Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-28@15:46:38 GMT

شناسایی یک بیماری کمیاب در یک اسکلت ۱۰۰۰ ساله!

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۰۴۹۲۵

شناسایی یک بیماری کمیاب در یک اسکلت ۱۰۰۰ ساله!

گروهی از محققان دانشگاه ملی استرالیا در مطالعه اخیرشان قدیمی‌ترین اسکلت فردی که به یک بیماری ژنتیکی فوق‌العاده نادر مبتلا بود را کشف کرده‌اند.

به گزارش برنا؛ گروهی از محققان شواهدی از یک بیماری ژنتیکی فوق‌العاده نادر را در یک اسکلت کشف کرده‌اند. این بیماری سندرم کلاین فلتر(Klinefelter syndrome) نام دارد و ابتلا به این بیماری سبب اضافه شدن یک کروموزوم ایکس اضافی در مردان می‌شود و این اسکلت قدیمی‌ترین مورد مبتلا به سندرم کلاین فلتر تا به امروز بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این شواهد از یک اسکلت ۱۰۰۰ ساله از پرتغال به دست آمده است. سندرم کلاین فلتر یک بیماری ژنتیکی نادر است که در آن افراد با یک نسخه اضافی از کروموزوم X به دنیا می‌آیند که این بیماری ژنتیکی تقریبا در یک مورد از هر ۱۰۰۰ مرد اتفاق می‌افتد.

 این مطالعه توسط دکتر “جوآئو تکسیریا”(João Teixeira) از دانشگاه ملی استرالیا(ANU) انجام شد. در این مطالعه چندین محقق از چندین رشته گردهم آمدند تا اطلاعات ژنتیکی، آماری، باستان شناسی و مردم شناسی این اسکلت را بررسی کنند. محققان به تجزیه و تحلیل اطلاعات ژنتیکی به دست آمده از این اسکلت کشف شده در شمال شرقی پرتغال پرداختند. تاریخ‌گذاری رادیوکربن این اسکلت توسط محققان دانشگاه کویمبرا در پرتغال انجام شده بود و نتیجه پژوهش‌های این محققان حاکی از آن بود که قدمت اسکلت به قرن یازدهم باز می‌گردد.

دکتر تیکسریا گفت: اولین باری که به نتایج نگاه کردیم بلافاصله هیجان زده شدیم. با این حال، دی.ان.ای های باستانی اغلب تخریب شده و کیفیت و فراوانی پایینی دارند. محققان می‌گویند، این یافته‌ها به افزایش درک محققان از زمان شیوع این بیماری در طول تاریخ بشر کمک می‌کند.

“باستین لاماس”(Bastien Llamas) از دیگر محققان این مطالعه گفت: در سال‌های اخیر، دی.ان.ای باستانی به بازنویسی تاریخ جمعیت‌های انسانی در سراسر جهان کمک کرده است. نتایج مطالعه ما نشان می‌دهد که اکنون منبع ارزشمندی برای تحقیقات زیست پزشکی و رشته پزشکی تکاملی وجود دارد.

با توجه به وضعیت به خوبی حفظ شده از این نمونه، محققان توانستند ویژگی‌های فیزیکی اسکلت را که با سندرم کلاین‌فلتر سازگار بود، مشخص کنند. دکتر تکسیریا گفت: با توجه به وضعیت شکننده دی.ان.ای، ما یک روش آماری جدید طراحی کردیم که با استفاده از آن توانستیم ویژگی‌های به دست آمده از دی.ان.ای باستانی را تایید کنیم.

محققان پیشنهاد می‌کنند که روش جدید آنها برای تجزیه و تحلیل این اسکلت خاص را می‌توان برای مطالعه ناهنجاری‌های کروموزومی مختلف در سایر نمونه‌های باستان‌شناسی از جمله سندرم داون نیز استفاده کرد. یافته‌های این مطالعه در مجله “The Lancet ” منتشر شده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟ 0 0

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۴۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ

به گزارش مدیسن نت، یک مطالعه تازه نشان می‌دهد که آسپرین چگونه در برابر سرطان روده بزرگ عمل می‌کند.

طبق یافته‌های منتشر شده، به نظر می‌رسد آسپرین جنبه‌های پاسخ ایمنی بدن را در برابر سلول‌های سرطانی تقویت می‌کند.

دکتر «مارکو اسکارپا»، محقق ارشد و جراح عمومی دانشگاه پادووا در ایتالیا، گفت: «مطالعه ما مکانیسم مکمل پیشگیری یا درمان سرطان با آسپرین را در کنار مکانیسم دارویی کلاسیک آن که شامل مهار التهاب است، نشان می‌دهد.»

برای این مطالعه، محققان نمونه‌های بافتی را از ۲۳۸ بیمار که بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ تحت عمل جراحی سرطان روده بزرگ قرار گرفته بودند، به‌دست آوردند. از این تعداد، حدود ۱۲ درصد مصرف‌کننده آسپرین بودند.

به گفته محققان، نمونه‌های بافتی از مصرف‌کنندگان آسپرین، گسترش کمتر سرطان به غدد لنفاوی و فعالیت تهاجمی‌تر سلول‌های ایمنی در برابر تومورها را نشان داد.

در آزمایشگاه، آن ها کشف کردند که قرار دادن سلول‌های سرطانی روده بزرگ در معرض آسپرین، توانایی سلول‌های ایمنی را برای هشدار به یکدیگر در مورد وجود تومورها افزایش می‌دهد.

به طور خاص، سلول‌های ایمنی شروع به بیان بیشتر پروتئینی به نام CD۸۰ کردند. به گفته محققان، در بیماران مبتلا به سرطان رکتوم، مصرف‌کنندگان آسپرین بیان CD۸۰ بالاتری در بافت‌های سالم داشتند که نشان می‌دهد آسپرین توانایی سیستم ایمنی را برای جست و جو و از بین بردن سلول‌های سرطانی افزایش می‌دهد.

اسکارپا گفت: «گام بعدی یافتن راهی برای ورود آسپرین به عمق روده و تقویت اثرات ضد سرطانی آن خواهد بود.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • محققان ایتالیایی پی بردند؛ نقش آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • چرا افراد مسن سرعت حرکت بدنشان کم می‌شود؟
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکان سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکین سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟