Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@10:19:04 GMT

وزارت بازرگانی امید اول برای صادرات غیرنفتی

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۷۸۲۰۱

وزارت بازرگانی امید اول برای صادرات غیرنفتی

عضو سابق اتاق تجاری ایران گفت: عدم وجود یک وزارت خاص برای صادرات مشکل اصلی‌ای است. که ما حدود ۱۳ سال است وزارت بازرگانی خودمان را با اهدافی با وزارت صنعت و معدن ادغام کرده ایم و وزارت صمت (صنعت_معدن_تجارت) کنونی را تشکیل داده‌ایم. ایران سال‌ها است که از نبود صادرات مفید و تراز بالا رنج می‌برد. کشوری که دارای ۸۵ میلیون نفر سرمایه انسانی، کارخانه‌جات تولیدی بزرگ و کوچک و شرایط آب و هوایی متنوع و چهار فصل همراه با زمین‌های حاصل‌خیز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این کشور بزرگ غرب آسیا رتبه صادرات غیرنفتی و تصاحب بازار جهانی هیچ رتبه شاخصی را به خود اختصاص نداده است.

دور از انصاف است که این مسائل را در زیر سایه تحریم‌های سنگین و ظالمانه نادیده بگیریم اما، هیچ کدام از این کمبود‌ها دلیل موجهی برای کوتاهی در صادرات و ارزآوری به کشوری تحت تحریم نیست.

حال، اما سوال این جا است که مشکل صادرات ما چیست؟ آیا کیفیت کالا‌های ایرانی مورد رضایت بازار جهانی نیست؟ آیا قصور صرفا از مسئولین امر در داخل کشور است؟ یا این که ایران در تولید مشکل دارد؟

کارشناسان اقتصادی و بین‌الملل در ارتباط با مشکلات صادرات ایران مسائل مختلفی را بیان کرده‌اند.
«محسن بهرامی ارض اقدس»، کارشناس مسائل اقتصادی و از اعضای سابق اتاق تجاری ایران در گفتگو با خبرنگار پول نیوز در مورد مشکلات و موانع صادرات غیرنفتی کشورمان برای حضور موثر در بازار جهانی گفت: در تمام دنیا روابط سیاسی تحت تاثیر روابط اقتصادی و مبادلات تجاری و بازرگانی است. اما متاسفانه در کشور ما عکس این موضوع است. روابط اقتصادی کشور ما متاسفانه به طور کامل تحت تاثیر روابط سیاسی است.

وی ادامه داده و افزود: به دلیل این که بعد از انقلاب به دلایل مختلفی تا مقطع تحریم و دوران تحریم‌های حداکثری (کنونی) تنش‌های زیادی را با کشور‌های آمریکا، اروپا و غیر‌اروپا مثل ژاپن، که شرکای بزرگ اقتصادی ما در گذشته بودند و تحت تاثیر مسائل تحریم روابط اقتصادی خود را با ایران باز تعریف کردند و نتیجه آن باز تعریف روابط اقتصادی به این جا ختم شده است که دیپلماسی اقتصادی ما توفیق چندانی نداشته است.

بهرامی با اشاره به مسئله نبود شرایط لازم برای دیپلماسی فعال اقتصادی تصریح کرد: موضوع اصلی، اما همچنان عدم وجود یک وزارت خاص برای این مبحث است. چرا که ما حدود ۱۳ سال است وزارت بازرگانی خودمان را با اهدافی با وزارت صنعت و معدن ادغام کرده ایم و وزارت صمت (صنعت_معدن_تجارت) کنونی را تشکیل داده‌ایم.

این کارشناس ارشد اقتصادی با بر شمردن دلایل این ادغام خاطرنشان کرد: این ادغام برای کوچک‌تر شدن دولت و فرایند تولید و تجارت ساده‌تر و به جهت سهولت در پاسخگوی به مردم انجام شد. اما متاسفانه این اهداف محقق نشده و در نبود وزارت بازرگانی که مسئول مستقیم تنظیم سیاست‌های تجاری و تراز تجاری کشور و توسعه دیپلماسی این صنعت در کنار وزارت خارجه است از این نبود ضربه سنگینی خورده‌ایم.

وی با اشاره به عدم رسیدگی به امور صادراتی و دیپلماسی اقتصادی بعد از اقدام تاکید کرد: بعد از ادغام نیز رویکرد وزرایی که مسئول صنعت و معدن و تجارت شدند، حمایت از تولید بود و یک بخش بزرگی که مغفول مانده همین مسائل تجاری بازرگانی و دیپلماسی اقتصادی بوده است.

بهرامی در پایان با اشاره به پیش نیاز تولید و صادرات و دیپلماسی موفق اقتصادی اظهار داشت: فارغ از این که تولید صنعتی ما پیش‌نیازی دارد و آن تامین مواد‌اولیه، ماشین آلات، دانش فنی و تکنولوژی است که این‌ها به دیپلماسی اقتصادی توانمند و مسئولیت پذیری دقیقی احتیاج دارد. بعد از تولید هم وقتی محصول تولید شده به دست می‌آید بازاریابی و تبلیغات و صادرات و حمل و نقل و مسائلی از این قبیل را لازم دارد که وزارت بازرگانی برای انجام این مسائل وجود ندارد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: وزارت بازرگانی صادرات غیر نفتی وزارت صمت دیپلماسی اقتصادی تحریم دیپلماسی اقتصادی وزارت بازرگانی روابط اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۷۸۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است

​مدیرعامل بانک صادرات ایران همزمان با آغاز عملیاتی شدن برات الکترونیک این بانک به عنوان نخستین برات الکترونیک شبکه بانکی کشور، برای تامین مالی غیرنقدی بخش تولید از طریق ابزارهای نوین زنجیره تأمین اعلام آمادگی کرد. - اخبار بازار -

محسن سیفی در حاشیه رونمایی از نخستین برات الکترونیک کشور توسط این بانک که با حضور سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، مدیران ارشد این وزارت خانه، معاون فناوری اطلاعات بانک مرکزی، خزانه‌دار کل کشور، نمایندگان قوه قضائیه، مدیران عامل بانک‌ها، مدیران ارشد بانک صادرات ایران و اصحاب رسانه در محل تالار جهاد اقتصادی ساختمان وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، با تشریح قابلیت‌های نوین بانک صادرات ایران در زمینه تکمیل بسته تامین مالی غیر نقدی، برای حمایت از بخش‌های مختلف تولیدی اعلام آمادگی کرد.

او با بیان اینکه خوشحالیم که امروز در بانک صادرات ایران موفق شدیم به عنوان اولین بانک بسته اسناد تجاری را تکمیل و از آنها  در جهت تامین مالی زنجیره تأمین در بخش تولید استفاده کنیم، افزود: در سال‌هایی که تأمین مالی نقدی در نظام بانکی کشور اشباع شده  و در عین حال بانک‌ها موظف به تأمین مالی بخش‌های مختلف تولیدی هستند، بانک صادرات ایران با استفاده از ابزارهای مختلف تامین مالی غیر نقدی از تولید حمایت خواهد کرد و برات الکترونیک سهم مهمی از این ماموریت را بر عهده خواهد داشت.

 او افزود: امروز برات الکترونیک بانک صادرات ایران در کنار چک الکترونیک (چکنو) و در کنار سفته الکترونیک و همچنین سامانه توثیق الکترونیک دارایی (ست)، بسته کاملی برای تامین مالی زنجیره تولید فراهم کرده است.

 سیفی از عبور تعداد چکنوهای صادره از مرز 4 میلیون برگه و صدور بیش از 90 هزار برگ سفته الکترونیک  در بانک صادرات ایران خبر داد و افزود: با عملیاتی شدن برات الکترونیک  که حداقل سررسید آن یک ماه و حداکثر 12 ماه است، زنجیره کاملی از ابزارهای تامین مالی غیر نقدی در بانک صادرات ایران فراهم آمده که در خدمت شبکه تولید کشور قرار خواهد گرفت.

بانک صادرات ایران پیشرو در عملیاتی کردن برات الکترونیک سپامی

نخستین برات الکترونیک سپامی توسط بانک صادرات ایران با هدف ارائه خدمت نوین، تسهیل و تسریع در عرصه پرداخت غیرحضوری پول صادر و این ابزار نوین در اختیار فعالان اقتصادی و تولید قرار گرفت.

این محصول خدمت نوین بانک صادرات ایران برای تامین مالی زنجیره تامین واحد‌های تولیدی است و علاوه بر چکنو، خدمت دیگری برای مشتریان بانک به ویژه بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی به حساب می‌آید.

بانک صادرات ایران به عنوان نخستین بانک کشور با هماهنگی بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی با عملیاتی کردن پروژه برات الکترونیک، خدمت نوین دیگری را برای تسریع در پرداخت‌های آنی در نظام بانکی کشور ارائه کرد و در نخستین اقدام پس از دریافت کد سپام از بانک مرکزی و ارسال  درخواست صدور برات به وزارت امور اقتصادی و دارایی، نخستین برات الکترونیک سپامی نظام بانکی کشور با داشتن شناسه خزانه‌داری کل کشور و شناسه سپام بانک مرکزی با امضای بانک صادرات ایران به عنوان برات‌گیر صادر شد. 

بانک صادرات ایران پس از عملیاتی کردن نخستین چک امن الکترونیک با عنوان «چکنو»، در صدور و استفاده از برات الکترونیک نیز  در کشور پیشرو است.

بدین ترتیب واحدهای تولیدی، بنگاه‌های اقتصادی، شبکه فروش و تامین ‌کنندگان می‌توانند با رونمایی این محصول توسط مراجع سیاستگذار، از این خدمت در بانک صادرات ایران استفاده کنند. 

برات الکترونیک به عنوان یکی از ابزارهای تامین مالی زنجیره تامین و بر اساس دستورالعمل ارائه خدمات تامین مالی زنجیره تامین توسط مؤسسات اعتباری طراحی شده و شیوه‌نامه اجرایی آن پس از تصویب در کمیسیون اعتباری به تایید هیئت‌عامل بانک مرکزی رسیده است. این سند تجاری الکترونیکی دارای کلیه ویژگی‌های ذکر شده در ماده 223 قانون تجارت و قانون تجارت الکترونیک است.

برات الکترونیک غیر کاغذی، با سررسید حداقل یک ماه و حداکثر یک سال با درخواست برات‌دهنده (بنگاه خریدار) در وجه یا به حواله‌کرد دارنده برات (بنگاه فروشنده) از طریق سامانه برات صادر و شناسه یکتای آن در سامانه سپام ثبت می‌شود و بانک بر اساس اعتبار برات‌دهنده (بنگاه خریدار) نسبت به قبول برات الکترونیک و تادیه کل مبلغ آن در سررسید اقدام خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • سفر معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه به ریاض
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • بسته زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است
  • معرفی چهار زنجیره تولید چهارمحال‌وبختیاری در نمایشگاه اکسپو
  • بازدید هیئت هرمزگانی از نمایشگاه صنعت پلاستیک چین
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری