Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@11:14:47 GMT

تولید مدارهای الکتریکی قابل بازیافت

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۸۷۶۰۷

تولید مدارهای الکتریکی قابل بازیافت

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، بازیافت وسایل الکترونیکی قدیمی دشوار است، آنها زباله‌هایی مشکل آفرین هستند که برای مدت طولانی تجزیه نمی‌شوند و در عین حال فلزات ارزشمندی را در خود دارند که به سادگی نمی‌توان به آنها دسترسی یافت.

اکنون دانشمندان مدارهای چاپی الکتریکی را تولید کرده‌اند که در صورت لزوم قابل تخریب هستند و مواد موجود در آنها را می‌توان مورد استفاده مجدد قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از ما هر چند سال یک بار به دنبال خرید یک گوشی همراه جدید هستیم و این در حالی است که مشکل افزایش ضایعات الکترونیکی در حال تشدید است. بسیاری از این دستگاه‌ها با در نظر گرفتن قابلیت بازیافت ساخته نشده‌اند و استخراج فلزات گرانبها مانند طلا و نقره از آنها برای استفاده مجدد دشوار است. در عوض، بسیاری از این زباله‌های الکترونیکی به محل دفن زباله‌ها فرستاده می‌شوند و از طریق آنها مواد شیمیایی سمی وارد محیط‌زیست می‌شود.

مواد الکترونیک گذرا که پس از مدت زمان معینی تخریب می‌شوند یا در مواجهه با یک محرک خاص مانند گرما یا آب از بین می‌روند، راه‌حلی مناسب محسوب می‌شوند. استفاده از آنها نه تنها می‌تواند به کاهش زباله‌های الکترونیکی کمک کند، بلکه احیای فلزات گرانبها را نیز ممکن می‌کند.

برای تولید این مدار الکترونیکی از پلاستیک‌های زیست تخریب‌پذیر با آنزیم‌های خاص استفاده شد که زنجیره‌های پلیمری موادی که به سختی تجزیه می‌شوند را در آب داغ یا خاک می‌شکند و پلاستیک را در عرض چند روز تجزیه می‌کند. در عین حال مولکولی به نام RHP آنزیم‌ها را به خوشه‌هایی پراکنده مبدل کرده و از تخریب زودهنگام مواد جلوگیری می‌کند.

برای تکمیل این روند از مدارهای الکترونیکی ساخته شده از جوهر رسانا استفاده شد و تکه‌های نقره یا ذرات کربن سیاه برای تشدید رسانایی الکتریکی، چسب‌های پلی استری برای در کنار هم قرار دادن اجزا و کوکتل‌های آنزیمی برای کمک به روند تجزیه به کار گرفته شد.

کد خبر 5577272

منبع: مهر

کلیدواژه: بازیافت تجهیزات الکترونیکی زباله الکترونیک حاکمیت سایبری تحقیقات علمی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نوآوری کشاورزی شرکت دانش بنیان موبایل اینترنت باتری لیتیومی ایالات متحده امریکا روسیه فناوری نانو جهاد دانشگاهی ایرانسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۷۶۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور سرمایه‌گذاران در غرفه استان فارس قابل توجه بود

در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران سه تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذارانی از کشور‌های روسیه و مغولستان به امضاء رسید. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در حالی وارد دومین روز کاری خود شد که حضور سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی در غرفه استان فارس قابل توجه بود، به طوری که در نخستین روز این رویداد حداقل سه تفاهم‌نامه با سرمایه‌گذارانی از کشورهای روسیه و مغولستان به امضاء رسید.

تفاهم‌نامه‌های کشت فراسرزمینی محصولات کشاورزی، بسته‌بندی میوه و تولید گوشت با این دو کشور به امضاء رسید.

امروز نیز سرمایه‌گذارانی از کشور‌های افغانستان، پاکستان، چین، ایتالیا و اندونزی با حضور در غرفه استان فارس از ظرفیت‌های این استان در حوزه‌های صنعت، معدن، کشاورزی و تولیدات دانش‌بنیان آگاه شدند و چند تفاهم‌نامه همکاری در زمینه صادرات مواد غذایی، واردات و صادرات مواد اولیه تولید بیسکوئیت و همچنین نوشیدنی‌ها و گیاهان دارویی منعقد شد.

از دیگر کشور‌هایی که از غرفه استان فارس بازدید کردند می‌توان به سرمایه‌گذاران کشور‌های عراق، ترکیه، سنگاپور، پاکستان اشاره کرد.

در همین ارتباط حسن شیخ‌نیا، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس از حضور 32 هیات تجاری کشور‌های مختلف در غرفه استان فارس خبر داد و گفت: در جریان این دیدار‌ها و مذاکرات انجام شده 15 تفاهم نامه همکاری به امضاء رسید.

وی با بیان اینکه اگر این تفاهم‌نامه‌ها به قرارداد تبدیل شود ظرفیت قابل توجهی برای استان فارس ایجاد می‌شود، اظهار داشت: وزارت کشور دو زنجیره ارزش را برای استان فارسی مصوب کرده که شامل فولاد و گیاهان دارویی است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس یکی دیگر از ظرفیت‌های قابل توجه استان فارس را در زمینه گندم عنوان کرد و گفت: فارس به عنوان دومین تولیدکننده گندم کشور ظرفیت‌های زیادی برای ایجاد زنجیره ارزش این محصول استراتژیک دارد.

شیخ نیا از افزایش برداشت گندم در سطح هکتار به دلیل استفاده از روش‌های علمی و فناورانه در تولید دانه و نهاده خبر داد و گفت: خوشبختانه در زمینه صرفه جویی در مصرف آب برای بخش زراعت اقدامات خوبی انجام شده به طوری که به ازاء هر هکتار کشت غرق آبی، 9 هکتار کشت به صورت آبیاری قطره‌ای انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه تلاش می‌شود فارس به عنوان پایلوت مرکز تحقیقات گندم کشور معرفی شود، اظهار داشت: علاوه براین در زمینه تولید آرد و نان کامل و همچنین تولیدات پروتئینی به عنوان پایلوت کشور شناخته می‌شویم.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • ذوب آهن اصفهان در دوره جدید موفقیت های معدنی خوبی کسب کرد
  • حضور سرمایه‌گذاران در غرفه استان فارس قابل توجه بود
  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • مسدود شدن مسیر‌های انحراف در تسهیلات تولید با برات الکترونیکی
  • برات الکترونیکی رونمایی شد | جزئیات و اعلام آمادگی دو بانک برای استفاده از برات الکترونیکی
  • شارژ کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی است
  • خاندوزی: جعبه ابزار تامین مالی برای تحقق جهش تولید آماده شد
  • گزارشی از زنده به گورشدن ۲۰ نفر + جزئیات | جسدهایی که به دلیل تکه تکه شدن یا تجزیه آنها قابل شناسایی نیستند...
  • ‌ کتاب «طراحی مدارهای منطقی» در جهاددانشگاهی قزوین منتشر شد
  • تولید سالانه بیش از ۱۶ میلیون قطعه مرغ بومی در فارس