Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@03:05:57 GMT

بی‌رغبتی رزیدنت‌ها به تخصص‌های پر زحمت

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۸۱۲۱۲

بی‌رغبتی رزیدنت‌ها به تخصص‌های پر زحمت

به‌تازگی نیز محمد رئیس‌زاده، رئیس کل سازمان نظام پزشکی با هشدار در این خصوص گفته است: در برخی رشته‌های پزشکی به مرز هشدار رسیده‌ایم. در برخی رشته‌ها داوطلبی وجود ندارد که نگرانی بزرگی است، چراکه ممکن است طی سال‌های آینده در برخی رشته‌ها از جمله جراحی اطفال و جراحی قلب دانش‌آموختگانی برای خدمت به مردم وجود نداشته باشد و ممکن است در آینده نزدیک، نیازمند اعزام بیمار به خارج یا وارد کردن پزشک مانند دهه‌های ۵۰ و ۶۰ شویم و این بزرگ‌ترین نگرانی جامعه پزشکی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برای حل این مشکل و نیفتادن در این مرز بحرانی چه باید کرد؟

زحمت کمتر، درآمد بیشتر
محمدعلی یوسف نیا، عضو انجمن جراحان قلب ایران و فوق تخصص جراحی قلب و عروق در گفت‌وگو با ما می‌گوید: زمانی که جراحان قلب در ایران آغاز به کار کردند بیماران زیادی نیازمند جراحی بودند و با توجه به اینکه هنوز شیوه‌های نوین و غیرتهاجمی جراحی قلب نبود، رزیدنت‌های زیادی مجذوب این رشته فوق‌تخصصی می‌شدند. اما با گسترش سایر رشته‌ها از جمله تخصص داخلی قلب و توسعه امکانات درمانی همگام با پیشرفت فناوری، درمان قلب نیز به سوی جراحی‌های غیرتهاجمی هدایت شد به‌طوری که امروزه فقط بیماری‌های سخت قلبی تحت جراحی قرار می‌گیرند و تعداد آن‌ها در مقایسه با گذشته بسیار محدود است.
وی ادامه می‌دهد: از سوی دیگر جراحی قلب جزو رشته‌های فوق‌تخصصی است که اگر پزشک بخواهد به جراحی زبردست تبدیل شود، حداقل باید یک دهه از عمر خود را صرف کسب تجربه کند. ضمن آنکه در دو دهه اخیر درمان‌های غیرتهاجمی قلب افزایش و میزان ضریب K تعیین شده برای جراحی قلب کاهش یافته است. در نتیجه، رزیدنت‌های جوان ترجیح می‌دهند سایر تخصص‌ها مثل جراحی چشم، پلاستیک و حتی جراحی عمومی را به عنوان رشته تخصص و یا فوق‌تخصص خود انتخاب کنند چون این رشته‌ها زحمت کمتر و درآمد بیشتری دارد.
به گفته وی باید مسئولان وزارت بهداشت و سازمان‌های بیمه‌گر با همکاری انجمن‌های تخصصی رشته‌هایی مثل جراحی قلب اطفال و بزرگسال، جراحی اطفال و تخصص اطفال تمهیداتی بیندیشند تا بتوانند با بررسی همه جوانب، زمینه تحصیل رزیدنت‌ها در رشته‌های مورد نیاز کشور را فراهم کنند و اجازه ندهند این رشته‌های تخصصی ضروری در کشور بدون رزیدنت بمانند.

بی‌نظمی و نبود برنامه از سوی وزارت بهداشت
حسین کریم، فوق تخصص قلب و فلوشیپ نارسایی و پیوند قلب نیز در این خصوص به ما می‌گوید: سال‌هاست برخی دانشگاه‌های علوم پزشکی با کمبود شدید پزشک متخصص و فوق تخصص مواجه‌اند. به طوری که برخی از تخصص‌ها در بعضی استان‌ها وجود ندارد و بیماران ناچارند برای درمان به تهران یا سایر کلانشهرهای کشور سفر کنند. اما اکنون به نظر می‌رسد این معضل جدی‌تر شده و اگر به آن توجه نشود در آینده نه چندان دور با مشکلات بیشتری در کشور روبه‌رو خواهیم شد و استان‌های بیشتری با کمبود پزشک متخصص و فوق تخصص در رشته‌های جراحی قلب، جراحی اطفال و سایر تخصص‌ها از جمله اطفال مواجه خواهند شد.
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی البرز و کرمانشاه با بیان اینکه درحال حاضر برخی استان‌ها نه تنها با نبود جراح قلب اطفال، بلکه با کمبود جراح قلب بزرگسال هم روبه‌رو هستند و بیماران نیازمند جراحی باید در لیست طولانی نوبت‌ قرار گیرند، اضافه می‌کند: حتی در استان‌هایی مثل کرمانشاه که پیشینه قدیمی در حوزه پزشکی دارند، کمبود برخی از تخصص‌ها آزاردهنده است. نبود برنامه برای خودکفایی دانشگاه‌ها در زمینه رشته‌های تخصصی و فوق‌تخصصی مسئله‌ای است که باید از سوی وزارت بهداشت مورد توجه جدی قرار گیرد.
برای رفع این معضل باید زیرساخت‌های کشور در حوزه آموزش نیروهای پزشکی متخصص و فوق‌تخصص مورد بررسی قرار گیرد تا موانع پیش رو برداشته شود و بتوان این مشکل را برطرف کرد. این معضل تک‌عاملی نیست، اما مهم‌ترین عامل مشترک آن در همه رشته‌ها بی‌نظمی و نبود برنامه از سوی وزارت بهداشت است، زیرا وزارت بهداشت موظف است با بررسی رشته‌های مختلف، کمبودها و دلایل آن را شناسایی کند، سپس برای رفع کمبود نیروی متخصص در هر رشته راهکار متناسب با دلایل کمبود در همان رشته را پیشنهاد کند. واقعیت این است این کمبودها به صورت دستوری برطرف
نخواهد شد.

دستمزدی معادل حقوق یک نیروی خدماتی هتل
دکتر محمدرضا واعظ مهدوی، معاون اسبق وزارت بهداشت نیز در این خصوص به ما می‌گوید: افزایش شدید قیمت‌ها از یک سو و متناسب نبودن رشد دستمزد با افزایش نرخ تورم از سوی دیگر موجب کاهش قدرت خرید نیروی کار شده است و این موجب شده بهترین جراحان و متخصصان اطفال و یا جراحان قلب کشور وقتی می‌خواهند در بالاترین سطوح دانشگاهی دستمزد خود را با دلار مقایسه کنند درآمدشان چیزی معادل هزار دلار می‌شود، در حالی که نیروهای هم ردیف شغلی آن‌ها در سایر کشورها حداقل ۱۵ و تا ۲۰هزار دلار هم دریافت می‌کنند و هزار دلار، دستمزد یک نیروی خدماتی هتل است.
رئیس انجمن علمی اقتصاد سلامت ایران و معاون اسبق سازمان برنامه و بودجه ادامه می‌دهد: وقتی کشور پزشک متخصص به تعداد کافی نداشته باشد، سایر مشاغل نیز از این کمبود متأثر می‌شوند. کمبود نیروی متخصص پزشکی، موجب بروز اختلال در ارائه خدمات درمانی، افزایش مرگ و میر بیماران و کاهش رضایت مردم می‌شود که این مسئله بی‌ثباتی دولت‌ها را به همراه خواهد داشت.

خبرنگار: اعظم طیرانی

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی آزاد تهران پزشکی واردات پزشک وزارت بهداشت فوق تخصص رزیدنت ها جراحی قلب استان ها رشته ها تخصص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۱۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه جدیدترین دستاوردهای هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی

به گزارش خبرگزاری مهر، لیلا آقا قزوینی گفت: در سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران، جدیدترین دستاوردها در زمینه رادیولوژی نوین و هوش مصنوعی برای متخصصان داخلی و خارج از کشور ارائه می شود.

این متخصص رادیولوژی افزود: با توجه به اهمیت ارائه خدمات پزشکی به بیماران مراجعه کننده به اورژانس ها به خصوص بیماران دچار تروما و سکته مغزی، تصویربرداری در اورژانس در کنار دیگر مباحثی چون تصویربرداری سیستم عضلانی اسکلتی، تصویربرداری زنان و بارداری و تصویربرداری سروگردن از محورهای مورد تمرکز کنگره امسال انجمن رادیولوژی ایران است.

وی با اشاره به شعار کنگره امسال که «رادیولوژی آینده فراتر از افق هاست» و به همین منظور نقش هوش مصنوعی، چت پات ها و چت جی پی تی(Chat GPT ) در رشته رادیولوژی مورد بحث و بررسی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت، اظهار داشت: همچنین در این کنگره چالش های مربوط به هوش مصنوعی و نیز مبحث اخلاق پزشکی در رادیولوژی به همراه ارایه راهکارها در این حوزه ارایه خواهد شد.

آقا قزوینی با تاکید بر اهمیت درج شرح حال کامل و هدفمند بیمار توسط پزشکان بالینی درخواست کننده تصویربرداری برای دریافت گزارش های اصولی و کاربردی تصویربرداری، یادآور شد: از آنجا که دقت و صحت تصاویر درخواستی متخصصان مربوطه در جهت تشخیص دقیق بیماری و بهبود حال بیمار موثر است، آشنایی با نکات چالش برانگیز و گمراه کننده تشخیصی در تصویربرداری در این کنگره مورد بحث و هم اندیشی متخصصان این رشته قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: کنگره رادیولوژی ایران یکی از بزرگ ترین کنگره های تخصصی پزشکی در کشور به شمار می رود که همه ساله میزبان استادان داخلی و خارجی و نیز رادیولوژیست ها و سایر رشته های تخصصی است که امسال قرار است در آن مباحث مهم دیگری مانند PET اسکن ها مورد بحث و هم اندیشی متخصصان حاذق در این رشته ها قرار گیرد.

این کنگره با حضور بیش از ۴۰۰۰ نفر از رادیولوژیست ها، دستیاران رادیولوژی و رشته های مرتبط و نیز با حضور بیش از ۴۰۰ سخنران داخلی و خارجی به ارایه جدیدترین دستاوردهای علم تصویربرداری می پردازد.

سی و نهمین کنگره سالانه انجمن رادیولوژی ایران، از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در هتل المپیک تهران برگزار می شود. همچنین، همزمان با این کنگره، آخرین دستاوردهای تجهیزات رشته تصویربرداری در قالب نمایشگاهی در معرض دید حاضران قرار می گیرد.

کد خبر 6092993 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • جهش تولید با مشارکت مردم باعث توسعه اشتغال می‌شود
  • ‌تازه‌ترین دست‌آوردهای هوش مصنوعی در تصویر برداری پزشکی
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • تصویربرداری از بیماران به‌سمت هوش مصنوعی می‌رود؟
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • ارائه جدیدترین دستاورد‌های هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • ارائه جدیدترین دستاوردهای هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • سرزده با دوربین روشن در درمانگاه مطهری
  • گلایه‌های مربی سقزی از کمبود امکانات وزنه‌برداری
  • خارج کردن تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲٫۵ ساله