Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-07@17:39:26 GMT

شب ادراری کودکان بیماری است؟

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۹۶۶۵۷

شب ادراری کودکان بیماری است؟

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: شب ادراری یک بیماری نیست و بیشتر اوقات سیر فیزیولوژیک طبیعی است که پس از مدتی برطرف می‌گردد.

به گزارش مهر، معصومه محکم، در برنامه «مادر کودک» در خصوص شب ادراری کودکان و راه‌های پیشگیری، توضیحاتی ارائه داد و افزود: معمولاً حواشی و مسائل جنبی شب ادراری است که باعث نگرانی‌های زیادی در خانواده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: کودکان تا پایان ۵ سالگی به طور طبیعی گاهی شب‌ها خود را خیس می‌کنند، زیرا هنوز مثانه آن‌ها تکامل پیدا نکرده و تا پایان ۵ سالگی شب ادراری جای نگرانی ندارد.

محکم ادامه داد: بعد از ۸ سالگی کودک نباید به طور طبیعی دچار شب ادرای شود در صورت شب ادراری در این سن، نیاز به بررسی جدی‌تر و دقیق‌تر است.

وی گفت: تکامل سیستم ادراری در دختران زودتر از پسران صورت می‌گیرد، همچنین میزان شیوع شب ادراری در پسران بیش از دختران است.

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: روال صحیح از پوشک گرفتن کودک، عامل مهمی در کاهش شب ادراری کودکان محسوب می‌شود. حساسیت‌های زیاد والدین در برخورد با کودکی که دچار شب ادراری شده نه تنها باعث شیوع بیشتر شب ادراری در کودک می‌گردد بلکه باعث ایجاد مشکلات روحی در آینده او نیز خواهد بود.

این فوق تخصص کلیه کودکان، به عدم کنترل ادرار در حین خواب اشاره کرد و گفت: در صورت نبودن بیماری زمینه‌ای خاص، شب ادراری اولیه نامیده می‌شود شب ادراری اولیه معمولاً دلیل خاصی ندارد و در خانواده‌هایی مشاهده می‌شود که والدین و یا فرزندان دیگر نیز مبتلا به شب ادراری بوده‌اند.

وی افزود: در شب ادراری ثانویه کودک سابقه شب ادراری نداشته و معمولاً به دنبال بیماری‌های دیگری مانند عفونت ادراری، بیماری زمینه‌ای کلیه ای، استرس‌های غیر قابل تحمل، قند خون بالا و…، این مشکل ایجاد می‌شود. در نوع ثانویه نیاز به بررسی درمان عامل زمینه‌ای است.

محکم در پاسخ به این سوال که استرس تا چه حد در شب ادراری کودکان نقش دارد، گفت: گاهی استرس می‌تواند تنها عامل شب ادراری باشد. در کودکانی که از نظر روحی حساسیت زیادی دارند، یک برخورد بسیار کوچک با گروه همسالان می‌تواند زمینه‌ساز شب ادراری آن‌ها شود.

وی با اشاره به این نکته که والدین باید پس از گرفتن کودک از پوشک از آموزش «زمان معین برای دستشویی رفتن کودکان» استفاده کنند و از به کار بردن عبارت «هر وقت دستشویی داشتی برو»، پرهیز کنند و به آموزش زمان معین برای دستشویی رفتن ممارست ورزند. بیشتر کودکان با روش‌های حمایتی گفته شده درمان می‌شوند و نیاز به درمان دارویی نخواهند داشت.

برنامه مادر کودک همه روزه از شنبه تا پنجشنبه ساعت ۹ صبح به صورت زنده بر روی آنتن شبکه سلامت سیما می‌رود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: طرز تهیه ادرار شب ادراری کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۶۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه

رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: براساس دستوالعمل ارائه خدمات ارائه خدمات رایگان به کودکان زیر هفت سال و ابلاغیه وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت همه خدمات بستری و سرپایی کودکان زیر هفت سال در مراکز دولتی دانشگاهی و بیمارستان‌های دولتی موظف به ارائه کلیه خدمات بستری رایگان هستند.

دکتر طباطبایی افزود: وزیر بهداشت اسفند سال گذشته از خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال خبرداد که این طرح در استان از اول اردیبهشت به طور کام در حال اجرا است.

او گفت: در اجرای این طرح بیمارستان‌های دولتی موظفند این خدمات را ارائه دهند و هیچ گونه دریافتی از از بیماران زیر هفت سال نداشته باشند.

به گفته طباطبایی دارندگان بیمه پایه مشمول این طرح هستند و چنانچه بیماری فاقد بیمه پایه باشد، می‌تواند با مراجعه به سازمان بیمه سلامت برای بیمه خود اقدام کند و از مزایای این طرح بهره‌مند شود.

والدین کودکان زیر هفت در صورت مشاهده تخلف در روند اجرای این طرح می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت موضوع را در میان بگذارند. 

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • «کودکان اُتیسمی» روی مرز باریک مرگ و زندگی
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • آذربایجان شرقی استان پیشرو در زمینه کاهش آسیب اجتماعی کودکان کار
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • درمان رایگان کودک مشروط بر داشتن بیمه پایه
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه