Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@06:33:29 GMT

وزارت نیرو گاوخونی را احیا کند

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۸۲۳۵۶

وزارت نیرو گاوخونی را احیا کند

منصور شیشه فروش با بیان اینکه  امسال در استان اصفهان ۷۴ روز آلوده ناشی از فعالیت کانون‌های گرد و غبار در استان اصفهان داشته‌ایم، گفت: این آمار معادل دو برابر مدت مشابه در سال‌های گذشته بوده است.

او ادامه داد: عدم جاری شدن آب در رودخانه زاینده رود و خشکی این رودخانه باعث فعالیت کانون‌های گرد و غبار نقطه‌ای در استان اصفهان شده است و این در حالی است که در گذشته با چنین پدیده‌ای رو به رو نبوده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹۸ درصد تالاب گاوخونی خشک است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه ضروری است وزارت نیرو نسبت به جاری شدن دائمی آب در زاینده رود و احیای تالاب گاوخونی اهتمام جدی داشته باشد، افزود: لازمه این امر همکاری سازمان محیط زیست و وزارت نیرو است، چرا که ۹۸ درصد تالاب خشک است و آبی ندارد.

او اضافه کرد: محیط زیست باید مطابق با طرح اکوسیستم‌های تالابی و قانون حفاظت از تالاب‌ها و رودخانه‌های در معرض خطر نسبت به احیای تالاب ۴۷ هزار هکتاری گاوخونی اقدام کند چرا که بیم آن می‌رود که گرد و غبار خشکی این تالاب پنج استان را درگیر کند.

شیشه فروش تصریح کرد: در گذشته طرح مدیریت جامع تالاب را در استان اصفهان با هدف دستیابی به مدیریت پایدار منابع آب و خاک و ارتقای آگاهی و مشارکت ذی نفعان از زیست بوم گاوخونی تدوین شده و سه برنامه را دنبال کرده است.

او گفت: درخواست داریم در کارگروه ملی سازگاری با کم آبی کشور موضوع تالاب بین المللی گاوخونی کشور مطرح شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه تالاب‌ها زیستگاه تنوع زیستی پرندگان هستند، اضافه کرد: این فضا‌ها فرصت‌های ارزشمند گردشگری و معیشتی داشته و در تعدیل آب و هوا و کنترل آلودگی هوا، تثبیت ماسه‌های روان، پیشگیری از بیابان زدایی، حفاظت از منابع آب و خاک، کنترل سیل، حمایت از ارزش‌های تاریخی و … از فواید زنده ماندن تالاب‌ها است.

او افزود: شور شدن آب‌ها کاهش کیفیت منابع آب، عدم تغذیه آب‌های زیر زمینی، فرونشست، تحمیل خسارات جبران ناپذیر در تنوع زیستی، ایجاد کانون‌های گرد و غبار و از بین رفتن فضای سبز از آسیب‌های ناشی از از بین رفتن تالاب‌ها است.

منبع:مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مدیریت بحران تالاب گاوخونی کانون گردوغبار استان اصفهان گرد و غبار تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۲۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین

محمد علی نیکبخت در پیامی به نخستین نشست شورای حکام، خواستار توسعه دانش و فناوری، ارتقای آگاهی، حمایت مالی و علمی، ظرفیت‌سازی و بسیج منابع در سطوح ملی و بین‌المللی شد.

در این پیام آمده است: امنیت غذایی به عنوان یکی از مهمترین مقوله‌های متاثر از حکمرانی منابع طبیعی و مدیریت منابع آب و خاک مطرح است و مدیریت سازگار و تاب‌آور جوامع محلی، محور مدیریت حوزه‌های آبخیز با رویکرد جامع‌نگری و مشارکت موثر تمام دست‌اندرکاران و ذی‌نفعان برای دستیابی به امنیت پایدار غذایی به شمار می‌رود.

این پیام می‌افزاید: در این راستا حمایت، آموزش و توانمندسازی دست‌اندرکاران به ویژه زنان و جوانان در جمعیت‌های روستایی و عشایری، انجام تحقیقات و توسعه و پایش شبکه‌های دانش و اطلاعات، توجه به دانش بومی و تجارب بین‌المللی و پشتیبانی از مجموعه‌های دانش‌بنیان نقش اساسی دارد.

وزیر جهادکشاورزی در پیام خود با اشاره به این که در اصل ۵۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی تاکید شده، گفته است: در این مسیر تلاش شده در تدوین برنامه‌های توسعه‌ای کشور، ملاحظات مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و منابع آب، خاک و اکوسیستم‌ها مد نظر قرار گیرد.

در این پیام آمده است: ایران در راستای دستیابی به حفاظت، احیا و توسعه پایدار سرزمین، اقدامات بنیادین مختلفی در زمینه مدیریت پایدار مراتع، حفظ و صیانت از جنگل‌ها و به طور ویژه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را در دستور کار خود دارد و این طرح زیربنایی را با مشارکت مسوولان جوامع محلی، بخش خصوصی، دستگاه‌های اجرایی مرتبط و با محوریت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دنبال می‌کند.

نیکبخت در این پیام، حمایت همه‌جانبه این مجموعه را به نمایندگی از ایران از توافقنامه تاسیس مرکز بین‌المللی مدیریت جامع آبخیز و منابع زیستی در مناطق خشک و نیمه‌خشک اعلام و ابراز امیدواری کرده در چارچوب همکاری‌های سازمان ملل متحد، ایران و سایر نهادهای بین‌المللی، نقش موثری در حوزه‌های آموزش، علوم و فرهنگ مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و حفاظت از تنوع زیستی ایفا شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش احیا کننده نسل جدید ما است
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • خطر ریزگرد های قم بیخ گوش تهران
  • نگرانی از هجوم گردوغبار به ۴ استان
  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد
  • خطر ریزگرد‌های قم بیخ گوش تهران
  • خطر ریزگردهای قم بیخ گوش تهران
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین
  • احتمال تبدیل دریاچه نمک قم به کانون جدید گرد و غبار کشور​
  • وزارت اقتصاد پیشتاز رفع آفت تمرکززدایی باشد/سرمایه ۴۳۵ هزار میلیاردی حبس شده در اصفهان