Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-28@16:36:24 GMT

کمر صنعت ریلی کشور شکسته است

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۰۵۰۷۲

کمر صنعت ریلی کشور شکسته است

تین نیوز

بر اساس گزارش­های سازمان بهداشت جهانی ( WHO)، ایران با حدود ۲۱۰ کشته به ازای یک میلیون نفر جمعیت، در رتبه ۱۱۳ ناامن ترین جاده های جهان قرار دارد که آماری به شدت نامطلوب و مصیبت بار است (سال ۲۰۱۸). اما در همین سال حوادث منجر به فوت در بخش ریلی ایران، کمتر از 100 نفر بوده است (عمدتاً ناشی از برخورد قطار با عابران در شرایط تجاوز به حریم ریلی).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با در نظر گرفتن میزان جابه جایی دو شیوه جاده ای و ریلی، تعداد کشته های جاده ای ۳۰ نفر به ازای یک میلیون جابه جایی است. در حالی که این نرخ در بخش ریلی سه کشته برای هر یک میلیون نفر جابه جایی است که 10 برابر بودن تلفات جاده ای را نشان می دهد. در عین حال به گفته کارشناسان ریلی، میزان سوانح ریلی در ایران، چهار برابر میانگین جهانی است.

چرا این گونه است؟

به نظر می رسد دو دلیل اساسی و ویرانگر و البته چندین دلیل مختلف ریز و درشت فنی و مدیریتی دیگر، در افزایش سوانح ریلی مؤثرند. دلیل نخست، «تحریم» هاست که از نظر فنی کمر صنعت ریلی کشور را شکسته است. تبعات ناشی از تحریم های ظالمانه و غیرانسانی آمریکا، این صنعت را در همه زیربخش های نوسازی ناوگان ، توسعه و نوسازی خطوط، زیرساخت های ناوبری و مدیریت سیر و حرکت، سیستم های الکترونیکی کنترل و هدایت قطارها، تعمیرات و نگهداری ناوگان (لکوموتیو و واگن های مسافری و باری) و...، دچار نارسایی و فرسودگی کرده است. عامل مهم دیگر، ناکارآمدی و سوء مدیریت در اغلب زیربخش های صنعت ریلی است. به نحوی که اغلب مدیران متخصص، کارآزموده و مجرب از این صنعت رانده شده اند و هدایت این صنعت مهم را افراد کم تجربه و بی اطلاع از این صنعت بر عهده دارند. این افراد نه تنها آشنایی کافی با صنعت ریلی و پیچیدگی های فنی و تخصصی آن ندارند، بلکه با انتخاب و انتصاب افراد کم اطلاع در سطوح عملیاتی این صنعت، بخش ریلی را به شدت با ناکارآمدی مواجه کرده اند. اقدامات غیراساسی و نمایشی، ناتوانی در دریافت بودجه و اعتبارات کافی، انتصاب مدیران ضعیف و ناکارآمد، خروج و مهاجرت نیروهای متخصص و کارشناس از صنعت، از جمله تبعات این ناکارآمدی ها و سوء مدیریت ها در سال های اخیر، به ویژه در یک سال گذشته است. به این موارد باید رویکردهای غلط و نادرست در حوزه سیاست گذاری کلان حمل ونقل را نیز افزود. سیاست گذاران در ایران، به دلایل عدیده، از جمله بخشی نگری و نگاه منطقه ای- استانی به جای رویکرد ملی در توسعه زیرساخت های حمل ونقل ، عمدتاً به بخش هوایی (فرودگاه های متعدد خارج از سرویس!) و جاده ای نظر داشته اند و دارند. متأسفانه هم مجلس و هم دولت به صنعت ریلی به عنوان شیوه ای کم مصرف و سازگار با محیط زیست، ایمن و راحت، ارزان و با قابلیت جابه جایی انبوه، کمتر توجه کرده اند و این صنعت در سایه بی توجهی سیاست گذاران، فشارهای کمرشکن تحریم ها و ناکارآمدی ها و سوء مدیریت ها، با سرنوشتی غم انگیز و عقب ماندگی های جبران ناپذیر مواجه شده است.

با وجود همه مزایای بخش ریلی در مقایسه با سایر شقوق حمل ونقل، سانحه تأسف بار ریلی چهارشنبه 18 خرداد ماه و فوت و مصدومیت تعدادی از عزیزان هم وطن، یک بار دیگر نشان داد بی توجهی تخصصی و مدیریتی در حوزه صنایع مختلف، چه تبعاتی را در پی دارد و ضروری است متولیان امر در حوزه های کلان سیاست گذاری و مدیریت اجرایی کشور، بیش از این فرصت سوزی نکنند و با تدبیر و تأمل، قطار مدیریت را به ریل کارآمدی برگردانند. راه آهن و قطار، ایمن ترین شیوه حمل و نقل در همه دنیاست و نسبت سوانح و حوادث ریلی در جهان، در مقایسه با دیگر شقوق حمل و نقل بسیار پایین است.

 

منبع: فصلنامه ندای حمل و نقل ریلی - شماره 53

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: سازمان بهداشت جهانی حوادث سوانح ریلی ناوگان زیرساخت های حمل ونقل سازمان بهداشت جهانی حوادث ریلی سوانح ریلی ناوگان راه آهن حوادث حمل و نقل زیرساخت حمل و نقل صنعت ریلی جابه جایی حمل و نقل بخش ریلی جاده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۵۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد

نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت با حضور معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، مدیران عامل و مدیریت‌های امور حقوقی شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار شانا، نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت با حضور مهدی علی‌مددی، معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، مدیران عامل شرکت‌های نفت و گاز پارس، ملی مناطق نفت‌خیز جنوب، ملی حفاری ایران، نفت و گاز اروندان، مدیریت‌های امور حقوقی و منابع انسانی شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت تشکیل شد.

در این نشست مشکلات ناشی از اعمال سقف خالص حقوق، عدم معافیت فوق‌العاده‌های مربوط به مشاغل و مزایای رفاهی از شمول مالیات و اعمال سقف پاداش سنوات خدمت کارکنان صنعت نفت مطرح شد.

در این باره ضمن بررسی احکام تکلیفی در قوانین بودجه سالانه کشور درباره اعمال محدودیت‌های مورد اشاره در صنعت نفت، مقرر شد با توجه به وجود ظرفیت قانونی افزایش سقف حقوق کارمندان صنعت نفت طبق بند «پ» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ در شورای حقوق و دستمزد کشور و هیئت وزیران، پیشنهادهای شرکت‌های اصلی اخذ، جمع‌بندی و به شورای حقوق و دستمزد ارائه شود، همچنین به‌منظور ارائه دستاوردهای حوزه صنعت نفت در سال‌های اخیر و اهداف و برنامه‌های مصوب‌شده برای افزایش تولید و نقش سرمایه انسانی در پیشبرد اهداف یادشده از حضور مدیران عامل شرکت‌ها نیز در نشست‌های تصمیم‌گیری شورای حقوق و دستمزد کشور استفاده تا به تصمیم مطلوب‌تر منجر شود.

دیگر خبرها

  • آیت الله علم الهدی: آزادراه حرم تا حرم تامین مالی شود
  • انتقاد آیت‌الله علم‌الهدی از وضعیت حمل‌ونقل هوایی و ریلی
  • بیماری صنعت خودرو در کشور مدل مدیریت آن است
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • هر ایرانی که از این جاده بازدید کند از شکسته شدن غرور ایرانی خجالت می‌کشد
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران