Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، برای دومین بار در پنج روز، ناسا امروز نیز شمارش معکوس پرتاب آرتمیس 1 را متوقف کرد و تلاش برنامه ریزی شده برای انجام اولین پرواز آزمایشی این فضاپیما را به تعویق انداخت.

تقریباً از شروع شمارش معکوس امروز، کنترل‌کننده‌ها قادر به جلوگیری از نشت هیدروژن در فضاپیما نبودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناسا اکنون فرصت دیگری برای پرتاب موشک در روز دوشنبه یا سه شنبه دارد.

اما اگر باز هم موفق نشود، پس از آن فضاپیما باید برای بازرسی و نگهداری به ساختمان مونتاژ بازگردد که به معنای تاخیر بیشتر خواهد بود. سیستم پرتاب فضایی قدرتمندترین موشکی است که تا به حال توسط ناسا ساخته شده و بیشتر نیروی رانش عظیم از سوزاندن تقریباً سه میلیون لیتر هیدروژن و اکسیژن مایع فوق سرد در چهار موتور بزرگ در قسمت زیرین وسیله نقلیه ناشی می شود.

درست زمانی که کنترل‌کننده‌ها دستور پر کردن مخزن هیدروژن موشک را ارسال کردند، زنگ هشدار به صدا درآمد که نشان می‌دهد نشتی وجود دارد. مشکل در اتصالی بود که هیدروژن به داخل وسیله نقلیه پمپ می شد. کنترل‌کننده‌ها تعدادی از اصلاحات را امتحان کردند، از جمله اجازه دادن به سخت‌افزار برای گرم شدن برای دوره‌های کوتاه، به این امید که ممکن است  موتور دوباره تنظیم شود، اما موفقیت آمیز نبود.

این احتمال وجود دارد که ناسا در چند روز آینده دوباره برای انجام ماموریت تلاش کند. اما اگر موشک برای کار بیشتر به ساختمان مهندسی بازگردانده شود، چندین هفته تاخیر ایجاد خواهد شد.

انتهای پیام/

https://www.reuters.com/lifestyle/science/nasa-ready-second-attempt-artemis-lunar-launch-2022-09-03/

منبع: فارس

کلیدواژه: ناسا آرتمیس 1 کره ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۲۱۲۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد

ماموریت پیشگامانه آب و هوای کلاودست(CloudSat) ناسا پس از نزدیک به ۱۸ سال فعالیت پربار در مدار زمین به پایان رسیده است.

به گزارش ایسنا، این ماهواره که در ماه آوریل ۲۰۰۶ پرتاب شد، اولین کاوش جهانی از ویژگی‌های ابرها را انجام داد.

به نقل از اسپیس، آژانس فضایی ناسا به تازگی این ماهواره را که در ماه آوریل سال ۲۰۰۶ در یک مأموریت برنامه‌ریزی شده ۲۲ ماهه برای مطالعه ساختار و ترکیب ابرها به فضا پرتاب شده بود، از کار انداخت.

مقامات ناسا نوشتند: همانطور که برنامه‌ریزی شده بود، فضاپیمای ما که به پایان عمر خود رسیده بود و دیگر قادر به انجام مشاهدات منظم نبود، ماه گذشته در مداری قرار گرفت که به متلاشی شدن نهایی آن در جو منجر می‌شود.

به گفته ناسا، کلاودست(CloudSat) ابزار قدرتمندی به نام رادار پروفایل ابری را حمل می‌کرد که اولین رادار با طول موج ۹۴ گیگاهرتز بود که تا به حال در فضا پرواز کرده است.

مقامات ناسا در مورد این ابزار نوشتند: رادار هزار برابر حساس‌تر از رادارهای هواشناسی معمولی زمینی بود و دید جدیدی از ابرها فراهم کرد که نه به عنوان تصاویر صاف روی صفحه، بلکه به صورت تکه‌های سه بعدی از جو که با یخ و باران پر شده است، بودند.

مشاهدات کلاودست به دانشمندان کمک کرد تا درک بهتری از ابرها در مقیاس جهانی داشته باشند و همچنین در مورد اینکه آنها چگونه به گرم و خنک شدن جو و سطح زمین کمک می‌کنند، بیشتر بیاموزند.

به گفته مقامات ناسا، این ماهواره همچنین بر فراز طوفان‌هایی مانند ماریا، هاروی و سندی پرواز کرد و داده‌هایی را جمع‌آوری کرد که درکی را در مورد چگونگی رشد و تشدید چنین طوفان‌های قدرتمندی ایجاد کرد. ابزار رادار پروفایل ابری در دسامبر ۲۰۲۳ خاموش شد و زمینه را برای از کار انداختن ماهواره در ماه گذشته و مانور کاهش مدار آن فراهم کرد.

کلاودست با ماهواره خواهر خود، به نام کالیپسو(CALIPSO) که نزدیک به ۱۸ سال پیش به مدار مشابه برادرش پرتاب شد، به طور هماهنگ کار کرد.

کالیپسو از لیدار برای مطالعه جو زمین، پرتاب لیزر از ابرها و ذرات موجود در هوا برای استنباط اطلاعات در مورد پوسته مه آلود سیاره ما استفاده کرد. ردپای همپوشانی رادار-لیدار این دو ماهواره، ساختار عمودی جو را برای مطالعه ابرهای نازک و ضخیم، و همچنین لایه‌های ذرات معلق در هوا مانند گرد و غبار، نمک دریا، خاکستر و دوده که می‌توانند بر تشکیل ابرها تأثیر بگذارند، آشکار کرد.

کالیپسو، تلاش مشترک ناسا و آژانس فضایی فرانسه، به طور باورنکردنی عمر طولانی داشت. در ماه اوت سال گذشته این ماهواره نیز از رده خارج شد. اما خروج کلاودست و کالیپسو از صحنه به این معنی نیست که ناسا عرصه رصد زمین را خالی کرده است. انواع ماهواره‌های این آژانس در حال مطالعه سیاره مادری ما هستند و ماهواره قدرتمند جدیدی نیز به تازگی در ماه فوریه پرتاب شده است.

به گفته اعضای تیم ماموریت، این ماهواره جدید که پیس(PACE) نام دارد، به مطالعه زیست‌شناسی اقیانوس‌های زمین با جزئیات بی‌سابقه‌ کمک خواهد کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • سفر اردوغان به آمریکا به تعویق افتاد
  • فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!
  • سفر برنامه‌ریزی‌شده «اردوغان» به آمریکا لغو شد
  • کشف گاز متان در سیاره سرخ
  • آرتتا: ما نمی‌توانیم منچسترسیتی را کنترل کنیم
  • فناوری ناسا برای غبارزدایی از ماه به قمر زمین می‌رود
  • بازگشت حسن یزدانی به تشک به تعویق افتاد
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • ناسا ۲ ماموریت رصد زمین را پس از ۱۸ سال متوقف کرد