Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@19:28:40 GMT

مرمت و بازسازی مجموعه بازار تاریخی کاشان

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۹۵۴۲۳

مرمت و بازسازی مجموعه بازار تاریخی کاشان

به گزارش خبرنگار مهر، احمد دانایی نیا پیش از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه بازار یک مجموعه ارزشمند تاریخی و فرهنگی برای کاشان است، اظهار داشت: قرار است مرمت و بازسازی این مجموعه بزرگ تاریخی به زودی آغاز شود.

وی با بیان اینکه قرار است این مهم با همکاری شهرداری کاشان انجام شود، ابراز داشت: مرمت بخش‌هایی از بازار شامل کاروانسراها، تیمچه‌ها، بناهای مذهبی و راسته‌های بازار از جمله مواردی است که قرار است بازسازی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان با اشاره به اینکه در آستانه چهل و ششمین سالروز ثبت بازار تاریخی کاشان در فهرست آثار ملی هستیم، تصریح کرد: عملیات مرمت مجموعه بازار حدود سه ماه به طول می‌کشد.

وی با اشاره به وجود برخی از آثار فاخر هنری و معماری در مجموعه تاریخی بازار کاشان خاطرنشان کرد: یکی از این آثار تیمچه بخشی است که در حال مرمت است.

دانایی نیا افزود: عملیات مرمت تیمچه بخشی شامل سبک سازی بام و نماسازی در جبهه این سرای تاریخی است که از محل اعتبارات ملی و در ادامه مرمت‌های پیشین است.

وی با بیان اینکه مرمت کاروانسرای زغالی‌ها در بازار کاشان هم به زودی و توسط استاد محمد شفائی آغاز می‌شود، گفت: سال گذشته هم با مشارکت فعال شهرداری کاشان مرمت بخش دیگری از بناهای بازار بزرگ کاشان همچون تیمچه امین الدوله و بازارچه ملک انجام شد.

رئیس اداره میراث فرهنگی کاشان افزود: با کمک ستاد بازآفرینی شهری یکی از راسته‌های بازار تاریخی کاشان به عنوان الگو، مرمت می‌شود تا با احیای هنرهای از یاد رفته بازار کاشان رونق بگیرد.

کد خبر 5578094

منبع: مهر

کلیدواژه: کاشان آثار تاریخی مرمت و احیا هفته دولت بوشهر اربعین حسینی ویروس کرونا اربعین 1401 کرمانشاه خطبه های نماز جمعه افتتاح طرح عمرانی گرگان آمار کرونا دولت سیزدهم گناوه قزوین سانحه تصادف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۵۴۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان

کیومرث خانی لعل آبادی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در حاشیه بازدید استاندار کرمانشاه از تعدادی از بنا‌های قدیمی واقع در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گفت : در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گذری قدیمی با عنوان گذر جلوخان-حدفاصل خیابان مدرس تا خیابان جلیلی - واقع شده که بسیاری از بنا‌هایی که در این بخش قرار دارند، دچار فرسودگی شده‌اند. 

وی افزود: علیرغم اینکه این بنا‌ها از نظر تاریخی دارای اهمیت زیادی هستند، اما به دلیل گذشت زمان استحکام آنها ضعیف شده و باید مورد مرمت قرار گیرند. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: مالکین عمده این بنا‌ها توان مالی چندانی برای مرمت بنای خود ندارند، لذا نیاز است حمایت‌هایی از آنها صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه میزان اعتبارات دولتی نیز برای مرمت آنها محدود است، عنوان کرد: کل اعتباراتی که امسال برای بافت تاریخی کرمانشاه اختصاص پیدا کرده حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است که طبق برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده نیمی از این اعتبار صرف طرح مطالعاتی مرمت بازار قدیمی فیض آباد شود و نیمی دیگر از این اعتبار را برای مرمت گذر جلوخان، با مشارکت مالکین بنا‌های واقع در این محله اختصاص دهیم. 

خانی لعل آبادی تصریح کرد: خوشبختانه در بازدیدی که استاندار کرمانشاه از گذر جلوخان داشتند، قول‌هایی برای افزایش اعتبار ساماندهی این محله تاریخی دادند که امیدواریم بزودی محقق شود. 

وی خاطرنشان کرد: از طرفی مقرر شد که یک کارگروه با حضور دستگاه‌های ذیربط همچون میراث فرهنگی، راه و شهرسازی و شهرداری برای ساماندهی بافت تاریخی شهر کرمانشاه تشکیل شود. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه عنوان کرد: بافت تاریخی که بخشی از هویت گذشته شهر ما به شمار می‌رود، می‌تواند به عنوان یک فرصت به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند، در همین راستا با حمایت استاندار و همراهی دستگاه‌های ذیربط در تلاش برای احیاء این بخش از شهر هستیم. 

استاندار در این برنامه از برخی از بنا‌های قدیمی بافت تاریخی شهر کرمانشاه همچون خانه اکبرپور، حمام ملاباشی، زورخانه علمدار، سرای همدانی ها، هتل بوتیک ونوشک (خانه تاریخی صارم الدوله)، خانه حکیم نصیر، مسجد نظام، گذر جلوخان و خانه رنده کش بازدید و با اهالی این محله گفتگو کرد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • بازسازی ورزشگاه آزادی به کجا رسید؟
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • آسیب جدی به بناهای تاریخی کاشان وارد نشده است
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • کاروانسرای تاریخی شرکت نفت ارومیه ساماندهی می شود
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • کاروان‌سرای شرکت نفت ارومیه ساماندهی می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود