Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، سردار سید کمال هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا در اولین سمپوزیوم ملی قرارگاه مدیریت و کاهش تلفات که امروز در ساختمان جمعیت هلال احمر برگزار شد، اظهار کرد: جمعیت هلال احمر در دوره‌های مختلف از جمله دوره دفاع مقدس به مردم خدمات رسانی خوبی داشته است که برگزاری این دست از نشست‌ها نیز بسیار ضروری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ارایه راهکارهای مناسب تصادفات به اندازه مناسبی کاهش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه امروزه بیش از ۳۸ میلیون وسیله نقلیه در ۲۹۴ هزار کیلومتر راه کشور در حال حرکت است و ۱۲ میلیون آن موتور سیکلت‌ها هستند، گفت: ۵۰ میلیون نفر دارنده گواهینامه هستند.

رئیس پلیس راهور فراجا با اشاره به طرح ١٨١٨ گفت: ۱۸ درصد از جان‌باختگان تصادفات، نوجوانان زیر ۱۸ سال هستند.

وی گفت: آموزش فرّار است و فرهنگ‌سازی نیاز به نهادینه شدن در ذهن افراد دارد. چرا درباره کمربند به صورت رگباری در صدا و سیما صحبت نمی‌کنیم؟ آموزش اینکه فقط سمپوزیوم برگزار کنیم نیست. اگر دنیا پیشرفت کرده در رسانه کار متمرکز و مستمر اتفاق افتاده است. صدا و سیما در این خصوص نقش جدی دارند. ما ۵ هزار و ٢٠٠ نقطه حادثه‌خیز داریم که ٣ هزار و ٢٠٠ مورد آن برای جاده‌های کشور است. چه زمانی باید این‌ها اصلاح شود؟ این‌ها نیاز به منابع دارد و با حرف درست نمی‌شود. راه بحث بسیار جدی است.

هادیانفر ادامه داد: در تصادف شوشتر، کمربندی شهرستانی مثل شوشتر را نگاه کنید. ١۶ نفر از جمله کودکان در این تصادف جان خود را از دست دادند. خب چه شد؟ موجی درست می شود که گروه ویژه بگذاریم و بررسی کنیم. «راه» یک بحث بسیار جدی است. البته بپذیرید که اقدامات خوبی در سال های گذشته در کشور رخ داده است اما هنوز در راه های کشور دچار مشکل هستیم.

وی ادامه داد: عامل بعدی خودرو است. همیشه آرزوی من این است که در کشور به معنی واقعی خودروی ملی داشته باشیم که مونتاژ نباشد.

این مقام انتظامی ادامه داد: تولیدکنندگان خودرو برتر دنیا در چند مورد رقابت می‌کنند. آنها در زیبایی خودرو، کیفیت، آپشن‌ها، ایمنی و ارزانی رقابت می کنند و حالا ببینید ما در این بین کجا هستیم!

رییس پلیس راهور فراجا با بیان اینکه برخی از قوانین در کشور ما بازدارنده نیست، اما بعضی از تخلفات حادثه‌ساز بحثی جدی دارد گفت: باید برای برخی از تصادفات مجازات جایگزین اتفاق بیفتد و شرایطی باشد که راننده شش‌دانگ پشت فرمان باشد. در بخش هایی هم باید قانون اصلاح شود.

ایمنی خودرو تایید نشود، شماره‌گذاری نمی‌کنیم

رییس پلیس راهور فراجا با تاکید بر موضوع ایمنی خودروها و با بیان اینکه اگر ایمنی خودرو تایید نشود، شماره‌گذاری نمی‌کنیم، گفت: دولت حتما باید به عنوان یک برنامه اولویت‌دار، به موضوع کاهش تصادفات ورود کند.

سردار هادیانفر در حاشیه سمپوزیوم هم اظهار کرد: تصادفات، یکی از مباحث جدی در کشور است و متاسفانه سالانه بیش از ١٧ هزار جانباخته و ۳۰۰ هزار مصدوم داریم. افزون بر خسارت‌های مالی، خسارت های معنوی نیز به خانواده ها وارد می شود که از بین مصدومان ٢٠ درصد دچار قطع نخاع می‌شوند.

وی با بیان اینکه ایران دارای تجربه خوبی در حوزه ترافیک است، گفت: به نوعی تمام مردم کشور کاربر ترافیک هستند. ما توانستیم از سال ۸۵، ۲۸ هزار کشته را به ۱۶ هزار کاهش دهیم. می توان گفت هر جا که اراده دولت را در کاهش تصادفات دیدیم پس از آن قطعا شاهد کاهش تصادفات بودیم. حالا نیز به عنوان یک برنامه اولویت‌دار حتما دولت باید به کاهش تصادفات ورود کند.

رییس پلیس راهور فراجا با تاکید بر اینکه ۳۲ دستگاه در کاهش تصادفات نقش جدی دارند گفت: برخی از این دستگاه ها غافلند و خودشان نیز نمی دانند که چنین تکالیفی دارند. هفت دستگاه از جمله ما در تصادفات نقش مستقیم داریم و به نظرم می شود که با برگزاری چنین نشست هایی و استفاده از موارد موفقی که در سایر نقاط جهان صورت گرفته است، شاهد کاهش تصادفات ترافیکی باشیم و شاهد برنامه اثربخشی برای نوروز ۱۴۰۲ باشیم. امیدواریم با پشتیبانی دولت برنامه اثربخشی را داشته باشیم.

هادیانفر با بیان اینکه تقریبا ۵۱ درصد جانباختگان در تصادف اولیه جان خود را از دست می‌دهند گفت: ۴٩ درصد نیز پس از وقوع حادثه جان خود را از دست می دهند. به همین دلیل نقش دستگاه هایی که اقدامات پیشگیرانه انجام می‌دهند غیر قابل اجتناب است. با توجه به آنچه که دیدم نقش هلال احمر در خصوص در خودرو ماندگان، نجات و انتقال آن ها بسیار موثر است. هر چه دولت از هفت دستگاه اصلی در تصادفات جدی‌تر حمایت کند، خسارت کاهش پیدا می‌کند.

وی گفت: به نظرم نمره هلال احمر ۲۰ است؛ چرا که رسیدگی به موقع دارند. در مواقعی کاستی‌هایی برای آن ها وجود دارد که اگر ابزارهای امداد و نجات و بالگرد ها را زیاد کنیم، اگر توزیع و آمایش بر اساس نقاط حادثه‌خیز باشد می توانیم ۵۰ درصد کشته های تصادفات را کاهش دهیم و بعد از آن دیگر بخش بیمارستان ها است.

هادیانفر اظهار کرد: اینکه به جد به دنبال این هستیم که در خودروها کیفیت افزایش پیدا کند و ایمنی ارتقا کند و این فقط مطالبه پلیس نیست.

وی افزود: این دولت مردمی است و می‌خواهد برای مردم اقدامات انجام دهد. اینکه می‌گوییم و بعد خودرو را شماره می‌کنیم این یک نقص قانونی است. درخواست اصلاح این ماده قانونی را داریم. همچنین حالا از سوی شخص رییس جمهور مجوز داریم در صورتی که ایمنی تایید نشود شماره‌گذاری نمی‌کنیم.

کد خبر 702334 منبع: ایسنا برچسب‌ها پلیس - نیروی انتظامی کیفیت خودرو - ایرانی پليس راهور

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: پلیس نیروی انتظامی کیفیت خودرو ایرانی پليس راهور شماره گذاری نمی کنیم پلیس راهور فراجا کاهش تصادفات ایمنی خودرو تایید نشود هلال احمر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۲۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ برابر کشور‌های پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم

آفتاب‌‌نیوز :

علی توکلی کاشانی، قائم مقام مرکز تحقیقات ایمنی حمل و نقل جاده‌ای کشور، درباره معیار جهانی میزان تصادفات گفت: تصادفات با شاخص‌های مختلفی در جهان سنجیده می‌شود؛ مهم‌ترین شاخص تعداد کشته به ازا هر صد هزار نفر جمعیت است. این شاخص برای کشور‌هایی که در این زمینه پیشرو بودند، مانند سوئد و هلند که جز پیشتازان هستند به ۲ نفر در صد هزار نفر رسیده‌اند. تقریباً میانگین کشور‌های توسعه یافته ۱۰ یا ۸ نفر است.

در کشور ما حال و روز خوبی در جریان نیست و این عدد تا حد ۲۰ نفر است. یعنی ده برابر کشور‌های پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم. کشور ما در این عدد سال‌های ۸۴ و ۸۵ خیلی اوضاع بدتری داشت و نزدیک ۳۰ نفر در هر صد هزار نفر کشته می‌شدند و با یک سری اقدامات خیلی خوب روند کاهشی به خود گرفت و آهنگ کاهش آن از سال ۹۳ خیلی کم شد، اما از سال ۹۶ مجدد افزایش پیدا کرد؛ کرونا در سال ۹۸ به دادمان رسید و دوباره نمودار پایین آمد، اما حالا روند افزایشی گرفته است.

او افزود: در سال ۸۶ که آمار ما کاهش ملاحظه‌ای داشت به علت این بود که بخشی از سفر‌های غیرضروری با وسایل نقلیه شخصی مدیریت شد. الان در کشور ما تقریباً ۹۲ درصد جا به جایی بار و مسافر در جاده است و این رقم خیلی بالاست. اگر کشور‌هایی که خیلی هم پیشرو ایمنی هستند با ۹۲ درصد جا به جایی جاده‌ای برسند، آمار تصادفاتشان افزایش می‌یابد.

وی در ادامه در رابطه با علت تلفات تصادفات بیان کرد: ما دو بحث داریم؛ یک علت وقوع تصادف، یک مسأله دیگر شدت تصادف است. در وقوع تصادف تقریباً چه در ایران و خارج از کشور عامل انسانی نقش دارد. کاری هم به ایران و خارج از ایران ندارد. در بحث شدت تصادف، مسأله فرق دارد و عوامل دیگری مؤثر هستند. راه، خودرو، تجهیزات ایمنی و کلاه در موتورسیکلت خیلی نقش دارد. وقتی آمار تصادفات را با جزئیات ببینیم، یک چهارم کشته تصادفاتمان موتورسیکلت سوار هستند. از بین ۲۰ هزار کشته سالانه، نزدیک ۴.۵ هزار نفر موتورسیکلت سوار هستند. استفاده از کلاه ایمنی ما نیز خیلی پایین است. در کنار آن حدود همین تعداد کشته عابر داریم. نصف کشته‌های تصادفی‌مان عابر و موتور هستند.

توکلی درباره آمار تصادفات نوروز گفت: آمار تصادفات عید امسال به نظر من اصلاً رسمیت ندارد، چون پزشکی قانونی هنوز گزارش نداده است. پزشکی قانونی پرونده تصادف را تا یک ماه بعد مفتوح می‌گذارد. مثلاً اگر یک نفر سر صحنه جراحت شدید داشته ممکن است بعداً فوت کند. آمار‌های فعلی آمار سرصحنه است، درحالیکه آمار اصلی متعلق به پزشکی قانونی در یک ماه آینده است.

عادل مصدقی، کارشناس حمل و نقل و مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گلستان، درباره آمار تصادفات و خودرو‌های آسیب‌پذیر در تصادف به «انتخاب» گفت: عامل انسانی در تصادف خیلی نقش دارد و تمامی استان‌ها نیز چنین وضعیتی دارند. در استان گلستان ۸۸ درصد تصادفات به علت خطای انسانی است. عدم استفاده از کلاه ایمنی در موتورسیکلت‌ها نیز عمده دلیل تلفات در موتور سیکلت هاست. ضعف ایمنی در خودرو‌ها مانند پراید و پژو که بالاترین آمار تصادفات را دارند نیز بخش عمده تلفات تصادفات است. این ماشین‌ها با یک تصادف از بین می‌رود و کشته‌ها در این دو سبک ماشین بیشتر است. شاید ۱۲ درصد علت تصادفات مشکلات راه باشد. ما در بحث فرهنگ‌سازی رانندگی، رعایت قوانین و آموزش باید فعالیت کنیم. خودروسازان هم به سهم خود باید اقدامات جدی برای افزایش ایمنی خودرو‌های انجام دهند.

وی درباره معیار جهانی تصادف اظهار داشت: معیار جهانی وجود دارد، بر اساس هر صد هزار نفر جمعیت ۸ کشته برخی ۱۰ و... است. ما نسبت به این عدد آمار بالایی داریم. کاهش ده درصدی سالانه تصادفات که باید اتفاقات بیوفتد انجام نشده است. با توجه به تشکیل شورای عالی ایمنی کشور در جهت رفع نقاط پرتصادف اقداماتی شده است. اصل مسأله حل مشکل عامل انسانی است.

مصدقی درباره آمار تصادفات نوروز ۱۴۰۳ گفت: نوروز امسال آمار بالا بود البته در برخی استان‌ها کاهش داشتیم. عمده نقاط کشور خطا انسانی دخیل بوده است. با افزایش جریمه‌های رانندگی و ۵ برابر کردنشان، قطعاً در بحث خطای انسانی بازدارنده خواهد بود. عامل انسانی و سرنشین‌های خودرو باید مسئولیت‌پذیر باشند.

منبع: سایت انتخاب

دیگر خبرها

  • ورود موتورسیکلت‌های دوربین‌دار راهور در معابر
  • ممنوعیت استفاده از چراغ زنون و استیکر تزئینی برای خودرو
  • هر گونه بغل نویسی بر روی شیشه و بدنه خودرو ممنوع است
  • استفاده از چراغ زنون و استیکر تزئینی مطلقاً ممنوع است
  • ۱۰ برابر کشور‌های پیشرفته در تصادف کشته می‌دهیم
  • ضرورت کاهش سرعت متوسط سالانه خودروها/ مقوله آموزرش در رسانه‌ها پررنگ‌تر شود
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • وزارت راه:تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • اجرای طرح ایمن‌سازی مناطق حادثه‌خیز تهران