Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) را منصوب کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از وزارت علوم، محمد علی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با صدور حکمی محمد حسن زاده را به سمت ریاست پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) منصوب کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در حکم انتصاب محمد علی زلفی گل خطاب به محمد حسن زاده آمده است:

«پس از حمد خدا درود و صلوات بر محمد و آل محمد صلی الله نظر به مراتب تعهد تخصص و تجارب ارزشمند جنابعالی با عنایت به پیشنهاد معاون محترم پژوهشی به موجب این حکم به سمت رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) منصوب می‌شوید.

انتظار می‌رود با پیروی از آموزه‌های اسلامی، مبانی علمی، روحیه انقلابی، راهبرد‌های اساسی دولت مردمی و جلب همکاری استادان مدیران یاوران علمی (کارکنان) و ظرفیت کارشناسی آن پژوهشگاه در چارچوب برنامه ارائه شده اینجانب به مجلس شورای اسلامی نقشی شایسته در تحقق اهداف نظام علم و فناوری ایفا نمائید.

ضروری است برای تحقق وظایف، فعالیت‌ها و مأموریت‌ها افزون بر توان علمی آن پژوهشگاه، از ظرفیت‌های علمی پژوهشگران و متخصصین سایر مؤسسات آموزشی و پژوهشی به شرح زیر اهتمام ورزید.

توسعه و تکمیل امور مربوط به ثبت پایان نامه‌ها، رساله‌ها و طرح‌های پژوهشی و تقویت بانک اطلاعات جامع الکترونیکی برای ارائه خدمات به کلیه دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها مؤسسات آموزش عالی و پارک‌های علم و فناوری.

تعادل و تکامل هم‌افزا با پایگاه استنادی علوم جهان اسلام در همه امور به ویژه در راستای بهره مندی از سامانه نظام ایده‌ها و نیازها.

اجرای دقیق وظایف محوله در قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی مصوب مجلس شورای اسلامی در چارچوب وظایف پژوهشگاه.

ایجاد یا توسعه نرم‌افزار‌ها و سکو‌های مورد نیاز حوزه علم و فناوری و نظام‌مند سازی و یکپارچه سازی سامانه‌های موجود با استفاده از ظرفیت واحد‌های فناور و شرکت‌های دانش بنیان.

ارتقا بانک جامعه و گسترش دسترسی به محتوای انتشارات علمی شامل پایان نامه‌ها، رساله‌ها و مجلات کتب علمی و طرح‌های پژوهشی به منظور مشابهت یابی در راستای حمایت از اخلاق اعلمی.

بستر سازی نرم افزاری و سخت افزاری جهت اثربخشی هرچه بیشتر سامانه نظام ایده‌ها و نیاز‌ها نان.

گسترش استفاده از هوش مصنوعی در جهت افزایش دقت و سرعت در انجام وظایف و مأموریت‌های محوله.

ایجاد زیرساخت‌های لازم برای نظام ثبت و استاندارد سازی و تدوین الگو‌های لازم برای کتب علمی گزارش‌های پژوهشی پایان نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی.

انجام پژوهش‌های مورد نیاز در حوزه مأموریت‌ها پژوهشگاه.

تعامل و تکامل هم افزا و سازنده با دانشگاه‌ها پژوهشگاه‌ها مؤسسات آموزش عالی و پارک‌های علم و فناوری برای ارائه خدمات تخصصی.

توفیق روزافزون جنابعالی را در پیشبرد اهداف متعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و منویات رهبر حکیم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه‌ای مدظله العالی از درگاه پروردگار متعال خواستارم.»

سوابق اجرایی

محمد حسن زاده دانش آموخته دکتری در رشته علم اطلاعات و دانش شناسی از دانشگاه فردوسی مشهد است و هر سه مقطع تحصیلی را در همین رشته تحصیل کرده است.

وی عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس با مرتبه استادی است. دکتر حسن زاده به عنوان اولین پژوهشگر در حوزه مدیریت دانش در ایران، در سال ۱۳۸۲ پژوهش در باب مدیریت دانش را به عنوان رساله دکتری خود آغاز کرده و تاکنون در این زمینه بیش از ۵۰ عنوان مقاله و ۵ عنوان کتاب منتشر کرده است.

وی از سال ۱۳۸۵ به عنوان پژوهشگر گروه علم سنجی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور وارد عرصه علم سنجی شده و تاکنون کتاب‌ها و مقالات متعددی در حوزه علم سنجی، سنجش و ارزیابی علم و فناوری و وب سنجی تألیف و ترجمه کرده است.

از سوابق اجرایی حسن زاده می‌توان به تصدی مسئولیت معاونت پژوهشی دانشکده مدیریت و اقتصاد و مدیریت گروه آموزشی علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه تربیت مدرس، مدیریت گروه ترویج علم مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و عضویت در چندین شورا و کارگروه تخصصی اشاره کرد.

همچنین وزیر علوم در نامه جداگانه‌ای از خدمات دکتر سیروس علیدوستی رئیس سابق این پژوهشگاه در زمان تصدی مسؤلیت قدردانی کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وزیر علوم انتصابات دانشگاهی ایرانداک زلفی گل پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران علم و فناوری حسن زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۴۴۳۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است

معاون علمی رئیس جمهور معتقد است "مالکیت فکری" برای عدالت ضروری است. این نظام مالکیت فکری به پدیدآورندگان فناوری حق می‌دهد تا از دستاوردهای خود سود ببرند و در عین حال، دیگران نیز می‌توانند از این دستاوردها استفاده کنند. - اخبار اجتماعی -

دکتر روح‌الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم پیرامون موضوع مالکیت فکری در ایران، به نقش دوگانه‌ فناوری در تشدید یا کاهش شکاف‌های طبقاتی  اشاره کرد و گفت: فناوری، همچون تیغی دو لبه، می‌تواند شکاف‌های طبقاتی را عمیق‌تر کند و یا در جهت عدالت و توسعه‌ آن به کار گرفته شود.

دهقانی فیروزآبادی در ادامه، دسترسی به منابع علمی را به عنوان نمونه‌ای از این دوگانگی مطرح کرد و تصریح کرد: پیش از ظهور اینترنت، دسترسی به منابع علمی نظیر کتاب‌ها، مقالات و ... محدود به قشر خاصی از جامعه بود. این امر به دلیل هزینه‌ بالا و نیاز به ارتباطات و مجوزهای خاص، مانع از بهره‌مندی بسیاری از افراد از این منابع ارزشمند می‌شد اما امروز به واسطه فن‌آوری اینترنت، دسترسی همه مردم و فرصت دسترسی همه مردم برای رسیدن به یک اطلاعات، تقریباً فراهم است.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ما عدالت را ترویج فرصت‌های برابر برای تمام افراد جامعه در جهت کسب و کار و خلق ارزش می‌دانیم؛ اگر بتوانیم در هر زمینه‌ای فرصت‌های برابر را برای افراد فراهم کنیم، آنگاه می‌توانیم مدعی داشتن جامعه‌ای عدالت‌محور باشیم.

.

وی ادامه داد: هر فرد با توجه به توانایی‌ها و استعدادهای خود می‌تواند از این فرصت‌های برابر بهره‌مند شود. اینترنت نمونه بارز و زمینه‌ای عمومی برای بهره‌مندی یکسان همه افراد از فرصت‌ها است.

فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی پیش‌شرط اجرایی شدن "قانون مالکیت فکری" است

دهقانی اظهار کرد: در مقابل، همین فناوری اگر به مثابه ابزاری برای انحصار و سلطه به کار گرفته شود، می‌تواند به ابزار سیطره و قدرت تبدیل شود. بدین معنا که عده‌ای خاص در یک جامعه یا جامعه جهانی که از این ابزار برخوردار باشند، می‌توانند نسبت به سایرین برتری یافته و این امر مغایر با عدالت است.

معاون علمی رئیس‌جمهور با اشاره به تمایز علم و فناوری، بر لزوم حمایت از حقوق پدیدآورندگان فناوری تأکید کرد. 

وی بیان کرد: ایجاد نظام مالکیت فکری کارآمد و تشویق فناوران به ثبت و عرضه دستاوردهای خود در قالب نظام‌مند و عادلانه، دو مزیت کلیدی دارد: فایده اول این است که ارزش‌های پدیدآورندگان یک اثر حفظ می‌شود و فایده دوم این است که جامعه مخاطب آن و جامعه یک کشور می‌تواند فرصت‌های خوبی برای دسترسی به آنچه که دیگران بدست آوردند داشته باشد.

دهقان بر اهمیت برقراری یک نظام مالکیت فکری عادلانه تأکید کرد و گفت: چنین سیستمی می‌تواند مشوقی برای پدیدآورندگان، به‌ویژه در حوزه فناوری، باشد تا در چارچوب این نظام فعالیت کنند. این امر نه تنها به حفظ ارزش‌ها و قدردانی از تلاش‌ها منجر می‌شود، بلکه زمینه را برای به اشتراک‌گذاری عادلانه این دستاوردها با سایر جوامع در یک نظام ارزشی عادلانه فراهم می‌کند.

معاون علمی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: نظام مالکیت فکری بستری را فراهم می‌کند که 10 جامعه با یکدیگر همکاری کنند، دستاوردهای خود را به اشتراک بگذارند و از طریق یک سیستم ارزش‌گذاری عادلانه، از نوآوری‌ها و اختراعات یکدیگر بهره‌مند شوند.

دهقانی با تأکید بر اهمیت شکل‌گیری مباحث مالکیت فکری در کشور، خواستار پیگیری جدی این موضوع از سوی کل اکوسیستم شرکت‌های دانش‌بنیان شد.

وی تأکید کرد: این شرکت‌ها باید با سازوکارها و دستورالعمل‌های مربوطه آشنا شده و از آنها در جهت حفظ منافع خود استفاده کنند.

وی همچنین حضور فعال در نشست‌ها و مباحث تخصصی را برای ارائه نظرات و دیدگاه‌ها و در نهایت، شکل‌گیری نظامی پخته‌تر، کامل‌تر و بی‌نقص‌تر در حوزه مالکیت فکری را ضروری دانست.

دهقانی گفت: از همه شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان حوزه توسعه فن‌آوری دعوت می‌کنم که دراین نشست شرکت کنند و نظرات و نکات خود را مطرح کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هوشمند منصوب شد
  • دهقانی: نظام مالکیت فکری کلید توسعه عادلانه فناوری است
  • رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
  • رایزن علمی و سرپرست دانشجویان ایرانی در کشور عراق منصوب شد
  • برخی جو سازی‌ها در زمینه اخراج استادان صحت ندارد
  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • تدوین برنامه های مطلوب وزارت علوم برای ماندن نخبگان در کشور
  • وزیر علوم، تحقیقات و فناوری وارد فرودگاه یاسوج شد