Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش بامداد سه‌شنبه ایرنا از خبرگزاری رسمی فرانسه، رابرت هابک وزیر اقتصاد آلمان در بیانیه‌ای، گفت: «پس از تست فشار شبکه جدید، دو نیروگاه از سه نیروگاه باقیمانده تا اواخر فروردین ۱۴۰۲ در صورت نیاز در دسترس خواهند ماند».

این اقدام تا حدی خروج هسته‌ای برنامه ریزی شده در زمان آنگلا مرکل صدراعظم سابق را به تاخیر می‌اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نیروگاه‌ها در حالت آماده باش نگهداری می‌شوند تا به طور بالقوه یک منبع کمکی به شبکه برق در جنوب آلمان باشند، جایی که توسعه منابع انرژی تجدیدپذیر در آلمان پیشرفت کمتری کرده است.

هابک گفت چنین بحرانی هنوز بسیار بعید است و اطمینان داد که آلمان امنیت بسیار بالایی در تامین انرژی دارد.

وزیر آلمانی همچنین تاکید کرد که آلمان در برنامه خود برای خروج از انرژی هسته‌ای تزلزلی نخواهد داشت، زیرا تمام نیروگاه‌ها در پایان سال از شبکه برق خارج می‌شوند.

هابک گفت: "میله‌های سوخت جدید وارد این نیروگاه‌ها نمی‌شوند و پس از اواسط آوریل ۲۰۲۳ نیز حالت آماده باش به پایان می‌رسد."

آزمایش فشار اولیه در ماه فروردین نشان داد که ناوگان هسته‌ای باقی‌مانده برای تضمین امنیت انرژی مورد نیاز نیست و به این نتیجه رسید که طبق برنامه‌ریزی اولیه تا پایان سال می‌توان آنها را حذف کرد.

اما از آن زمان به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین، وضعیت برق آلمان دچار حالت بحرانی شده و افزایش بهای قبوض برق به دلیل کاهش عرضه انرژی از سوی مسکو به اروپا، مردم این کشور اروپای غربی را با معضلات و نگرانی‌های عدیده‌ای مواجه کرده است.

هابک با اشاره به خشکسالی تابستانی که رودخانه‌های آلمان را خشک کرده و حمل و نقل سوخت را با مشکل مواجه کرده است، گفت: «جنگ و بحران آب و هوا تأثیر بسیار ملموسی در مشکلات کنونی دارد.»

مرکل در سال ۲۰۱۱ پس از فاجعه هسته‌ای فوکوشیما در ژاپن، به طرز غیرمنتظره‌ای تصمیم گرفت انرژی اتمی را کنار بگذارد.

تمدید عمر نیروگاه‌ها که ۶ درصد از تولید برق کشور را تشکیل می‌دهند، بحث داغی را در آلمان به راه انداخته است. این اقدام به ویژه برای هابک که حزب سبز او ریشه در جنبش ضد هسته‌ای دارد، حساسیت خاصی دارد.

اما آلمان در حال حاضر اقدام به راه اندازی مجدد نیروگاه‌های زغال سنگ و پر کردن ذخایر گاز قبل از زمستان برای جلوگیری از کمبود انرژی کرده است.

هفته گذشته، غول انرژی روسیه گازپروم اعلام کرد که تحویل گاز از طریق خط لوله نورد استریم ۱ را طبق برنامه پس از سه روز تعمیر و نگهداری از شنبه از سر نمی‌گیرد و تحریم‌های غرب را مقصر این معضل دانست.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین روز دوشنبه به خبرنگاران، گفت: «مشکلات پمپاژ گاز به دلیل تحریم‌هایی که علیه کشور ما اعمال شد، به وجود آمده است.»

هابک با بیان اینکه آلمان دیگر منابع روسیه را در ملاحظات امنیت انرژی خود در نظر نمی‌گیرد، گفت: تعجبی نیست که مسکو جریان گاز از طریق نورد استریم ۱ را از سر نگرفت.

وی افزود: «تنها چیزی که از سوی روسیه قابل اعتماد است دروغ است» و ادامه داد: «ما باید بدون در نظر گرفتن تصمیمات نامنظم پوتین (رئیس جمهور روسیه) مشکلات خود را حل کنیم و این کاری است که انجام خواهیم داد.»

اولاف شولز صدراعظم آلمان نیز روز یکشنبه گفت که اقدام سریع دولت به این معنی است که آلمان با انرژی خود از این زمستان عبور خواهد کرد.

او در مراسم رونمایی از بسته کاهش تورم ۶۵ میلیارد یورویی گفت که اما افزایش قبوض غیر قابل اجتناب است.

صدها تظاهرکننده عصر دوشنبه در شهر شرقی لایپزیگ در اعتراض به آنچه که آنها ناکافی بودن اقدامات حمایتی دولت می‌دانند، تظاهرات کردند.

تظاهراتی که توسط حزب چپ افراطی Die Linke فراخوانی شد، می‌تواند آغاز یک پاییز داغ اعتراضات در آلمان باشد، زیرا پرداخت کنندگان صورتحساب‌های انرژی در آلمان فشار ناشی از افزایش قیمت‌ها را احساس می‌کنند.

اوایل روز دوشنبه، شولز با امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه گفت‌ وگو کرد. مکرون گفت فرانسه آماده است گاز بیشتری به آلمان برساند تا در مقابل برلین بتواند برق بیشتری صادر کند.

فرانسه که مدت‌ها به انرژی هسته‌ای متکی بوده است، پس از تعطیلی تعدادی از راکتورهایش به دلیل مشکلات خوردگی، خود با مشکل مواجه است.

سایر کشورهای توسعه یافته هم در پی تهاجم روسیه، از جمله ژاپن، موضع خود در مورد انرژی هسته‌ای را مورد ارزیابی مجدد قرار داده‌اند.

نخست وزیر ژاپن، فومیو کیشیدا، اوایل شهریورماه خواستار تلاش برای احیای صنعت انرژی هسته‌ای این کشور و ساخت نیروگاه‌های اتمی جدید شد.

برچسب‌ها اوکراین آنگلا مرکل مسکو روسیه فرانسه برلین آلمان انرژی هسته ای پروندهٔ خبری جنگ در اوکراین تازه‌ترین تحولات اوکراین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اوکراین آنگلا مرکل مسکو روسیه فرانسه برلین آلمان انرژی هسته ای اوکراین آنگلا مرکل مسکو روسیه فرانسه برلین آلمان انرژی هسته ای انرژی هسته ای نیروگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۴۱۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵

وزیران انرژی گروه هفت برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا در نیمه اول دهه ۲۰۳۰ به توافق رسیدند.

به گزارش ایسنا، گیلبرتو پیچتو فراتین، وزیر انرژی ایتالیا که ریاست نشست وزرای گروه هفت در تورین را برعهده داشت، گفت: یک توافق فنی وجود دارد. ما قرارداد سیاسی نهایی را روز سه شنبه امضا خواهیم کرد.

این وزیران روز سه شنبه، بیانیه نهایی حاوی جزئیات تعهد گروه هفت برای کربن زدایی از اقتصادهایشان را صادر خواهند کرد. پیچتو گفت: وزیران همچنین سرگرم بررسی محدودیت‌های احتمالی برای واردات گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) روسیه به اروپا هستند که کمیسیون اروپا قرار است در کوتاه مدت، پیشنهاد کند. این موضوع در برنامه فنی و سیاسی گروه هفت قرار دارد.

زغال سنگ و نیروی هسته‌ای

توافق در خصوص زغال سنگ، به منزله گام قابل توجهی در مسیری است که سال گذشته در نشست اقلیمی کشورهای متحد COP۲۸ برای حذف سوخت‌های فسیلی، اعلام شده بود. زغال سنگ، آلاینده‌ترین سوخت فسیلی به شمار می‌رود.

ایتالیا در سال میلادی گذشته، ۴.۷ درصد از کل برق خود را از طریق نیروگاه‌های زغال سوز تامین کرد. این کشور قصد دارد نیروگاه‌های زغال سوز خود را تا سال ۲۰۲۵ و نیروگاه جزیره ساردینیا را در سال ۲۰۲۸ تعطیل کند.

در آلمان و ژاپن، زغال سنگ نقش بزرگتری دارد و سهم برق تولید شده با استفاده از زغال سنگ، بالاتر از ۲۵ درصد از کل تولید در سال گذشته بود.

گروه هفت در سال گذشته تحت ریاست ژاپن، متعهد شد اقدامات قاطعی به سوی حذف نیروگاه‌های زغال سوز بردارد اما ضرب الاجل مشخصی تعیین نکرده بود.

انرژی هسته‌ای و سوخت‌های زیستی، دو موضوع دیگر در صدر برنامه ایتالیا هستند و وزیر انرژی این کشور اعلام کرد هر دو سوخت در بیانیه نهایی، در میان گزینه‌های کشورهای گروه هفت ذکر خواهند شد که می‌توانند برای کربن‌زدایی تولید برق و حمل و نقل، استفاده شوند.

بر اساس گزارش رویترز، بلوک گروه هفت ممکن است ضرروت افزایش ۶ برابری ظرفیت باتری تا سال ۲۰۳۰ در مقایسه با سطح سال ۲۰۲۲ را اعلام کنند زیرا ظرفیت باتری برای ذخیره انرژی تجدیدپذیر، ضروری است.

دیگر خبرها

  • آژانس به مسیر عقلانیت باز می گردد؟
  • سیاست‌های بروکسل علت اصلی گرانی گاز در اروپا
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد
  • توافق گروه ۷ برای تعطیلی نیروگاه‌های زغال سوز تا ۲۰۳۵
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم
  • روسیه در آستانه ساخت اولین نیروگاه هسته‌ای ازبکستان
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود