Web Analytics Made Easy - Statcounter

به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، توافقنامه همکاری مشترک گمرک جمهوری اسلامی ایران و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در راستای توافقنامه منعقده این مرکز با وزارت امور اقتصادی و دارایی  از سوی بابک نگاهداری رییس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و علیرضا مقدسی رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران امضا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بابک نگاهداری در این جلسه که با حضور جمعی از معاونین و مدیران دو طرف برگزار شد، رویکرد مرکز پژوهش‌های مجلس در دوره جدید فعالیت را تعامل با سازمان‌ها و مراکز دانشگاهی دانست و گفت: از مسیر همکاری با نهادهای و مراکز علمی مختلف کشور به دنبال تقویت کار کارشناسی و پژوهشی به منظور ارتقای توان تقنینی و نظارتی مجلس شورای اسلامی هستیم.

وی همکاری در زمینه کار کارشناسی در خصوص لایحه اصلاح قانون امور گمرکی را از اولویت‌های همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس و گمرک برشمرد و تاکید کرد: اصلاح قوانین امور گمرکی نقش مهم و تاثیر گذاری در بهبود فضای کسب و کار، مبارزه با قاچاق و تقویت دیپلماسی اقتصادی دارد.

رییس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به اقدامات و گزارش‌های این مرکز در خصوص برنامه هفتم توسعه، تصریح کرد: یکی از اولویت‌های پیش‌بینی شده در برنامه هفتم توسعه بازنمایی نقش جمهوری اسلامی ایران در نظام بین‌المللی است که برای دستیابی به این مهم دیپلماسی اقتصادی نقش مهمی را دارد که لازمه تقویت این موضوع، رویکردهای تحولی در گمرک است.

نگاهداری در پایان تاکید کرد: توافقنامه همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس و گمرک جمهوری اسلامی ایران در دو حوزه تقنینی و نظارتی، به تحول امور گمرکی و تاثیر آن در دی‍پلماسی تجاری خواهد انجامید.

 علیرضا مقدسی نیز در این نشست با اشاره به اهمیت دی‍پلماسی اقتصادی، گفت: در چند ماه اخیر به منظور تقویت این موضوع، اقداماتی جدی در حوزه تجارت به خصوص با کشورهای همسایه به انجام رسانده‌ایم.

وی با استقبال از امضای توافقنامه همکاری مشترک بین مرکز پژوهش‌های مجلس و گمرک جمهوری اسلامی ایران، بر انجام مطالعات مشترک در حوزه‌هایی چون بودجه، نرخ‌های تعرفه و مواردی از این دست تاکید کرد.

رییس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در کشور 139 گمرک اصلی و 231 مکان استقرار گمرکی داریم، تصریح کرد: آمار نشان می‌دهد در حوزه گمرکات با تعدد روبرو هستیم و مطالعه طرح آمایش از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس و گمرک بر مبنای این توافقنامه، می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد.

شایان ذکر است در این توافقنامه بر موضوعاتی چون همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و گمرک جمهوری اسلامی ایران در تهیه و تدوین پیش‌نویس لوایح با موضوعات سیاستی در قالب کمیته‌های تخصصی دوجانبه و موضوعاتی چون بازطراحی نظام جامع تجارت خارجی، اصلاح حکمرانی نظام گمرکی با تاکید بر حوزه‌‌های تقنینی، مبارزه موثر با قاچاق کالا، ارز و مواد مخدر،‌ بهبود شاخص‌های تجارت فرامرزی، تسهیل تجاری و لجستیک تجاری و آسیب‌شناسی نقش گمرک در بازرگانی خارجی، ایجاد و تقویت هماهنگی در درک بهتر مسائل و چالش‌های عرصه اقتصادی و تامین اسناد و اطلاعات تخصصی مورد نیاز ارکان مجلس شورای اسلامی،‌ برگزاری مشترک رویدادهای علمی و تخصصی لازم در سطوح مختلف و پشتیبانی و مشارکت محتوایی بمنظور راه اندازی اتاق فکر، اندیشکده و تولید نشریات علمی پژوهشی مشترک، تاکید شده است./خانه ملت

منبع: فردا

کلیدواژه: نگاهداری مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی مرکز پژوهش های مجلس و گمرک گمرک جمهوری اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۸۹۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس‌جمهور: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت

آیت‌الله رئیسی با اشاره به اینکه سفر به پاکستان و سریلانکا از قبل برنامه‌ریزی شده بود، گفت: اما برگزاری این سفر در این مقطع، پیام مهمی داشت.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی بامداد پنجشنبه پس از بازگشت از سفر رسمی به دو کشور پاکستان و سریلانکا، در گفتگویی درباره نتایج و دستاوردهای این سفر گفت: بخش اول سفر ما به پاکستان بود که مردم آن علاقه بسیاری به انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامی دارند.
رئیس جمهور با بیان اینکه شور و شوق و نشاط مردم پاکستان نسبت به مردم ایران بالاست، افزود: علیرغم برخی محدودیت‌های امنیتی برای حضور در اجتماعات، اما در آن بخش از اجتماعات نخبگان علمی و فرهنگی که حضور یافتیم، با استقبال و شور و نشاط بالای مردم پاکستان مواجه شدیم که این مقدار ابراز علاقه به امام راحل، رهبری معظم انقلاب، انقلاب شکوهمند اسلامی و مواضع جمهوری اسلامی طبیعی بود.
دکتر رئیسی دیدارهای صورت گرفته با مسئولان عالی پاکستان را هم عمدتا ناظر به کارها، همکاری‌ها و مسائلی دانست که در گذشته با پاکستانی‌ها دنبال می‌شد و به هر دلیلی دچار وقفه شده بود و اظهار داشت: از جمله درباره همکاری‌ها در حوزه انرژی تصمیماتی اتخاذ و مقرر شد این همکاری‌ها با قوت ادامه پیدا کند. همچنین در حوزه‌ همکاری‌های تجاری و اقتصادی، با موافقت دو کشور رسیدن حجم مبادلات به 10 میلیارد دلار در گام اول هدف‌گذاری شد.
رئیس جمهور با بیان اینکه در دیدارهایی که با فعالان اقتصادی پاکستانی داشتیم آنها مصمم بودند کار را به نحوی دنبال کنند که در زمان کوتاهی به حجم تجارت 10 میلیارد دلاری برسیم، تصریح کرد: در حوزه کار فرهنگی نیز به دلیل قرابت‌های فرهنگی و ارتباطات همسایگی قلبی و قبلی تصمیمات خوبی اتخاذ شد و در مجموع آنچه ضرورت داشت میان دو کشور در جلوه اسناد همکاری متجلی شود، انجام شد. همچنین در مذاکرات صورت گرفته با مسئولان عالی دو ایالت پنجاب و سند نیز که همکاری‌های فرهنگی و اقتصادی زیادی با ایران دارند، توافق شد موانع گسترش همکاری‌ها رفع و کار با قوت دنبال شود.
دکتر رئیسی با اشاره به بخش دوم سفرش به سریلانکا، خاطرنشان کرد: اولین موضوع سفر به سریلانکا که ارتباطات خوبی با ما دارد، افتتاح طرح بزرگ و چند منظوره برق‌آبی در این کشور بود که از سوی شرکت ایرانی فرآب با تکنولوژی کاملا به‌روز و سطح بالا و پیچیده و کار علمی قابل توجه اجرا شده بود. بهره‌برداری از این سد خبر خوبی برای مردم سریلانکا بود و قرار شد نسبت به صدور خدمات فنی و مهندسی از ایران به سریلانکا کار با قوت دنبال شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌های خوبی در عرصه‌های مختلف از جمله صدور خدمات فنی-مهندسی دارد که می‌توانیم بر اساس آنها همکاری‌های خوبی با کشورهای همسو، همسایه و آسیایی داشته باشیم، گفت: موضوع دوم سفر به سریلانکا گسترش تجارت و همکاری اقتصادی با این کشور بود که تصمیمات خوبی درباره آنها اتخاذ شد.
دکتر رئیسی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه ارتباط با کشورهای آسیایی به ویژه پاکستان و سریلانکا در حوزه همکاری‌های دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی بیش از پیش گسترش یابد، افزود: این سفر در مقطع فعلی می‌تواند گام مثبتی در جهت توسعه روابط سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، تجاری، علمی و فناوری با همسایگان و کشورهای همسو و مستقل باشد.
رئیس جمهور همچنین در پاسخ به این سوال که با توجه به شرایط منطقه، تحولات اخیر و نیز مسئله غزه نَفس برگزاری این سفر چه دستاوردهایی داشت؟ گفت: این سفر از قبل برنامه‌ریزی شده بود، اما انجام آن در این مقطع نشان دهنده اقتدار، عزت و عزم جمهوری اسلامی برای توسعه روابط با همسایگان و کشورهای همسو و مستقل بود. منطقه و جهان این پیام را از این سفر دریافت کردند که جمهوری اسلامی ایران کشور قدرتمندی است که هم می‌تواند از جایگاه اقتدار و عزت سخن خود را با دشمنان بیان کند و هم ارتباط خود را با دوستان تداوم و تحکیم بخشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • درخواست کنسرسیوم ریلی برای انجام تشریفات قطار ترانزیتی افغانستان به گمرک ارائه شد
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • بحرینی: چندجانبه‌گرایی ستون اساسی برای تقویت صلح است
  • سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی برای دشمنان و دوستان جمهوری اسلامی داشت/همکاری با کشورهای همسایه و مستقل گسترش می‌یابد/ ایران ظرفیت‌های بسیار خوبی برای صدور خدمات فنی-مهندسی دارد
  • رئیسی پس از بازگشت به تهران: این سفر پیام مهمی داشت
  • رئیسی: این سفر در مقطع فعلی پیام مهمی داشت
  • سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی برای دشمنان و دوستان جمهوری اسلامی داشت
  • برگزاری این سفر در مقطع فعلی پیام مهمی برای دشمنان و دوستان جمهوری اسلامی داشت
  • رئیس‌جمهور: سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت