Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جنگ روسیه و اوکراین گسست عمیقی بین اروپا و آمریکا را به نمایش گذاشت گفت: فرانسه با در نظر گرفتن نقش استراتژی جمهوری اسلامی ایران در منطقه خواستار میانجی گری ایران در حل مناقشات روسیه و اوکراین است.

«احمد علیرضابیگی»، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ با اشاره به خواسته اروپا برای میانجی گری جمهوری اسلامی ایران در حل مناقشه روسیه و اوکراین، گفت: باید بپذیر در جنگ بین روسیه و اوکراین اگرچه مردم اوکراین سختی های جنگ را تحمل کرده و بسیاری کشته و زخمی و آواره شدند، اما در حقیقت اروپا اصلی ترین متضرر این جنگ بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه آمریکا تلاش کرد که پوتین را به عنوان یک پدیده خطرناک در نظر اروپا معرفی کند که در حال بلعیدن اروپا است، ادامه داد: آمریکا هزینه جنگ روسیه و اوکراین را به گردن اروپا گذاشت به طوری که امروز اروپا مجبور است انرژی مورد نیاز خود را با ریسک بالا و قیمت بیشتر تامین کند، چرا که روسیه حاضر به فروش سوخت به اروپا نیست، در عین حال ۱۸ میلیون نفر از مردم آواره اوکراینی برای فرار از جنگ در اروپا ساکن شدند و ارزش یورو به مراتب از ارزش دلار کمتر شده است.

نماینده مردم تبریز در مجلس با اشاره به اینکه رئیس جمهور فرانسه برای نجات اروپا از منجلابی که آمریکا آن را طراحی کرده است در حال تلاش است، عنوان کرد: «مکرون» به «زلنسکی»، پیشنهاد داد که بهای صلح با روسیه را بپذیرد تا آرامش به اروپا برگردد، اما رئیس جمهور اوکراین این پیشنهاد را نپذیرفت.

علیرضابیگی با اشاره به اینکه اروپا در آستانه زمستان نگران تامین سوخت است، تصریح کرد: به نظر می رسد فرانسه احساس کرده که گرفتار سنارویی شده است که آمریکا طراح آن بوده و بنا دارد این بازی را بر هم بزند از همین رو تلاش می کند با در نظر گرفتن نزدیکی جمهوری اسلامی ایران و روسیه، از ایران به عنوان میانجی گر خاتمه مناقشات روسیه و اوکراین کمک بگیرد.

فرانسه نسبت به میانجی گری ترکیه علاقه ای ندارد

وی با بیان اینکه در شرایط کنونی دولت ترکیه هم تلاش می کند که نقش میانجی گر برای حل این منقشات را بازی کند، تاکید کرد: این در حالی است که فرانسه نسبت به میانجی گری ترکیه علاقه ای ندارد و بیشتر تمایل دارد تا با ورود جمهوری اسلام ایران، این اختلافات خاتمه پیدا کند.

عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس با اشاره به اینکه چنانچه جمهوری اسلامی ایران نقش میانجی گری را به خوبی ایفا کند، موفقیت قابل توجهی در حوزه اقدامات صلح جویانه خود به دست خواهد آورد، تاکید کرد: در شرایط کنونی هیچ اقدامی در خاورمیانه رخ نمی دهد، مگر اینکه نقش جمهوری اسلامی ایران در آن معلوم باشد، بنابراین ایران می تواند در شرایط فعلی نیز نقش استراتژی خود در منطقه را حفظ کند.

علیرضابیگی با بیان اینکه وسعت جهان تحریم بعد از جنگ روسیه و اوکراین، بر جهان غیر تحریم غلبه کرده است، عنوان کرد: تحریم هایی که آمریکا بر ملت ایران تحمیل کرده است، امروز ناکارآمد شده و دولت بایدن عامل آن را ترامپ و حزب جمهوری خواه می داند، چرا که با خروج از برجام خسارت های هنگفتی بر دولت آمریکا تحمیل کردند و هنوز نتوانستند امنیت اسرائیل را تضمین کنند.

نماینده مردم تبریز در مجلس با اشاره به اینکه اگرچه منافع آمریکا و اروپا تفکیک ناپذیر است، اما جنگ روسیه و اوکراین گسستی قابل توجه در جبهه غرب به نمایش گذاشته است، تاکید کرد: امروز اروپا بر این باور است که بیشترین سود از جنگ اوکراین و روسیه عاید آمریکا شده است، همانطور که در جریان حمله آمریکا به عراق در سال 1991 میلادی با عنوان «طوفان صحرا»، آمریکا تلاش کرد نقش خود را به کشورهای عربی گوشزد کند، در این جنگ نیز اروپا متوجه شکاف و فاصله خود با آمریکا شد.

منبع: دانا

کلیدواژه: نماینده مردم تبریز در مجلس جمهوری اسلامی ایران جنگ روسیه و اوکراین میانجی گری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۱۴۵۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، دولت اوکراین تصمیم خود برای تغییر در وضعیت حکومت نظامی را که از فوریه ۲۰۲۲ میلادی در این کشور اجرایی شده، به شورای اروپا اعلام کرد.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین با امضای این فرمان تصمیم پارلمان کشورش برای گسترش حکومت نظامی در این کشور را تایید کرد. 

این فرمان که در ۲۳ آوریل صادر شد، شامل ایجاد مناطق نظامی در خط مقدم است که برخی از مناطق اشغالی را نیز دربرمی‌گیرد. در این مناطق اشغالی دولت اکنون این اختیار را دارد که بطور موقت اموال عمومی را برای اهداف نظامی تصرف کند.

شهر زاپوریژیا واقع در جنوب اوکراین از جمله این مناطق است که از زمان حمله روسیه در فوریه ۲۰۲۲ تا حد زیادی ویران شده است و بسیاری از دارایی‌ها در جریان بیش از دو سال نبرد سنگین تخریب یا رها شده‌اند.

بر اساس قانون حکومت نظامی که از ۲۴ ماه فوریه ۲۰۲۲ اجرایی شده، فرماندهی نظامی اوکراین می‌تواند آزادی رفت‌وآمد شهروندان را محدود و اموال خصوصی یا مشترک را برای نیازهای دولتی مصادره کند.

تعلیق بندهای حقوق بشری کنوانسیون اروپا در اجرای حکومت نظامی

دولت اوکراین در راستای افزایش تدابیر حکومت نظامی خود، در اوایل ماه آوریل شورای اروپا را از تعلیق برخی از بندهای کنوانسیون اروپایی حقوق بشر و آزادی  مطلع کرد.

بر اساس این درخواست، دولت اوکراین مفاد این کنوانسیون مانند مصون ماندن مسکن، محرمانه بودن مکاتبات، عدم مداخله در زندگی شخصی و خانوادگی، آزادی رفت و آمد و انتخاب آزادانه محل سکونت و عدم استفاده و تصرف دارایی‌ها را رعایت نخواهد کرد.

در حالی که این تغییرات مطابق با کاربردهای معمول در حکومت نظامی است، اما برجسته کردن آنها می‌تواند در تضاد با تضمین‌های حقوق بشری باشد که اوکراین می‌بایست در جهت درخواست عضویتش در اتحادیه اروپا انجام دهد.

مقابله با فرار مشمولان

فرمان جدید همچنین شامل محدودیت‌هایی در انجام خدمات کنسولی برای اوکراینی‌های خارج از کشور است که در صورت عدم به‌روزرسانی مدارک مربوط به ثبت نام نظامی‌شان اعمال خواهد شد. به این ترتیب مردان مشمول خدمت اجباری برای تمدید پاسپورت یا تهیه سایر مدارکشان در زمان حضور در خارج از کشور، ممکن است با مشکل مواجه ‌شوند.

دیده‌بان حقوق بشری هلسینکی در اوکراین از این تصمیم به ویژه برای اوکراینی‌هایی که نیاز به کمک اضطراری یا فوری از نمایندگان کنسولی در خارج از کشور دارند، انتقاد کرده است.

با این حال دیمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین از این تصمیم در حساب کاربری خود در «ایکس» دفاع کرد و نوشت: «مردی در سن سربازی به خارج از کشور می‌رود و سپس بازگردد و بخواهد از این کشور خدمات دریافت کند. اینطور نمی‌شود. در کشور ما جنگ است.»

این اقدام چند هفته پس از آن صورت می‌گیرد که زلنسکی برای تقویت ارتش این کشور، قانونی را امضا کرد که حداقل سن خدمت اجباری را از ۲۷ سال به ۲۵ سال کاهش می دهد.

بر اساس مقررات حکومت نظامی، مردان در اوکراین ابتدا به خدمت نظامی عادی فراخوانده می‌شوند و سپس می‌توانند توسط دولت برای جنگ در خط مقدم بسیج شوند.

راهکار اوکراین برای دمیدن جان تازه به ارتش با فرض تشدید جنگ از سوی روسیه

اوکراین برای تقویت نیروهایش در جبهه‌های جنوبی و شرقی به نیروهای تازه‌نفس نیاز دارد. این در حالی است که روسیه با تسلیحات و نیروهای نظامی بیشتری که در اختیار دارد همچنان به تلاش‌های خود برای تصرف اراضی اوکراین ادامه می‌دهد.

از زمان تهاجم گسترده روسیه، میلیون‌ها نفر از شهروندان اوکراین عمدتا به کشورهای اروپایی همسایه گریخته‌اند.

آژانس آمار اتحادیه اروپا (یوروستات) می‌گوید ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار اوکراینی در کشورهای اتحادیه اروپا زندگی می‌کنند که حدود ۸۶۰ هزار نفر از آن‌ها را مردان بالای ۱۸ سال تشکیل می‌دهند.

 

دیگر خبرها

  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • فشار آمریکا و متحدانش به امارات برای جلوگیری از دور زدن تحریم‌های روسیه
  • روسیه ۲۹ پهپاد اوکراینی و ۵ «هامر» ساخت فرانسه را سرنگون کرد
  • تصمیم فرانسه برای کمک گرفتن از چین
  • ترامپ برای کمک به کی‌یف شرط گذاشت
  • برنامه‌های آمریکا و اروپا برای نفوذ در قفقاز
  • دولت اوکراین به دنبال راه حل های جدید برای مقابله با تهاجم روسیه
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین/منطقه دونباس اوکراین به زودی سقوط می کند
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین