Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@21:13:45 GMT

پالایشگاه اصفهان از مازوت استفاده نمی‌کند

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۹۵۴۹۹

پالایشگاه اصفهان از مازوت استفاده نمی‌کند

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان با بیان اینکه تا سه سال آینده، مشعل‌های پالایشگاه خاموش خواهد شد، گفت: پالایشگاه اصفهان به هیچ وجه نمی‌تواند از مازوت استفاده کند زیرا همه کوره‌های عملیاتی به مشعل‌های جدید Enviromix مجهز شده و گازسوز است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محسن قدیری امروز _ چهارشنبه نهم شهریورماه_ در نشستی با حضور اصحاب رسانه، اظهار کرد: چشم‌انداز پالایشگاه نفت اصفهان تا افق ۱۴۰۱، توسعه پایدار و متوازن، تبدیل شدن به هلدینگ موفق پتروپالایشی و تحقق بالاترین ضریب پیچیدگی در منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: پالایشگاه اصفهان وظیفه تأمین سوخت ۱۷ استان کشور را بر عهده دارد. تکمیل طرح جامع زیست‌محیطی بهبود فرایند و بهینه‌سازی، اصلاح و بهبود زیرساخت آب و انرژی و رفع تنگناهای عملیاتی و افزایش ایمنی از جمله مهم‌ترین طرح‌های پالایشگاه اصفهان بوده و توجه ویژه به مسائل زیست محیطی سر لوحه کار قرار گرفته است.

صیانت از منابع ملی با تولید بهینه نفت

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: پالایشگاه اصفهان تا سال ۱۴۰۵ در نظر دارد که ظرفیت پالایشی نفت خام را به ظرفیت بهینه و پایدار ۳۶۰ هزار بشکه در روز رسانده و از منابع ملی صیانت کند. احداث واحد جدید گوگردزدایی در راستای رعایت الزامات بهبود کیفیت محصولات تا دستیابی به استانداردهای یورو نیز از جمله اهدافی است که در افق ۱۴۰۵ تعیین شده است.

قدیری اضافه کرد: برای طرح جامع زیست‌محیطی بهبود و بهینه‌سازی فرایند پالایشگاه اصفهان پروژه‌هایی تا کنون اجرایی شده که هزینه آن بیش از ۸۳ هزار میلیارد ریال است. تا پایان شهریورماه با احداث دو واحد آمین، یک واحد آب ترش، دو واحد تصفیه گازوئیل، یک واحد هیدروژن و بازیافت و جامدسازی گوگرد راه‌اندازی خواهد شد. بیش از یک میلیارد یورو تا کنون در پالایشگاه اصفهان برای اجرای این پروژه‌ها هزینه شده است.

احداث واحد تصفیه گازوئیل در پالایشگاه اصفهان

وی ادامه داد: در واحد تصفیه گازوئیل و یوتیلیتی و افسایت، روزانه ۱۰۰ هزار بشکه گازوئیل تصفیه و به استاندارد یورو ۵ می‌رسد، ۵۱۱ میلیون یورو برای احداث این واحد هزینه شده است. این واحد با وجود تشدید تحریم‌ها در حال راه‌اندازی است و بیش از ۹۰ درصد از مراحل آن در کشور و توسط مهندسان ایرانی انجام شده است. ۴۰ میلیون نفرساعت در مدت زمان انجام این پروژه مشغول به کار شدند.

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: همچنین احداث واحدگوگردزدایی ته مانده برج‌های تقطیر برای حذف ناخالصی‌ها و کاهش گوگرد موجود در ته‌مانده برج‌های تقطیر با هزینه ۶۴۲ میلیون دلار در حال انجام است. واحد شکست مولکولی محصولات سنگین و تبدیل آن به پروپیلن نیز در حال احداث است که در سال ۱۴۰۵ راه‌اندازی خواهد شد.

مدیریت بهینه آب در پالایشگاه اصفهان

قدیری اضافه کرد: احداث تصفیه‌خانه و انتقال پساب تصفیه‌خانه شاهین شهر به پالایشگاه، سرمایه‌گذاری در تأمین آب پایدار از منابع خاکستری و غیر شرب و خرید پساب نگین، سرمایه‌گذاری در طرح انتقال آب از خلیج فارس، احداث واحد بازیابی آب‌های فوق شور، حمایت سرمایه‌گذاری در تکنولوژی آب، تعویض خط لوله انتقال آب درچه، احداث کولینگ‌های هیبریدی شمالی و جنوبی برای صرفه‌جویی ۳۳۵ مترمکعب آب و نصب آنالایزر برخط سنجش پارامترهای کیفی پساب بهداشتی از جمله طرح‌هایی است که در زمینه حفاظت از آب تا سال ۱۴۰۵ اجرایی خواهد شد.

وی ادامه داد: پنج دستگاه آنالایزر برخط ترکیبات آلی فرار در شعاع تأثیرگذار هوای اصفهان در روز آتی توسط پالایشگاه اصفهان نصب می‌شود. همه دودکش‌های پالایشگاه اکنون به آنلایزر برخط مجهز شده است.

مشعل‌های پالایشگاه تا سه سال آینده خاموش می‌شود

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: تا سه سال آینده، مشعل‌های پالایشگاه خاموش خواهد شد و گاز خروجی آن تصفیه به سیستم باز می‌گردد. پالایشگاه اصفهان به هیچ وجه نمی‌تواند از مازوت استفاده کند زیرا همه کوره‌های عملیاتی به مشعل‌های جدید Enviromix مجهز شده و گازسوز است. میزان آلاینده‌های گاز خروجی از کوره‌های پالایشگاه دائماً توسط سازمان محیط زیست بررسی می‌شود و این گاز آلایندگی ندارد.

قدیری اضافه کرد: برای حفاظت از خاک، خاک‌های آلوده به مواد نفتی باقی‌مانده از زمان جنگ تحمیلی در حال انجام است. پالایشگاه اصفهان آلایندگی خاک ندارد و آزمایشگاه‌های معتبر محیط زیست، دائماً پالایش خاک در پالایشگاه را انجام می‌دهند. همچنین واحد گرانول‌سازی گوگرد در پالایشگاه راه‌اندازی شده است که ۳۰۰ تن ظرفیت دارد و معضل گوگردهای کلوخه‌ای دپوشده در محوطه باز را رفع می‌کند.

وی ادامه داد: در راستای اتصال پالایشگاه به شبکه ریلی سراسری کشور، احداث خط ریلی به طول تقریبی ۷۸ کیلومتر تا ایستگاه ورتون، ایجاد تأسیسات تخلیه، بارگیری و باراندازی در یکی از بنادر جنوبی کشور در دستور کار قرار گرفته که بازگشت سرمایه بالایی دارد.

افزایش پنج برابری سود پالایشگاه در سه ماهه ۱۴۰۱

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: احداث سیستم بازیابی گاز ال پی جی، احداث پکیج PSA برای بازیابی و اولید هیدروژن با خلوص بالا، به روزرسانی سیستم‌های کنترلی، بهینه‌سازی کوره‌های واحد تبدیل کاتالیستی و حذف مرکاپتان نیز از جمله پروژه‌هایی است که در دست اقدام است. در سه ماهه، ۱۴۰۱، سود تحصیل شده پالایشگاه پنج برابر شده است. پالایشگاه اصفهان امسال بالاترین سود را در بین شرکت‌های پالایشی بورسی داشته است. این افزایش سود ناشی از بازنگری سیستم برنامه‌ریزی تولید برای یافتن ترکیب بهینه محصولات بوده است.

قدیری اضافه کرد: مدل‌های مالی پالایشگاه اصلاح شده است تا بسترهای لازم برای اخذ تسهیلات از بانک، انتشار اوراق، اخذ وام از صندوق توسعه ملی و اجرای خدمات فایننس فراهم شود.

تبدیل وضعیت کارکنان قراردادی از دستاوردهای پالایشگاه است

مدیرعامل شرکت پالایش نفت اصفهان گفت: بهبود و ارتقا چارت سازمانی، جاری‌سازی عدالت محوری در خدمات‌رسانی و توسعه امکانات خدماتی و رفاهی، برگزاری دوره کارآفرینی برای فرزندان کارکنان با همکاری دانشگاه شریف، برگزاری دوره‌های جانشین‌پروری و شناسایی نفرات توانمند، برگزاری جلسات طوفان فکری و همفکری با همه کارکنان، تبدیل وضعیت کارکنان قراردادی، تعدیل مدرک کارکنان، اختصاص منازل شهرک منتظری به کارکنان، بهبود حقوق و دستمزد کارکنان و توسعه برنامه‌های فرهنگی از جمله دست‌آوردهای پالایشگاه در حوزه منابع انسانی است.

صرف درآمد بازیافت پسماند در روستاهای اطراف پالایشگاه

قدیری اضافه کرد: تا پیش از این، زباله‌های پالایشگاه اصفهان به یک پیمانکار سپرده می‌شد، اما اکنون سیستم جمع‌آوری زباله تغییر کرده و در پالایشگاه به گرانول تبدیل می‌شود. همچنین به دنبال احداث واحد تولید ورمی کمپوست هستیم. همه ضایعات پالایشگاه ارزش افزوده ایجاد خواهد کرد. درآمد حاصل از بازیافت پسماند در راستای مسئولیت اجتماعی در روستاهای اطراف پالایشگاه هزینه خواهد شد.

وی تصریح کرد: با اعتماد به علم جوانان ایرانی در پالایشگاه، حدود ۹۰ درصد از قطعاتی که در پالایشگاه استفاده می‌شود توسط شرکت‌های داخلی و دانش‌بنیان‌ها تولید می‌شود و پالایشگاه در نظر دارد این موضوع را به تولید تجهیزات برساند.

کد خبر 601237

منبع: ایمنا

کلیدواژه: پالايشگاه پالايشگاه اصفهان پالایشگاه نفت شرکت پالایش نفت اصفهان پتروپالایشگاه سوخت مازوت مازوت مازوت سوزی در اصفهان بورس شرکت های بورسی تبدیل وضعیت شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق پالایشگاه اصفهان قدیری اضافه احداث واحد راه اندازی خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۵۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوی مازوت‌سوزی باید گرفته شود

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«علی آجودان‌زاده» از حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

در حوزه سلامت و بهداشت شاهد برخی مشکلات هستیم که باید مورد توجه قرار گیرد. مازوت‌سوزی نیروگاه حرارتی تبریز، سلامت مردم این شهر و شهرهای اطراف را به خطر انداخته است و باید استفاده از این سوخت متوقف شود. آلودگی هوا در کشور به ویژه تبریز از معضلات جامعه بوده و استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه‌های حرارتی از دلایل اصلی بروز این آلودگی است.

هدف نظام جمهوری اسلامی و خواست ملی، تأمین و حفظ سلامت مردم است و در این راستا باید مازوت سوزی در منطقه متوقف شود.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون بهداشت و درمان

مهمترین چالش استان را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

آرزوی دیرینه مردم این منطقه تشکیل شرکت مس آذربایجان همانند شرکت مس سرچشمه است. جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی استان ضروری است. تشکیل این شرکت و ایجاد کارخانجات فرآوری مواد معدنی در این استان برای ایجاد ارزش افزوده و رونق اقتصادی منطقه و اشتغالزایی برای بیش از ۲ هزار نفر افراد جویای کار استان ضروری است.

آذربایجان شرقی، استان صنعتی بوده و با برخورداری از صنایع مادرتخصصی مانند ماشین سازی، تراکتورسازی، ایدم، پیستون سازی و بلبرینگ سازی، مزیت‌ها و قابلیت‌های زیادی در این حوزه دارد.

بر اساس نظر اندیشمندان اقتصادی توسعه صنعت کشاورزی زیربنای توسعه اقتصادی است و باید به بخش کشاورزی در کشور توجه بیشتری شود.در بخش کشاورزی با مشکلات اساسی مواجه هستیم، در صورت تصویب طرح ارائه شده از سوی صندوق توسعه بخش کشاورزی برای تهیه نهاده‌های دامی باکیفیت بالا و قیمت پایین و توزیع آنها بدون استفاده از رانت و ابزارهای فسادانگیز در بین کشاورزان، بخشی از مشکلات کشاورزان و دامداران حل می‌شود.

آذربایجان شرقی دارای صنایع مختلفی در زمینه‌های کفش، چرم، فرش و صنایع مادرتخصصی است و با توجه به وجود ۲۰۰ معدن در این استان، می‌توان با دعوت از سرمایه گذاران در جهت اشتغالزایی، حمایت از تولید و صادرات و توسعه اقتصادی استان قدم‌های اساسی برداشت.

در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

وجود مجلس شیشه‌ای و شفافیت آرا مهمتر از تقسیم بندی حزبی است چراکه موجب می‌شود تا مردم بدانند که نمایندگان آنها در مجلس به چه طرح‌ها و مصوباتی رأی مثبت یا منفی داده‌اند. ایجاد مجلس قوی و پاسخگو نیازمند حضور گسترده مردم در پای صندوق‌های رأی است و امیدوارم مردم در دور دوم انتخابات حضور پرشور و پرتعدادی داشته باشند.

کد خبر 6091799

دیگر خبرها

  • احداث ۳۸۱۱ واحد مسکن ملی توسط بنیاد مسکن کردستان
  • طرح ارتقاء فرآورده های نفتی پالایشگاه اصفهان تا پایان تابستان به پیشرفت 30 درصد مي رسد
  • احداث ۳۸۱۱ واحد مسکن ملی توسط بنیاد مسکن کردستان+فیلم
  • جلوی مازوت‌سوزی باید گرفته شود
  • ۴۵ واحد آموزشی در بردسکن بازسازی و احداث شد
  • ۳۹۳۹ واحد مسکونی در بندرلنگه احداث می‌شود
  • تعداد شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اصفهان به ۳۰۰ شرکت می‌رسد/ ۲۰ مجله فناوری با درجه ممتاز داریم
  • پیشرفت ۶۵درصدی طرح بنزین‌سازی پتروپالایش تهران
  • سرمایه‌گذاری ۲ میلیارد یورویی در طرح‌های ارتقای کیفی پتروپالایشگاه تهران
  • صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان