Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@10:10:27 GMT

تاثیر مشاجره والدین بر امنیت روانی کودکان

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۱۵۹۵۰

تاثیر مشاجره والدین بر امنیت روانی کودکان

محمد بزی گفت: والدین اولین سرمشق های تربیتی و امنیت روانی کودکان هستند، و کودکانی که در معرض مشاجره والدین خود قرار می گیرند دچار آسیب های روانی بسیاری می شوند که تا بزرگسالی ادامه دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصر هامون، پدر و مادر اولین سرمشق‌های تربیتی و منبع امنیت کودکان هستند، زمانی که پدر و مادر به مشاجره می پردازند، منبع امنیت کودک به خطر می‌افتد و طبیعی است که کودک دچار ترس و اضطراب شود و در بزرگسالی وی نیز تاثیرگذار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پدر و مادری که در مقابل فرزندان خود به جر و بحث می پردازند درواقع خواسته یا ناخواسته ترس و اضطرابی به کودک خود منتقل می کنند، مشاجره والدین می تواند تاثیرات بسیار منطفی بر روی رشد عاطفی و روحی کودکان بگذارد و  باعث بروز احساس نا امنی در کودک می شود.

محمد بزی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی و مدرس دانشگاه در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: یکی از چالش‌هایی که برای والدین وجود دارد این است که چه عواملی باعث پیشرفت بدرفتاری و کج‌رفتاری ها در کودکان می شود در حقیقت بعضی از موارد که باعث می شود رفتارهای نامطلوب و بدرفتاری ها در کودکان بیشتر شود، رفتارهای مخربی است که از سمت والدین انجام می شود که همراه با تمسخر، مقایسه کردن، غر زدن، تنبیه و نصیحت های بیش از اندازه است که باعث می شود کودکان احساس حقارت کنند  و عزت نفس آنها دچار مشکل شود.
 
وی افزود: کودکانی که همواره در معرض مشاجره والدین خود هستند دچار آسیب‌های روانی بسیاری از جمله پرخاشگری، عصبانیت، اضطراب و عدم اعتماد به نفس نسبت به سایر هم سن‌های خود می‌شوند.

بزی ادامه داد: نادیده گرفتن اثرات مخرب مشاجرات والدین بر روی کودکان منجر به بروز مشکلات بیشتری در آینده آنها می‌شود، چرا که وقایع دردناک کودکان را در برابر استرس بسیار آسیب‌پذیر می‌کند و سلامتی روان‌شان را به خطر می‌اندازد.
 
بزنی تصریح کرد: امنیت برای کودک از نان شب هم واجب‌تر است، یعنی اگر یک فرد در دوران کودکی مخصوصا پنج سال اول زندگی در خانه‌ای رشد کند که محل تنازعات، کشمکش، درگیری و تنش باشد؛ کاملا یک فرد آسیب پذیر خواهد شد و این آسیب پذیری را در روابط بعدی خودش تکرار می‌کند و درنهایت به یک فرد نا امن بدون دلبستگی ایمن تبدیل می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: خانواده‌هایی که در حضور فرزند خود به بحث و دعوا می پردازند درواقع درحال آموزش رفتار پرخاشگری به کودک خود هستند، کودکان رفتار ها و عادات خود را از اطرافیان خود به خصوص پدر و مادر خود تقلید می کنند بنابراین در این شرایط کودکان یاد می گیرند که برای حل مسائل خود از رفتار ها و کلمات خشونت آمیز استفاده کنند. پرخاشگری یکی ازدلایل ترس کودکان به علت  تاثیر دعوای والدین است.
 
بزی با اشاره به آسیب های روانی کودکان در بزرگسالی افزود: چنین فردی هنگام بزرگسالی در روابط زناشویی همواره اضطراب رها شدن، خیانت دیدن و غیره را با خود به همراه دارد؛ بنابراین اگر بخواهیم در سنین کودکی فقط یک گزاره را آموزش بدهیم آن گزاره امنیت است و کودکان باید در محیطی که آرامش دارند رشد کنند.

این مدرس دانشگاه تأکید کرد: این نکته مهم است که والدین در دوران کودکی مخصوصا درپنج سال اول کودکی با فرزندان خود بدرفتاری نکنند، چرا که به عنوان روانشناس معتقدیم که بدخلقی به کودکان منجر به اختلالات اضطرابی از جمله شب ادراری، افسردگی، پرخاشگری، عزت نفس پایین، کمبود اعتماد به نفس و غیره می‌شود.

وی با اشاره به راه‌های پیشگیری از خشونت در کودکان تاکید کرد: راهکارهای پیشگیری بسیاری برای آسیب روانی کودک وجود دارد که مهمترین آن آموزش است، علاوه بر این والدین باید با همدیگر مشکلاتشان را حل کنند، چرا که حتی مشاجرات کوچک بین خانواده ها نیز به فرزندان آسیب می‌رساند.
 
این کارشناس ادامه داد: خانواده ها باید  با مراجعه به مشاور خانواده و روانشناس، مهارت‌های کنترل خشم، راهکارهای پیشگیری از دعوا و مهارت گفتگو را یاد بگیرند  تا در نهایت بتوانند محیط امنی برای رشد کودک خود ایجاد کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: مشاجره والدین روانی کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۱۵۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که فقر بر رشد مغز کودکان تأثیر می‌گذارد.

به نقل از ارث، آیا می‌دانستید که جایگاه شما بر روی نردبان اقتصادی، می‌تواند به شدت بر آنچه درون ذهن شما می‌گذرد تأثیر بگذارد؟

نتایج تحقیق جدید این واقعیت نگران‌کننده را نشان می‌دهد که فقر عمیقاً بر مغز تأثیر می‌گذارد، با اثراتی که می‌تواند تا آخر عمر باقی بماند.

قبل از این تحقیق، دانشمندان نکاتی در مورد چگونگی تأثیر فقر بر مغز و نتایج زندگی می‌دانستند و نتایج برخی از تحقیقات نشان می‌دهد که کودکان فقیر در مدرسه با مشکلات بیشتری مواجه هستند.

تحقیقات بیشتر ارتباط بین فقر و مشکلات سلامت جسمانی را نشان دادند. این مطالعه تمام آن شواهد پراکنده را در بر می‌گیرد و آنها را در کنار هم قرار می‌دهد و تصویری واضح ایجاد می‌کند.

یافته‌ها نشان می‌دهد که فقر، افراد را در معرض عوامل منفی مانند استرس، تغذیه نامناسب و سموم محیطی قرار می‌دهد. این عوامل ساختار فیزیکی و عملکرد مغز را تغییر می‌دهند، به خصوص زمانی که در دوران رشد کودک اتفاق می‌افتد.

زندگی در فقر به معنای نگرانی دائمی است. وقتی کودکی همیشه در حالت «جنگ یا گریز» است، مغزش غرق از هورمون‌های استرس مانند کورتیزول می‌شود. با گذشت زمان، کورتیزول به‌طور فیزیکی به مناطقی از مغز که مسئول حافظه، یادگیری و تنظیم هیجانی هستند آسیب می‌رساند. به این فکر کنید که مغز به آرامی تحت تأثیر استرس مداوم فرسوده می‌شود.

جوامع کم درآمد اغلب به کارخانه‌ها، بزرگراه‌ها یا دیگر منابع آلودگی هوا و آب نزدیک‌تر هستند. کودکان در این مناطق تنفس می‌کنند و مواد شیمیایی مضر را می‌بلعند.

بدترین بخش این است که این تأثیرات معامله یکباره نیستند. آسیب مغزی وارد شده در دوران کودکی می‌تواند عواقب مادام‌العمر داشته باشد. به‌عنوان مثال، کودک پر استرس که برای یادگیری در مدرسه تلاش می‌کند، احتمال بیشتری دارد که ترک تحصیل کند و چرخه فقر را در نسل بعدی تداوم بخشد.

نتایج این تحقیق در مجله Reviews in the Neurosciences منتشر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • دومینوی آسیب‌ها با میکاپ دختربچه‌ها
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • دومینوی آسیب‌
  • مکرون خواستار نظارت والدین بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی شد
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • تاثیر فقر بر رشد مغز کودکان
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟