Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایران آنلاین؛ همزمان با رسیدن مذاکرات رفع تحریم ها به مراحل پایانی و افزایش تحرکات مخالفان بازگشت احتمالی آمریکا به برجام، چند نماینده کنگره آمریکا در نامه ای به رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی خواستار بسته نشدن پرونده ادعاهای پادمانی علیه ایران شدند.

گروهی از نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا با ارسال نامه ای به آژانس بین المللی انرژی هسته، خواستار ادامه یافتن تحقیقات این آژانس درباره  مسایل پادمانی مربوط به ایران شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به ادعای این نمایندگان، دولت بایدن و شرکای اروپایی اش تلاش می کنند با اعمال فشار بر آژانس برای بستن مسایل پادمانی راه را برای دستیابی به توافق هسته ای هموار کنند.

این نامه به رهبری «کلاودیا تنی»، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان امریکا تهیه شده و به امضای پنج نماینده دیگر کنگره رسیده است.

در این نامه آمده است که پرونده پادمانی ایران در آژانس تنها زمانی می تواند مختومه بشود که همه مسایل و نگرانی های فنی به صورت کامل حل و فصل و برطرف شود.

نمایندگان امضا کننده این نامه با طرح ادعاها و بی پایه و اساس علیه برنامه هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران و نیز  اتهامات رژیم صهیونیستی مدعی عدم همکاری ایران با آژانس شده و ادعا کردند آژانس نباید تحت تاثیر فشارهای سیاسی دولت بایدن قرار بگیرد بلکه باید کارش را بر اساس حقایق فنی و نه مصلحت سیاسی ادامه بدهد.

کلاودیا تنی در این نامه ادعا کرده است: بایدن با عجله نابجا و غیرمسولانه‌  برای بازگشت به توافق هسته‌ای شکست‌ خورده با ایران، مایل است امنیت ملی ما و اعتبار کل معماری منع اشاعه هسته‌ای را به خطر بیندازد.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی از سه سال پیش ادعاهایی را درباره آنچه فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در مکان‌هایی در ایران خواند، مطرح کرده است. این ادعا نخستین بار از سوی نخست‌ وزیر وقت رژیم صهیونیستی مطرح شد و پس از آن توسط رسانه‌ها و مذاکره‌کنندگان غربی دامن زده شد.

جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست. ایران در جریان مذاکرات رفع تحریم‌ها نیز برای طرف مقابل تشریح کرد که برجام نباید از طرف غرب گروگان مسائل و ادعاهایی باشد که با هدف اعمال فشار بر ایران مطرح شده‌اند.

ایران اسفند گذشته برای نشان دادن حسن نیت خود با آژانس بین‌المللی انرژی توافق کرد تا مسائل ادعایی بر اساس نقشه راه مشخصی حل و فصل شود. طرف‌ غربی هم تعهداتی را در این زمینه پذیرفت که با گذشت بیش از ۶ماه، نه تنها اجرا نکرد که مسیری کاملا متضاد را در پیش گرفت.

این کشورها، هم در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ پیشنهاد کرده و هم با نادیده گرفتن ابتکارات ایران، این قطعنامه را به تصویب رساندند. رفتاری که گمانه نبود جدیت و حسن نیت طرف مقابل را در مسیر توافق نهایی تقویت کرده است.

این درحالیست که تحرکات مقامات صهیونیستی در روزهای اخیر برای اخلال در روند مذاکرات رفع تحریم‌ها افزایش یافته است. رژیم صهیونیستی به‌عنوان مجرم اصلی فعالیت‌های غیرقانونی هسته‌ای در جهان، بشدت در تلاش است تا پرونده بسته‌شدۀ "ابعاد احتمالی نظامی" در سال ٢٠١۵ را به واسطه اطلاعات یا ادعاهای غیرمستند مجدداً مفتوح ‌سازد.

سران این رژیم با طرح اتهام‌های بی‌اساس علیه برنامه کاملاً صلح‌آمیز هسته‌ای ایران، تقلا می‌کنند تا پرونده ادعایی ایران در آژانس را به عنوان یک پروژه سیاسی- امنیتی به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع دهد.

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز با چشم‌پوشی از زرادخانه‌های مملو از تسلیحات هسته‌ای رژیم صهیونیستی ادعاها درباره اختلافات پادمانی با ایران را به طور مکرر تکرار کرده و خواستار از سرگیری دسترسی‌های فرا پادمانی توسط ایران است که برمبنای حسن‌نیت صورت می‌گرفت اما به تدریج دربرابر بدعهدی‌های طرف‌های غربی متوقف شد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز دوشنبه در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی آمریکایی «سی‌ان‌ان» خطاب به ایران گفت: به ما پاسخ‌ها و دسترسی به افراد و اماکن را بدهید تا بتوانیم چیزهای زیادی را که شفاف‌سازی درباره آنها ضروری است، شفاف‌سازی کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان هم تصریح کرده است: جمهوری اسلامی ایران هیچ فعالیت هسته‌ای پنهان و نانوشته‌ای ندارد و هیچ سایت و فعالیت معرفی نشده‌ای هم وجود ندارد. وی ادعاهای پادمانی را یک حرکت سیاسی برای تداوم فشار حداکثری علیه ایران دانست و خاطر نشان کرد که بازرسی از فعالیت‌های صلح‌امیز هسته‌ای ایران مطابق با ضوابط پادمانی در جریان است.

واقعیت این است که جمهوری اسلامی ایران به همان اندازه که حامی ثابت قدم خلع سلاح هسته‌ای است، به عدم اشاعه نیز متعهد است و از اجرای غیر تبعیض آمیز و بیطرفانه نظام پادمان‌های توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حمایت می‌کند.

ایران همواره تاکید کرده است آژانس بین المللی انرژی اتمی باید وظایف خود را به صورت حرفه ای و فارغ از فشار طرفهای ثالث و بخصوص اتهامات بی اساس سازمانهای جاسوسی انجام دهد. از این منظر، اگر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که اکنون از کاهش نظارتش بر برخی تاسیسات هسته‌ای ایران ناراضی بوده باید پیش از همگان اثبات کند که به تعهداتش به عنوان مدیرکل آژانس پایبند است، و تحت تاثیر القائات و سناریوها و سندسازی‌های سرویس‌های جاسوسی دنیا نیست.

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: آژانس بین المللی انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران رژیم صهیونیستی مدیرکل آژانس هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۵۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنفرانس اصفهان می‌تواند به همکاری هسته‌ای ایران و جهان کمک کند

به گزارش خبرنگار مهر، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بعدازظهر امروز (سه شنبه) در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای که در اصفهان در حال برگزاری است، اظهارداشت: در سال‌های گذشته با چالش‌های جدی در حوزه‌های سلامت، انرژی و موارد دیگری مواجه شدیم.

وی با بیان اینکه انرژی هسته‌ای می‌تواند به بسیاری از چالش‌های حال حاضر پاسخ دهد، گفت: سیل‌ها و افزایش دمای هوا می‌تواند بر همه چیز اثر منفی بگذارد.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصریح کرد: چند ماه پیش در اجلاس COP تاکید شد که باید مصرف کربن به صفر برسد. بیماری‌هایی مانند سرطان یکی از جدی ترین چالش‌های جهان است و سالانه با بیش از ۴ میلیون کیس سرطان مواجه هستیم.

گروسی افزود: به علت چالش‌های سیاسی، از همکاری دانشمندان هسته‌ای ایران و جهان محروم شده‌ایم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: این کنفرانس می‌تواند به ما کمک کند که این مشکلات حل شود. دیروز و امروز در تهران و اصفهان در خصوص مواجه با چالش‌ها گفت و گو کردیم.

کد خبر 6099582

دیگر خبرها

  • بازتعریف تعاملات آتی ایران و آژانس در اصفهان
  • کنفرانس اصفهان می‌تواند به همکاری هسته‌ای ایران و جهان کمک کند
  • بازتاب حضور گروسی در ایران در رسانه‌های بین‌المللی
  • بازتاب حضور گروسی در اصفهان در رسانه‌های بین المللی
  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • در دیدار گروسی و باقری چه گذشت؟
  • همکاری ایران و آژانس تحت تأثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار نگیرد
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ مدیریت بحران، محتمل‌ترین نتیجه سفر
  • درباره سفر رافائل گروسی به ایران؛ ماموریت دیپلماتیک مدیرکل آژانس در روزهای طوفانی منطقه/ مدیریت بحران؛ محتمل ترین نتیجه سفر
  • برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در اصفهان