Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-06@20:56:08 GMT

چین بار دیگر دوستی خود را ثابت کرد

تاریخ انتشار: ۱۵ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۴۲۳۵۵

چین بار دیگر دوستی خود را ثابت کرد

سیاست نگاه به شرق، سیاست مغفول‌مانده‌ای بوده که در دولت‌های گذشته با‌ وجود ادعاهای بسیار بر اجرای آن، تنها در حد حرف باقی ماند. دولت سیزدهم اما، به این نگاه جنبه عملیاتی بخشید. نهادگرایی‌های منطقه‌ای با شرقی‌ها، پیگیری جدی تجارت آزاد با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و عضویت در سازمان همکاری شانگهای از مصادیق تلاش‌های دولت سیزدهم برای توجه بیشتر به شرق به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه ایران: در آستانه 50 سالگی روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین، شاهد امضای تفاهمنامه‌ای بوده‌ایم که از آن با عنوان سند همکاری‌های جامع 25 ساله یاد می‌شود. هرچند ایران پیش از امضای این تفاهمنامه، مراودات و تعاملات بسیار زیادی با کشور چین داشته اما خواست طرفین این بوده است که در یک قالب هدفمند و در چهارچوب مشخصی روابط خود را به بالاترین سطح برسانند. این روابط در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی دسته‌بندی می‌شود و در هر کدام از این شاخه‌ها طرفین براساس ظرفیت‌ها، توانمندی‌ها و محدودیت‌ها البته دورنمایی که برای آینده ترسیم کرده‌اند، قراردادهای جداگانه‌ای برای توسعه روابط منعقد شد.

چینی‌ها از سال 2013 ایده «یک کمربند، یک راه» را در دنیا عملیاتی کرده و برای اجرایی کردن آن با کشورهای در حال توسعه ارتباط گرفتند. یکی از این کشورها ایران عزیز ما بود. ایران در قالب همین طرح، از توانایی جذب سرمایه‌های بسیار زیادی برخوردار شده است. با توجه به ظرفیت بالای ژئوپلیتیکی جغرافیای ایران برای چینی‌ها که محل اتصال شرق به غرب عالم است و عملاً کریدورهای شمال به جنوب هم از کشور ما می‌گذرد، از یک سو، خیلی از نگاه‌ها به سمت تکمیل طرح‌های ترانزیتی و احیای جایگاه و نقش کریدوری ایران رفته و از سوی دیگر، چینی‌ها هم راغب هستند تا در این زمینه سرمایه‌گذاری‌های زیادی داشته باشند. تعاملات جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین، در سال‌های گذشته و در مقاطع حساسی به کمک بهبود روابط این دو کشور شتافته و در ادامه پیشرفت‌های زیادی هم داشته است.


از دیگر حمایت‌های چینی‌ها از ایران، در دوران کرونا رخ داد. مقامات این کشور با در اختیار قرار دادن واکسن‌های خود به ایران و بخصوص انتقال تجربیات بهداشتی و درمانی، کمک شایانی در کنترل کرونا کرده‌اند. در فضای چنین تفاهماتی، ما شاهد توسعه قراردادهای بسیار زیادی بین بخش‌های مختلف دو کشور بوده‌ایم؛ در حوزه ساخت نیروگاه‌ها و تولید برق قراردادهایی را به امضا رسانده‌ایم و در حوزه توسعه شهری شاهد عقد خواهر‌خواندگی‌های بسیاری بین شهرهای بزرگ چین و کلانشهرهای ایران بوده‌ایم. با این تفاصیل، به نقش مهم‌تر چینی‌ها در حمایت از ایران و سیاست‌های هسته‌ای نظام جمهوری اسلامی می‌رسیم. در سال‌هایی که کشور ما با تحریم‌های یکجانبه امریکا روبه رو شد، چینی‌ها نفت ایران را فارغ از هرگونه تحریمی خریداری کرده و در واقع یکی از خریداران ثابت نفت ایران محسوب می‌شدند. افزایش سطح تعاملات سیاسی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین سبب تغییر رویکرد ملموس حاکمیت چین در دفاع از حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در مناسبات بین‌المللی شده است. حمایت چینی‌ها از حقانیت جمهوری اسلامی ایران در پرونده هسته‌ای نمونه‌ای بارز و سندی بر این ادعا است. چین در حال حاضر از حامیان اصلی ایران در بحث مذاکرات هسته‌ای به شمار می‌آید و برای رفع تحریم‌های ایران، بر «غیرقابل اعتماد بودن» امریکا تأکید داشته و به غیرسازنده خواندن پاسخ ایران به امریکا از سوی غربی‌ها، معترض شده است. چرا که با‌ وجود رویکرد سازنده ایران در این گفت‌و‌گوها، طرف امریکایی همچنان تلاش دارد که درباره توافق احتمالی به منظور رفع تحریم‌ها، از پذیرش مسئولیت شانه خالی کند. ایران به‌دنبال تضمین امریکا است و این موضع بحق جمهوری اسلامی ایران همواره با مقاومت سرسختانه غربی‌ها مواجه می‌شود. انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره امریکا در آبان‌ماه امسال، مهم‌ترین دلیل اصرار ایران برای اخذ تضمین از سوی امریکایی‌ها است. چین در روزهای اخیر بار دیگر دوستی خود به ایران را ثابت کرد و معتقد است که سیاست خصومت‌آمیز امریکا علیه ایران و رفتار قلدرمآبانه آن، باعث تداوم تنش‌ها در روابط دوجانبه شده و این دلیل عمیق‌تری برای طولانی‌شدن مذاکرات است.
 

انتهای پیام/

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: جمهوری اسلامی ایران چینی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۴۲۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ظرفیت پذیرش مهاجرین جدید را ندارد

مدیر کل امور اتباع ومهاجرین خارجی وزارت کشور در مراسم شهادت امام صادق (ع) در جمع مهاجران گفت: جمهوری اسلامی ایران دیگر ظرفیت پذیرش مهاجرین جدید را ندارد و حاکمیت افغانستان باید زمینه فعالیت های اقتصادی، فرهنگی، آموزشی، معیشتی و امنیت مردم را تأمین کند تا مهاجرین افغانستانی به کشور خود بازگردند.

اصغر بلوکیان افزود: مهاجرین مقیم جمهوری اسلامی ایران در همه عرصه ها و حوزه های اقتصادی، علمی، پزشکی توانایی لازم را دارند تا بتوانند آبادی را در افغانستان به ارمغان آورند و حاکمیت فعلی افغانستان باید با ایجاد شرایط برگشت آبرومندانه از ظرفیت و توانمندی های مهاجرین برای سربلندی افغانستان استفاده کند.

بلوکیان بیان کرد: تعدادی از افراد سودجو به دنبال ایجاد تنش در بین مهاجرین و مردم ایران هستند که مهاجرین باید هوشیار باشند.

آقای بلوکیان درپایان این مراسم از مهاجرین خواست قوانین جمهوری اسلامی ایران رعایت کنند واز تردد غیر قانونی به شهر های مختلف ایران خودداری کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • سفیر نیوزلند در ایران: از سفر به قزوین هیجان زده شده ام
  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • چرا سفر «نیچروان بارزانی» به ایران مهم است؟
  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • ۱۰ واگن جدا شده محموله های ترانزیتی افغانستان به مرز رازی رسید
  • بندر جدیدالاحداث بوموسی آخرین بندرگاه دریایی جمهوری اسلامی ایران
  • سرطان اسرائیل در روز‌های پایانی
  • سرطان اسرائیل در روزهای پایانی
  • ایران ظرفیت پذیرش مهاجرین جدید را ندارد