Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون مالی و اداری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ۳۵۰ میلیارد توماان بودجه تعمیر و تجهیز دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تا پایان هفته جاری‌ واریز می شود و براین اساس ۵۰ درصد بودجه تعمیر و تجهیز تحقق پیدا می کند.

به گزارش ایران اکونومیست، علی خطیبی در سومین روز از اجلاس سراسری روسای دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی اظهار داشت: ۱۷۰ میلیارد تومان از بودجه این بخش آخر مرداد به حساب دانشگاه ها واریز شد و بر این اساس ۵۰ درصد از بودجه تعمیر و تجهیز تحقق پیدا کرده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خطیبی این حوزه را با مسائلی روبرو دانست که در زمینه مالی و اداری به چهار سوال کلی ختم شده است.

معاون وزیر  علوم سهم آموزش عالی را از بودجه کل کشور ۲ و نیم درصد تا ۴ درصد دانست و گفت: ترکیب مناسب ورودی و خروجی منابع و نیازها چیست و اقتصاد آموزش عالی چطور باید اداره شود؟ 

وی گفت: دانشگاه ها ۴ هزار میلیارد تومان تملک دارایی در سال جاری دارند، سوال این است این تملک دارایی به کدام سمت و سو باید هدایت شود؟ امروز ۲ میلیون متر مربع فضای دانشگاهی نیمه کاره داریم اگر با همین بودجه بخواهیم پیش برویم اتمام این پروژه ها ۱۱ سال طول می کشد.

معاون مالی و اداری وزارت علوم ادامه داد: ترکیب رشته ها هم مهم است. امروز ۵۷۰ هزار نفر دانشجوی روزانه داریم، آیا ترکیب رشته فعلی کفایت می کند یا باید رشته های دیگری را توسعه دهیم؟ سوال دیگر توزیع اعتبارات آموزش عالی است که اکنون بر اساس سرانه دانشجو صورت می گیرد؛ ولی آیا ممکن است این روند را تغییر داد؟ و بودجه ریزی را بر اساس معیارهای دیگر تعریف کنیم؟

خطیبی گفت:‌ از سال ۹۳ تا ۹۹ سهم  دانشجویان شهریه پرداز و تحصیل رایگان به ترتیب ۲۳ درصد شهریه پرداز و بقیه رایگان بوده اند و در سال ۹۹ تعداد دانشجویان شهریه پرداز به ۲۰ درصد کاهش یافته است.

 

وضعیت بودجه آموزش عالی
خطیبی درباره کل بودجه آموزش عالی گغت: مجموعه بودجه آموزش عالی در سال ۱۴۰۱. حدود ۳۹ هزار میلیارد تومان است که ۹۳ درصد آن برای حقوق و دستمزد کارکنان هزینه شده است. اگر به همین شکل پیش برود، آموزش عالی با تبدیل شدن به آموزش و پرورش فاصله ای ندارد، یعنی اعتباری از سازمان برنامه و بودجه بگیرد و بعد دستمزد بدهد و تمام. در حالی که آموزش عالی منابع زیادی دارد که مولد نیست و برای مولد سازی آن باید تلاش کرد.

معاون مالی و اداری وزارت علوم گفت: بررسی درآمد اختصاصی دانشگاه ها در سال ۱۴۰۰ نشان می دهد ۷۵ درصد درآمد اختصاصی، از منابع غیر از حوزه تخصصی دانشگاه شامل اجاره ساختمان، فروش اموال منقول، برگزاری دوره های آزاد، شهریه و سود سپرده است. 

وی تاکید کرد: آموزش عالی باید وابستگی کمتری به بودجه دولتی داشته باشد، تا بتواند کارهای جدی و تحقیقاتی انجام دهد. درآمد اختصاصی دانشگاه ها باید افزایش یابد.

اجلاس رؤسای دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری سراسر کشور با موضوع بازگشایی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی؛ لوازم، راهکارها، پیامدها از روز پنجشنبه (۱۰ شهریور) با حضور وزیر علوم،‌ تحقیقات و فناوری در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران آغاز شد.

در این اجلاس پنل های آموزشی، پژوهشی و فناوری با حضور روسای دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور با موضوع لوازم، راهکارها و پیامدهای بازگشایی دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی برگزار می‌شود. این اجلاس امروز (شنبه دوازدهم شهریور) به کار خود پایان می‌دهد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: وزارت علوم تحقیقات و فناوری ، دانشگاه ، لایحه بودجه 1401

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری دانشگاه لایحه بودجه 1401 بودجه تعمیر و تجهیز مراکز آموزش عالی مالی و اداری دانشگاه ها وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۱۴۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، در دیدار ریاست و هیئت رئیسه دانشگاه آفاق با ایشان ضمن تبریک سال جدید با اشاره به اینکه،مراکز عالی کشور بستر رشد و توسعه فکری جوانان می باشد، توجه به دانشجویان را یکی از مهم ترین و محوری ترین مباحث و از ارکان پویا و بالنده مسیر توسعه و پیشرفت جامعه دانستند.

وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه امروزه به لطف خداوند و تلاش و استمرار مراکز دانشگاهی و آموزشی حتی در روستاها و بخش های ارومیه قشر زیادی از جوانان دارای تحصیلات عالی و دانشگاهی میباشند واین مسیر جز با تلاش های دانشگاه های کشور   هموار نمی شد.

دکتر عماری در خصوص اهمیت و جایگاه دانشگاه در جامعه اظهار داشتند : دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در جوامع امروزی به عنوان کلیدی ترین نهاد آموزشی در جهت توسعه همه جانبه به شمار می رود چرا که در پرتو آموزش است که انسان ها متحول می شوند. بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه است که نظم و انضباط اجتماعی حالت نهادی به خود می گیرد و عامه مردم به طرف فرهنگ ترقی و توسعه حرکت می کنند.

در ادامه این دیدار بستر های توسعه همکاری های مشترک دانشگاه آفاق با مجموعه فرمانداری و دستگاه‌های تابعه  مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در جلسات هفته جاری مجلس
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • اختصاص ۲۵ هزار میلیارد تومان به حوزه رسانه در سال جاری
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • حوزه ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در قزوین احیا شد
  • جزییات بودجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران
  • بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران/ لوگوی نود سالگی دانشگاه تهران منتشر شد
  • توسعه همکاریهای موسسات آموزش عالی با فرمانداری ارومیه