Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری(ISC) گفت: با توجه به لزوم ارتقاء جایگاه جمهوری اسلامی ایران در تولید، گسترش و مرجعیت علوم و فناوری (در سطح منطقه، کشورهای اسلامی و جهان)، رصد، ارزیابی و پایش تولیدات علمی و فناوری توسط این موسسه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، دکتر سید احمد فاضل زاده در اجلاس روسای دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری کشور گفت: با توجه به سه دهه تجارب موفق مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری در زمینه تامین منابع اطلاعات علمی  و همچنین قریب به دو دهه فعالیت اثرگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در حوزه رصد و پایش تولید علم در سطح جهان، رصد و سنجش فناوری در راستای توسعه  اقتصاد دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین  مورد توجه این موسسه  است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: این موسسه بعنوان یکی از بخش‌های اصلی نظام ملی نوآوری و فناوری کشور نقش رادار و رصد خانه علم و فناوری را در سطح کشور و کشورهای اسلامی ایفا خواهد کرد.

رییس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری(ISC)  اظهار داشت : با استفاده از ظرفیت دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری کشور ، نظام ایده ها و نیازها را که به اختصار این سیستم را  «نان» می خوانیم، سعی خواهیم کرد نیازهای صنایع خصوصی و دولتی را به این سامانه هدایت کنیم. راه های ارتباط دانشگاه با جامعه را از این منظر هموارتر خواهیم کرد و وارد اثرگذاری اجتماعی و اقتصادی از سوی دانشگاه ها خواهیم شد. در شاخص ها و معیارهای ارزیابی از دانشگاه ها که ISC هر سال انجام می دهد این نوع مولفه ها را مورد توجه قرار خواهیم داد. که پژوهش های دانشگاهی و پایان نامه های کاربردی دانشجویان برای رفع این نیاز ها اهمیت فراوان دارد.

فاضل زاده گفت : این موسسه در راستای انجام تحقیقات نیازمحور نسبت به احصاء و تعیین نیازها، ایده ها و توانمندی های کشور و یکپارچه سازی سامانه های موجود پژوهش، فنآوری نوآوری در حوزه مرتبط بانیازهای کشور، به عنوان نهاد هماهنگ کننده میان دستگاهی عمل خواهد کرد.

به‌کارگیری نخبگان و شرکت های دانش بنیان جهت  رصد، ارزیابی و پایش علم و فناوری کشور

رییس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری(ISC) گفت: در راهبرد تحول دیجیتال، متناسب با برنامه ها، فعالیت ها و خدمات  این موسسه از ظرفیت نخبگان و شرکت های دانش بنیان جهت  رصد، ارزیابی و پایش علم و فناوری کشور استفاده خواهد شد.

فاضل زاده گفت: موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری از بدو تاسیس فعالیت های علمی و فنی خود را بر پایه شبکه و استقرار سیستم اتوماسیون عملیات برنامه ریزی و به مورد اجرا گذاشته است.

وی افزود: از تاسیس موسسه بیش از سه دهه می گذرد (مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری ۱۳۷۰ و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ۱۳۸۷). در طی سالهای گذشته، برنامه ها و خدمات مختلف و متنوعی در این موسسه پیاده سازی شده است که در راس آن کنترل و مدیریت اطلاعات علمی کشور از یک سو و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام از سوی دیگر قرار دارد.

فاضل زاده گفت : پایگاه های گوناگونی در حوزه سازماندهی محتوا و بررسی های استنادی تاسیس شده است که هرکدام به نوبه خود نقش مهمی در تحقیق و توسعه و مدیریت اطلاعات ایفا می کند.  و در خصوص موسسه علوم استنادی با توجه به اینکه حجم اطلاعات علمی تولیده شده در ایران و کشو.رهای اسلامی  بسیار بالا است ؛ اکنون مدیریت بهینه این پایگاه ها مستلزم بکار گیری فناوری های نوآورانه و تحول دیجیتال است.

فاضل زاده در خصوص اجرای تحول دیجیتال در موسسه علوم استنادی و پایش علم و فناوری گفت:  در راهبرد تحول دیجیتال، متناسب با برنامه ها، فعالیت ها و خدمات موسسه اقدام خواهیم کرد. در این بخش، هدف غایی، استفاده از فناوری های نوآورانه شامل هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، رایانش ابری در زیر ساخت های مدیریت منابع اطلاعاتی و مطالعات استنادی است و کاربرد فناوری های اطلاعاتی و روش شناسی ایجاد سیستم های اطلاعاتی را دنبال خواهیم کرد.

رئیس موسسه علوم استنادی و پایش علم و فناوری گفت : بر این اساس، برنامه داریم بازدهی نیروی انسانی را افزایش، هزینه های عملیاتی را کاهش و در کاربران برای  جستجو ها و تامین نیازهای اطلاعات علمی و استنادی انگیزه قوی بوجود خواهیم آورد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، فاضل زاده، گسترش سرعت عملیات ، افزایش بهره وری ، مدیریت بهتر منابع ، دریافت داده ها و اطلاعات بیشتر و سریعتر از بخشهای مختلف کشور های اسلامی  و ارتقاء و بهبود فرهنگ دیجیتال  را از مزایای مهم اجرای برنامه تحول دیجیتال  برشمرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پايگاه استنادي علوم جهان اسلام ISC موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری علم و فناوری کشور ارزیابی و پایش تحول دیجیتال اطلاعات علمی دانش بنیان دانشگاه ها فاضل زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۹۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، امروز در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

 امید رضایی‌فر، مدیرکل سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و توسعه فناوری وزارت علوم درباره ظرفیت های نظام دانشگاهی کشور در حوزه فناوری گفت: نظام دانشگاهی ایران به‌عنوان یک حلقه متصل به حوزه صنعت و فناوری، موفق به تربیت نیروی انسانی متخصص بسیاری در جهان فناوری شده است.

وی ادامه داد: درحال حاضر، حدود بیش از ۳ میلیون دانشجو، در‌حوزه‌های مختلف درحال تحصیل هستند. از این میان حدود ۱۰۰ هزار نفر دانشجوی خارجی از کشورهای مختلف جهان در‌ ایران تحصیل می‌کنند.

رضایی‌فر به اهمیت پارک‌های علم و فناوری در کشور اشاره کرد ‌و گفت: حدود ۶۰ پارک علم و فناوری در کشور درحال فعالیت هستند که در این پارک‌ها، ۱۲ هزار شرکت فناور در این فضا مستقر شده شده‌اند.

وی درخصوص گام‌های توسعه‌ای اکوسیستم فناوری در ایران توضیح داد: در حال حاضر به دنبال آن هستیم که بتوانیم تاثیرگذاری دانش در اقتصاد را در فضاهای فناورانه ایران توسعه بدهیم.

وی ادامه داد: منظور از توسعه دانش در حوزه اقتصادی، اتصال هرچه بیشتر شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان ایرانی به بازار و اقتصاد داخلی و بین‌المللی است.

وی اضافه کرد: به‌طور حتم، حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در کشورهای مختلف با اهداف مشترک بسیار مثمرثمر خواهد بود.

رضایی‌فر در پایان گفت: درحال حاضر به‌دنبال تشکیل اتاق مشترک بازرگانی و دبیرخانه‌ای برای اتصال هرچه بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی به بازار کشور های آسیای میانه از جمله کشور ازبکستان هستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • نوآوری و کیفیت در مسیر سلامت؛ با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • مهم‌ترین گام‌توسعه‌ای‌ اکوسیستم فناوری اتصال دانش‌بنیان‌های ایرانی به بازار‌های جهانی است
  • با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • «اشتغال تخصصی و گردش مالی» نوع تقسیم‌بندی دانش‌بنیان‌ها و حمایت‌ها را مشخص می‌کند/ سازوکار‌های حمایتی متناسب‌تر شدند + فیلم