Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/لرستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: ۴۰۰۰ هکتار از اراضی استان تا پایان امسال به سیستم آبیاری نوین تجهیز می‌شود.

سید عماد شاهرخی اظهار کرد: در دولت سیزدهم توفیقات خوبی در حوزه کشاورزی در استان لرستان حاصل شده و در سال گذشته برداشت گندم و تحویل آن به سیلوها ۱۲۳ هزار تن آبی و دیم بوده اما امسال به ۲۷٠هزار تن افزایش یافته که معادل ۱۲۰ درصد افزایش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به طرح جهش تولید در دیمزارها، تصریح کرد: طرح جهش تولید در دیمزارهای از طرح‌های استراتژی و توصیه‌های مهم مقام معظم رهبری است که با ستاد اجرایی فرمان امام (ره) در استان در حال اجراست که سال اول آن انجام شده و در سال اول در هر هکتار از مزرعه حدود ۲۰۰ کیلوگرم افزایش برداشت داشته‌ایم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد: در طرح جهش دیمزارها ستاد اجرایی فرمان امام که مشارکت فعالانه در این طرح دارند و در زمینه ریزمغزی‌ها و کودها به‌صورت رایانه‌ای به کشاورزان پرداخت می‌شود و روی تناوب زراعی اعم از دانه‌های روغنی که توصیه مقام معظم رهبری نیز است پیش‌بینی می‌شود امسال رشد قابل‌توجه ای داشته باشیم.

شاهرخی اضافه کرد: در دولت سیزدهم دو کار و بسیار مهم و مؤثر در استان صورت گرفته است اول اینکه خرید گندم را از ۵۵۰۰ به ۱۱۵٠٠تومان افزایش یافت که همین کار باعث شده کشاورزان از اقتصاد معیشتی به اقتصادی نسبتاً پایدار حرکت کنند و دومین اتفاق خوبی که صورت خواهد گرفت به این معنا که ۴۵ درصد قیمت کودها در شرایط فعلی ارزان شده که در سال گذشته بعد از فصل کاشت قیمت ارزان شد اما امسال در قبل از کاشت شاهد کاهش قیمت هستیم که این باعث می‌شود کشاورز توان خرید را داشته باشد و برافزایش تولید و درآمد کشاورزان تأثیر مؤثری داشته است.

وی با اشاره به افزایش جوجه ریزی، بیان کرد: در حوزه دام و طیور ما توانستیم تولید داخلی و مستقلی داشته باشیم و در این زمینه اقدامات مهمی و مطلوبی صورت گرفته است همچنین در استان رویکرد مقامات استانی به‌ویژه شخص استاندارد در حوزه کشاورزی حمایتی است و در حال حاضر در حوزه جوجه ریزی در ماه قبل ۲ میلیون و سیصد هزار قطعه جوجه ریزی داشتیم که با حمایت‌های شخص استاندار به ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار جوجه ریزی رسیده است که علاوه بر نیازهای استان و بیست هزار و ۱۰۰ تن به استان‌های همجوار صادر می‌کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: تا پایان سال جاری ۴٠٠٠ هکتار از اراضی استان را به سیستم‌های نوین آبیاری تجهیز خواهیم کرد که این کار درگذشته بی‌سابقه بوده است.

شاهرخی عنوان کرد: سعی ما این است در استان بتوانیم سطح اراضی آبی را توسط سیستم آبیاری نوین توسعه دهیم، دولت نیز حمایت‌های حداکثری را نسبت به بهره‌برداران در این حوزه خواهند داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی جهاد كشاورزي دولت سیزدهم رئيس جمهور سید جواد ساداتی نژاد لرستان جوجه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۹۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان

صالح محمدی گفت: زمان خزانه‌گیری برنج در شالیزارهای داخل شبکه آبرسانی، فومنات و اراضی خارج از شبکه از طریق تقویم زراعی اطلاع‌رسانی شد که برنجکاران باید با توجه به آن کشت و کار را انجام دهند.

وی عنوان کرد: نشاء برنج نیز در ۲۰ هزار هکتار از زمین‌های شالیزاری استان انجام شد.


شخم اولیه ۱۷۲ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه شخم اولیه ۱۷۲ هزار هکتار از شالیزارهای استان معادل ۷۲.۲۶ درصد انجام شده‌است، اضافه کرد: با توجه به اهمیت شخم اولیه، شالیکاران برخودار از منابع آب سنتی و آب‌های سطحی با استفاده از این فرصت حتما نسبت به انجام شخم و آماده‌سازی شالیزار اقدام کنند.

وی عنوان کرد: سال گذشته ۱۸۹ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان معادل ۷۹.۴ درصد به روش نشاء مکانیزه و مابقی سنتی کشت شد و ۲۰۱ هزار هکتار معادل ۸۴.۴۵ درصد به شیوه مکانیزه برداشت شد.

وی اضافه کرد: پیش بینی می‌شود که امسال نیز ۲۰۲ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان به شیوه مکانیزه کشت شود و برداشت ۲۱۰ هزار هکتار از شالیزارها هم به همین روش انجام شود.

به گفته محمدی، انجام کار وجین مکانیزه نیز برای ۳۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان پیش‌بینی شده‌ است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از شالیکاران خواست تا برنج را برپایه تقویم زراعی کشت کنند.

به ازای هر هکتار شالیزار حدود ۵۰ تا ۶۰ کیلو بذر برای خزانه‌گیری توصیه می‌شود، شالیکاران قبل از جوانه‌دار کردن بذر، آزمون خاک را در محل خزانه انجام دهند و بذر برنج را ضدعفونی کنند.

شالیکاران برای جدا کردن بذرهای کاملا پُر و سنگین از بذرهای پوک و نیمه پر باید بذر مورد نظر را در محلول آب و نمک قرار دهند، برای این کار باید به آب، نمک اضافه شود تا غلظت آب افزایش یابد، بطوری که یک تخم مرغ به اندازه یک سکه بالای آب قرار گیرد در اینصورت غلظت آب نمک برای بوجاری مناسب است.

بذرها در داخل محلول آب نمک ریخته و هم زده شود بذری‌هایی که در بالای آب قرار گیرند یا در وسط آب غوطه‌ور شدند غالبا ناسالم و غیر بذری هستند و باید توسط یک آبکش از بذرهای سالم جدا و برای مصرف غیربذری استفاده شود.

بذری‌هایی که کاملا ته نشین می‌شوند، بذرهای مناسب برای کاشت بوده که باید سریع از آب نمک خارج و چند مرتبه با آب معمولی شسته شود بطوری که نمک از بذرها کاملا جدا تا هیچگونه اثر سوء بر روی جوانه زنی بذر ایجاد نکند.

منبع : ایرنا

 

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • ۶ هزار هکتار از اراضی لرستان زیر کشت دانه‌های روغنی رفت
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • ۸۵ درصد از شبکه آبیاری سد حوضیان الیگودرز اجرا شد
  • تجهیز ماشین‌آلات دهیاری‌های بوشهر به سیستم ردیابی
  • ۳۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان کاشمر سند دار شد 
  • آیا می توان گیاهان را به صورت خودکار آبیاری کرد؟
  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان