Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «تابناک» به نقل از روابط عمومی مرکز بررسی‌های استراتژی ریاست جمهوری، دکتر محمدصادق خیاطیان در این جلسه با بیان اینکه تعبیر رئیس جمهور از نقش مرکز بررسی‌های استراتژیک، ایفا کردن وظیفه اتاق فکر دولت است تا بتواند با به‌کارگیری ظرفیت نخبگانی کشور به وظایف خود بپردازد، تصریح کرد: ما نیز با شفاف کردن ماموریت‌ها و مسیری که باید در پیش می‌گرفتیم، با مشورت دوستان و تأیید رئیس جمهور چهار مأموریت را برای مرکز تعریف کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، پیگیری گفتمان دولت را اولین مأموریت این مرکز برشمرد و گفت: تمام دولت‌های گذشته گفتمانی را برای خود برگزیده بودند. در این دوره نیز پس از برگزاری جلسات متعدد و همفکری انجام شده، گفتمانی که برآمده از رفتار و منویات شخص رئیس جمهور بود انتخاب شد. از این رو گفتمان «عدالت و جمهوریت» به عنوان گفتمان دولت سیزدهم انتخاب شد. گفتمانی که سابقه فعالیت‌ها و شخصیت رئیس جمهور هم بیانگر آن است.

پیگیری گفتمان دولت در سه ساحت از سوی مرکز بررسی‌های استراتژیک

وی افزود: در این راستا مرکز بررسی‌ها در سه ساحت «تولید ادبیات و محتوای این گفتمان با هدف تبیین و تفسیر آن»، «امتداد اجتماعی دادن به این گفتمان» و «رصد و پایش این گفتمان» به پیگیری این موضوع پرداخته است.

خیاطیان از «توسعه شبکه نخبگانی» به عنوان دومین ماموریت مرکز بررسی‌های استراتژیک نام برد و گفت: این مأموریت در راستای ایجاد ارتباط دولت با بدنه نخبگانی کشور تعریف شده است، به ویژه اینکه این روزها مسائل نخبگانی مانند مهاجرت نخبگان هم مطرح است و باید برای آن چاره اندیشید. این کار نیاز به الگوسازی دارد تا بتوانیم آن را نهادینه کنیم.

ماموریت مرکز بررسی‌های استراتژیک برای شکل‌گیری زیست‌بوم اندیشکده‌ای کشور

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه ما در سال‌های اخیر هرچقدر که برای شکل‌گیری و تعمیق زیست‌بوم فناوری کشور تلاش کرده‌ایم، تاکنون ساختار منسجم و مشخصی برای زیست‌بوم اندیشکده‌ای کشور ایجاد نکرده‌ایم، تاکید کرد: این کار نیاز به هویت‌سازی و تهیه و تدوین قوانین مشخص و کاربردی دارد. یکی از کارهای مرکز بررسی‌های استراتژیک نیز این است که زمینه شکل‌گیری این زیست‌بوم را در کشور فراهم کند و ما درصدد انجام آن هستیم.

ایفای نقش مشورتی برای رئیس جمهور در حوزه‌های راهبردی، سومین ماموریتی بود که دکتر خیاطیان از آن نام برد. وی گفت: ما برای ایفای این ماموریت، دو رویکرد را دنبال می‌کنیم؛ ابتدا مواردی است که از سوی رئیس جمهور به مرکز ارجاع می‌شود، مانند موضوع آب زاینده‌رود، افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی یا مسئله مهاجرت نخبگان. برای این کار نیز کارگروه‌هایی تشکیل داده‌ایم که اعضای آن را صاحبنظران، کارشناسان، اساتید دانشگاه‌ها و خبرگان علمی کشور تشکیل داده‌اند و کمتر از کارشناسان خود مرکز بررسی‌های استراتژیک در آن استفاده کرده‌ایم، چون مرکز را نمی‌توان یک مرکز پژوهشی به معنای عام آن تعریف کرد.

رویکرد فعالانه مرکز بررسی‌های استراتژیک در ورود به مسائل اساسی کشور

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، دومین رویکرد این مرکز در ورود به مسائل اساسی کشور را «رویکرد فعالانه» اعلام کرد و گفت: این رویکرد ماهیتاً با نگاه مساله‌محوری یا آینده‌محوری دنبال می‌شود. ما هم تلاش کرده‌ایم مسائلی انتخاب شوند که کلان، راهبردی و بین بخشی باشند، مانند آب، محیط زیست، انرژی، حمل و نقل و....

خیاطیان ادامه داد: در این رویکرد تلاش‌هایی در میان مدت و بلند مدت در مرکز صورت می‌پذیرد که هر زمان در موضوعی به جمع‌بندی مناسب برسیم، آن موضوع را همراه با ارائه راهکار به رئیس جمهور ارائه می‌کنیم.

 

وی در ادامه سخنان خود، «رصد سیمای عمومی دولت» را چهارمین مأموریت مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری عنوان کرد و گفت: این مأموریت بیشتر جنبه ارزیابی سیاست‌ها و اقدامات دولت در داخل خود قوه مجریه را دارد، مانند بررسی سیاست حذف ارز ترجیحی، هدفمند کردن یارانه‌ها، اقتصاد مقاومتی و... . آنچه ما در این ماموریت دنبال می‌کنیم این است که سیاست‌های اتخاذ شده در بدنه دستگاه‌های اجرایی چقدر به اهداف از پیش تعیین شده رسیده‌اند و چقدر با اسناد بالادستی‌شان سازگارند.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در پایان از آمادگی این مرکز برای همکاری با مراکز اندیشکده‌ای و نخبگان دانشگاهی خبر داد و گفت: آمادگی داریم تا مسائل و مشکلات ارجاع شده به این مرکز از سوی دولت را با شما در میان بگذاریم و برای آن چاره‌اندیشی کنیم و از سوی دیگر از دریافت هرگونه نظر و پیشنهادی در خصوص مسائلی که از جنس راهبردی و ملی در استان‌ها مطرح است، هم استقبال می‌کنیم تا به یک راهبرد مشخص برای حل مسائل برسیم.

در ادامه این نشست نیز دکتر محمدرضا مردانی، رئیس سازمان بسیج اساتید دانشگاه‌ها و مراکز علمی، پژوهشی و آموزشی به فعالیت‌های انجام شده در این سازمان اشاره کرد و با اشاره به اینکه یکی از اولویت‌های مطرح شده از سوی مقام معظم رهبری در خصوص جهاد تبیین، نقش‌آفرینی تخصصی بسیج اساتید کشور در این زمینه است، گفت: استاد بسیجی، بیش از هر قشر دیگر بسیجی در کشور این توانمندی را دارد که وظایف علمی و تخصصی را بر عهده بگیرد تا بتواند از دستاوردهای انقلاب اسلامی دفاع کند.

وی با اشاره به اینکه بسیج اساتید کشور دو اولویت اصلی «تعالی آموزش عالی و اسلامی شدن دانشگاه» و «کمک به ارتقای کارآمدی نظام حکمرانی کشور» را مدنظر فعالیت‌های خود قرار داده است، گفت: ما این آمادگی را داریم که تا ظرفیت اساتید بسیجی و حتی اساتید غیر بسیجی را پای کار بیاوریم تا بتوانیم به سمت تحقق یک نظام حکمرانی مطلوب گام برداریم، نظامی که خروجی آن رضایتمندی مردم و تحقق آرمان‌های الهی انقلاب اسلامی باشد. انشاءالله از دل برگزاری این جلسات بتوانیم زمینه ایجاد یک رابطه خوب و پایدار بین دولت و بدنه علمی کشور را در سطوح راهبردی و کاربردی فراهم کنیم.

در پایان این نشست، حاضران طی پرسش و پاسخی با رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری به بیان نقطه نظرات و راهکارهای خود پرداختند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آیت الله ناصری مذاکرات وین سامانه سماح انتخابات فوتبال پیاده روی اربعین هفته دولت خیاطیان مرکز بررسی های استراتژیک زیست بوم آیت الله ناصری مذاکرات وین سامانه سماح انتخابات فوتبال پیاده روی اربعین هفته دولت رئیس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری اندیشکده ای رئیس جمهور زیست بوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۶۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب سند هوش مصنوعی در کشور به کجا رسید؟

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، هوش مصنوعی به عنوان یکی از پرشتاب‌ترین فناوری‌های در حال تکوین، پتانسیل ایجاد تحول‌های انقلابی زیادی در جنبه‌های مختلف زندگی بشر را دارد و یکی از فناوری‌های کلیدی است که در حال تکوین  بوده و می‌تواند به پردازش‌های صنعتی و حل مسائل مختلف جامعه کمک فراوانی کند.    

با توجه به فراگیر شدن این فناوری کارشناسان بر این باورند تغییرات هوش مصنوعی در پنج سال آینده احتمالا سرعت می‌یابد و بیشترین تاثیر آن بر آموزش خواهد بود. ماهیت کلی هوش مصنوعی و کاربردهای بی‌شمار آن، باعث ایجاد عدم قطعیت‌های متعدد برای پیش‌بینی آینده آن می‌شود اما این موضوع به توسعه این فناوری مربوط نمی‌شود، بلکه به توسعه محیط اقتصادی، سیاسی و اجتماعی آن نیز مربوط می‌شود.

همزمان با به کارگیری هوش مصنوعی در حوزه مختلف توسط سایر کشورها، ایران هم اقدامات بسیاری طی سال ها در این زمینه انجام داده است که می‌توان به تدوین سند هوش مصنوعی اشاره کرد.

برای پیشبرد این هدف مهم، قرار شد شورای عالی فضای مجازی به عنوان مرجع تصمیم‌گیری بر روی تدوین سند هوش مصنوعی کار کند و بر اساس یکی از احکام مصوب در کمسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه، مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات مکلف شدند که با همکاری سایر دستگاه‌ها ظرف شش ماه از زمان لازم‌الاجرا شدن قانون، برنامۀ ملّی توسعۀ هوش‌ مصنوعی را تهیه و به تصویب شورای عالی فضای مجازی برسانند.    

البته در کنار این اقدام دو سالی است که در وزارت ارتباطات، مرکز هوش مصنوعی تأسیس شده و برای توسعه کاربردها به دستگاه‌ها پیشنهاد می‌شود. در نهایت پس از اظهار نظرهای گوناگون پیش نویس سند ملی هوش مصنوعی اوایل پاییز سال گذشته از تدوین سیاست در موضوع هوش مصنوعی در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد.

در این راستا چندی پیش حجت‌الاسلام و المسلمین خسروپناه -دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی- جزئیات جدیدی در این زمینه اعلام کرد.   

براساس اعلام سایت شورای عالی انقلاب فرهنگی، وی همچنین گفته است که تدوین سند هوش مصنوعی تمام شده در آینده نزدیک مصوب می‌کنیم و موضوع کوانتوم یکی از اولویت‌های ماست چراکه یک پارادایم علمی جدید است؛ دانشگاه آزاد درباره کامپیوتر کوانتومی و دانشگاه شهید بهشتی در زمینه سلول اتمی کوانتومی کار می‌کنند. در یکسال بیش از ۲۰۰ دانش‌بنیان را از نزدیک دیدیم و در جریان مشکلاتشان قرار گرفتین و برایشان میز تشکیل دادیم.

سال گذشته پیش‌نویس سند ملی هوش مصنوعی با حضور نمایندگان سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف دولتی و بخش خصوصی در دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب ‌فرهنگی ارائه و تحلیل شد.

همچنین به تازگی روح الله دهقانی فیروز آبادی در زمینه رسیدن کشور به ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی، توضیح داده است سال گذشته گفت‌وگوهایی زیادی با رئیس‌جمهور و همینطور دستگاه‌های مختلف از جمله سازمان برنامه و بودجه برای الزام ایجاد یک مرکز ملی توسعه هوش مصنوعی و در کنارش یک شورای ملی راهبری انجام شد و در این راستا برنامه‌ها و مدل‌های کشورهای مختلف در حوزه هوش مصنوعی مورد مطالعه قرار گرفت.  

البته معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در صحبت هایش به ایجاد اپراتور هوش مصنوعی هم اشاره کرده و گفته برنامه‌ریزی شده مرکز ملی هوش مصنوعی، اپراتور هوش مصنوعی را ایجاد کند که این اپراتور ٣ خدمت اصلی مزرعه پردازشی بزرگ، مرکز داده بزرگ و کتابخانه‌های بزرگ زبانی و تصویری را ارائه می‌دهد.

بر این اساس در واقع همانطور که اپراتورهای تلفن همراه خدمات اینترنتی را ارائه می‌دهند، اپراتور ملی هوش مصنوعی نیز خدمات پردازشی بزرگ و خدمات کتابخانه‌های محاسباتی را در اختیار دانشگاه‌ها، شرکت‌های دانش‌بنیان و سازمان‌ها و نهادها قرار می‌دهد.

دیگر خبرها

  • تصویب سند هوش مصنوعی در کشور به کجا رسید؟
  • تحول در هوش مصنوعی در کشور با ایجاد اپراتور اختصاصی
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی
  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد | مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • رییسی مطرح کرد؛کاهش نرخ بیکاری در کشور/ بر عهد خود با شما مردم باقی هستم
  • رئیس جمهور: مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • بانک‌هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/ مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • رابطه استراتژیک برای ارتقای امنیت مرزی
  • تاثیر سفر رئیسی به پاکستان، در ارتقای امنیت مرزی/رابطه با تهران برای پاکستان استراتژیک است