Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@14:22:40 GMT

کاهش 50 درصد جرائم حوزه زمین را هدف‌گذاری کرده‌ایم

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۹۶۲۳۰

کاهش 50 درصد جرائم حوزه زمین را هدف‌گذاری کرده‌ایم

ایسنا/کرمانشاه مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه از هدفگذاری برای کاهش 50 درصدی جرائم حوزه زمین تا پایان امسال با راه اندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در کشور خبر داد.  

حسین پورمند، امروز(9 شهریور) در مراسم رونمایی از سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در استان کرمانشاه، یکی از سیاست های قوه قضائیه را طراحی برنامه های پیشگیرانه عنوان کرد و افزود: در این راستا در سه حوزه پیشگیری فرهنگی، پیشگیری وضعی و پیشگیری قضایی و حقوقی تلاش می شود تا با اجتناب از بخشی نگری و تمرکزگرایی، به سمت و سوی برنامه هایی برویم که با سایر دستگاه ها هم افزایی داشته باشیم و از این طریق بخشی از مشکلات موجود را حل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در سالهای گذشته با این رویکرد توانسته برنامه های مشترکی را با بخش های مختلف طراحی و اجرا کند.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تصریح کرد: طی چندسال اخیر در حوزه آسیب های اجتماعی اعم از اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی، جوانی جمعیت و موضوعات کلانی که به کشور مربوط می شود و جزو دغدغه های مقام معظم رهبری هم به شمار می رود، برنامه های مختلفی که بسیاری از آنها هم اثر بخش بوده را با سایر سازمان های متولی تعریف و اجرا کرده ایم.

وی با تاکید براینکه بخش مهمی از برنامه های این معاونت مبتنی بر هم افزایی با سایر دستگاه ها است، گفت:  در این رابطه با توجه به اهمیت زمین اعم از آب، خاک، جنگل، منابع طبیعی و ... تلاش کردیم تا در این حوزه هم ورود داشته باشیم، چراکه دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم و اهمیت موضوع بسیار جدی است.

پورمند اضافه کرد: اگر به تاریخ کشورمان توجه کنیم، می بینیم که در گذشته علیرغم اینکه تهاجمات خارجی هم به ما وارد شده، اما آنقدر که تهاجمات داخلی و سودجویان برای زمین و محیط زیست ما آسیب زا بوده اند، تهاجمات خارجی نبوده است.

وی با تاکید براینکه اهمیت توجه به زمین در کشورمان هنوز جدی نشده، اظهارکرد: رفتار ما در مقابل زمین به مانند فرد فقیری است که خرج روزانه خودش را هم ندارد، اما ادای افراد پولدار را  در می آورد، بنابراین باید جلوی این فرهنگ گرفته شود و سیاست های منفعلانه ای که در برخی از موضوعات همچون چاه های غیرمجاز داریم و حتی به دلیل اینکه قادر به حلشان نیستیم به آنها وجه قانونی هم می دهیم را کنار بگذاریم، چراکه ظلمی تاریخی است که به آیندگان روا می داریم.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه افزود: البته همانطور هم که در بیانات مقام معظم رهبری آمده، موضوعاتی همچون زمین خواری، تغییر کاربری، محیط زیست و... یک شبه بوجود نیامده اند، بلکه از قبل ایجاد شده اند، بنابراین هرکدام از دستگاه های متولی در این حوزه باید ورودی جدی به این مشکلات داشته باشند، چراکه با یک کار اداری صرف کار درست نمی شود، بلکه باید کار جهادی برای آن انجام داد.

وی اضافه کرد: از طرفی قوه قضائیه هم بدنبال این است تا با اقدامات پیشگیرانه و با تعریف علل بوجود آمدن جرائم پرکاربرد و دعاوی و اختلافات پرتکرار این مسائل را علت شناسی و آسیب شناسی کند و در ادامه بدنبال راهکارهایی برای جلوگیری از بوجود آمدن آنها باشد، بنابراین بکار گیری فناوری های نوین، کمک گرفتن از شرکت های دانش بنیان و سازمان فناوری اطلاعات ایران و سایر سازمان های مرتبط را در دستور کار قرار داده ایم.

پورمند راه اندازی اندازی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین را از جمله این اقدامات عنوان کرد و گفت: این سامانه انجام وظایف هرکدام از دستگاه های متولی در حوزه زمین را بررسی می کند و سال آینده هم دستگاه هایی که بهترین عملکرد و اجرای وظیفه را داشته اند، مورد تشویق قرار خواهند گرفت.

وی با بیان اینکه تاکنون این سامانه در شش استان کشور راه اندازی شده، افزود: راه اندازی سامانه در این استان ها باعث شده تا در نیمه اول سال 1401 جرائم حوزه زمین کاهش محسوسی داشته باشد، هرچند که هدف ما کاهش 50 درصدی این جرائم تا پایان سال است.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه یادآورشد: سال گذشته حدود 35 هزار پرونده فقط در حوزه تغییر کاربری در دستگاه قضایی مورد رسیدگی قرار گرفت و این درحالیست که ما حدود 25 عنوان مجرمانه در حوزه زمین داریم

وی با بیان اینکه اجرای سامانه پنجره واحد مدیریت زمین خروجی مثبتی را برای دستگاه های متولی خواهد داشت، به کارکردهای مهم این سامانه هم اشاره کرد و افزود: یکی از کارکردهای این سامانه، ارائه خدمات در حوزه مجوز های زمین همچون پروانه ساختمان، تغییر کاربری های مجاز و ... است. همچنین با راه اندازی این سامانه اعمال نظرهای شخصی در صدور مجوزها تا حد زیادی کاهش پیدا خواهد کرد که رضایتمندی مردم و افزایش سرمایه اجتماعی را به همراه دارد.

پورمند خاطرنشان کرد: از طرفی این سامانه براساس اطلاعاتی که از تصاویر ماهواره ای دریافت می کند، کوچکترین تغییر و تحولات حوزه زمین را همچون دیوارکشی، خاک برداری، تهدید محیط زیست و حتی کارکردن یک کشاورز روی زمین زراعی اش را ثبت وضبط و آن را گزارش می کند.

وی تاکید کرد: این سامانه در ابتدا یک پالایش اولیه را انجام می دهد و سپس براساس شاخص های هوش مصنوعی و توانمندی هایی که دارد تشخیص می دهد که در حوزه کدام دستگاه متولی تخلفی در حال انجام است و گزارش این تخلف را به کارتابل مدیر آن دستگاه  ارسال می کند که در آنجا نیز مدیر اگر تخلف را قبول داشته باشد، آن را برای بررسی و پیگیری می کند.

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه اضافه کرد: باتوجه به اینکه معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری هم به این گزارشات دسترسی دارد و آنها را مورد ارزیابی قرار می دهد، برخی از تخلفات را که نیاز به پیگیری قضایی داشته باشند را وارد جریان دستگاه قضایی می کند و ما نیز در کمترین زمان ممکن آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

وی  راه اندازی این سامانه را کار بزرگی دانست و گفت: نبود این سامانه یک خلاء بزرگ بود که باید جبران می شد و اگر هماهنگی قوه قضائیه و سازمان فناوری ارتباطات ایران نبود شاید این سامانه امروز هم به نتیجه نمی رسید.

انتهای پیام  

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سامانه جامع مدیریت زمین پيشگيري از وقوع جرم كرمانشاه مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه سامانه پنجره واحد مدیریت زمین راه اندازی حوزه زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۶۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پیشگیری آسان تا درمان مشکل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک با توجه به نامگذاری ۹ می‌ مصادف با ۱۹ اردیبهشت بعنوان رز جهانی تالاسمی گفت: هدف از نامگذاری این روز، توجه به بیماران مبتلا، فراهم آوردن امکانات درمانی مطابق با استاندارد‌های جهانی و ترویج پیشگیری از تولد نوزادان تالاسمی است.
دکتر میرشفیعی افزود: تالاسمی یک  اختلال خونی ژنتیک است که به دلیل شکل گیری غیر طبیعی هموگلوبین و کم خونی ایجاد می شود که فرزند از پدر و مادر دارای تالاسمی نوع خفیف به ارث می برد.
او با بیان اینکه تالاسمی به دو شکل مینور و ماژور (شدید) وجود دارد، گفت: اختلال ژنتیکی تالاسمی از طریق ژن‌ها از والدین به کودک به ارث می‌رسد و زمانی که یکی از والدین یا هر دوی آنان حامل این ژن باشند، احتمال ابتلای کودک نیز وجود دارد و در صورت ابتلای پدر و مادر به بیماری تالاسمی مینور یعنی فُرم خفیف بیماری هستند ۲۵ درصد شانس ابتلا به بیماری تالاسمی ماژور ۵۰ درصد احتمال ابتلا به تالاسمی مینور و ۲۵ درصد هم تولد فرزند سالم وجود دارد که این بستگی به این دارد که کدام ژن معیوب از پدر و مادر را دریافت.
میرشفیعی افزود: بزرگ شدن جمجمه، بزرگ شدن استخوان‌های صورت، رنگ پریدگی و پهن شدن بینی از جمله علائم مبتلا به بیماری تالاسمی است و بیماری‌های قلبی، کلیوی، اختلالات تیروئید و پوکی استخوان به خاطر خون سازی غیرموثر از عوارضی است که این بیماری بر روی فرد می‌گذارد.
او گفت: خوشبختانه از سال ۷۶ تاکنون بروز بیماری تالاسمی در سطح استان نداشتیم و طی ۱۵ سال گذشته هیچ بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور (شدید) متولد شده در استان نداشتیم.
رئیس گروه بیماری‌های غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی اراک دراستان ۱۳ بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد که تحت حمایت‌های درمانی و پزشکی هستند و با رایزنی‌هایی که با وزارت بهداشت انجام شده این بیماران مشکلی برای دریافت دارو ندارند.
هشتم ماه می‌مصادف با ۱۹ اردیبهشت به نام روز جهانی تالاسمی نامگذاری شده است.

دیگر خبرها

  • ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا با عاملان آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • عبور موفق از پیک تابستان نیازمند همراهی مردم/ جایزه ۶۰۰ دستگاه خودرو ویژه مشترکین کم مصرف
  • کمبود نیروی انسانی و بودجه پیشگیری در حوزه مدیریت بحران
  • آمار طلاق در دو سال اخیر کاهش یافته است
  • کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • زیرساخت، فرهنگ، قانون؛ عوامل کاهش تصادفات
  • دستگاه قضا ابتدا سراغ مفسدین گردن کلفت می‌رود
  • قوه قضاییه در مبارزه با فساد هیچ تبعیضی قائل نمی شود
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه