Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مازندران مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست مازندران با منتفی قلمداد کردن احداث پروژه پتروشیمی در مرتع حسین آباد بهشهر موسوم به پتروشیمی میانکاله، در مورد انتقال آب بین حوضه ای از سرشاخه های استان مازندران به سمت مقاصد دیگر تصریح کرد: هنگامی که در حوضه مبدا خودمان نیاز مبرم به آب داریم، انتقال آن به سمت مقصدی دیگر که می تواند منابع آبی را بهتر از این مدیریت کند، درست نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عطاءالله کاویان در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه پروژه میانکاله در حال حاضر با تصمیم سازمان حفاظت محیط زیست با توجه به اینکه در مجاورت ذخیره گاه زیست کره میانکاله قرار گرفته فعلا منتفی است، اظهار کرد: ابهامات و ایراداتی در گزارش ارزیابی پروژه بوده که باید توسط سرمایه گذار برطرف می شد که تا کنون مراجعه نکرده و از این منظر پروژه منتفی اعلام شده است.

وی درباره موضوع انتقال آب از مازندارن تصریح کرد: موضوع انتقال آب بین حوضه ای از سرشاخه های استان مازندران به سمت مقاصد دیگر با توجه به اینکه نیاز آبی مناطق استان در حال حاضر با مشکلات بسیار زیادی مواجه است بنابراین نیاز مبرم داریم تا منابع موجود در جغرافیای استان و سرزمینی حوضه آبریز را به خوبی مدیریت کنیم چراکه در تامین آب کشاورزی امسال در بعضی از شهرستان ها اراضی کشاورزی نتوانستند آب کافی را دریافت کنند و همین طور آب شرب در شهرستان هایی چون جویبار، میاندرود به صورت جیره بندی است.

مدیرکل محیط زیست مازندران خاطرنشان کرد: هنگامی که در حوضه مبدا خودمان نیاز مبرم به آب داریم، انتقال آن به سمت مقصدی که می تواند با روش های مدیریت مناسب در مصرف آب کشاورزی و تغییر الگوی کشت و جایگرین نمودن بعضی از محصولات کشاورزی و اصلاح شبکه آبیاری و به روش های نوین قطعا می تواند منابع آبی را بهتر از این مدیریت کند درست نیست.

کاویان در خصوص آبراه غربی میانکاله و کانال های ارتباطی بین تالاب میانکاله و دریا گفت: لایروبی کانال آشوراده به عنوان نخستین اقدام برای لایروبی در حال انجام است چرا که تقریبا ارتباط آبی دریا و تالاب قطع شده بود و دو کانال دیگر در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه ادامه: کانال خزینی که غربی ترین کانال محسوب می شود ارتباط بین دریا و تالاب کاملا قطع شده و تنها کانالی که ارتباطی حداقلی بین دریا و تالاب وجود دارد کانال چوپوقلی(چپاقلی) است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران یادآور شد: در کنار لایروبی ها سازمان حفاظت محیط زیست و اداره حفاظت محیط زیست استان مازندران به جد دنبال این است که لایروبی ها با رعایت الزامات زیست محیطی و دستورالعمل های ملی و بین المللی لایروبی انجام شود.

وی در مورد خسارت سیل اخیر در حوزه محیط زیست گفت: اگر مناطق چهارگانه تحت حفاظت محیط زیست  را در نظر بگیریم به سبب اینکه سیلاب ها بیشتر در مناطق پایین دست و محور رودخانه ها بوده آسیب زیادی نداشتیم اما خسارت های دیگر چون فرسایش خاک، تولید رسوب با توجه به ارزش بالای خاک سطحی و از بین رفتن پوشش گیاهی و رسوب گذاری در بخشی از عرصه ها می تواند آسیب باشد چرا که ذخیرگاه ژنتیکی در تنوع زیستی گیاهی و جانوری را می تواند تحت تاثیر خود قرار بدهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی محیط زیست مازندران اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران پروژه پتروشیمی میانکاله انتقال آب بین حوضه ای حفاظت محیط زیست انتقال آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۴۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد

 به گزارش تابناک، سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: «سیر درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش مشهد با همکاری دامپزشکان و متخصصان در حال انجام است.»

دکتر جواد نباتی،  سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: اواخر سال ۱۴۰۲، لنگش تداوم‌دار در دست این گونه ارزشمند مشاهده شد که علت آن تشنج ارس در ادامه بیماری عصبی اش تشخیص داده شد.

او ادامه داد: در عین حال گرفتن عکس از دست حیوان تحت بیهوشی در دستور کار قرار گرفت و طبق عکس اخذ شده، شکستگی دست چپ ارس مشاهده و توسط رادیولوژیست تایید شد.

سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با توجه به جوش خوردگی نسبی استخوان و وضعیت خاص حیوان با سابقه تشنج و نظر به طولانی بودن مدت عمل و مراقبت‌های خاص بعد از جراحی که ریسک بالایی دارد تلاش می‌شود تصمیم به این کار ناشی از خرد جمعی دامپزشکان تیم درمان باشد.

نباتی ادامه داد: هر تصمیمی چه عمل جراحی و چه ادامه حیات با این حال خطرات و ریسک‌های خودش را به همراه دارد.

«ارس» توله پلنگ ایرانی است در سال ۱۳۹۱ از متخلفان شکار و صید زنده‌گیری شد و در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ بود که این گونه ارزشمند که همچنان تنها پلنگ باغ وحش مشهد است، به دلایل نامشخص دچار حملات تشنجی و عصبی شد.

پلنگ ۱۰ ساله ایرانی که آن زمان ۶ سال سن داشت، با حضور تیم تخصصی دامپزشکی و محیط زیست خراسان رضوی عکسبرداری‌های اولیه، سونوگرافی، معاینه کامل و نمونه برداری‌های مختلف شد و انجام ام. آر. آی نیز گام دوم تشخیص بیماری این پلنگ بود که صورت گرفت.

این گونه چندین سال است که سیر درمانش زیر نظر جدی دامپزشکان متخصص و دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد در جریان است.

ابهام در پرونده پزشکی این پلنگ جوان در باغ وحش مشهد، شرایط، محیط نگهداری و فضای زندگی گونه‌های جانوری در این مجموعه، مشکلات و ضعف‌های تغذیه و بهداشت محیط زیست جانوران در کنار غیراستاندارد بودن فضا و ضعف جدی مدیریت و کنترل سلامت گونه‌های مختلف بخشی از مشکلات مورد تاکید اساتید صاحبنظر و متخصصان حیات وحش در سال ۱۳۹۷ بود.

«پلنگ ایرانی» هم اکنون در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار «اردک سرسفید» جزو گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم