Web Analytics Made Easy - Statcounter

در دومین جلسه ایده پردازی‌های قرآنی که میزبانی آن را علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد و محمد مهدی عزیز زاده، قائم مقام معاون قرآن برعهده داشتند با حضور جمعی از اساتید، فعالان و کارشناسان قرآنی و جمعی از مدیران معاونت قرآن و عترت برگزار شد.

 در ابتدای جلسه، به ارائه و تشریح مدل زنجیره ارزش فرهنگ پرداخته شد و آن را مجموعه‌ای از علل و عواملی دانستند که با فعالیت‌های مستمر و منسجم فرهنگی، منجر به خلق یک ارزش فرهنگی خواهد شد و بر اساس آن، می توان مدل کارکردی نظام توسعه فرهنگ قرآنی را تبیین نمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فریدونی، فعال قرآنی، گفت: این مدل، به سه عنصر کارکرد‌های پشتیبانی، کارکرد‌های اصلی و کارکرد‌های اساسی وابسته است که با تولید مضامین و محصولات، به فرهنگ سازی و نظام سازی قرآنی و در نهایت، به توسعه فرهنگ قرآنی که همان تعمیم و تعمیق ایمان، محبت و شناخت قرآن و عترت، ارتباط و انس با قرآن و تحقق آموزه‌های قرآن و عترت در رفتار فردی و اجتماعی است، خواهد رسید.

بدنبال آن، معاف، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد، ضمن معرفی انسان به عنوان مخاطب قرآن و با اشاره به فرازی از دعای کمیل «قَوِّ عَلی خِدمَتِکَ جَوارحی» گفت: در اجتماع ناظر به مغز، ایدئولوژی، ناظر به قلب، فرهنگ و ناظر به جوارح، قانون داریم و در اسلام ناظر به مغز لایه آموزش عقاید، ناظر به قلب اخلاق و ناظر به اعضا و جوارح احکام را داریم و بر این اساس، قرآن باید در شناخت، مغز، بینش و نگرش افراد و بعد از آن، در قلب، کِشش و گرایش و نهایتاً، در عمل افراد جامعه وارد شود.

به گفته او، در کار فرهنگی و قرآنی، در وهله نخست، باید ارزش ها، معارف و حقایق قرآن در فکر، نگرش، بینش و شناخت آحاد جامعه القاء پیدا کند تا پس از آن، افراد وارد ارتباط و انس با قرآن شوند و سپس، در لایه عمل، سلوک فردی، رفتاری و اجتماعی قرآن تماماً دخیل شود.

معاون قرآن و عترت می گوید: حقیقت مقدس قرآن را باید در شناخت و ذهنیت افراد، معرفی و مقدمات انس را فراهم کرد و پس از آن، آحاد جامعه عامل بدان باشند تا پس از آن، گفتمان سازی قرآن را به وجود آورد که ابزار آن فرهنگ، هنر، رسانه و ارتباطات است.

او با اشاره به تأکید مقام معظم رهبری، مبنی بر تعیین اولویت‌های فرهنگی و قرآنی گفت: بایستی تبیین شود که تمرکز، برنامه ریزی و اجرا باید به چه نحوی باشد؛ مثلاً در حوزه رسانه و فضای مجازی تولید و یا توزیع محتوا با چه رویکرد و برنامه‌ای انجام و این امور باید دقیقاً مشخص شود.

عزیز زاده، قائم مقام معاونت قرآن و عترت، حصول نتیجه در طرح‌های قرآنی را منوط به تحقق مولفه‌های مختلف در جامعه دانست و گفت: قرآنی شدن جامعه، زنجیره وار به عوامل و سیاست‌های کلان و کنش‌های آن بستگی دارد و در این زمینه باید به سنجش و پایش دقیقی دست یابیم و فرآیند و شکل اجرای آن بسیار مهم و در این زمینه، سرمایه انسانی متخصص نقشی بسزایی دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قرآن و عترت و نماز فعالان قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرآن و عترت معاون قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۲۴۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پیدایش رسانه‌های نوین و رشد و پویایی بی‌وقفه پدیده‌هایی مانند دانشجو ـ خبرنگار، نگاه سنتی به رسانه را به چالش کشیده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در پیامی به سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی (تیتر 13)، با تأکید بر نوآوری و درک درست از شرایط امروزی رسانه‌ها و طرح پیشنهاد بازبینی و به‌روزرسانی اسناد و متون حقوقی گذشته، این اقدام را در راستای به‌رسمیت شناخته شدن فعالیت‌های رسانه‌ای دانشجویان در شبکه‌های اجتماعی دانست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر» که امسال در مشهد مقدس و کنار مضجع شریف علی‌بن موسی الرضا(ع) برگزار می‌شود، فرصت مغتنمی است تا دانشجویان عزیز، مدیران و سردبیران ارجمند این نشریات کنار کارشناسان محترم نشریات دانشجویی و مدیران کوشا در دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تعاملی پویا و هدفمند به تبادل تجربیات گران‌سنگ خود بپردازند و با حقوق و تکالیف خود در عرصه تولید آثار دانشجویی بیشتر آشنا شوند.

اسماعیلی یادآور شد: تنوع آثار و گوناگونی موضوعات در رشته‌های این جشنواره حکایت از گستردگی فعالیت نشریات دانشجویی و روند روبه‌رشد آن دارد. در سال‌های اخیر، ایجاد تنوع در قالب‌های رسانه‌ای و پیدایش رسانه‌های نوین و رشد و پویایی بی‌وقفه پدیده‌هایی نظیر «دانشجو ـ خبرنگار» که اساساً نگاه سنتی به رسانه را به چالش کشیده است، ایجاب می‌کند در عرصه‌های مختلف به نوآوری و درک درست از شرایط امروزی رهنمون شویم، از این منظر پیشنهاد می‌شود اسناد و متون حقوقی گذشته با نگاه تازه بازبینی و به‌روزرسانی شوند؛ اقدامی که در پرتو آن فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و «رایانه‌سپهر» (فضای مجازی) هم به‌عنوان عرصه‌های جدید فعالیت رسانه‌ای دانشجویی به‌رسمیت شناخته خواهد شد، در این مسیر که تدبیر و همراهی دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی را طلب می‌کند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همراه و همیار دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواهد بود.

وی تأکید کرد: این نکته مهم است که دانشجویان عزیزمان، فعالیت در نشریات دانشجویی و قلم زدن در این عرصه نسبتاً محدود را مقدمه و تمرینی برای یادگیری فعالیت رسانه‌ای در آینده و در سطح ملی و بین‌المللی بدانند. این تجربه بی‌شک مسیر رسانه‌نگاری در عرصه‌های بزرگ‌تر را برای آنان تسهیل خواهد کرد.

به گزارش تسنیم، سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی (تیتر 13) با حضور نمایندگانی از نشریات دانشجویی دانشگاه‌های سراسر کشور از 16 تا 18 اردیبهشت به‌میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

انتهای پیام/282+

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:‌ معلمان در جامعه‌ توسعه یافته در صف اول تکریم قرار دارند
  • فرهنگ‌سازی با برنامه‌ریزی آموزش و پرورش انجام شود
  • رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند
  • بزرگترین نمایشگاه قرآن کریم در کابل به ایستگاه آخر رسید
  • قرایی مقدم، جامعه شناس: فرهنگ و ارزش‌های فرهنگی به طور غیرمستقیم ترویج پیدا می‌کند/ نمی‌توانید فرهنگ را با زور و از بالا به پایین تحمیل کنید
  • انتشارفراخوان حمایت از تولیدات نمایشی انجمن هنرهای نمایشی خوزستان
  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • کارگاه آموزشی جامع مدیریت امور قرآنی در یاسوج برگزار شد
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج