Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: سال ۱۴۰۱ حدود ۲۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با گرد و غبار تخصیص یافته که بین دستگاه های مرتبط توزیع شده است و اکنون در حال تهیه برنامه ای برای اجرا و هزینه کرد آن هستیم.

به گزارش خبرنگار محیط زیست ایران اکونومیست، علی محمد طهماسبی بیرگانی روز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته دولت افزود: حدود ۳۴.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۶ میلیون هکتار مناطق غبارخیز در کشور داریم که از این میزان ۴ میلیون و ۲۳۰ هزار تن ذرات معلق زیر ۱۰ میکرون در ۲۳ استان پراکنده می شود، همچنین ۲۷۰ میلیون هکتار هم مناطق غبارخیز خارجی در اطراف کشور داریم که از این میزان ۱۴۷ میلیون تن گرد و غبار به کشور گسیل می شود.

وی اظهارداشت: البته بررسی ها نشان می دهد که شدت غبارخیزی در اطراف ما از جانب کشورهای همسایه تقریبا ۳.۷ برابر بیشتر از گرد و غباری است که به سمت ما گسیل می شود در واقع شدت غبارخیزی در اطراف ما بسیار بیشتر از آن چیزی است که اعلام می شود.

وی درباره میزان اعتبار برای مقابله با گرد و غبار گفت: از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ مبلغ ۳۷۰ میلیون یورو - دلار از صندوق ملی محیط زیست اعتبار دریافت کردیم، در سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نیز از منایع عمومی دولت اعتبار دریافت کردیم، بر این اساس از سال ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۰ مبلغ ۲ هزار و ۷۷۴ میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با گرد و غبار دریافت کردیم که از این میزان ۷۰۰ میلیارد تومان برای مقاوم سازی شبکه برق در جنوب کشور هزینه شد، همچنین ۲ هزار و ۸۰ میلیارد تومان هم به دستگاه های متولی بخش های مختلف داده شد که بر این اساس ۵۳ درصد به منابع طبیعی، ۱۵.۵ درصد سازمان جهاد، ۱۱.۶ درصد وزارت نیرو و ۹.۱ درصد سازمان حفاظت محیط زیست اعتبار دریافت کردند.

طهماسبی بیرگانی افزود: در این مدت و با این میزان اعتبار موفق به تثبیت ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار کانون گرد و غبار، ایجاد ۵ هزار و ۵۱۴ کیلومتر بادشکن زنده و غیر زنده، اجرای مدیریت کشاورزی حفاظتی در ۱۸ هزار هکتار شدیم، البته از این ۱۸ هزار هکتار حدود ۵ میلیون هکتار آن اراضی آبی و دیمی هستند که جزو مناطق غبار خیز محسوب می شوند، همچنین حدود ۱۵ میلیون هکتار از مراتع هم جزو کانون های غبارخیز هستند که برای مدیریت این مناطق بحث کشاورزی حفاظتی، مدیریت چرا و قرق را در دستور کار قرار دادیم.

وی گفت: سال گذشته ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار بین دستگاه های مرتبط توزیع شد که موفق به اجرای ۶۳ هزار هکتار نهال کاری و ۲۴۰ هزار هکتار قرق و حفاظت، ۲۵۰ هزار متر مکعب لایروبی کانال های منتهی به آبراهه ها شدیم البته در چهار سال گذشته ۶ میلیون و ۴۴۰ هزار متر مکعب لایروبی انجام دادیم.

 دبیر ستاد ملی مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست افزود: برای مقابله با گرد و غبار و مهار کانون های داخلی یک برنامه ۱۰ عمل  ساله تهیه کردیم که در آن میزان اعتبار و نوع عملیات مشخص و به استان ها ابلاغ شده است. در بخش خارجی هم دو برنامه عمل در قالب زیر منطقه ای غرب و جنوب غرب و شرق و شمال شرق تهیه کردیم و قرار است در مهرماه کارشناسان ایرانی به عراق و سوریه اعزام شوند تا کارهای عملیاتی آغاز شود.

مالچ های بیولوژیک جایگزین مالچ های نفتی

وی درباره مالچ پاشی مناطق گفت: از سال ۱۳۹۷ استفاده از مالچ های بیولوژیک در دستور کار قرار گرفت بر اساس آن ۸۹ متقاضی اعلام آمادگی کردند که ۴۴ متقاضی طرح خود را به سازمان محیط زیست ارسال کردند و مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت ۷ متقاضی مراحل را طی کردند و عمل مالچ پالشی را در دو منطقه غبارخیز انجام دادند.

وی افزود: باید ۲ سال از زمان پاشش مالچ ها می گذشت تا اثر آن ارزیابی شود که مشخص شد نتیجه بخش بوده است بنابراین امسال در سطح قابل قبولی اجرا خواهد شد و در این زمینه با سازمان منابع طبیعی تعامل خواهیم کرد تا مالچ های بیولوژیک جایگزین مالچ های نفتی شود.

 

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: سازمان حفاظت محیط زیست ، ستاد ملی مقابله با گرد و غبار ، آهنگ حیات

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست ستاد ملی مقابله با گرد و غبار آهنگ حیات برای مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست میلیارد تومان میلیون هکتار هزار هکتار مالچ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۷۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرد وغبار شهر اهواز به ۸ و شوش به ۴ برابر حد مجاز رسید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: صبح امروز غلظت گرد و غبار در اهواز بیش از هشت برابر حد مجاز و در وضعیت «خطرناک» و «قهوه‌ای» بوده است.

شهریار عسکری، مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان با اشاره به میزان آلاینده‌های پدیده گرد و خاک امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت، اظهار کرد: در پی وقوع گرد و غبار در استان خوزستان، طبق آخرین اندازه‌گیری‌ها در ساعت ۸ صبح امروز میزان ذرات ریزگردها در اهواز ۱۲۴۱ میکروگرم بر متر مکعب بوده است.

وی با بیان اینکه میزان مجاز آلاینده‌ها در هوا ۱۵۰ میکروگرم بر مترمکعب است، افزود: بدین ترتیب غلظت گرد و غبار در شهر اهواز بیش از هشت برابر حد مجاز و در شهر شوش بیش از چهار برابر حد مجاز بوده و هوا در این دو شهر در وضعیت «خطرناک» و «قهوه‌ای» بوده است.

عسکری بیان کرد: در این مدت غلظت گرد و غبار در شوشتر ۱۶۱ و در شادگان ۱۹۶ بر متر مکعب اندازه‌گیری شده و از حد مجاز بالاتر بوده است.

شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا پاک، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا قابل قبول، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا ناسالم برای همه گروه‌ها، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا بسیار ناسالم و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901050

دیگر خبرها

  • گرد وغبار شهر اهواز به ۸ و شوش به ۴ برابر حد مجاز رسید
  • گردوغبار ۱۰۶۹ نفر را در خوزستان راهی بیمارستان کرد
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۳۰۰ هکتار در چهارباغ
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۱۱۰ هکتار در کرج
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۱۰ هکتار از اراضی زراعی کرج
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • گردوغبار آسمان شهر‌های جنوب آذربایجان‌غربی را فرا گرفت
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان