Web Analytics Made Easy - Statcounter

آرش داودی، تهیه کننده و کارگردان مجموعه برنامه تلویزیونی ماهچراغ در گفت و گویی در پاسخ به اینکه چرا برنامه های مذهبی صداوسیما در سال های اخیر با مخاطب آنطور که باید و شاید ارتباط برقرار نکرده اند، خاطرنشان کرد: «پاسخ به این پرسش سه نکته دارد؛ اول اینکه نگاه نسل جوان به مقوله دین به دلیل تقابل ساختگی دین و علم تغییر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی جوان امروزی منبع اصلی تولید علوم مختلف و حتی کالاهای تکنولوژیکی مصرفی روزانه خود را در یک بستر فرهنگی ماده گرا پیدا می‌کند و همه خوراک علمی خود را در فرهنگ غیردینی می یابد، طبیعی است به سمت این تقابل سوق داده شود، پس قدم اول برای جدا شدن از این تقابل، تولید و پیشرفت علمی در داخل یک فرهنگ دینی است.»

او در همین راستا توضیح داد: «نکته دوم در کاهش گرایش این نسل به مفاهیم دینی به دلیل رفتار معدودی از دینداران و شریعتمداران است. نسل جوانی که در معرض بمباران اطلاعاتی فضای مجازی و رسانه ای است و کوچکترین خطای انسان‌های به ظاهر دیندار، در بزرگترین طیف رسانه ای برایش اطلاع رسانی می شود، ناخودآگاه در تطابق میان آموزه ها و دیدن رفتارهای متظاهرانه دچار مشکل می شود؛ البته این خطاها و دورویی ها در ظاهرسازان امر شریعت، دینداران کهنسال را هم دچار خدشه اعتقادی می‌کند چه برسد به نوجوان و جوان کم تجربه.»

فراموش نکنیم دین باوری امری فطری است

این برنامه ساز تصریح کرد: «نکته مهم دیگر، عدم تعمیق در آموزش حوزه های معرفتی و دینی در نسل جوان است. آن هم توسط نهادهای سیاستگذار و نهادهای دانشگاهی. اینکه سیاستمداران فرهنگی ما کار دینی و اعتقادی را در سطح پوسته و قشری انجام دهند نتیجه ای جز تزلزل اعتقادی به بار نخواهد آورد. فراموش نکنیم که دین باوری یک امر فطری است پس هرگاه با نگاه قشری و زبان شعار زده با نسل جوان تشنه آموزش روبرو شویم کاری پیش نخواهد رفت. هر وقت هدفگذاری های فرهنگی و اعتقادی به سمت فطرت پاک انسانها باشد می توان توقع یک اتصال قوی ایمانی را داشت؛ در غیر این صورت آموزه های دینی در سطح شعار و ظاهر باقی می ماند که این به سادگی هم دستخوش تغییر می شوند.»

نگاه جدیدی برای مخاطب به تصویر در می آوریم

داودی که برنامه اش ـ «ماهچراغ» ـ در ایام اربعین از تلویزیون پخش خواهد شد، سپس درباره قصه این برنامه توضیح داد: «در این مجموعه، فارغ از نگاه های تاریخی مرسومی که در برنامه ها و سریال های تلویزیونی ما نسبت به واقعه اربعین وجود دارد،‌ سعی کردیم نگاه جدیدی برای مخاطب به تصویر در آوریم.»

او به روایت قصۀ افراد مختلف در برنامه اش اشاره کرد و گفت: «داستان این مجموعه در موکب راه آهن در مرز شلمچه می گذرد و در آن خانواده ای که به تازگی فرزند خود را از دست داده اند، پذیرای مهمانان اباعبدالله هستند. آنان در این موکب با زائرانی روبرو می شوند که هر کدام داستان های خاص خودشان را در ارتباط معنوی ‌با امام حسین(ع) دارند.»

از شعارزدگی پرهیز کردیم

کارگردان «ماهچراغ» همچنین به پرهیز از شعارزدگی در محتوای برنامه اش اشاره و تاکید کرد: «در این برنامه سعی کردیم از تکرار و تعصب خشک دوری کنیم و زندگی معمولی آدم‌ها و ارادت قلبی شان را به اهل بیت (س) نمایش بدهیم. به همین منظور زاویه نگاه ما به ماجرای عظیم عاشورا و اتفاقات پس از آن متناسب با رفتار اسطوره ای و حماسی خاندان عصمت و طهارت است. همچنین تلاش کردیم نشان بدهیم که همه آحاد جامعه در هر طبقه و جایگاهی در اعماق وجود خودشان عشق واقعی و سرسپردگی حقیقی به امامشان دارند. «ماهچراغ» قصه آدم‌هایی است که با وجود مشکلات بسیار اقتصادی و اجتماعی احساس می کنند می توانند با حضور در پیاده روی ‌اربعین، انرژی و انگیزه لازم را برای ادامه زندگی پیدا کنند.»

او در ادامه درباره ساخت این مجموعه در یک دکور استودیویی توضیح داد: با توجه به اینکه ساخت مجموعه های نمایشی در روزگار فعلی هزینه های بسیار سرسام آوری دارد، ما به این سمت رفتیم که با حضور در یک استودیوی ثابت و با استفاده از امکانات دیجیتالی و ویدیو وال و امکانات ویژوال، لوکیشن‌های مختلفی را به تصویر دربیاوریم که در نوع خودش تازگی دارد. ساخت یک سریال و مجموعه برنامه تلویزیونی ۱۰ قسمتی مناسبتی در صداوسیما نزدیک به سه ماه زمان می‌برد که ما با استفاده از این امکانات و تجهیزات سعی کردیم تا پروژه را در یک ماه و با هزینه‌هایی به مراتب کمتر به پایان برسانیم.

بازیگرانی که به دلیل عقاید شبه روشنفکری درخواستمان را رد کردند

داودی در پایان ضمن تشکر از حضور بازیگران و عوامل پشت صحنه «ماهچراغ» که با بضاعت مالی کم پروژه را همراهی کردند، خاطرنشان کرد: «بازیگران این سریال با دستمزدهایی بسیار پایین تر از چیزی که در سینما و تلویزیون عرف است حاضر به همکاری با ما شدند و حتی باید بگویم که برخی به عشق امام حسین (ع) حتی یک ریال هم برای این کار از ما طلب نکردند و تنها برای نمایش ارادتشان به امامشان در کار حضور پیدا کردند؛ در حالی که برخی بازیگران به دلیل مسائل مالی و حتی عقاید شبه روشنفکری شان از قبول این کار صرف نظر کردند.»

برنامه ماهچراغ در ۱۰ قسمت ۴۵ دقیقه ای تولید می‌شود که با بازی و اجرای احمد نجفی و بازی انوش معظمی، آزیتا ترکاشوند، صفا آقاجانی، پریسا گلدوست، رابعه اسکویی، حسن اسدی، اتابک نادری، شهناز شهبازی، سالار کریمخانی، مجید شهریاری، فریبا طالبی، مهدی خزبانی، گلشید بحرایی، امید ماهر، عباس صفا، نرگس رضایی و ... از نیمه شهریور ماه امسال به مناسبت ایام اربعین حسینی پخش خواهد شد.

۵۷۲۴۴

کد خبر 1668386

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تلویزیون بازیگران سینما و تلویزیون ایران برنامه های تلویزیونی کارگردانان سینمای ایران نسل جوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۳۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰۰ عنوان برنامه برای هفته عقیدتی سیاسی تدارک دیده شده َشَد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام حسن بیگدلی صبح پنج‌شنبه در نشست خبری با اشاره به در پیش بودن هفته عقیدتی سیاسی و روز معلم، گفت: برای این هفته حدود ۴۰۰ عنوان برنامه در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه شهید مطهری یکی از شخصیت‌های بارز و تأثیرگذار در تقویت بنیان‌های نظری انقلاب و نظام اسلامی بود، افزود: اگر نسل امروز به دنبال گام برداشتن در مسیر درست است، بی‌تردید آثار شهید مطهری امروز هم می‌تواند پاسخ‌گوی نیازهای معرفتی این نسل باشد.

این مسؤول با یادآوری اینکه سپاه پاسداران فقط یک مجموعه نظامی نبوده، بلکه مجموعه‌ای عقیدتی و مذهبی نیز به شمار می‌رود، تصریح کرد: در همین راستا مواردی چون ارتقای بصیرت دینی و انقلابی، تأمین و ترویج معارف انقلابی، حکیمانه شدن رفتار سیاسی و … جز وظایف ذاتی حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه پاسداران محسوب می‌شود.

مسؤول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه انصارالمهدی (عج) زنجان در ادامه گریزی به دیگر برنامه‌های حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان زد و خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های مهم این حوزه، برگزاری ۲۰ هزار مورد جلسه بصیرتی طی سال گذشته بود. به لحاظ جمعیت آماری نیز ۸۰ هزار نفر در برنامه‌ها و دوره‌های عقیدتی و معرفتی بسیج استان در سال گذشته شرکت کردند.

بیگدلی با تاکید بر اینکه سپاه پاسداران از ابتدای شکل‌گیری تا به امروز به هیچ گروهی اجازه بهره‌برداری از این مجموعه را نداده و این خود حاکی از وابسته نبودن آن به جریانات مختلف است، اظهار کرد: یکی از افتخارات این مجموعه نظامی و عقیدتی، ایستادن در کنار نهادهای مختلفی است که در مسیر انقلاب حرکت کرده و قصد کمک به نظام اسلامی را داشته‌اند.

وی با یادآوری اینکه ۸ تا ۱۴ اردیبهشت‌ماه به عنوان هفته عقیدتی سیاسی در سپاه پاسداران نام‌گذاری شده است، اضافه کرد: برگزاری رویدادهای ورزشی، دیدار با خانواده معظم شهدا، برگزاری نشست‌های معرفتی و بصیرتی، تولید محتوا با رویکرد آثار شهید مطهری و … از جمله برنامه‌های این هفته به شمار می‌رود.

کد خبر 6088372

دیگر خبرها

  • بررسی خلیج فارس از نگاه نوجوانان روی موج سلامت
  • اتفاق باورنکردنی که باعث شد مورایس مسلمان شود | او گفت می‌خواهم مسلمان شوم، باید از کجا شروع کنم؟ | ماجرای مشاور مذهبی با آشنایی کامل به زبان انگلیسی
  • ویدئو دیدنی از بازیگرانی که از کودکی مشهور شدند
  • روشنفکری ایرانی و تشویق حرام‌کاری
  • آیت‌الله حسینی همدانی: اینکه دانشجویان آمریکایی در آمریکا به خاطر غزه کتک می‌خورند و به زندان می‌روند یعنی غزه پیروز است/ نفرت جهانی از آمریکا کاملاً عیان شده است/ امروز همه مردم آزاده عالم با نفرت فریادشان بر سر اسرائیل بلند است
  • دیپلمات سابق آمریکایی: کابینه اسرائیل روانی است
  • پای «توقف اتانازی» به رادیو نمایش باز شد
  • «پژمان» در راه شبکه آی‌فیلم فارسی
  • برگزاری ۴۰۰ عنوان برنامه توسط سپاه زنجان در هفته عقیدتی
  • ۴۰۰ عنوان برنامه برای هفته عقیدتی سیاسی تدارک دیده شده َشَد