Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی خوزستان با اشاره به امکان انتقال ویروس آبله میمون از انسان به حیوان گفت: در صورت انتقال بیشتر ویروس از انسان آلوده به حیوان، مخازن دامی جدید ایجاد و در نتیجه ویروس می‌تواند در مناطق جغرافیایی جدید بومی شود و مخاطرات بعدی را نیز برای بهداشت عمومی جامعه افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر رضا اسدی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اعلام هشدار لزوم هویاری در خصوص بیماری آبله میمون از سوی سایت رسمی سازمان جهانی بهداشت دام WOAH اظهار کرد: در حالی که شیوع آبله میمون بین انسان‌ها همچنان در حال گسترش است سازمان جهانی بهداشت دام WOAH که با نام OIE تأسیس شده است اقدامات احتیاطی برای محافظت از حیوانات در برابر افزایش سرایت معکوس این بیماری به حیوانات را ارائه می‌دهد.

وی افزود: آبله میمون شاخص اخبار بهداشتی اخیر شده است و بیش از ۱۶ هزار نفر را در حداقل ۷۵ کشور در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. این بیماری مانند بسیاری از بیماری‌های دیگر مثل کووید - ۱۹ که ۲۳ گونه مختلف حیوانی را تحت تأثیر قرار داده است، می‌تواند از سد گونه‌ها عبور کند و به حیوانات اهلی و وحشی منتقل و سلامت همه را به مخاطره بیندازد.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی خوزستان گفت: ماموریت سازمان جهانی بهداشت دام، بهبود بهداشت حیوانات در سطح جهان است. از آنجایی که آبله میمون همه انسان‌ها را به مخاطره می‌اندازد، باید در مورد چرایی و چگونگی اقدامات احتیاطی برای کاهش خطر انتقال به حیوانات اصرار و توجه کرد.

وی افزود: اگرچه شیوع کنونی آبله میمون به دلیل تماس انسان با انسان است ولی ثابت شده است که این بیماری منشاء حیوانی دارد و بنابراین می‌تواند به گونه‌های خاصی منتقل شود. پستانداران وحشی مختلفی مانند سنجاب‌های rope، سنجاب‌های درختی، موش‌های صحرایی گامبیایی، موش زمستان خواب و پریمات‌ها، غیر از انسان به عنوان گونه‌های حساس به ویروس آبله میمون شناسایی شده‌اند. در حالی که برخی از این گونه‌ها علائم و نشانه‌های بیماری را نشان می‌دهند برخی دیگر ممکن است هیچ علامت خارجی یا قابل مشاهده‌ای را نشان ندهند و این موضوع شناسایی و ردیابی رویدادهای سرریز و منتقل شده را دشوارتر می‌کند.

اسدی گفت: اخیراً آبله میمون در یک سگ شناسایی شد که به احتمال زیاد در نتیجه انتقال از انسان به حیوان و پس از تماس مستقیم و نزدیک با صاحبان آن که علائم بیماری را داشتند رخ داده است. این اولین مورد ثبت شده از انتقال ویروس از انسان به حیوان است. باید هوشیار باشیم و توجه شود که در صورت انتقال بیشتر ویروس از انسان آلوده به حیوان، مخازن دامی جدید ایجاد و در نتیجه ویروس می‌تواند در مناطق جغرافیایی جدید بومی شود و مخاطرات بعدی را نیز برای بهداشت عمومی جامعه افزایش دهد.

وی بیان کرد: سازمان جهانی بهداشت دام با هماهنگی کارشناسان خود وضعیت را از نزدیک زیر نظر دارد، زیرا افزایش شیوع در انسان ممکن است خطر انتقال به حیوانات را افزایش دهد و بر اپیدمیولوژی این بیماری تأثیر بگذارد.

معاون سلامت اداره‌کل دامپزشکی خوزستان افزود: بنا بر گفته دکتر مونیک الویت، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت دام، انتقال ویروس از انسان به حیوانات یک احتمال است که ما نیاز به بررسی بیشتر برای آگاهی یافتن از وقوع آن داریم. همه اماکن و موقعیت‌هایی مانند باغ وحش‌ها، ابزارهای کمک‌رسان حیات وحش، مسیرهای پیاده‌روی با حیوانات یا نگهداری حیوانات خانگی در منزل می‌توانند انتقال ویروس از انسان‌ها به حیوانات را تسهیل کنند.

وی گفت: ویروس آبله میمون می‌تواند از طریق ضایعات پوستی حتی آن‌هایی که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند و مجاری تنفسی یا غشاهای مخاطی وارد بدن شود. بنابراین باید چند اقدام احتیاطی و ساده انجام شود؛ همیشه اطمینان حاصل کنید که همه زباله‌ها، از جمله زباله‌های پزشکی، به طور ایمن دفع شده و برای جوندگان یا سایر حیوانات لاشخور غیرقابل دسترس باشد و اگر به ویروس آبله میمون مبتلا و یا مشکوک به آلودگی هستید، باید از تماس مستقیم با حیوانات، از جمله دام‌های اهلی و حیات وحش و حتی حیوانات خانگی خودداری کنید.

اسدی افزود: همه ما باید احتیاط کنیم؛ آبله میمون نمونه دیگری از چگونگی ارتباط بهداشت انسان و حیوان است. تنها با همکاری چند بخشی قوی بین کارشناسان بهداشت عمومی، دامپزشکان و مسئولان ذیصلاح حیات وحش می‌توانیم با بیماری‌هایی مانند آبله میمون مقابله کنیم و آینده‌ای ایمن را برای همه تضمین کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی اخبار اجتماعی خوزستان آبله میمونی سلامت سازمان جهانی بهداشت دام انسان به حیوان ویروس آبله میمون ویروس از انسان انتقال ویروس انسان ها گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۳۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام

الهام جم زاده معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام اظهار کرد: بیماری آبله گوسفندی یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در گوسفندان به شمار می‌آید در صورتی که این بیماری به موقع درمان نشود می‌تواند خیلی ساده کل گله را درگیر کند.

وی ادامه داد و گفت: آبله در گوسفندان یک بیماری پوستی می‌باشد که خود را با ضایعات سرتاسری در تمام بدن گوسفندان نشان می‌دهد. این بیماری گوسفند و بز را مبتلا می‌کند و گزارشاتی از وقوع انسانی آن نیز وجود دارد.

جم زاده با توجه به اینکه وجود انواع بیماری در گوسفندان همیشه باعث خسارات زیادی به دامداران می‌شود، گفت: اداره کل دامپزشکی استان ایلام براساس ابلاغ سازمان دامپزشکی کشور و به منظور کنترل و پیشگیری از بروز بیماری آبله و حفظ سرمایه دامی استان همزمان با کل کشور در سال ۱۴۰۲ واکسیناسیون آبله را در سطح استان با هدف پوشش کامل جمعیت دامی مورد انتظار بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نوبت سر انجام داده است.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۱ ما ۳۸ کانون بیماری آبله داشته‌ایم خوشبختانه واکسیناسیون گسترده و مانیتورینگ دقیق سبب کاهش تعداد کانون بیماری به ۶کانون در سال ۱۴۰۲ شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • انسان چه زمانی برای اولین بار سرما خورد؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است
  • ویروس غیبت در نشست‌های خبری به مربیان دیگر سرایت کرد/ خونِ شجاعی و الهامی از مورایس و بقیه رنگین‌تر است؟ +فیلم
  • ویروس غیبت در نشست‌های خبری به مربیان دیگر سرایت کرد/ شجاعی و الهامی خود را بالاتر از مورایس می‌دانند؟
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • (ویدئو) لحظه عجیب گرفتار شدن میمون در دهان کروکودیل
  • کاهش کانون‌های بیماری آبله در استان ایلام
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟