Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد کاملی دیرستانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: بویه موج نگار دستگاهی است که برای اندازه گیری، ثبت و ارسال برخی مشخصه های امواج، هواشناسی، شوری و دمای آب ساخته شده است و در آب های عمیق دور از ساحل مستقر و اطلاعات ثبت شده آن از طریق امواج رادیویی به ایستگاه ساحلی ارسال می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این موج نگار قادر به ثبت پارامترهای قابل اندازه گیری موج (ارتفاع شاخص موج، ارتفاع موج ماکزیمم، پریود موج)، هواشناسی (سرعت و جهت باد، دمای هوا، فشار هوا و رطوبت نسبی و دمای یک متری از سطح آب) است.

رییس اداره هواشناسی قشم توضیح داد: اطلاعات ثبت شده به دلیل قابلیت ارایه خدمات هواشناسی و شرایط امواج، کاربردهای زیادی در شناورهای کوچک و بزرگ برای حفظ ایمنی جانی دریانوردان، ماهیگیران، مسافران، طراحی بهتر بنادر (صیادی، تجاری، تفریحی)، سازه های ساحلی و دریایی، سکوهای نفتی، مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی و گروه های تجسس و نجات دریایی دارد.

کاملی دیرستانی اضافه کرد: بدنه بویه از پلاستیک فشرده و به قطر و ارتفاع تقریبی چهار متر و ۴۰ سانتی متر طراحی شده است، ارتفاع آبخور آن یک متر و ۲۰ سانتی متر، ارتفاع بالای سطح آب آن سه متر و ۲۰ سانتی متر، عرض بویه یک متر و ۸۵ سانتی متر و وزن آن ۸۱۳ کیلوگرم است.

وی گفت: وی. اچ. اف رادیو، مودم ساتل از وسایل ارتباطی در این بویه است.

رییس اداره هواشناسی قشم افزود: این بویه موج نگار از طریق لنگری که به انتهای طناب لاستیکی و زنجیری وصل است در کف دریا مهار می شود.

وی یادآور شد: منبع تغذیه این بویه موج نگار هواشناسی ترکیبی از سلول های خورشیدی و باطری های شارژ پذیر و شامل تجهیزات جانبی از جمله چراغ دریایی، باز تابنده رادار، دکل نصب سنسورهای هواشناسی است.

کاملی دیرستانی اظهار داشت: این بویه بدون دوربین عکاسی و فیلمبرداری است و تنها اطلاعات مربوط به مشخصه های دریایی و هواشناسی را ذخیره می کند.

در آیین به آب اندازی و بهره برداری از این بویه موج نگار هواشناسی در آب های قشم محمد سلمانی معاون امور عمرانی فرمانداری، سعید رنجبر مدیرکل هواشناسی استان هرمزگان، کیانوش عارفی معاون فنی و شبکه ایستگاه های هواشناسی هرمزگان،  نوذر شفیعی نماینده منطقه آزاد قشم، احمدنور سرودی رییس جمعیت هلال احمر شهرستان قشم، نمایندگان اداره های بنادر و دریانوردی و شیلات و مدیران ارشد استانی حضور داشتند.

به گزارش ایرنا، استان هرمزگان با دارا بودن بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز دریایی از سواحل شرق استان (جاسک) در دریای عمان تا سواحل نیلگون خلیج فارس در شرق استان (پارسیان) و برخورداری از جزایر ۱۴ گانه خلیج فارس، یکی از مهم ترین و راهبردی ترین استان های ایران است که از جاذبه های منحصر به فردی چون جنگل های بی همتای حرا و مرغوب ترین مروارید جهان و ده ها اثر تاریخی و طبیعی برخوردار است.

خلیج فارس با گستره نزدیک به ۲۳۷ هزار و ۴۷۳ کیلومتر مربع بین ۲۴ تا ۳۰ درجه و ۳۰ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ تا ۵۶ درجه و ۲۵ دقیقه طول شرقی از نصف‌النهار گرینویچ واقع شده است و جزیره زیبای قشم، همچون نگینی بر پهنه آب های نیلگون آن می درخشد.

جزیره قشم با مساحتی معادل هزار و ۴۹۱ کیلومتر مربع به عنوان بزرگترین جزیره‌ خلیج فارس شناخته می شود.

این جزیره زیبا تا ساحل بندرعباس حدود ۲۰ کیلومتر فاصله داشته و دارای طول جغرافیایی ۸۸/۵۵ درجه و عرض جغرافیایی ۸۹/۲۹ درجه می باشد.

برچسب‌ها سازمان هواشناسی كشور سازمان بنادر و دریانوردی قشم خلیج فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان هواشناسی كشور سازمان بنادر و دریانوردی قشم سازمان هواشناسی كشور سازمان بنادر و دریانوردی قشم خلیج فارس بویه موج نگار سانتی متر خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۳۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار هواشناسی برای ۱۳ استان

 به گزارش تابناک، سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در نیمه جنوبی استان‌های ایلام و لرستان، شمال خوزستان، جنوب غرب آذربایجان غربی و شمال غرب کردستان، چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) در کرمانشاه، ایلام، خوزستان، بوشهر و نیمه غربی استان‌های فارس، کردستان و لرستان و پنج‌شنبه (۱۳ اردیبهشت) در یزد، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، اصفهان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، ایلام، کرمانشاه و کردستان پیش‌بینی می‌شود.

در این شرایط جوی  لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی وجود دارد.

به توصیه سازمان هواشناسی احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ، اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش مد نظر قرار گیرد.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ آورده است: وقوع رگبار باران، رعدو برق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک و احتمال تگرگ دوشنبه (۱۰ اردیبهشت) درکهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، لرستان، ایلام، غرب کرمانشاه و شمال غرب فارس و سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت) در نیمه غربی کردستان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، شمال غرب فارس و ارتفاعات استان‌های البرز و تهران دور از انتظار نیست.

این شرایط جوی چهارشنبه (۱۲ اردیبهشت) در کردستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، غرب هرمزگان، کرمان، فارس، همدان، مرکزی، نیمه غربی اصفهان، نیمه جنوبی آذربایجان غربی و نیمه غربی یزد و پنج‌شنبه (۱۳ اردیبهشت) در آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، مرکزی، همدان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و نیمه جنوبی خراسان رضوی پیش‌بینی می‌شود.

بر اثر این مخاطرات جوی احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، احتمال تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی وجود دارد بنابراین سازمان هواشناسی نسبت به احتیاط در سفرهای بین شهری، خودداری از اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار زردرنگ دیگری با اشاره به افزایش وزش باد و ارتفاع موج در خلیج فارس آورده است: وزش باد شدید لحظه‌ای تا ۳۰ نات و بیشینه ارتفاع موج در مناطق ساحلی ۱ تا ۱.۵ متر و در مناطق دور از ساحل تا ۲ متر یکشنبه و دوشنبه (۹ و ۱۰ اردیبهشت) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان هرمزگان، در خلیج فارس، سه‌شنبه و چهارشنبه (۱۱ و ۱۲ اردیبهشت) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان، در خلیج فارس، پنج‌شنبه (۱۳ اردیبهشت) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های بوشهر، هرمزگان، در خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای عمان  و جمعه (۱۴ اردیبهشت) در تنگه هرمز و مناطق ساحلی و دور از ساحل استان سیستان و بلوچستان در دریای عمان دور از انتظار نیست.

در این وضعیت جوی اختلال در ترددهای دریایی شناورهای سبک، احتمال اختلال در تردد شناورهای مسافربری،احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس های پرورش ماهی وجود دارد. به توصیه سازمان هواشناسی اجتناب از ترددهای دریایی به‌ویژه تردد شناورهای سبک و قایق‌های صیادی و تفریحی در مناطق تحت تأثیر، ممنوعیت شنا، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت های ساحلی و فراساحل همچنین سکوهای نفتی و آماده باش برای مواجهه با خسارت احتمالی در دستور کار قرار گیرد.

در هشدار نارنجی ‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌شود که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود. هشدار زردرنگ به معنای این است که پدیده‌ای جوی رخ خواهد داد که ممکن است در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلالاتی را ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

منبع: ايسنا

دیگر خبرها

  • راه اندازی نخستین موزه برق و روشنایی در تبریز
  • از شجاعت سردارحمیدرضا هاشمی تا راه‌اندازی نخستین گرمخانه توسط گروه جهادی شهید
  • ماشین دودی ؛ نخستین لکوموتیو ایران
  • نخستین موزه برق و روشنایی تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • راه اندازی نخستین مرکز موتور آمبولانس شهرستانی در مهاباد
  • هشدار هواشناسی برای ۱۳ استان
  • احداث نخستین مرکز تخصصی نجوم چهارمحال و بختیاری
  • نخستین مرکز جامع سرطان در گیلان راه اندازی می‌شود
  • راه اندازی بخش «آنژیوگرافی» برای نخستین بار در منطقه آزاد اروند
  • ناحیه صنعتی ‌در «جویم» فارس احداث می‌شود