Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعید کریمی روز چهارشنبه در این باره افزود: سوگواره ملی آیین ها، آوا و نواهای عاشورایی؛ تلاشی در راستای احیای سنت ها و نغمه هایی ست که سالیان دراز در سرتاسر این مرز و بوم جان های تشنه به محبت حضرت حسین بن علی( ع) را سیراب کرده است.

دبیر سوگواره ملی آیین‌های عاشورایی ادامه داد: نواها و آواهای آیینی و عاشورایی؛ جزئی جدا ناشدنی از هویت ایرانی و اسلامی است و در فرهنگ عاشورایی و آیینی ایرانیان نقش مهمی را ایفا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کریمی افزود: موسیقی سوگواری سیدالشهدا  در نواحی مختلف ایران هویت مستقل و خاص خود را دارد که با هجوم مدرنیته و قالب‌های غربی موسیقی به مرور زمان در حال فراموشی است.

وی بیان کرد: از نوای سنج و دمام جنوب، تا کرب زنی شمال و دهل و سرنای لرستان و دوتار خراسان، چاووش‌خوانی‌ها و مصیبت خوانی‌ها و شروه‌خوانی‌ها، موسیقی تعزیه و بسیاری از قالب‌های دیگر ، همه نمونه ‌هایی از این موسیقی هستند.

کریمی عنوان داشت: لذا حفظ و تقویت این میراث به وسیله ی، حفظ اصالت‌ها، تولیدات و نوآوری‌ها با نگاهداری از هویت اصیل آن، آموزش تخصصی و ترویج آیین‌ها، نواها و آواها عاشورایی از مهم‌ترین اولویت‌های فرهنگی در عصر حاضر است.

وی اظهار کرد: این سوگواره با همکاری مجموعه‌های مردمی و مذهبی مانند هیئت نثارات الحسین علیه السلام، کانون فرهنگی رهپویان وصال و تلاش‌ها و حمایت‌های بی‌دریغ ارگان ها و سازمان های دولتی و فرهنگی شهر شیراز مانند اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری، سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری شیراز، جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی فارس و برخی دیگر از ادارات فرهنگی برگزار خواهد شد.

دبیر سوگواره ملی آیین‌های عاشورایی عنوان کرد: مردمی بودن این سوگواره به معنای انجام تمامی امور و مسائل به صورت مستقل و بدون کمک دستگاه‌ها نیست بلکه به این معناست که متولی این رویداد مردم و مجموعه‌های مردمی هستند و تمامی امور اجرایی توسط نیروهای داوطلب مردمی و به صورت جهادی انجام می‌شود و قطعا مدیریت و به‌کارگیری ظرفیت‌های دولتی و امکانات دستگاه‌ها در جهت بهبود فرآیندهای داوطلبانه و مردمی ضعفی محسوب نمی‌شود، بلکه خود از نقاط موفقیت‌آمیز در راستای مردمی سازی دولت است.

کریمی اعلام کرد: در این سوگواره که امسال نخستین دوره آن در حال برگزاری است با شناسایی آیین‌ها و گروه‌ها از ۱۲ استان کشور، از آن ها دعوت به عمل آمد که سعی شده است از هر استان خلاصه ای از آیین های سوگواری به همراه نواها و آواهای عاشورایی آن زیست بوم اجرا شود که مجموعا در دو شب حدود ۱۴ اجرا خواهیم داشت.

وی افزود: طبق تقسیم‌بندی گروه‌ها هر شب ۷ اجرا روی صحنه خواهند رفت که در برخی اجراها تکنوازی و تک‌خوانی و در بعضی دیگر به صورت گروهی انجام خواهد شد.

کریمی بیان استان‌هایی که در این سوگواره حضور دارند پرداخت و گفت: فارس، خوزستان، گیلان، لرستان، هرمزگان، گلستان، خراسان جنوبی، بوشهر، اردبیل، کهگیلویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان و آذربایجان استان‌هایی هستند که در سال نخست به این سوگواره دعوت شده‌اند.

وی اضافه کرد: طبق برنامه‌ریزی انجام شده ضمن پذیرش و اسکان و پذیرایی میهمانان برنامه مختصری درجهت آشنایی با ظرفیت های فرهنگی و هنری شهر شیراز و زیارت بقاع متبرکه امامزادگان  ( ع)  در نظر گرفته شده است.

کریمی اظهار داشت: نکته قابل توجه درباره میهمانان؛ تنوع در سبک و تخصص آن‌هاست و برخی از میهمانان از چهره‌های بین المللی هنر و موسیقی و برخی از پیشه‌وران ساده روستایی هستند، اما وجود مقدس حضرت سیدالشهدا (ع)  این کثرت را به وحدت تبدیل کرده و هرکسی با هر فرهنگ و گویش و زبانی و هر سطح از مهارت، عاشقانه همچون پروانه بر گرد شمع نورانی وجود امام حسین و فرهنگ عاشورا می‌گردند.

برچسب‌ها اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس سوگواره هنر عاشورایی شیراز فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس سوگواره هنر عاشورایی شیراز اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس سوگواره هنر عاشورایی شیراز فارس سوگواره ملی آیین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۲۲۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، سید رسول موسوی‌نژادیان در تشریح جزئیات برگزاری جشنواره سراسری موسیقی کرال به میزبانی شیراز در هفته آتی بیان کرد: نخستین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران مرداد ۱۳۹۷ از شیراز کلید خورد و دومین دوره نیز آذر ماه ۱۳۹۸ به میزبان شیراز برگزار شد.

معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس افزود: با شیوع کرونا شاهد برگزاری یک دوره مجازی جشنواره گروه‌های کر در سال ۱۳۹۹ بودیم و اینک به منظور تداوم این مسیر، «سومین دوره جشنواره گروه‌های کر ایران» به میزبانی شهر شیراز با مدیریت اجرایی حسام هوشیار و دبیری هنری طیب فقیه ۲۲ و ۲۳ اردیبهشت ماه جاری برگزار خواهد شد.

وی افزود: این رویداد هنری با مجوز و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس به همت مؤسسه مفاخر و نواندیشان هنر پارس و با همکاری شرکت نوازندگان سرزمین آفتاب (بنیان‌گذار جشنواره گروه‌های کر ایران)، با مشارکت بیش از ۲۰۰ نفر از هنرمندان عرصه موسیقی آوازی در قالب گروه‌های کرال (آوازی) از سراسر کشور برنامه‌ریزی گردیده است.

موسوی‌نژادیان گفت: جشنواره پیش روی بر بنیان شناسایی، ظرفیت‌سازی و حمایت از فعالیت‌های خلاقانه هنرمندان و گروه‌های موسیقی فعال در زمینه موسیقی آوازی سراسر کشور و نگاه ویژه به فرهنگ متنوع و ارزشمند اقوام و آداب و سنن مرتبط با این شاخه از هنر، برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد و در همین راستا، دبیرخانه جشنواره بدینوسیله از کلیه فرهیختگان، هنرمندان و علاقه‌مندان به عرصه موسیقی آوازی به منظور بازدید از این دوره از جشنواره دعوت می‌نماید.

معاون هنری فرهنگ و ارشاد فارس گفت: در روز اول از ساعت ۱۱ صبح به ترتیب گروه‌های آیریک، مهر وطن، فیلارمونیک، آوای ماهان، وندا، آزرمان و آداک تا ساعت ۲۰:۳۰ به اجرای صحنه‌ای در تالار حافظ می‌پردازند و در ادامه در بخش اجرای خیابانی، گذر هنر حافظ میزبان گروه‌های وندا، آزرمان، مهر وطن و فیلارمونیک می‌شود و همچنین بخش پژوهشی نیز با عنوان «نشست پژوهشی با حضور سهند شکرزاده» در تالار غزل ساعت ۱۱ برگزار می‌شود.

وی در پایان گفت: یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه که روز دوم جشنواره است نیز از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۸:۳۰ تالار حافظ در بخش صحنه‌ای به استقبال گروه‌های، آزرمان، آوای ماهان، پارسه، وندا، آیریک، آداک، فیلارمونیک و مهر وطن خواهد رفت و در بخش خیابانی نیز پذیرای گروه‌هایی همچون آیریک، آداک، آوای ماهان و پارسه می‌گردد.

موسویان نژاد در پایان گفت: نشست پژوهشی نیز با حضور دکتر علی رادمان در تالار غزل ساعت ۱۵:۳۰ برپا است و آئین پایانی نیز ساعت ۲۰ یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ماه جاری در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار می‌شود.

کد خبر 6099791

دیگر خبرها

  • شیراز میزبان ۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • تالار حافظ شیراز میزبان۲۰۰ هنرمند گروه‌های کُر سراسر ایران می‌شود
  • برگزاری سومین دوره جشنواره گروه های کر ایران به میزبانی شیراز
  • سومین سوگواره فرهنگی و مذهبی «نی ناله» فراخوان داد
  • برگزاری سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله در تبریز
  • آیین گل افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن
  • امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از پوستر برگزاری آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی
  • بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»
  • امضای تفاهم‌نامه آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز
  • (تصاویر) آیین تعویض قرآن در دروازه قرآن شیراز