Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است: هنر فاخر تعزیه نیازمند امکانات و الزاماتی است که اگر به آن توجه شود بی‌تردید باعث عزت و سربلندی هنر ما آن‌هم نه در مقیاس ملی که در مقیاس جهانی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار تئاتر ایران اکونومیست؛ دومین شب از آیین سوگواره «زخم عتیق» با حضور محمد یاشارنادری رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح، غلامرضا منتظری از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، حسین مسافر آستانه مدیرعامل اسبق انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، محمد دشتگلی مدیرکل اسبق مرکز هنرهای نمایشی، کریم خوشمرام معاون هماهنگ‌کننده بنیاد فرهنگی روایت فتح و میلاد جباری نویسنده و کارگردان تئاتر در محوطه باز بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرمایه و جایگاه تعزیه را باید قدر بدانیم و بر صد بنشانیم

در این مراسم غلامرضا منتظری نماینده مجلس و عضوکمیسیون فرهنگی خانه ملت، تعزیه را یکی از سرمایه‌های فرهنگی و معنوی عنوان کرد و گفت: هنر تعزیه ریشه در افکار و اندیشه‌های دینی ایرانیان دارد. این آئین یکی از اصیل‌ترین هنرها و سرمایه فرهنگی و معنوی است که مزیتی برای ما محسوب می‌شود. باید قدر بدانیم و بر صد بنشانیم.

وی در ادامه با ابراز تاسف از آنکه در مقام عمل این هنر مورد کم‌توجهی و بی‌مهری قرارگرفته است خاطرنشان کرد: خوشبختانه طی چند سال اخیر کم‌کم شاهد آن هستیم که این غبار مظلومیت و محرومیت از سیمای پاک این هنر در حال زدوده شدن است که می‌بایست برای این امر چند اقدام مهم را باهم پی بگیریم.

اقداماتی که می‌تواند تعیه را به جایگاه اصلی آن باز گرداند چیست؟

منتظری در تشریح اقداماتی که می‌تواند توجه به هنر فاخر تعزیه به جایگاه والای خود در آئین‌های نمایشی کشومان را بار دیگر احیا کند گفت: یکی از مهمترین اقدامات بحث آموزش این هنر به‌ویژه در بین نوجوان و جوانان مستعد کشور است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به راهکارهای تقویت این هنر اظهار داشت: می‌بایست زمینه یک رقابت سالم را برای آفرینش‌های هنری در عرصه تعزیه بیش از گذشته فراهم کنیم. به نظر می‌رسد برپایی سوگواره‌های ملی و منطقه‌ای می‌تواند پاسخ‌گوی این انتظار باشد.

وی با تاکید بر آنکه حفظ و انتشار نسخه‌های قدیمی به‌عنوان میراثی مهم؛ یکی از راه‌های تقویت و گسترش هنر تعزیه است تصریح کرد: نسخی که هر چه قدر اصیل‌تر باشند اثربخشی هنر تعزیه را در جامعه بیشتر می‌کند که متأسفانه دیده‌شده ما گاهی وقت‌ها این میراث ارزنده را به‌راحتی ازدست‌داده و به آن‌ها کم‌توجهی شده است.

لزوم گسترش بیش از پیش چتر حمایتی مسئولان بر تعزیه

هنر تعزیه نیازمند امکانات و الزاماتی است که اگر به آن توجه شود بی‌تردید باعث عزت و سربلندی هنر ما آن‌هم نه در مقیاس ملی که در مقیاس جهانی خواهد شد

رئیس اسبق سازمان بسیج هنرمندان در خصوص وظیفه‌ مسئولان و متولیان در خصوص حفظ و نشر این هنر با قدمت نیز عنوان کرد: چتر حمایتی مسئولان و متولیان بر سر این هنر باید بیش از گذشته باز و گسترده شود این هنر نیازمند امکانات و الزاماتی است که اگر به آن توجه شود بی‌تردید باعث عزت و سربلندی هنر ما آن‌هم نه در مقیاس ملی که در مقیاس جهانی خواهد شد.

منظری در پایان گفت: ما هم در کمیسیون فرهنگی مجلس به جد پیگیر این مسئله هستیم و خواهیم بود و قطعاً با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان صداوسیما می‌بایست به بحث و گفتگو بنشینیم و با عزم جدی و همت بلند برای حمایت از این هنر اصیل و خدادادی با همه توان تلاش خواهیم کرد.

دومین شب از سوگواره آیینی «زخم عتیق» که به نام مرحوم نادر طالب‌زاده و شهید سید ابراهیم اصغرزاده نام‌گذاری شده بود توسط مجید خسروان با اجرای مجلس طفلان مسلم برپا شد.

این مراسم به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح به مدت هفت شب از روز ۵ شهریور لغایت ۱۱ شهریورماه ساعت ۲۰:۳۰ در محوطه باز ساختمان مرکزی بنیاد فرهنگی روایت فتح واقع در میدان فردوسی، ابتدای خیابان شهید سپهبد قرنی نبش کوچه شهید فلاحت پور برگزار و ورود برای عموم آزاد است.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: تعزیه ، کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ، بنیاد فرهنگی روایت فتح

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تعزیه کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بنیاد فرهنگی روایت فتح کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بنیاد فرهنگی روایت فتح مقیاس جهانی هنر تعزیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۴۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشان با اشاره به افزایش بازدید گردشگران از باغ فین گفت: ۵۵ هزار نفر در دو روز پنج‌شنبه و جمعه از مجموعه جهانی باغ فین بازدید کردند.

احمد دانائی‌نیا افزود: خانه تاریخی بروجردی با بیش از ۹ هزار نفر و محوطه باستانی سیلک با بیش از ۳ هزار نفر در رتبه‌های بعدی این آمار قرار دارند.

او گفت: جاذبه‌های تاریخی منطقه فرهنگی کاشان همه ساله با آغاز فصل بهار و موسم گل و گلاب در شهرستان کاشان در هم می‌آمیزد و به تناوب تا اواخر خردادماه در بیشتر نقاط شهرستان کاشان پذیرای خیل عزیمی از گردشگران می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • ببینید | روایت کاندیدای انتخابات مجلس از دعوای شدید خود با فردوسی‌پور و علیخانی
  • ناکامی ایتالیا در سال 2002 و قهرمانی در جام جهانی 2006 به روایت کارتون / انیمیشن
  • هدف از تکریم سرآمدان علمی و فرهنگی الگوسازی برای نسل جوان است
  • دست‌های پشت پرده در انتخابات به روایت «رشیدی کوچی»
  • بازخوانی پرونده توسعه برق هسته‌ای در ایران؛ از برجام تا مشارکت مردم
  • بنیاد حکیم طوس راه اندازی خواهد شد/ ساخت فیلم و مستند درباره فردوسی در دستور کار است
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین کاشان
  • بازدید بی‌سابقه گردشگران از باغ جهانی فین
  • سینما به روایت سینما/ دیوار میان پایتخت و شهرستان با «آپاراتچی» فروریخت
  • اسوههای زندگی را با این کتاب بشناسیم