حل نشود مشکلات صنعت خودرو حل نخواهد شد. فقط هر روز بر تعداد کسانی که از کیفیت و قیمت ناراضی هستند افزوده می‌شود.
دبیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازان، ضرر دیگر ناشی از قیمت‌گذاری را متوجه سهامداران بورس دانست و گفت: علاوه بر ضرر خودروسازان و مصرف کنندگان خودرو، مردمی هم که در بورس سرمایه‌گذاری تا در تولید مولد نقش داشته باشند ضرر می‌کتند؛ زیرا وقتی سهام خودروسازان می‌ریزد سهامداران بی‌تقصیر شرکتهای بورسی نیز متضرر می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه مطالبات معوق قطعه‌سازان سر به فلک کشیده است گفت: میانگین زمان مطالبات معوق قطعه‌سازان به بیش از 150 روز رسیده است. قطعه‌سازی که بتواند 120 روزه مطالباتش را بگیرد سراغ نداریم. خودروساز هم  پول ندارد و به شیوه‌های مختلف نقدینگی‌اش از دست می‌رود. در نهایت محصول این شیوه سیاست‌گذاری صنعت خودرو خسران است و بس.

دیگر خبرها

  • رتبه سوم مهاباد درتولید گوشت دراستان
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • آغاز برنج‌کاری در گیلان
  • لزوم استفاده ازضایعات بخش کشاورزی در کارخانجات تبدیل خوراک دام
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار
  • زباله سوز؛ نقطه پایانی رفع ابَرچالش سراوان
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • برنج هندی عقب‌نشینی کرد