Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@08:38:16 GMT

روستایی با مردم اروپایی/ایده‌آل در ایستگاه آخر

تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۰۶۸۲۰

روستایی با مردم اروپایی/ایده‌آل در ایستگاه آخر

پر بازدیدترین اخبار شهرهای ایران در هفته گذشته را در این بسته خبری بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، «آتش زدن کاه و کلش از مشکلات جدی شهرستان است»، «گلایه کاشانی‌ها از خاموشی بلوار قطب‌راوندی»، «المان شهدای گمنام نیازمند ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار است»، «طرح‌های کودک و نوجوان؛ گامی در راستای توسعه شهر تیران»، «سام امین‌صالحی شهردار دلیجان شد»، «توسعه شبکه آب خام فضای سبز شهری سمنان»، «زرگر؛ روستایی با مردم اروپایی»، «هشدار آتش‌نشانی تالش نسبت‌به آتش زدن خار و خاشاک»، «جوشقان پارک ندارد»، «خیابان ایده‌آل ساری در ایستگاه آخر» از عناوین اخباری است که هفته گذشته در صدر پر بازدیدهای سرویس شهرهای ایران ایمنا قرار گرفت و در این بسته خبری بازنشر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آتش زدن کاه و کلش از مشکلات جدی شهرستان است

سعید صابر، رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رودسر با بیان اینکه سوزاندن کاه و کلش در مزارع ممنوع است، گفت: کشاورزان و روستاییان به منظور جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی و وقوع حوادث ناگوار، از آتش زدن کاه و کلش در مزارع و خار و خاشاک در مناطق جنگلی و محیط اطراف منازل خودداری کنند.

گلایه کاشانی‌ها از خاموشی بلوار قطب‌راوندی

«گلایه کاشانی‌ها از خاموشی بلوار قطب‌راوندی» یکی از اخبار پربازدید سرویس شهرهای ایران خبرگزاری ایمنا در هفته گذشته بود که جرئیات این مسئله در گفت‌وگو با مدیران و کارشناسان شهری تشریح شد.

بیش از ۲۰ شب است که بلوار قطب راوندی در تاریکی محض است در حالی که این بلوار در ورودی شهر کاشان قرار دارد. کاشان شهری توریستی به شمار می‌آید و روشن نبود مسیر ورودی چهره نازیبایی را از این شهر در اذهان عمومی منعکس می‌کند.

شهروندان می‌گویند این بلوار از استانداردهای ترافیکی لازم برخوردار نیست و موجب افزایش تصادفات و به خطر افتادن جان شهروندان می‌شود. اهالی کاشان از مسئولان می‌خواهند هرچه زودتر به این موضوع رسیدگی و با استانداردسازی بلوار، اصلاح روشنایی و نورپردازی کافی از وقوع تصادفات جلوگیری کنند.

حامد دادایی، شهردار منطقه پنج کاشان گفت: موضوع خاموشی بلوار قطب راوندی به دلیل سرقت کابل‌های برق انجام شده است که چندین مرتبه موضوع به صورت تلفنی توسط عوامل شهرداری به اداره برق اعلام و هر مرتبه رفع خاموشی توسط این اداره انجام می‌شود، اما این موضوع همچنان ادامه دارد.

شاپور حدادپور، رئیس اداره برق کاشان تاکید کرد: با وجود اصلاح کابل‌ها، پس از چندی دوباره کابل‌های برق به سرقت رفت و مجدد تاریکی‌ها آغاز شد. فشار زیادی که روی دیگر کابل‌ها بوده، منجر به انفجار شده است و مجدد خاموشی‌ها را در این بلوار شاهد بودیم که با پیگیری‌های مجدد این اداره مرمت و بازسازی انجام شده و کابل‌ها در حال تعویض است.

المان شهدای گمنام نیازمند ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار است

حسین علی‌محمدی، شهردار گوگد گفت: شهرداری برای تکمیل گنبد المان شهدای گمنام شهر، حدود ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.

طرح‌های کودک و نوجوان؛ گامی در راستای توسعه شهر تیران

«طرح‌های کودک و نوجوان؛ گامی در راستای توسعه شهر تیران» یکی از اخبار پربازدید سرویس شهرهای ایران خبرگزاری ایمنا در هفته گذشته بود که جرئیات این مسئله در گفت‌وگو مدیران شهری تشریح شد.

مدیران شهری با هم‌افزایی میان‌بخشی قادر به حفظ و پویایی سرمایه انسانی برای آینده و کاهش آسیب‌ها و معضلات ناشی از کمبود نیازهای فکری و روحی در دوران کودکی و نوجوانی هستند. مدیریت شهری تیران در دوره ششم با نگاه جامع به آینده شهر، نیازهای نوجوانان و کودکان را در نظر گرفته و برای این قشر برنامه‌ریزی کرده است. تأمین نیازهای زیرساختی و فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان از اقدامات مؤثر در این عرصه است.

حسن حجتی، شهردار تیران در جریان بازدید از طرح‌های کودکان و نوجوانان از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در میدان نشاط، اظهار کرد: توجه به حوزه کودکان، نصب تندیس و المان با موضوع کودک و توجه به قشر کودک و نوجوان، از موضوعات مورد نظر مدیریت شهری است.

اکرم یوسفی، مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تیران تصریح کرد: المان‌های هنری در سطح شهر و توجه به نیازهای کودکان می‌تواند در ترویج فرهنگ تربیتی و احساس مسئولیت برای این افراد کارآمد باشد.

«سام امین‌صالحی» شهردار دلیجان شد

با رأی اعضای شورای اسلامی شهر دلیجان، سام امین‌صالحی سکاندار جدید شهرداری شد.

توسعه شبکه آب خام فضای سبز شهری سمنان

سیدمحمد قاسمی، رئیس سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری سمنان از بهره‌برداری ۲۰ کیلومتر شبکه آب خام فضای سبز شهری با اعتبار ۲۷ میلیارد ریال در هفته دولت خبر داد.

زرگر؛ روستایی با مردم اروپایی

زرگر؛ روستایی با مردم اروپایی از پرمخاطب‌ترین اخبار شهرهای ایران ایمنا در هفته گذشته «گلایه شهروندان از قطع درختان دالان سبز» بود.

روستای «زرگر» با وجود اینکه مردمانی با چهره‌های ایرانی دارد، اما شباهت زیادی به اروپایی‌ها به‌خصوص بریتانیایی‌ها دارند. رومانوها کسانی هستند که به دلیل دلیری و شجاعتشان به عنوان سربازان قزلباش «شاه عباس صفوی» برگزیده شدند. برخی بر این باور هستند که زرگرها به دلیل جنگجو بودنشان هیچ وقت با حکومت‌های وقت سازگار نبودند و حاکمان مختلف برای اینکه از خطر مصون بمانند، این قوم را به نقاط مختلف دنیا فرستادند؛ البته مشخص نیست چه حکومتی و در چه زمانی این تصمیمات را گرفته است.

روایت جالبی درباره پیرمردی از اهالی روستای زرگر وجود دارد که طبق گفته بسیاری از بزرگان روستا، تمام حساب و کتاب‌های خود را به زبان روسی می‌نوشته است. وجود چنین فردی در این روستا یکی دیگر از معماهای حل نشده است؛ پس از اینکه این پیرمرد فوت کرد دیگر هیچ اثری از زبان روسی در این منطقه دیده نشد و به مرور زمان زبان «رومانو» میان مردم ترویج پیدا کرد. بعضی از اهالی روستا اعتقاد دارند که اصالتشان به غیر از روسیه به کشورهای یونان و رومانی نیز تعلق دارد و اجدادشان از این کشورها به روستای زرگر آمده‌اند.

داستان جالب دیگری نیز گفته شده است، اینکه تعدادی اسیر جنگی در جنگ‌های ایران و روم بخشیده شدند و به آنان مجوز ورود به خاک ایران داده شد، این چنین بود که این افراد خارجی برای نخستین‌بار ایران را برای سکونت انتخاب کردند. فرضیه دیگری که وجود دارد این است اسکندر مقدونی پس از جنگ با ایران و حین بازگشت فرمانی مبنی بر استقرار سپاهیان در ایران صادر کرد و عده‌ای در حوالی قزوین روستایی ساختند و در آنجا ساکن شدند.

هشدار آتش‌نشانی تالش نسبت‌به آتش زدن خار و خاشاک

محمدرضا خورشیدی، رئیس واحد آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تالش، نسبت‌به آتش زدن ضایعات و خار و خاشاک هشدار داد و گفت: شهروندان و روستاییان برای پاکسازی محیط اطراف منازل خود از سوزاندن ضایعات و خاروخاشاک خودداری کنند.

جوشقان پارک ندارد!

جوشقان پارک ندارد! یکی از اخبار پربازدید سرویس شهرهای ایران خبرگزاری ایمنا در هفته گذشته بود که جرئیات این مسئله در گفت‌وگو با مدیران و کارشناسان شهری تشریح شد.

شهر جوشقان‌قالی با بیش از ۵۰۰۰ نفر جمعیت در ۹۰ کیلومتری کاشان و در نزدیکی کوه‌های گرگش واقع شده است، این شهر کوچک هیچ‌گونه فضای تفریحی و بازی برای شهروندان، کودکان و نوجوانان ندارد، در حالی که امروزی وجود فضاهای تفریحی ضرورتی انکارناپذیر و از الزامات زندگی شهری است.

شهرداری چندین سال است با فراهم کردن زمینی به مساحت حدوداً ۲۰۰۰ مترمربع درصدد احداث پارکی به نام پارک طبیعت برآمده است، اما این بوستان به دلیل نبود بودجه هنوز قابل بهره‌برداری نیست و با وجود پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی، نیمه‌کاره رها شده است. یکی دیگر از بوستان‌های شهر نیز با وجود پیشرفت ۸۰ درصدی هنوز تکمیل نشده است.

علی نیکبخت، شهردار جوشقان‌قالی گفت: امکانات محدود، مدیریت شهری ششم را بر آن داشت تا بیشترین درآمد خود را صرف طرح‌های عمرانی کند، از این‌رو پروژه‌های آسفالت و جدول‌گذاری بلوار ورودی شهر، آب‌نمای آبشار، پارک طبیعت و پارک بانوان در دست احداث است.

احمد قادری، رئیس شورای اسلامی شهر جوشقان‌قالی تاکید کرد: اعتبار مورد نیاز برای تکمیل پارک طبیعت حدود ۲۰ میلیارد ریال است که هزینه ساخت آن از منابع داخلی تأمین اعتبار شده است و بهار ۱۴۰۲ به بهره برداری می‌رسد. یکی دیگر از پارک‌های سطح شهر پارک کوهستان است که ۳۷ هزار مترمربع مساحت دارد و دارای طرح مصوب است، ساخت این پارک سال ۱۳۹۶ عملیات ساخت آن آغاز شده و تاکنون ۸۰ درصد فاز یک آن انجام شده است.

خیابان ایده‌آل ساری در ایستگاه آخر

خیابان ایده‌آل ساری در ایستگاه آخر نیز مورد استقبال بازدیدکنندگان سرویس شهرهای ایران ایمنا قرار گرفت.

ساخت خیابان ایده‌آل شهر ساری، پس از طی مراحل مختلف توسط شهرداری در روزهای پایانی قرار دارد و به‌زودی تکمیل خواهد شد. طراحی این خیابان علاوه بر زیبایی بصری موجب سرزندگی و برخورداری از منظر مطلوب شهری می‌شود؛ این معبر بستر مناسبی برای بازدید گردشگران عضو اکو نیز خواهد شد و دسترسی رایگان شهروندان به اینترنت شهری را فراهم می‌کند. فضای سبز، بهسازی و ترمیم آسفالت، رنگ‌آمیزی ایستگاه‌های تاکسی، نورپردازی، نقاشی دیواری و نصب علائم ترافیکی از برنامه‌های در دست اجرای شهرداری در این پروژه است که با اجراشدن بخش زیادی از این موارد طراحی این خیابان مراحل پایانی خود را طی می‌کند.

کد خبر 601693

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر شهرهای ايران مدیریت شهری شهرداری شهرداری ها پروژه هاي عمراني پروژه های شهری طرح های شهری طرح های شهرداری برنامه ریزی شهری خدمات شهری خدمات شهرداری خدمات شهرداری ها مدیریت خدمات شهری شهرداري ساري ساری گردشگری شهری گردشگری جاذبه های گردشگری اینترنت رایگان فضاهای شهری اهمیت فضاهای شهری طراحی فضاهای شهری خیابان های شهری برنامه ریزان شهری امکانات شهری شهردار ساری رويداد ساري 2022 رويداد گردشگري ساري 2022 بوستان های شهر بوستان های شهری بودجه و اعتبارات شوراي شهر پارک فضاهای تفریحی آتش سوزی مهار آتش سوزی آتش سوزی مراتع سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی دمای گیلان گرمازدگی در گیلان شهرداری تالش شهردار تالش روستای زرگر روستای زرگر قزوین مردم روستای زرگر زیباترین روستاهای ایران شیوه های نوین آبیاری آبیاری فضای سبز آبیاری فضای سبز شهری شهرداری سمنان شهر سمنان سمنان آب خام فضای سبز شهری پساب شهری شهردار دليجان شورای اسلامی شهر دلیجان خاموشی برق روشنایی شهر روشنایی شهر و امنیت شهری کاشان شهرداری کاشان سیستم روشنایی روشنایی معابر شهری اصلاح روشنایی شهر سرقت کابل های برق المان شهری شهدای گمنام شهردا روستایی با مردم اروپایی ایمنا در هفته گذشته کودکان و نوجوانان ایستگاه آخر خیابان ایده آل فضای سبز شهری کودک و نوجوان طرح های کودک خار و خاشاک آتش نشانی کاه و کلش کابل ها آتش زدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۶۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی

همشهری آنلاین - الهام مصدقی راد

پارک های جنگلی یکی از مهمترین بخش های فضای سبز در اطراف شهرها محسوب میشوند که تاثیرات زیست محیطی مثبتی دارند. تلطیف هوای آلوده شهرهای بزرگ، جلوگیری ازساخت و سازهای بی رویه در ارتفاعات یاحاشیه شهرها، ذخیره منابع آبی و بارندگی ها و همچینین کارکرد تفریحی و تفرج گاهی از جمله این تاثیرات است. ایران دارای حدودا ۳۲۰ پارک جنگلی است که تنها ۳۰ مورد آن طبیعی و مابقی دست کاشت هستند. اهمیت و تاثیرات مثبت زیست محیطی این پارک ها چه از نوع طبیعی و چه از نوع انسان ساخت، توجه به احداث و نگهداری آنها را بسیار مضاعف می‌کند. بی توجهی به گونه های گیاهی انتخابی، عدم نگهداشت درست گونه ها و حتی عدم رعایت ظرفیت های گردشگری و همچنین در نظرنگرفتن نیازهای گردشگران، می تواند کارکردهای پارک های جنگلی را دچار خدشه وآسیب کند. پریسا پناهی، دانش آموخته دکترای جنگل و عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در گفت و گو با همشهری به اهمیت این پارک ها و سابقه احداث آنها در دنیا پرداخته و ضمن اشاره به وضعیت پارک های موجود کشور معتقد است آموزش و فرهنگ سازی به مردم و گردشگران، ضمن پاسخ گویی به کارکرد تفریحی، نقش موثری در حفاظت از این پارک ها و گونه های گیاهی موجود در آنها ایفا خواهد کرد.

فضای سبز شهری شامل چه مواردیست؟

فضای سبز شهری به تمام پوشش گیاهی درون و حاشیه شهرها گفته می‌شود که به طور عمده شامل پارک‌های جنگلی، پارک‌های شهری، باغ‌ها، درختان خیابانی و حتی فضاهای سبز داخل منازل است. فضاهای سبز به‌عنوان یکی از مهمترین عناصر شهری شناخته شده که ضمن تلطیف هوا و حفظ تنوع زیستی، با جذب آلاینده‌ها باعث بهبود کیفیت هوا و بهبود شرایط زیستی شهروندان می‌شوند. تنوع زیستی شامل حیوانات، گیاهان و میکروارگانیسمها می باشد که نتیجه میلیاردها سال تکامل موجودات است.

تخریب این گونهها چه پیامدهایی دارد؟

وقتی یک زیستگاه یا پارک جنگلی طبیعی یا دست‌کاشت تخریب شده و از بین می‌رود، برخی از گونه‌های گیاهی موجود در آن زیستگاه نیز از بین رفته یا در معرض انقراض قرار می‌گیرند. برگرداندن این گونه‌های گیاهی به شرایط قبل، ‌ کار ساده‌ای نیست. طی ۵۰ تا ۶۰ سال گذشته شاهد نابودی مساحت وسیعی از جنگل‌ها، فرسایش خاک، ‌کاهش ذخایر آب‌های زیرزمینی و. . بوده ایم. خشک شدن تالاب‌ها، چشمه‌ها و ... موجب می‌شوند ما گونه‌های گیاهی را از دست بدهیم و این باعث کاهش تنوع زیستی می‌شود. اگر زیستگاه‌ها از بین بروند، رویشگاه‌های طبیعی نابود می‌شوند، گونه‌های بومی و انحصاری در نقاط مختلف دنیا را از دست خواهیم داد و زندگی برای انسان هم سخت خواهد شد. این یک چرخه است. انسان ها برای داشتن محیط زیست خوب باید در کنار زندگی شهری، به گیاهان هم توجه کنند.

اهمیت این موضوع در شهرهای بزرگ قطعاً بیشتر خواهد بود.

بله. در شهرهای بزرگ، جمعیت زیاد و تعدد منابع آلاینده به‌ویژه وسایل نقلیه و کارخانجات و صنایع، باعث افزایش گازهای گلخانه‌ای و افزایش گرمای زمین می‌شوند. بنابراین، تردیدی نیست که در شهرهای بزرگ و پرجمعیت، فضاهای سبز شهری به‌ویژه پارک‌های جنگلی به‌عنوان منابع جذب دی‌اکسید کربن و عامل کاهش دما نقش زیادی در بهبود شرایط زیستی و ارتقا کمی و کیفی زندگی شهری ایجاد می‌کنند. به همین دلیل، امروزه اهمیت حفظ و توسعه فضاهای سبز شهری در کلان‌شهرها ملموس‌تر شده است. از سوی دیگر، فضاهای سبز شهری به‌دلیل برخورداری از گونه‌های گیاهی متنوع، کارکردها و عملکردهای متنوعی دارند که مجموعه آنها به بهبود شاخص‌های سلامت شهروندان کمک می‌کنند. این شاخص ها فاکتورهایی هستند که برای سنجش سطح سلامت جامعه و شهروندان به کار می‌روند. شاخص‌هایی همچون میانگین عمر، نرخ مرگ و میر، نرخ بیماری و نرخ باروری.

در میان فضاهای سبز شهری، پارکهای جنگلی چه مزایا و کارکردهایی دارند؟

پارک‌های جنگلی یک بوم‌سازگان جنگلی هستند که منشا آنها می‌تواند طبیعی، نیمه طبیعی یا انسان‌ساخت باشد. هدف اولیه احداث آنها هم تفرج و هم حفظ طبیعت بوده است. این پارک‌ها توده‌های فشرده و غنی از درختان و درختچه‌ها بوده و مزایای محیط‌ زیستی، اجتماعی و اقتصادی بی‌شماری دارند. ازجمله مزایای محیط زیستی پارک های جنگلی می توان به کاهش آلودگی هوا، انتشار گازهای گلخانه‌ای، افزایش سطح تنوع زیستی و کاهش دمای هوا اشاره کرد. ایجاد هویت ملی و انسجام اجتماعی و بهبود سلامت روانی و جسمی جامعه نیز ازجمله مزایای اجتماعی است. در خصوص مزایای اقتصادی هم می‌توان به کاهش هزینه‌های انرژی، کاهش هزینه‌های حوزه سلامت و افزایش ارزش املاک اشاره کرد.

ایجاد این پارکها از چه زمانی در ایران رواج پیدا کرد؟

بعد از ملی شدن جنگل‌ها و مراتع. هدف از احداث شان هم بهبود وضعیت اکولوژیک و محیط زیست شهری و در عین حال پاسخ به نیازهای تفریحی و تفرجی شهروندان بود و عموماَ در حومه شهرها ایجاد شدند.

پارک های جنگلی ایران عمدتاً از نوع طبیعی هستند یا انسان ساخت؟

عمده پارک های جنگلی ایران دست کاشت هستند. بالغ بر ۳۰ پارک جنگلی طبیعی و حدود ۲۹۰ پارک جنگلی دست کاشت در کشور وجود دارند. در چند استان مانند استان های شمالی و غربی کشور به دلیل وجود عرصه های جنگلی، پارک های جنگلی به طور عمده طبیعی هستند. به عنوان نمونه، دراستان کردستان که در دل جنگل های زاگرس واقع شده، ۱۱ پارک جنگلی وجود دارد که ۵ مورد آن طبیعی و ۶ مورد انسان ساخت است. استان چهارمحال و بختیاری نیز دارای ۱۵ پارک جنگلی است که ۶ مورد آن طبیعی و ۹ مورد آن انسان ساخت است. در نقطه مقابل، به عنوان مثال، استان قزوین تنها یک پارک جنگلی دارد که دست کاشت است.

وضعیت استان تهران از نظر پارک های جنگلی چگونه است؟

طبق آماری که سال ۱۴۰۱ منتشر شد، تهران ۲۴ پارک جنگلی دارد که همه آنها دست کاشت هستند. برخی از این پارک ها مانند خرگوش دره، لویزان، ‌ سرخه حصار و چیتگر ازجمله شاخص ترین و بزرگ ترین پارک های جنگلی تهران هستند. البته، با توجه به گسترش تهران و افزایش بی رویه جمعیت، به شرط مهیا بودن فضا باید تعداد پارک های جنگلی را افزایش داد.

به جز تعداد، آیا پارک های جنگلی ایران شرایط و وضعیت مناسبی دارند؟

در حال حاضر، عمده پارک های جنگلی کشور به دلیل عدم برنامه ریزی و طراحی مناسب، پاسخگوی کامل نیازهای محیط زیستی و بوم شناختی شهری نیستند و نقش اجتماعی و تفرجگاهی آنها کمرنگ شده است. وقتی جاذبه پارک ها کم شود، کارکرد تفرجگاهی شان نیز کم می‌شود.

این لبه تیغ است! اگر جنبه تفرجگاهی هم تقویت شود، این پارک ها از نظر محیط زیستی و نگه داشت گونه های گیاهی و جانوری وابسته، آسیب می‌بینند. چه عناصری باید اضافه شود که هم جنبه اکولوژیک حفظ شود و هم جنبه تفرجگاهی ارتقا یابد؟

درست است. اما با بازطراحی مناسب و دقیق می‌توان این پارک ها را از آسیب به گونه ها محفوظ نگه داشت و در عین حال، جنبه تفرجگاهی‌شان را هم تقویت کرد. در طراحی چنین پارک هایی باید به نیازهای ساکنان آن منطقه توجه داشت تا جنبه اکولوژیک پارک آسیب نبیند. همچنین، زیبایی بصری باید با بهره مندی از عناصر طبیعی ایجاد شود. مثلاً در نقاطی که شرایط فراهم است، ‌مسیرهای پیاده روی ایجاد کرد. مبلمان مورد نیاز پارک را با توجه به شرایط، کاملاً تجهیز کرد و از سازه های همخوان و سازگار با طبیعت بهره گرفت. با این اقدامات، آسیب های کمتری به گیاهان و جنبه اکولوژیکی پارک وارد می‌شود. از طرفی این پارک ها نیازمند نگه داشت هستند و طبیعتاً باید هزینه این نگهداشت فراهم شود.

تجربه کشورهای دیگر درخصوص پارک های جنگلی چگونه است؟

بزرگ ترین پارک جنگلی اروپا که در انگلیس واقع شده است، ‌ پارکی است به نام Afan که در دهکده ای به همین نام قرار دارد. این مکان، پارکی طبیعی است که احداث آن به اواخر قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ برمی‌گردد. مردم روستا در همین مکان پیش از تبدیل شدن به پارک جنگلی، به کار استخراج زغال سنگ و مس از معادن موجود مشغول بودند، اما از اوایل قرن بیستم که توجه به تنوع زیستی و باغ شهرها و باغ های گیاه شناسی در سرتاسر اروپا و ایالات متحده پس از گذشت ۴ قرن دوباره رونق گرفت، مقامات محلی به این نتیجه رسیدند که پارک جنگلی را احیا کنند. سال ۱۹۹۲ نیز سازمان ملل، کنوانسیون تنوع زیستی را تشکیل داد و از این طریق جامعه جهانی بیشتر متوجه اثرات منفی فقدان تنوع زیستی بر کره زمین شد. پارک Afan در سال ۲۰۰۲ به عنوان مرکز نمونه گردشگری در اروپا شناخته شد و هم اکنون اقتصاد این روستا از همین پارک می‌گذرد.

آموزش و فرهنگ سازی، رکن اصلی حفاظت از جنگل ها و باغ ها

باغ گیاه شناسی ملی ایران، ۵۶ سال پیش به منظور انجام فعالیت های علمی و پژوهشی راه اندازی شد. این باغ شامل ۲۲ رویشگاه و کلکسیون و ۴ هزار گونه گیاهی است که از رویشگاه های طبیعی ایران و دنیا جمع آوری شده اند. درتمام دنیا باغ های گیاه شناسی به روی عموم باز است، اما باغ گیاه شناسی ملی ایران از حدود یک دهه پیش برای بازدید عمومی استفاده شد. نگرانی از آسیب دیدن گونه های گیاهی، دلیل اصلی ممنوعیت بازدید عمومی از این باغ بوده است، اما مسئولان این مجموعه ده سال پیش به این نتیجه رسیدند که پذیرای همه علاقه مندان باشند. بنابراین، در بدو ورود و هنگام بازدید آموزش های لازم را به بازدیدکنندگان داده و ضمن تعیین مسیرهای مشخصی برای تردد بازدیدکنندگان، مقررات ویژه ای برای تردد وضع کردند. در اولین سال ها، بخشی از گیاهان آسیب دیدند، برخی بازدیدکنندگان گل ها را می چیدند و به راحتی از مسیر بازدید خارج شده و وارد بخش های دیگر باغ می‌شدند. اما مراقبت ها و آموزش ها ادامه یافت تا جایی که امروز و پس از ۱۰ سال، نه سرپرستی با گروه های بازدیدکننده در باغ همراه می شود و نه به گیاهان مجموعه آسیب جدی می رسد. اگر امکانات پارک های جنگلی نیز براساس پتانسیل های موجود تعریف شده و به مردم به صورت پیوسته آموزش داده شود، میزان تخریب این پارک ها نیز کاهش خواهد یافت.

بیشتر بدانید :

تصاویر | زیباترین پارک‌های جنگلی ایران؛ بکر و دلنشین زیباترین گل‌های جهان، در این نقطه از تهران جمع‌اند!

کد خبر 847419 برچسب‌ها گیاهان و درختان محیط زیست جنگل محیط زیست سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف رینگ شهری یزد بعد از ۲۵ سال
  • ایجاد ۱۳ ایستگاه ورزش همگانی در اردبیل
  • توسعه و گردشگری از اهداف اصلی شهرداری بندرعباس است
  • معرفی نیروی مستعدجویای کار به شرکت‌های حاضر در نمایشگاه ایران هلث
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی
  • باز شدن گره‌های چند دهه شهر یزد در شورای ششم
  • اقدام حیرت‌آور زاکانی در مقابل پارک قیطریه با یک بنر! | تصویر
  • گردشگران جشنواره «گیلاس کن»رشد ۵۰ درصدی داشته است
  • ۱۳۸ صاحب ایده در رویداد شتاب قم با یکدیگر به رقابت پرداختند
  • «رویداد استارتاپی شتاب» در پارک علم و فناوری قم برگزار شد