Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مجلس شورای اسلامی پس از ۱۸ ماه تلاش و البته به دنبال حمایت رهبر معظم انقلاب از حوزه دانش بنیان کشورمان در روزهای پایانی سال گذشته، قانون «جهش تولید دانش بنیان» را نهایی و در اردیبهشت ماه سال جاری این قانون برای اجرا به تصویب شورای نگهبان رسید.

قانونی که در آن سه محور مهم و راهبردی شامل تقویت ابزارهای حمایت مالی از شرکت‌ها، توسعه زیرساخت‌ها و رفع موانع تولید و نیز توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان مورد تاکید قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اهتمام جدی دولت سیزدهم در تحقق اهداف شعار سال، نخستین آیین‌ نامه قانون جهش تولید دانش بنیان، زودتر از موعد در اوایل مردادماه جاری به تصویب هیات دولت رسید. این قانون در ۲۰ ماده و ۱۰ تبصره، مزایای قابل‌ توجه برای دانش‌ بنیان‌ها در نظر گرفته است و تصویب سایر آیین‌ نامه‌های آن در دستور کار دولت قرار دارد.

با توجه به یکسالگی فعالیت دولت مردمی سیزدهم، دولتمردان در این دوره از مدیریت کشور فعالیت های خوبی را در همه زمینه ها ارائه داده اند و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با توجه به نگاه مثبت دولت سیزدهم به توسعه زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و تاکید مقام معظم رهبری به توسعه اقتصاد دانش بنیان به منظور تحقق اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان مجموعه ای از فعالیت‌ها شامل جلب مشارکت وزارتخانه‌های مرتبط در اجراسازی شعار سال، تصویب و اجرای سریع قانون جهش تولید دانش بنیان، گسترش فعالیت‌های مرتبط با قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان را در دستور کار خود قرار داده است.

برهمین اساس در دولت سیزدهم از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تنظیم‌گری فعالیت های دانش بنیانی دستگاه‌های اجرایی به منظور رفع چالش‌های ملی فناورانه با هدف اجرای سازی قانون جهش تولید دانش بنیان و تشکیل دبیرخانه ستاد ویژه رفع موانع، تقویت و توسعه شرکت های دانش بنیان و تحقق شعار سال از شهریور ۱۴۰۰ در دستور کار قرار گرفته شد و در این مدت علاوه بر تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان، ۱۳ آیین نامه اجرایی قانون در تعامل با سایر دستگاه ها نیز تهیه و تدوین شد.

خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز مازندران نیز با توجه به یکسالگی دولت سیزدهم میزگردی را با محوریت قرارگاه حمایت از دانش بنیان با حضور مسئوولان دستگاه‌های اجرایی ذیربط برگزار کرد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

تسهیلات پنج هزار میلیارد ریالی برای شرکت‌های دانش بنیان مازندران 

مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری مازندران دراین میزگرد رویکرد اصلی دولت سیزدهم را حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و تامین منابع مالی مورد نیاز برای آنان برشمرد و از اختصاص پنج هزار میلیارد ریال تسهیلات برای این شرکت‌ها در استان خبر داد.

سیدرحیم بخشی با شرکت در این میزگرد بر لزوم همکاری بیش از پیش بانک های عامل در حمایت از شرکت های دانش بنیان تاکید کرد و افزود : از ۵۶ شرکت دانش بنیان معرفی شده به بانک‌های عامل تاکنون سه شرکت موفق به دریافت تسهیلات اخصاص یافته شده اند.

وی از راه اندازی قرارگاه تولید دانش بنیان به دستور استاندار با هدف رسیدن به توسعه پایدار و ایجاد اشتغال در استان به عنوان گام دیگری در حمایت از این شرکت ها یادکرد و گفت: دستیابی به افق چشم انداز در این بخش نیازمند همت مضاعف و عزم همگانی مسوولان دستگاه های اجرایی ذیربط است.

او از نبود کارخانه نوآوری در مازندران به عنوان یک ضعف بزرگ یاد کرد و با بیان این که کارخانه نوآوری بنا به نیازهای ضروری و ظرفیت های موجود در نظر است در شهر ساری راه انداری شود، افزود که ساختمان های مازاد زیادی که هم اکنون هیچگونه استفاده ای از آنها نمی‌شود، شناسایی شده است و استفاده از این اماکن می تواند گام مهم و تاثیرگذاری در ایجاد و راه اندازی کارخانه نوآوری در این خطه شمالی کشور باشد.

بخشی گفت: در بحث پارک علم و فناوری به شیوه سنتی فعلی نمی‌توانیم به اهداف مورد نظر بویژه در بخش ایجاد اشتغال پایدار و توسعه و افزایش بهره‌وری دست یابیم و در این راستا نیز دولت سیزدهم با هدف رفع مشکلات فرارو و سرمایه گذاری در ایجاد زیرساخت‌های لازم ، تاکنون اقدامات بسیار مثبتی را انجام داده است که موید این مطلب مهم و اساسی تامین اعتبار مورد نیاز برای پرداخت تسهیلات به شرکت های دانش بنیان است.
 
راه اندازی مرکز رشد در تمامی شهرستان‌ها
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری مازندران با اعلام این که از ۲۲ شهرستان مازندران هم اکنون ۶ شهرستان دارای مرکز رشد هستند، افزود: افزایش شهرهای برخوردار از مراکز رشد مورد تاکید جدی استاندار مازندران است.

بخشی ادامه داد: استاندار مازندران از فرمانداران شهرستان‌های استان خواست با استفاده از تمام امکانات لازم، مقدمات راه اندازی مراکز رشد در دیگر شهرها را فراهم کنند تا بتوانیم به اهداف مورد نظر دست یابیم.

وی افزود : شرکت های دانش بنیان با توجه به ظرفیت های فراوان مازندران بویژه در بخش کشاورزی و گردشگری می توانند با ارائه طرح های توجهی زمینه حضور سرمایه گذاران را در بخش های مختلف این استان فراهم کنند.

بخشی از فعالیت ۱۰۸ شرکت دانش بنیان در مازندران نیز خبر داد و گفت که از این تعداد ۶۰  شرکت در پارک مستقر و در حال تولید ۱۵۰ محصول دانش بنیان هستند که ۲۰ محصول تولیدی یکی از شرکت ها در حوزه آی تی است.

 تشکیل قرارگاه تولید دانش‌بنیان در مازندران 

مدیر مرکز رشد دانشگاه مازندران نیز در میزگرد دستاوردهای دولت سیزدهم از تشکیل و راه‌اندازی قرارگاه تولید دانش‌بنیان در این استان خبرداد و گفت که تنها راهکار رفع مشکل و جبران عقب ماندگی‌ها در بخش‌های مختلف، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان است.

ابوالحسن حسینی با اعلام این که ریاست این قرارگاه بر عهده استاندار است و رئیس دانشگاه مازندران دبیری این قرارگاه را بر عهده‌ دارد، هدف از راه اندازی آن را تحقق شعار سال عنوان کرد و افزود : ایجاد باز کسب و کار جدید متناسب با اولویت‌ها که یکی از نیازهای اصلی مازندران است ، در این قرارگاه مورد توجه قرار دارد.

وی توضیح داد : عملکرد این قرارگاه براساس شاخص‌های هفتگانه در حوزه تولید اقتصاد شرکت های دانش بنیان تعریف شده است و هشت کارگروه شامل اقتصادی و تولیدی، گردشگری، بهره وری کشاورزی ، صنعتی ، محیط زیست و انرژی ، اشتغال ، ارتقای شاخص های سلامت و کتاب و رسانه و گفتمان سازی نیز همسو با راه اندازی قرارگاه فعال شده است و در این کارگروه ها استفاده از ظرفیت‌های سه ضلع مثلت دولت ، دانشگاه و جامعه مورد توجه است.

حسینی با بیان این که از زمان روی کارآمدن دولت سیزدهم، بحث اقتصادی شرکت های دانش بنیان در دانشگاه‌ها نیز مورد توجه قرار گرفته است، گفت : در راستای تحقق شعار سال و با حمایت های دولت مردمی ، کارگروه این بخش نیز فعال و جلسات آن به طور مستمر برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه با هدف اصلاح برخی مصوبات ، شنایایی و احصای زمینه‌های تولید شرکت های دانش بنیان، تشکیل کارگروه ویژه ای پیشنهاد شده است، افزود : تصمیمات این کارگروه‌ها پس از بررسی و تصویب در قرارگاه تولید دانش بنیان استان ، قابلیت اجرایی پیدا می‌کند.

مدیر مرکز رشد دانشگاه مازندران، طراحی سامانه جامع ظرفیت آزمایشگاه های استان، فراخوان اعلام توانمندی های دانشگاهی، برگزاری دوره های آموزشی کسب و کارها، کمک به زایش، رویش و رفع موانع ، برگزای رویداد استارتاپی با هدف شناخت راه های کسب و کار و ارتقای زیرساخت های مرتبط با شرکت های دانش بنیان را از مهم ترین فعالیت های این مرکز در یک سال گذشته تاکنون برشمرد.

وی با بیان این که با عملیاتی شدن طرح های در دست اقدام ، زمینه حضور بیشتر شرکت‌های سرمایه گذاری در مازندران فراهم می‌شود ، گفت : تلاش می‌شود تمام برنامه ها در راستای توسعه و ترویج واحدهای فناورانه در مازندران سوق یابد.

حسینی با تاکید بر این که شرکت های صنعتی باید به سمت دانش بنیان شدن حرکت کنند و محصولاتی با پایه علمی تولید کنند، افزود : در راستای تحقق شعار سال و در یک سال گذشته، شبکه سازی شرکت های دانش بنیان در مازندران مورد توجه قرار گرفته است.

راه اندازی دهکده‌های کشاورزی در مازندران 

رییس پارک علم و فناوری مازندران نیز در این میزگرد از راه‌اندازی دهکده‌های کشاورزی در استان خبر داد و گفت که زمینه برای راه‌اندازی دو دهکده در آینده نزدیک فراهم شده است.

قربانعلی نعمت‌زاده توضیح داد : تاکنون ۲ منطقه در پهناب جویبار و گاودشت بابل به عنوان نقاط پیشنهادی برای راه اندازی دهکده کشاورزی به وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری پیشنهاد شده است.
وی راه اندازی دهکده کشاورزی در مازندران را ضروری برشمرد و افزود : بخش عمده ای از فعالیت های دهکده کشاورزی به حوزه صنایع تبدیلی محصولات ، فرآوری محصولات کشاورزی و ماشین آلات اختصاص داده می شود که با راه اندازی آن فرصت استفاده از فناوری های نوین در بخش کشاورزی فراهم خواهد شد.

رییس پارک علم و فناوری مازندران همچنین با اعلام وجود هفت مرکز رشد در مازندران از افتتاح ۲ مرکز رشد جدید در روزهای آینده در شهرهای نوشهر و بابلسر خبر داد.

نعمت زاده برنامه پارک علم و فناوری را راه اندازی مراکز رشد در تمامی شهرستان‌های مازندران برشمرد و گفت : از رویکردهای اصلی دولت سیزدهم توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت‌های آنان برای رفع مشکلات کشور و ایجاد بستری امن برای رسیدن به توسعه پایدار است و با راه اندازی این مراکز مشکلات ناشی از کمبود و نبود فضا برای فعالیت شرکت‌های فناور در شهرستان‌های استان برطرف می‌شود.

وی افزود: از هفت مرکز رشد موجود در مازندران در حال حاضر چهار مرکز در شهرستان های ساری ، بهشهر ، بابلسر ، نوشهر فعال است که به عنوان مکانی برای انجام کارهای شرکت‌های دانش بنیان شهرستان های همجوار مورد استفاده قرار می گیرند.

مراکز رشد، مراکزی هستند که برای پرورش یا ایجاد کسب و کارهای کوچک ایجاد می‌شوند. مراکز رشد طرح‌هایی مبتنی بر نوآوری هستند و از کادر مدیریتی کوچکی تشکیل می‌شوند و این مراکز دارای مکان فیزیکی و تسهیلات مشترک هستند.

نعمت زاده بیان کرد: با حمایت های دولت سیزدهم در حوزه فناوری سه مرکز شتاب دهنده نیز در این استان راه اندازی شد و برای اجرای طرح فناورانه در ساری نیز ۲.۵ هکتار زمین در نظر گرفته شده است.

احداث کارخانه نوآوری  
رییس پارک علم و فناوری مازندران با بیان این که کارخانه نوآوری هم در مازندران در صورت تهیه زمین و یا ساختمان مناسب احداث خواهد شد، گفت که در مرحله نخست و در طی مدت چهار سال، راه اندازی ۲ کارخانه نوآوری در استان هدف گذاری و پیش‌بینی شده است.

نعمت زاده از افتتاح و بهره برداری یک مرکز رشد فناوری کشاورزی در روزهای آینده خبر داد و با بیان اینکه مازندران قطب تولید محصولات کشاورزی محسوب می‌شود، افزود: نفوذ فناوری در بخش کشاورزی جوابگوی نیاز جامعه کشاورزی نیست و راه اندازی این مرکز مقدمه ای برای راه اندازی بیشتر دهکده فناوری کشاورزی در استان است.

راه اندازی خانه خلاق در روستاها

این مقام مسئول گفت که پیگیری های لازم برای صدور مجوز برای ایجاد و راه اندازی ۲ خانه خلاق روستایی در قائمشهر و بابلسر در حال انجام است و تا پایان امسال این تعداد به چهار خانه افزایش خواهد یافت.

پارک علم و فناوری مازندران از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را در یک ساختمان پنج طبقه در ساری آغاز کرد و کمبود فضا به عنوان اصلی ترین دغدغه و مشکل برای شرکت های فناور بود.
این مجموعه درحال حاضر ۲۵۳ شرکت فناور دارد که از این تعداد ۱۰۸ شرکت دانش بنیان هستند و  بیش از ۵۵۰ محصول تاییدیه دارند.

برچسب‌ها تسهیلات بانکی ساری ایرنا شرکت دانش بنیان سال تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین مازندران دولت مردمی پروندهٔ خبری یکسال با «دولت مردم»

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تسهیلات بانکی ساری ایرنا شرکت دانش بنیان سال تولید دانش بنیان اشتغال آفرین مازندران دولت مردمی تسهیلات بانکی ساری ایرنا شرکت دانش بنیان سال تولید دانش بنیان اشتغال آفرین مازندران دولت مردمی پارک علم و فناوری مازندران قانون جهش تولید دانش بنیان قرارگاه تولید دانش بنیان شرکت های دانش بنیان راه اندازی دهکده حمایت از شرکت ها شرکت دانش بنیان کارخانه نوآوری دانش بنیان تحقق شعار سال مازندران نیز سرمایه گذاری راه اندازی دانش بنیان دولت سیزدهم شهرستان ها فعالیت ها مراکز رشد دستگاه ها نعمت زاده مورد توجه کسب و کار مرکز رشد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۲۲۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است

مرتضی شاه‌میرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا مبنی بر تاثیر دانش بنیان‌ها در تکمیل حلقه‌های زنجیره تولید پتروشیمی‌ها گفت: در سال جهش تولید با مشارکت مردم یکی از برنامه‌هایی برای صنعت پتروشیمی‌ها تنظیم شد، جهش تولید در بخش کالا و تجهیزات بود.

وی ادامه داد: از طرفی دیگر افزایش تولید محصولات پتروشیمی از طریق افزایش عملکرد تولیدی در قالب و سقف ظرفیت نصب شده فعلی از برنامه‌های تعیین شده برای پتروشیمی بود. در این زمینه طیفی از برنامه‌ها آماده شد که از مهمترین آنها حرکت دانش بنیان‌ها برای جهش تولید قطعات و کالا‌ها و تجهیزات است.

معاون وزیر نفت تصریح کرد: ما این موضوع را با هلدینگ‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی مطرح کردیم؛ در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین و تجهیز و به کارگیری کنند.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: سرزیر این نیاز مجموعه‌های پتروشیمی حین تولید به سوی شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری و سازندگان داخلی خواهد آمد. این موضوع جزو راهبرد‌های اصلی صنعت پتروشیمی در سال جاری است و با تمام سرمایه گذاران خود اتمام حجت کرده ایم و قطعیت این موضوع در جلسه‌ای که ۱۹ فروردین با حضور همه اعضا پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها تشکیل شد به اطلاع همکاران رسید.

استفاده از توان دانش بنیان مهمترین جلوه بومی سازی و جهش تولید با مشارکت مردم

شاه‌میرزایی تاکید کرد: موضوع استفاده از امکانات داخلی و توان دانش بنیان‌ها برای تامین نیاز صنایع پتروشیمی از مهم‌ترین جلوه‌های بومی سازی و استفاده از ظرفیت داخل است؛ به همین سبب در طرح‌ها و ابرپروژه‌ها نیز جهت گیری به سوی تولید و استفاده از کالای دانش بنیان و داخلی بود.

وی گفت: در هماهنگی با مجتمع‌های تولید مقرر شده است که قطعات یدکی مورد نیاز و همچنین خدمات تعمیراتی و کالا‌های مورد نیاز را از منابع داخلی تامین کنند. به همین جهت تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا بتوانیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیانی خواهد بود.

معاون وزیر نفت ادامه داد: به ویژه در خصوص در مبحث ماشین آلات دوار که معمولا از خارج تامین میشد به تمام واحدها تاکید شد که تا جایی که آسیب به تولید وارد نشود، بایستی تجهیزات و ماشین آلاتی مانند کمپسور‌ها و پمپ‌ها و توربین‌ها که در رسته ماشین آلات دوار هستند و همینطور در رسته تولیدات پلیمری بایستی برنامه ریزی ویژه‌ای شود تا تامین آن‌ها از داخل کشور انجام شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: در همین راستا تولیدکنندگان داخلی معطوف شدند تا ما بتونیم بسته کامل تولید تجهیزات و اکسترودر‌ها را در داخل کشور داشته باشیم و طبیعی است که این انقلابی در بحث تولیدات دانش بنیان‌ها خواهد بود. شایان ذکر است که در نمایشگاه پیش رو صنعت نفت و گاز نیز شاهد حضور دانش بنیان‌ها خواهیم بود.

معاون وزیر نفت گفت: لازم است دانش بنیان‌ها و تولیدکنندگان داخلی پای کار بوده و نسبت به اجرا و تولید سریع سفارشات پتروشیمی‌ها و واحد‌های تولیدی اقدام کنند؛ چرا که نمی‌توان امر تولید را متوقف کرد و در صورت تاخیر به ناچار به توان خارج از کشور روج خواهد شد و این موضوع آسیب فراوانی از لحاظ فنی برای تولید کنندگان داخلی و صرف منابع مالی برای مجموعه‌های پتروشیمی خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفتکش زیست سازگار
  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم 
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم
  • تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو پژو در چهارمحال و بختیاری + فیلم
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • تولید اکسل خودرو در شرکت دانش بنیان چهارمحال و بختیاری
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر محصولی ازشرکتی دانش‌بنیان
  • بخش تحقیق و توسعه شرکت آوان بهمن شیمی افتتاح شد