Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-03@04:25:54 GMT

بنگاه داری بانک‌ها به نفع شارلاتانیسم اقتصادی

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۸۹۲۲۱

بنگاه داری بانک‌ها به نفع شارلاتانیسم اقتصادی

این کارشناس اقتصادی گفت: بنگاه داری بانک‌ها برای عده‌ای به اصطلاح «شارلاتان» خوب است که به این وسیله میلیاردر می‌شوند. مدتی است بانکداری که در ایران جای خود را به بنگاه داری داده است و یا شاید تعبیر صحیح‌تر آن این باشد که بانکداری دیگر سودی ندارد و بانک‌ها به بنگاه‌داری روی آورده‌اند.

بنگاه داری نیز انواع مختلفی دارد و به اشکال مختلف بانک‌ها را در کوتاه مدت به سرمایه‌های کلان می‌رساند و البته با تصاحب املاک صاحبان سرمایه آن‌ها را به ورطه سقوط می‌کشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یکی از انواع بنگاه داری که از دید عموم به دور مانده است و می‌توانیم از آن به عنوان «بنگاه داری از نوع مبادلات تجاری غیرمالکانه» یاد کنیم؛ بدین معنی که ممکن است بنگاهی طبق تعاریف استاندارد‌های حسابداری، تحت کنترل یا نفوذ قابل ملاحظه بانک قرار نداشته باشد، اما بیش از ۹۵ درصد تمام فعالیت‌های عملیاتی و غیر عملیاتی «چند صد» یا بعضاً «چند هزار» میلیارد تومانی آن، فقط مرتبط با بانک خاصی باشد و یا مدیران تأثیرگذار بانک، گرداننده آن بنگاه باشند.

به تازگی، اما اخباری مبنی بر آغاز فروش و واگذاری بنگا‌هایی که در تملک بانک‌ها است؛ شنیده می‌شود. این که چنین اخباری چقدر صحت دارد و یا چگونه انجام می‌پذیرد خود محل بحث است، اما در صورت صحت اقدام مناسبی است که ابتدا به اقتصاد مجال تنفس و به مردم مجال سرمایه‌گذاری می‌دهد.

در همین رابطه «مهدی پازوکی» کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار پول نیوز با تمجید از این اقدام اظهار داشت: بانک‌ها باید از بنگاه داری دوری کرده و بنگاه‌های خود را به فروش برسانند. نمایندگان مجلس باید قانونی را تصویب کنند که بنگاه داری بانک‌ها ممنوع باشد و اگر بانکی فعالیت بنگاه داری کند در حکم اموال عمومی باید قلمداد شده و به نفع عموم مصادره شود.

وی افزود: سیستم بانکی ما به هیچ وجه نباید بنگاه داری کند. چرا که بنگاه داری سیستم بانکی، یعنی فساد، رانت و عدم شفافیت به نفع عده‌ای خاص که به ضرر اقتصاد کشور است.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: اگر شخص به بانک بدهی دارد و لازم است که اموال مصادره شود، باید این اموال همان روز به وسیله «مناقصه» به فروش برسد نه این که بانک با تاسیس شرکت و مصادره به مطلوب سعی در بنگاه داری داشته باشد. این نوع بانکداری برای عده‌ای به اصطلاح «شارلاتان» خوب است که به این وسیله میلیاردر می‌شوند.

پازوکی با انتقاد از نوع مدیریت‌ها و ورود روابط به جای تخصص خاطرنشان کرد: در یک شرکت وابسته به یکی از بانک‌های بزرگ، مدیری را سمت داده‌اند که این کاره نیست، شخصی که فارق التحصیل رشته حقوق از یک دانشگاه در شهرستان درجه سوم یکی از استان‌های محروم کشور است. چون ارتباط و به اصطلاح «پارتی» دارد، مدیر شده است. بانک مدیریت یک هلدینگ بزرگ و تخصصی خود را به این شخص داده است که حتی نمی‌تواند خانه خود را اداره کند. قطعا اقتصاد و بانک‌داری ما از این موضوعات ضربه سختی خواهد خورد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بانکداری بنگاه داری اقتصاد سیستم بانکی هلدینگ بنگاه داری بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۹۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است

رئیس سازمان مدیرت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی گفت: منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی برای فعالان اقتصادی مشکل‌زا‌ شده است. - اخبار استانها -

مرتضی بهزادفر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد با اشاره به اولویت‌های سال مشارکت مردم در جهش تولید اظهار داشت: یکی از حوزه‌های فعالیت مردم در استان خراسان شمالی حوزه کشاورزی در روستاهاست. 

وی افزود: باید تامین مالی از جمله تامین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش برای تولید فراهم شده باشد تا بتوانیم در تولید به توفیقات خوبی دست پیدا کنیم. مطالعات دقیق علمی نشان می‌دهد در استان خراسان شمالی بخش خصوصی به شدت وابستگی به تسهیلات تکلیفی و منابع بانکی است که باید این منابع با سهولت در اختیار فعالان بخش خصوصی قرار بگیرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی گفت: متاسفانه بانک‌های استان از منابع محدودی برخوردارند و این موضوع برای بخش خصوصی و فعالان اقتصادی مشکلاتی را فراهم کرده است. فاصله زمانی درخواست فعالان  تا اعطای تسهیلات بسیار زیاد شده و این اختلال باعث عدم رونق بخش خصوصی و فعالیت‌های اقتصادی است.

بهزادفر ادامه داد: در بخش کشاورزی صندوق‌های حمایت مالی از کشاورزان ایجاد شده که در این بخش 51 درصد منابع مرتبط با مردم و باقی منابع دولتی است که مردم در ساده‌ترین حالت ممکن می‌توانند از این صندوق استفاده بکنند. در دو سال اخیر منابع صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان و شهرستان‌ها بسیار خوب بوده و با برنامه‌ریزی دولت تقویت این صندوق‌ها در سال 1403 در اولویت است و ساز و کار این صندوق‌ها بسیار ساده‌تر از ساز کار بانک‌هاست.

وی با بیان اینکه تامین مالی یکی از الزامات جدی تحقق شعار سال است و باید برای این موضوع در سطح ملی و استانی راهکارهای ویژه‌ای دیده شود و تصریح کرد: 30 درصد اقتصاد استان خراسان شمالی وابسته به روستاست و بیش از 45 درصد از جمعیت استان در روستاها ساکن هستند و به همین خاطر در سند توسعه استان خراسان شمالی در سال 1403 یکی از فصل‌های مهم بحث توسعه روستایی است. در این زمینه جزو استان‌های پیشرو هستیم که سندهای مرتبط با برنامه هفتم نیز در استان در حال انجام است. اجرای طرح توان افزایی جوامع محلی در استان در حال انجام است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان شمالی ادامه داد: در این طرح با مشارکت مردم مدلی طراحی شده است که نظام تصمیم‌سازی از دل جوامع محلی بیرون آمده و مردم منابع اقتصادی را پای کار آورده٬ دولت نیز در این میان بخش تسهیلگری را بین مردم و بخش خصوصی و فعالان اقتصادی بر عهده دارد. از سوی دیگر بنا داریم تولیدات مردم به خوبی به بازار معرفی و در بازار دیده و به فروش برود در این مدل اتصال دقیق بازار به جوامع محلی مورد توجه است.

وی افزود: 15 نهاد دولتی و غیردولتی در بحث روستا در حال فعالیت هستند که متاسفانه بخش زیادی از این فعالیت‌ها همسو نیست و باید منابع تجمیع و فعالیت‌ها همسو شود تا اقتصاد روستایی به ویژه در استان خراسان شمالی با ایجاد زنجیره‌های تکمیلی راهبردی شکوفا شود.

انتهای پیام/311/.

دیگر خبرها

  • بانک‌ها هیچ دلیل و علاقه‌ای برای پرداخت وام به مردم ندارند!
  • بانک‌های خصوصی استان کرمان هیچ کمکی به استان نمی‌کنند
  • گلایه استاندار کرمان از بانک‌های خصوصی
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • بهره‌برداری خط دوم کارخانه سیمان رزن در سال آینده
  • تعیین تکلیف ۲۹ بنگاه اقتصادی در نشست کارگروه تسهیل فارس
  • منابع محدود بانک‌های خراسان شمالی مشکل‌زا‌ شده است
  • حل نشدن مشکل نرخ تامین مالی برای فعال‌سازی بنگاه‌ها مانع از تحقق جهش تولید است
  • رئیس جدید اداره امور شعب استان گلستان معرفی شد
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند