Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنعت جهانی لبنیات در حال  تحولات و جایگزین‌های غذایی است که با استفاده از حیوانات تولید نشده و احتمالا مصنوعی هستند.شیر مصنوعی نیازی به گاو یا حیوانات دیگر ندارد. این شیر می‌تواند همان ترکیب بیوشیمیایی شیر حیوانات را داشته باشد، اما با استفاده از یک شیوه بیوتکنولوژی نوظهور به‌نام «تخمیر دقیق» با تولید زیست‌توده کشت‌شده از سلول‌ها رشد می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از ۸۰ درصد از جمعیت جهان به‌طور منظم لبنیات مصرف می‌کنند. درخواست‌های فزاینده‌ای برای حرکت فراتر از سیستم‌های غذایی مبتنی بر حیوانات به‌سوی اشکال پایدارتر تولید مواد غذایی وجود دارد.

شیر‌های مصنوعی بدون نگرانی نظیر انتشار متان یا امنیت حیوانات، شیر لبنی را ارائه می‌دهند، اما باید بر بسیاری از چالش‌ها و سختی‌ها غلبه کند تا به جایگزینی خوب، پایدار و قابل دوام برای شیر حیوانی تبدیل شود.

میلنا بویوویچ، دانشجوی دکترا، دانشگاه مک کواری استرالیا گفت: در تحقیقات اخیر من به بررسی روند‌های بزرگ در بخش جهانی لبنیات پرداخته شده است. شیر‌های گیاهی و به‌طور بالقوه شیر‌های مصنوعی به‌عنوان یک اختلال کلیدی ظاهر شدند.

برخلاف گوشت مصنوعی که برای مطابقت با پیچیدگی و بافت گوشت حیوانات می‌تواند چالش برانگیز باشد، شیر مصنوعی دارای طعم، ظاهر و حسی مشابه شیر لبنیات معمولی است.

شیر مصنوعی پیش از این وجود داشته است. به‌عنوان مثال، در آمریکا ، شرکت پرفکت دی پروتئین بدون حیوانات برای تهیه بستنی، پودر پروتئین و شیر استفاده می‌شود.

در استرالیا، شرکت نوپای ادن برو (Eden Brew) مشغول توسعه شیر مصنوعی در وریبی ویکتوریاست. این شرکت مصرف‌کنندگانی را هدف قرار می‌دهد که به‌طور فزاینده‌ای نگران تغییرات آب‌وهوایی و به‌ویژه تولید متان از گاو‌های شیری هستند.

گزارش شده که سازمان تحقیقات علمی و صنعتی مشترک المنافع سیسرو، فناوری در حمایت از محصول ادن برو (Eden Brew) را توسعه داده است. این فرآیند با مخمر شروع می‌شود و از «تخمیر دقیق» برای تولید همان پروتئین‌های موجود در شیر گاو استفاده می‌کند. این پروتئین‌ها بسیاری از خواص کلیدی شیر را ارائه می‌دهند و به بافت خامه‌ای و توانایی کف کردن آن کمک می‌کنند. مواد معدنی، قندها، چربی‌ها و طعم‌دهنده‌ها برای ایجاد محصول نهایی به پایه پروتئین اضافه می‌شوند.

در استرالیا، یک شرکت غذایی (All G Foods) در این ماه ۲۵ میلیون دلار استرالیا برای تسریع تولید شیر مصنوعی جمع‌آوری کرد. این شرکت می‌خواهد ظرف هفت سال شیر مصنوعی خودرا ارزان‌تر از شیر گاو ارائه کند.

اگر صنعت شیر مصنوعی بتواند به این هدف ارزشی دست یابد، پتانسیل ایجاد تحول در صنعت لبنیات زیاد است. این امر می‌تواند بشریت را از کشاورزی سنتی حیوانات به سمت سیستم‌های غذایی به‌طور کامل متفاوت هدایت کند.

گزارش سال ۲۰۱۹ در مورد آینده لبنیات نشان داد که تا سال ۲۰۳۰، صنعت تخمیر دقیق ایالات‌متحده حداقل ۷۰۰ هزار شغل ایجاد خواهد کرد و اگر شیر مصنوعی بتواند جایگزین لبنیات به‌عنوان یک عنصر در بخش فرآوری مواد غذایی صنعتی شود می‌تواند چالش‌های مهمی را برای شرکت‌هایی ایجاد کند که پودر شیر را برای بازار مواد اولیه غذایی تولید می‌کنند.

برخی از شرکت‌های لبنی سنتی در حال پیوستن به این صنعت هستند. برای مثال، تعاونی لبنیات استرالیا نورکو از پروژه ادن برو (Eden Brew) حمایت می‌کند و شرکت لبنی نیوزیلند فونترا (Fonterra) هفته گذشته برای توسعه و تجاری‌سازی «پروتئین‌های حاصل از تخمیر با خواص شبه لبنی» سرمایه‌گذاری مشترک کرد.

صنعت شیر مصنوعی قبل از اینکه به تهدیدی قابل‌توجه برای شیر لبنیات حیوانی تبدیل شود باید به‌طور تصاعدی رشد کند. این امر مستلزم بودجه و سرمایه‌گذاری زیادی در تحقیق و توسعه و نیز زیرساخت‌های جدید تولیدی مانند مخازن تخمیر و راکتور‌های زیستی است.

در حال حاضر تولید شیر حیوانی سنتی در جنوب جهانی (مناطقی در آمریکای لاتین، آسیا، آفریقا و اقیانوسیه) از شمال جهانی پیشی گرفته است که بیشتر به‌دلیل رشد سریع در سراسر آسیاست. به‌طور حتم صنعت لبنیات سنتی به این زودی‌ها از بین نمی‌رود.

شیر مصنوعی نوشدارو نیست. در حالی که این فناوری دارای پتانسیل عظیمی برای دستاورد‌های زیست محیطی و امنیت حیوانات است، با چالش‌ها و جنبه‌های منفی بالقوه‌ای همراه می‌شود. برای مثال، پروتئین‌های جایگزین، ناگزیر خصوصی‌سازی یا همگن‌سازی کشاورزی صنعتی متعارف را به چالش نمی‌کشند به این معنی که تولیدکنندگان بزرگ شیر مصنوعی ممکن است سیستم‌های لبنی با فناوری کم یا مقیاس کوچک و لبنیات جایگزین را کنار بگذارند.

 

منبع: سایت ساینس

بیشتر بخوانید

علائم آلرژی به شیر چیست؟

 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شیر مصنوعی لبنیات پروتئین ها شیر مصنوعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۰۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی

فرشاد جامع با اشاره به تسهیل مشارکت صنایع و بخش خصوصی در توسعه میادین مشترک اظهار کرد:با تکیه بر ماده 15 برنامه هفتم توسعه، از این پس، فرصت توسعه میادین مشترک نفتی به صنایع بزرگ برای هدایت منابع و توانمندی خود در این حوزه امکان پذیر خواهد شد و مجوز توسعه میادین مشترک در بستری رقابتی و با شفافیت کامل و رابطه مالی جذاب بین دولت و بخش غیردولتی اقتصاد فراهم خواهد شد. همچنین توسعه میادین مشترک نفت و گاز نیز می تواند منجر به افزایش سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) در کشور شود. با جذب شرکت‌های بین‌المللی نفت و گاز برای مشارکت در این پروژه‌ها، کشور می‌تواند از تخصص، فناوری و سرمایه آنها بهره‌مند شود و رشد و توسعه این بخش را بیش از پیش افزایش دهد.

وی ادامه داد: یکی از فرصت‌های مهم برای سرمایه‌گذاری عمومی در صنعت نفت، شرکت در استخراج منابع نفتی و گازی مشترک است. بهره‌برداری بهینه از این منابع بسیار حیاتی است، چرا که در صورت عدم فعالیت کافی از سوی یک کشور، کشورهای همسایه قادر به استخراج این منابع خواهند بود، که این مسئله می‌تواند به ضرر منافع ملی باشد.

وی ادامه داد: بنابراین، فعالیت پویا در این حوزه نه تنها به حفظ سهم کشور از این منابع کمک می‌کند، بلکه فرصت‌هایی برای ایجاد ارزش افزوده و رشد اقتصادی را نیز فراهم می‌آورد. توجه و سرمایه‌گذاری در استفاده از این منابع، زمینه‌ساز کسب درآمدهای پایدار و تقویت جایگاه رقابتی کشور در سطح بین‌المللی خواهد بود.

این کارشناس انرژی در رابطه با زیرساخت و بستر اصلی مشارکت سرمایه های خرد مردمی در مدل جدید قراردادی بین دولت و بخش خصوصی گفت: راهبردهای توسعه‌یافته‌ای مانند «شرکت سهام پروژه» و استفاده از «سهام ممتاز» با دقت و نکته‌بینی طراحی شده‌اند تا فرصت‌های جدید و قابل توجهی را برای سرمایه‌گذاری مستقیم شهروندان در پروژه‌های عظیم نفتی فراهم آورند.

وی گفت: این استراتژی، نه تنها به افزایش مشارکت عمومی منجر می‌شود بلکه در راستای توزیع عادلانه‌تر ثروت نیز نقش مؤثری ایفا می‌کند. در این چارچوب، مدل «شرکت سهام پروژه با تضمین کف سود»، امنیت و اطمینان سرمایه‌گذاران را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

وی تاکید کرد: این مدل تضمین می‌کند که سرمایه‌گذاران، حداقل سود مورد انتظار خود را دریافت دارند، که این امر به کاهش ریسک و جذب سرمایه‌های بیشتر کمک می‌کند. از طرفی، استفاده از «سهام ممتاز» امکانات ویژه‌ای به سرمایه‌گذاران می‌دهد که فراتر از سود معمول است؛ به این صورت که سهامداران ممتاز، نقش مهمی در تصمیم‌گیری‌های کلیدی پروژه داشته و از مزایای اداری و مالی خاصی برخوردار می‌شوند، که این خود بستری را برای تعامل پویا و مؤثر بین مدیریت شرکت و سهامداران فراهم می‌آورد.

جامع ادامه داد: با تکیه بر مدل جدید عقد قراردادهای توسعه میادین مشترک با استفاده از توان بخش خصوصی در کنار مدل شرکت سهام عام پروژه که زیرساخت و بستر اصلی مشارکت سرمایه های خرد مردمی در مدل جدید قراردادی بین دولت و بخش خصوصی است؛ این امکان را خواهیم یافت که به طور مشخص در توسعه بالادست صنعت نفت و گاز از مشارکت مردم و حضور توان بخش خصوصی بهره ببریم و مردمی‌سازی توسعه صنعت نفت و گاز به وقوع بپیوندد.

وی در پایان گفت: توسعه میادین مشترک نفت و گاز پتانسیل بسیار زیادی برای تحقق رشد اقتصادی پایدار در کشور دارد. با استفاده از قدرت سرمایه های کوچک مردم و بخش خصوصی، کشور می تواند فرصت های جدیدی را برای رشد، ایجاد شغل، نوآوری و توسعه باز کند. کشور با رویکرد استراتژیک و فراگیر می تواند اطمینان حاصل کند که این پروژه ها نه تنها به نفع اقتصاد است بلکه به رفاه مردم و حفاظت از محیط زیست نیز کمک می کند. از طریق همکاری و تعهد، کشور می تواند راه را برای آینده ای روشن تر و مرفه تر برای همه شهروندانش هموار کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • استقبال وزارت صنعت امارات از توسعه همکاری‌ فناوری با ایران
  • توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی
  • اپل با هوش مصنوعی به میدان می‌آید
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • صنعت حمل و نقل بین المللی: مروری جامع با نگاهی عمیق به نقش هوش مصنوعی
  • شرکت مگاموتور در تولید روزانه انواع پیشرانه رکورد زد
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • پیاده‌سازی توسعه بهره‌وری در هوشمندسازی صنعت فولاد