Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@05:38:11 GMT

تحقق اهداف نقشه جامع علمی کشور عزم فرابخشی می‌خواهد

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۰۴۹۸۳

تحقق اهداف نقشه جامع علمی کشور عزم فرابخشی می‌خواهد

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تحقق اهداف موجود در نقشه جامع علمی کشور عزم فرابخشی می‌خواهد، به عنوان مثال درصدی از درآمد ناخالص ملی که در برنامه توسعه ششم باید صرف پژوهش می‌شد که نشده است یا زیرساخت‌هایی که باید ایجاد می‌شد، بعضاً انجام نشده است.

به گزارش ایمنا، محمدعلی زلفی‌گل در خصوص اجلاس صبح پنجشنبه رؤسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی در دانشگاه امیرکبیر اظهار کرد: این اجلاس به منظور ایجاد هماهنگی‌های لازم در بخش فرهنگی، اداری و مالی آموزشی، پژوهشی و فناوری در آغاز سال تحصیلی و ارائه خدمات شایسته به دانشجویان برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره مهم‌ترین محورهای سخنان رئیس‌جمهور در این اجلاس گفت: رئیس‌جمهور بر افزایش بهره‌وری در آموزش عالی و همچنین اعتماد به دانشگاه‌ها و برنامه‌ریزی برای ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه و استفاده از دانشگاهیان به عنوان اتاق فکر برای مسئولین کشور تاکید کرد. رئیس‌جمهور همچنین تاکید داشت که هرگونه سرمایه‌گذاری برای علم و فناوری بهترین نوع هزینه کرد است.

زلفی‌گل گفت: رئیس‌جمهور تاکید کرد که سیستم و نظام جمهوری اسلامی توجه به علم را سرلوحه کار خود قرار دهد. بنابراین با سرمایه‌گذاری در این بخش امیدواریم بتوانیم پیشرفت کشور را در خور شأن مردم ایران به پیش ببریم.

وزیر علوم درباره اجرای سند نقشه جامع علمی کشور اظهار کرد: نخستین کاری که در وزارت علوم انجام دادیم، بر اساس مطالعات نقشه جامع علمی کشور، اولویت‌هایی را برای وزارت علوم تحقیقات و فناوری ترسیم کردیم که این اولویت‌ها مرجعیت و دیپلماسی علمی، فناوری و نوآوری، آموزش، پژوهش و برونداد هدفمند، نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری، شاگرد، فناور و نوآور پروری و تولید خدمت و سرمایه از دانش است.

وی ادامه داد: برای اینکه این اولویت‌ها محقق شود، برنامه‌هایی را در دستور کار قرار داده و آنها را اعلام کردیم که هم در برنامه تحولی دولت آمده و هم در برنامه‌ای که به مجلس شورای اسلامی دادیم.

زلفی‌گل افزود: تحقق اهداف موجود در نقشه جامع علمی کشور یک عزم فرابخشی می‌خواهد، به عنوان مثال درصدی از درآمد ناخالص ملی که در برنامه توسعه ششم باید صرف پژوهش می‌شد که نشده است یا زیرساخت‌هایی که باید ایجاد می‌شد، بعضاً انجام نشده است. پروژه‌های عمرانی که باید به موقع تکمیل می‌شد و سرانه فضای آموزشی پژوهشی فناوری افزایش پیدا می‌کرده، افزایش پیدا نکرده است. البته با سفرهای ریاست جمهوری در استان‌های مختلف کشور و مصوباتی که در این سفرها به تصویب رسیده و اجرایی خواهد شد، این دغدغه برای آموزش عالی رفع خواهد شد.

وی گفت: بخشی از پروژه‌های نیمه‌تمام مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی و فناوری که بالای ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشتند در این سفرهای ریاست جمهوری مصوب و اعتبارات لازم پیش‌بینی شده است. امیدواریم با تخصیص اعتبارات در سال‌های آینده شاهد افزایش سرانه آموزشی پژوهشی فرهنگی خدماتی و رفاهی برای دانشجویان باشیم.

زمین‌های در اختیار دانشگاه‌ها متعلق به نسل‌های آینده است

وزیر علوم درباره اراضی مازاد دستگاه‌ها هم گفت: همان گونه که رئیس‌جمهور در اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها تاکید کردند، زمین‌هایی که دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری در اختیار دارند، بر اساس برنامه‌های زمان‌بندی و آینده خود آنها مورد استفاده قرار می‌گیرد. اگر امروز این زمین‌ها را به موارد دیگری اختصاص دهیم در آینده مجبوریم برای توسعه دانشگاه‌ها در جای دیگری ساختمان بسازیم و برنامه توسعه داشته باشیم که این کار هزینه ایاب و ذهاب، رفت‌وآمد و هزینه‌های زیادی را به نسل‌های آینده تحمیل می‌کند.

وی افزود: در نتیجه زمین‌هایی دانشگاه‌ها که امروز در اختیار دارند، متعلق به نسل‌های آینده است. رئیس‌جمهور تاکید کردند برای ساخت مسکن و خوابگاه متاهلی دانشجویان متأهل نهایت بهره‌برداری انجام شود و وزارت مسکن و شهرسازی به تأسیس خوابگاه متاهلی کمک کند. همچنین برای ساخت خانه‌های سازمانی برای اساتید جدید الاستخدام که در سال‌های اول امکان تأمین مسکن مقدور نیست، از این امکانات استفاده کنند. از طرف دیگر برای توسعه زیرساخت‌های شرکت‌های دانش بنیان، واحدهای فناور مورد استفاده قرار گیرد.

زلفی‌گل گفت: بنابراین زمین‌هایی که اکنون دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری و پژوهشگاه‌ها دارند متعلق به نسل‌های آینده است و برای برنامه‌های بلندمدت دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری در نظر گرفته شده است. مسئولین و وزارت مسکن و شهرسازی هم یقیناً از این برنامه‌های آموزش عالی اطلاع کامل دارند و برنامه‌های خود را در جای دیگر اجرا خواهند کرد.

اجلاس رؤسای دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و پارک‌های فناوری سراسر کشور، عصر امروز_پنج‌شنبه دهم شهریورماه در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران آغاز به کار کرد، این اجلاس تا روز شنبه ادامه دارد.

منبع: ایرنا

کد خبر 601638

منبع: ایمنا

کلیدواژه: وزیر علوم تحقیقات و فناوری نقشه جامع علمی کشور دانشگاه های ایران پارک های علم و فناوری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق نقشه جامع علمی کشور نسل های آینده دانشگاه ها علم و فناوری رئیس جمهور آموزش عالی زمین ها زلفی گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۴۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | نقشه خیزش اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گزارش­ جام جم آنلاین، چندین دهه است که ایالات متحده مانند این روزها صحنه تظاهرات دانشجویان نبوده است. نقطه های قرمزی که روی نقشه مشخص شده، آن دسته از دانشگاه های آمریکا است که پلیس به آن ها حمله ور شده و تعدادی از دانشجویان و اساتید را بازداشت کرده است اما نقاط زردی که روی نقشه روشن شده، مربوط به دانشگاه هایی است که صحنه اعتراضات بوده اما موردی از برخورد خشن پلیس در آن ها ثبت نشده است.

این تظاهرات بی سابقه به منظور اعلام همبستگی با مسئله فلسطین به بیش از ۵۸ دانشگاه، موسسه و دانشکده در سراسر آمریکا راه یافته است اما تظاهرات در برخی از این دانشگاه ها قوی تر و تاثیرگذار تر بود.

دانشگاه اوهایو در ایالت اوهایو در شرق آمریکا شاهد یورش پلیس آمریکا و حمله به دانشجویان اعتصاب کننده بود و عده ای از این دانشجویان بازداشت شدند.

دانشگاه جرج واشنگتن: در نیویورک محوطه دانشگاه جرج واشنگتن مملو از چادرهایی بود که دانشجویان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه آن ها را نصب کردند. به دانشجویان بیرون دانشگاه اجازه ورود به محوطه دانشگاه داده نشد.

دانشگاه مینه سوتا: در شمال ایالات متحده دانشجویان دانشگاه مینه سوتا به تظاهرات حمایت از فلسطین ملحق شدند و توقف نسل کشی را خواستار شدند.

دانشگاه کالمر: در ایالت تگزاس دانشجویان دانشگاه کالمر به تظاهرات ادامه دادند. این دانشگاه شاهد بازداشت هایی بود که باعث نشد دانشجویان دیگر تظاهرات را از سر نگیرند.

دانشگاه آتلانتا: در دانشگاه آتلانتا در ایالت جورجیا خشونت شدید بود. نیروهای امنیتی  عده‌ای از دانشجویان و اعضای هیئت علمی را بازداشت کردند اما این بازداشت ها تظاهرات و خیزش اعتراضی را در این دانشگاه متوقف نکرد.

دانشگاه کلمبیا: مهم‌ترین دانشگاهی که صحنه تظاهرات دانشجویی بود و در این تظاهرات پیشرو بود، دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک است. دانشجویان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه شب و روز به برگزاری تظاهرات ادامه می دهند و بازداشت ها سبب نشده است به تظاهرات ادامه ندهند.

دیگر خبرها

  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • سالانه ۲۰۰۰ نفر در حوزه کوانتوم تربیت و جذب می‌شوند
  • جذب و تربیت سالانه دو هزار نیروی متخصص در حوزه فناوری کوانتوم
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • ببینید | نقشه خیزش اعتراضی در دانشگاه‌های آمریکا
  • بررسی جامع کتاب آناتومی گری
  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور