Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@00:57:37 GMT

احیای بانکداری اسلامی ضرورت توسعه اقتصادی است

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۹۹۸۶۹

احیای بانکداری اسلامی ضرورت توسعه اقتصادی است

بانکداری اسلامی یکی از اصلی‌ترین ارکان توسعه پایدار اقتصادی در هر نظام اسلامی است و یک ضرورت برای توسعه ‏اقتصادی کشور به شمار می رود‎.‎

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصرهامون، پرداختن به بانکداری اسلامی به عنوان یکی از ایده های مورد نیاز در اداره اقتصاد جوامع اسلامی و ‏همچنین ارائه الگویی مستقل که برآمده از فقه اسلامی باشد، دغدغه ای واقعی است‎.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بانکداری اسلامی می تواند نقش بسیار موثری در رشد و توسعه اقتصادی کشور داشته و همینطور حامی و پشتیبان خوبی برای ‏فعالان اقتصادی باشد، مشروط بر اینکه بتواند شناخت دقیق و کافی از فعالیت و وضعیت مشتریان داشته و به خوبی بر نحوه ‏مصرف و برگشت منابع تخصیصی نظارت کند‎.‎

محمود احمدی، کارشناس فقه اسلامی در گفت و گو با خبر نگار ما در این خصوص گفت: همه روابط بانکداری اسلامی با فقه و ‏شریعت اسلامی سازگار است و اهداف اسلام که  عدالت و اخلاق است را سرلوحه خود قرار داده است‎.‎

وی از جمله مشکلات اصلی عدم تحقق بانکداری اسلامی را فقدان تحول فقه بر مبنای تحولات بانکداری و عدم ارائه برنامه عملی ‏برای اجرایی کردن بانکداری اسلامی برشمرد و افزود: از نظر حقوقی نیز، عدم توجه به موانع حقوقی پیشروی بانکداری اسلامی ‏بسیار مورد توجه است‎. ‎

این کارشناس فقه با اشاره به اینکه متاسفانه ربا امروز در بیشتر خانه ها نفوذ کرده است، خاطر نشان کرد: مراجع و علما  بارها ‏بر حرام بودن ربا تاکید کردند ولی متاسفانه مسیولین امر اقدام مثبت و عملی در این زمینه انجام ندادند‎.‎

احمدی با بیان اینکه نظام بانکداری ربا همچنان در عرصه نظری باقی مانده و سیاست های اجرایی آن نیز به نحو مطلوبی محقق ‏نشده است تصریح کرد: رواج بانکداری ربوی در جامعه اسلامی، سود هنگفت بانک ها بر وام ها و خدمات مالی و عدم سازوکار ‏حقوقی بر بانک ها از جمله مهمترین موانع حقوقی عدم تحقق بانکداری اسلامی است‎. ‎

وی با تاکید بر اینکه بسیاری از مشکلات نظام بانکی ناشی از عدم اجرای قواعد و دستورالعمل‌های موجود است اظهار کرد:  ‏همانطور که بانک مرکزی بر دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های خود نظارت دارد، نظارت بر موارد شرعی نیز برعهده ناظران ‏شرعی خواهد بود‎.‎

محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس در نطق پیش از دستور خود در 9 شهریورماه جاری گفت: طرح بانکداری اسلامی که مکمل ‏قانون بانک مرکزی است و روابط بانک‌ها با مردم اعم از سپرده‌گذاران و تسهیلات گیرندگان، تولیدکنندگان و اصحاب کسب و کار ‏را تنظیم خواهد کرد، در کمیسیون اقتصادی در حال نهایی شدن است و به زودی در صحن بررسی خواهد شد که با همکاری ‏دولت، نیز به سرانجام خواهد رسید‎.‎

نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در نشست علنی یکشنبه ۳۰ مرداد ماه جاری چهار هدف، کمک و تحقق اهداف و احکام ‏اقتصادی در قانون اساسی، ارتقای استقلال بانک مرکزی، ارتقای سلامت شبکه بانکی و مدیریت ایجاد اعتبار و تنظیم جریان ‏نقدینگی را در قانون بانکداری اسلامی لحاظ کردند‎.‎

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بانکداری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۹۹۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی

 اجلاس رسمی بانک توسعه اسلامی در حالی در ریاض عربستان شروع به کار کرد که مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی از مهمترین اهداف این اجلاس برای ایران محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید احسان که به ریاض سفر کرده است، امروز در نشست رسمی مجمع عمومی بانک توسعه اسلامی حضور یافت. خاندوزی تا ساعتی دیگر در این نشست سخنرانی خواهد کرد.

در حاشیه این اجلاس، وزیر اقتصاد کشورمان در گفتگویی اظهار کرد: امسال پنجمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مالی کشورهای مسلمان است.

وی ادامه داد: ۵۷ کشور مسلمان عضو از تسهیلاتی که این بانک برای پروژه‌های زیرساختی انرژی آموزش بهداشت و سلامت تزریق می‌کند استفاده می‌کنند، ما هم در ایران به عنوان یکی از سه سهامدار بزرگ که از ابتدا نقش آفرین بودیم در پنجاهمین سالگرد مجمع عمومی بانک در ریاض شرکت فعالانه داشتیم.

خاندوزی گفت: در این اجلاس هم بخش خصوصی کشور مشارکت وسیعی داشت، هم نمایندگان بخش‌های دولتی، وزارت اقتصاد و سایر وزارتخانه‌های ذیربط در این دوره حضور فعال دارند.

وی تاکید کرد: تنها نهادی که علی رغم تحریم‌های ظالمانه آمریکا همچنان در تأمین مالی پروژه‌ها از اعتبارات بین‌المللی به طرح‌های عمرانی کشور کمک می‌کند، بانک توسعه اسلامی است.

وزیر اقتصاد یادآور شد: ما امروز ۱۱ طرح مهم در استان‌های مختلف داریم که تأمین مالی آنها به صورت ارزی توسط بانک توسعه اسلامی انجام می‌شود.

خاندوزی گفت: در سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ مشکلاتی در نظام بازپرداخت ایران وجود داشت که موجب توقف عمرانی جمهوری اسلامی ایران شده بود؛ دولت سیزدهم با اهتمام جدی این موانع و مشکلات را برطرف کرد و مجدداً شاهد این هستیم که تزریق به پروژه‌های ایران از سوی بانک توسعه اسلامی آغاز شده است.

وی اظهار کرد: در مجمع سالانه بانک توسعه اسلامی غیر از اینکه صورت‌های مالی بانک به تصویب می‌رسد، خط مشی سال آینده بانک توسعه اسلامی نیز توسط وزرای قتصاد عضو تعیین می‌شود.

وزیر اقتصاد با اشاره به پیشنهاد ایران که در این نشست مطرح خواهد شد، گفت: یک پیشنهاد مهم پنجره تأمین مالی ترجیحی است که با نرخ‌های ترجیحی و حمایتی بتواند از طرح‌ها در کشورهایی که نیاز به پروژه‌های حمایتی دارند استفاده کند. جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد خود را برای تأسیس این پنجره تأمین مالی ترجیحی ارائه داده است و امیدواریم مصوب شود.

خاندوزی خبر داد: یکی از نکاتی که در دستور کار مذاکرات ما با بانک توسعه اسلامی است؛ اضافه کردن سه پروژه مهم حوزه بهداشتی درمانی و دانش بنیان کشور به ۱۱ پروژه‌ای است که قبلاً تأمین مالی آنها توسط بانک توسعه اسلامی انجام شد.

وی تاکید کرد: در حاشیه اجلاس سالانه جلساتی با وزرای اقتصادی کشورهای عضو به خصوص کشورهای هدف که نقش پررنگ‌تری در تعاملات اقتصادی ما دارند به ویژه در خاورمیانه و شمال آفریقابه صورت دوجانبه تنظیم کرده‌ایم؛ البته دیدار مفصلی با همتای سعودی خود خواهم داشت.

کد خبر 749032

دیگر خبرها

  • خدمتگزاری به مردم سرلوحه اقدامات بانک توسعه تعاون است
  • مذاکره با بانك توسعه اسلامی برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران
  • مذاكره برای تامین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • مذاکره برای تأمین مالی ۳ پروژه جدید ایران از سوی بانک توسعه اسلامی
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان
  • رئیس کل بانک مرکزی به عربستان رفت
  • فرزین به عربستان رفت | دلیل سفر چه بود؟
  • فرزین به عربستان رفت
  • احیای منطقه اقتصادی جهان‌آباد بعد از ۱۴ سال/ بندر خشک در جهان‌آباد راه‌اندازی می‌شود