Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: با گذشت مدت زمان کوتاهی بعد از توافق برجام، هیجانات آنی رفع می‌شود و کاهش یا افزایش قیمت‌ها براساس میزان عرضه و تقاضا، روندی منطقی می‌یابد.

مسعود دانشمند؛ عضو اتاق بازرگانی ایران و فعال اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در خصوص سناریوی قیمتی دلار بعد از توافق برجام و برآورد تاثیر این موضوع روی بخش‌های مختلف اقتصادی اعم از تولید؛ گفت: در خصوص فرآیند‌هایی که بعد از توافق برجام در خصوص نرخ ارز در پیش رو خواهیم داشت به کاهش موقتی وهیجنی قیمت ارز در دوره کوتاهی می‌توان اشاره کرد، اما مساله مهم این است با اعلام توافق به سرعت نباید منتظر آثار اقتصادی ناشی از این موضوع باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در این باره خاطر نشان کرد: بعد از امضای توافق و رفع محدودیت‌های تحریمی بانکی و تسهیل فروش نفت وبازگشت ارز‌های حاصل از صادرات نفتی و غیر نفتی به کشور، تبدیل ارز دریافتی به مواد اولیه و کالا‌ها و ماشین آلات مورد نیاز صنعت برای بهره وری و رونق تولید، یک پروسه زمان بر است لذا نتایج توافق برجام را در پروسه چند ماهه خواهیم دید، اما در نرخ ارز بازار با وضعیت هیجانی موقتی رو به رو می‌شود.


مسعود دانشمند در این باره توضیح داد: بعد از توافق برجام ماجرایی شبیه به کاهش نرخ ارز بعد از پذیرفتن قطعنامه ۵۹۸ اتفاق می‌افتد، یا شبیه به آنچه بعد از توافق برجام در سال ۲۰۱۵ در خصوص کاهش نرخ ارز حادث شد، شاهد خواهیم بود.

این فعال اقتصادی هیجان‌های بازار درباره نرخ ارز را عادی دانست ودر این باره گفت: بازار‌های ما به هیجانات ناشی از خبر‌های مثبت و منفی توافق و کاهش و افزایش نرخ ارز عادت کرده اند به طوری که بر اثر اخبار مثبت در چند روز گذشته نرخ ارز تا ۲۷ هزار تومان کاهش یافت، اما دوباره افزایش یافت. اما با اخبار مثبت برجامی و خبر مثبت توافق، قطعا کالا‌هایی که جهت سرمایه گذاری خریداری شده مثل خودرو ناشی از نگرانی‌های عمومی بابت کاهش نرخ ارز به فروش می‌رسد، بنابراین توافق برجام روی بازار کالا‌های نسبتا با دوام اثر می‌گذارد.

عضو اتاق بازرگانی افزود: علی رغم اینکه بعد از توافق برجام، قیمت‌ها به صورت هیجانی با کاهش ۲۰ تا ۳۰ درصدی مواجه می‌شود، اما با گذشت مدت زمان کوتاهی، هیجانات رفع می‌شود و کاهش یا افزایش قیمت‌ها روندی منطقی و براساس میزان عرضه و تقاضا می‌یابد.

وی در خصوص اثرات توافق بر افزایش ظرفیت تولید کارخانه‌ها گفت: در صورت احیای برجام شاهد افزایش ظرفیت کارخانه‌های تولیدی خواهیم بود که در حال حاضر ۳۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت آن‌ها استفاده می‌شود، اما بعد از توافق احتمال افزایش ظرفیت تولیدی آن‌ها بین ۸۰ یا ۱۰۰ درصد محتمل است. اما نمی‌توان گفت قیمت دلار افت زیادی خواهد داشت چرا که بودجه دولت براساس دلار ۲۶ هزار تومانی بسته شده است.

دانشمند در این باره تصریح کرد: در صورت کاهش نرخ دلار مثلا رسیدن قیمت دلار به ۱۵ هزار تومان دولتی که برای گذران امور جاری خود باید ۳۰ میلیارد ارز به بانک مرکزی بفروشد ناچار به فروش ۶۰ میلیارد دلار می‌شود. با توجه به عدم تغییر هزینه‌های جاری دولت، قطعا نرخ دلار به قیمت بودجه می‌رسد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اتاق بازرگانی ایران نرخ ارز قیمت دلار توافق هسته ای برجام بانک مرکزی بعد از توافق برجام کاهش نرخ نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۱۳۱۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد

قیمت طلا و ارز در بازار تهران امروز با کاهش همراه شده و هر گرم طلای ۱۸ عیار به کانال ۳.۳ میلیونی، سکه طرح جدید به کانال ۴۰ میلیونی و دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازگشته است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، قیمت انواع سکه، طلا و ارز در بازار داخلی نسبت به روزهای قبل با کاهش همراه شده و مشاهدات میدانی خبرنگار تسنیم از بازار ارز بیانگر خلوتی محسوس این بازار نسبت به هفته های قبل است.

قدرت نظامی پشتوانه ثبات اقتصاد/ریزش دلار به‌سمت کانال 50هزار

 

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز بعد از عملیات وعده صادق و پاسخ محکم ایران به اسرائیل و ناتوانی رژیم صهیونیستی آغاز شد و در روزهای قبل نیز با وجود تلاش دلال‌ها و سفته بازان برای مقاومت در برابر ریزش بیشتر قیمت‌ها، همچنان ادامه دارد.

بازگشت آرامش به منطقه و فروکش کردن خبرهای مربوط به جنگ و درگیری به همراه خبرهای مثبت سیاسی، سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و رفت‌و امدهای سیاسی دیگر مسئولان،  سفر گروسی، رئیس سازمان انرژی اتمی به تهران، حضور پررنگ بازارساز در بازار ارز و ... از مهمترین دلایل کاهش ادامه دار قیمت ارز محسوب می شوند.

قیمت دلار در روزهای نخست هفته قبل برای ساعتی به کانال 50 هزار تومان هم بازگشته بود ولی در طول هفته به دلیل برخی خبرها درباره مالیات بر عایدی سرمایه و اعتصاب طلافروشان بازار وارد فاز افزایشی شد. برهمین اساس نیز دلار در بین کانال 61 تا 62 هزار تومان در نوسان بود. قیمت هر گرم طلای 18 عیار هم که تا 3.3 میلیون تومان پایین آمده بود در طول هفته بازهم به کانال 3.5 میلیون رسید ولی خیلی دوام نیاورد.قیمت سکه هم تا 43 میلیون تومان بالا رفته بود که آنهم دوام نداشت.

با این حال قیمت دلار از ظهر امروز باردیگر به مرز 60 هزار تومان رسید و هم اکنون دلار در معاملات بازاری‌ها وارد کانال 50 هزار تومان شده است؛ ضمن اینکه قیمت هر گرم طلای 18 عیار نیز وارد کانال 3.3 میلیونی و قیمت سکه طرح جدید نیز وارد کانال 40 میلیون تومان شده است.

مشاهدات میدانی از بازار ارز نیز بیانگر کاهش محسوس معاملات است و برخلاف روزهای پرتنش بازار دیگر خبری از هیاهو بین دلال‌ها نیست. قیمت دلار در کف بازار به مرز 60 و 50 هزار تومان رسیده است؛ طبق روال سابق، برخلاف تعداد بالای فروشنده در بازار امروز هم خریدار چندانی در بازار مشاهده نمی شود. هم اکنون دلال‌ها دلار را در کانال 59 هزار تومان از مردم می خرند. قیمت سکه طرح جدید نیز 40 میلیون و 600 هزار تومان اعلام می شود.

به گفته فعالان بازار، باتوجه به خبرهای مثبت سیاسی و حضور پرقدرت بازارساز در بازار و افزایش عرضه درهم باید در روزهای آینده شاهد ادامه روند کاهشی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • افزایش ۵۹۳ درصدی قیمت کره حیوانی از سال ۱۳۹۹/ پیش بینی قیمت طلا تا پایان سال/ انتقاد وزیر صمت از مافیای واردات خودرو/ صف میلیونی برای دریافت وام اجاره
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • دلار باز هم نزولی شد
  • پیش‌بینی مهم از آینده بازار طلا
  • پیش‌بینی مهم اقتصاددانان از آینده بازار طلا/ قیمت طلا ممکن است از این عدد فراتر رود
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟