Web Analytics Made Easy - Statcounter

دارای یکی از مترقی‌ترین قوانین در زمینه هوای پاک است اما با وجود داشتن آن، به ویژه در کلانشهرها هنوز شاهد هوایی آلوده هستیم که عده‌ای اجرا نشدن این قانون را به نداشتن اعتبار ربط می‌دهند اما رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست معتقد است پول ملاک نیست؛ دستگاه‌های مجری بهانه نیاورند.

به گزارش ایمنا، داشتن و تنفس هوای پاک حق هر انسانی است، شاید قانون «سه بر طبیعت» را شنیده باشید، این است که هر انسانی سه دقیقه بدون هوا، سه روز بدون آب و سه هفته بدون غذا می‌تواند زنده بماند؛ البته ممکن است در هر انسانی متفاوت باشد اما نکته مهم در این قانون این است که هوا از دو گزینه دیگر مهمتر است چون بدون هوا فقط سه دقیقه می‌توان زنده ماند، این نشان می‌دهد که داشتن هوا آن‌هم هوایی سالم چقدر می‌تواند مهم و ارزشمند باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما متأسفانه توسعه شهرنشینی و زندگی صنعتی این مهم را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار داده است به طوری که سالانه انسان‌های زیادی به طور مستقیم به علت آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند و هزاران نفر هم به طور غیرمستقیم حق زندگی از آنها گرفته می‌شود، این رقم در دنیا حدود هفت میلیون نفر و در کشور ما رقم ۴۱ هزار نفر است، بنابراین با این آمار مرگ و میر بالا دولتمردان هر کشوری با ارائه راهکارهایی در صدد کاهش این میزان تلفات هستند از این رو روش‌های مختلفی در دنیا وجود دارد، در ایران هم در سال ۱۳۹۶ قانون هوای پاک با هدف کاهش آلاینده‌ها و داشتن آسمانی آبی تصویب شد اما سوال اینجاست که چرا هنوز تأثیر آن را در هوای کشور به ویژه کلانشهرها ندیده‌ا یم و همچنان شاهد هوای آلوده و آسمانی خاکستری هستیم، برخی کارشناسان می‌گویند که اگر اعتبار کافی نباشد این قانون قابل اجرا نیست اما معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست معتقد است که در اجرای قانون هوای پاک نباید زیاد بودجه را مبنا قرار دهیم، برخی اوقات عدم تعهد به وظایف دستگاه‌ها مبنا است.

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست اظهار کرد: رئیس کارگروه ملی آلودگی هوا معاون اول رئیس جمهور و دبیر آن وزیر کشور است که در دولت سیزدهم نشست‌های خوبی با این کارگروه داشتیم؛ سازمان محیط‌زیست به عنوان دستگاه حاکمیتی و نظارتی، وظایف دستگاه‌ها را در اجرای قانون هوای پاک تعیین و درصد حصول انجام وظایف دستگاه‌ها را هم کاملاً مشخص کرده است؛ اینکه هر دستگاهی وظیفه‌اش چیست و چه میزانی از آن را انجام داده است، زمانی که این موضوع را در کارگروه ملی آلودگی هوا مطرح کردیم منجر به دریافت ۶۲ حکم با اعتبار مشخص شد که روند اجرای آنها در چه بازه زمانی، دستگاه مجری، روش اجرا و تأمین اعتبار آن مشخص شده است.

علی سلاجقه اظهار کرد: این ۶۲ حکم بیشتر در مباحث مربوط به صنایع، موتورسیکلت‌ها، حمل‌ونقل عمومی و خودروهای فرسوده است که حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای آن دیده شده که سازمان‌های متولی مکلف هستند بر اساس این احکام کارشان را انجام دهند، این احکام الان آماده است و سازمان حفاظت محیط زیست هم بر اجرای آن نظارت می‌کند تا دستگاه‌های متولی کارشان را به ویژه در کلانشهرها انجام دهند.

محل تأمین اعتبار ۶۲ حکم با مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ دیده شده است بنابراین دیگر دستگاه‌ها نمی‌توانند بگویند که پول نداریم وی در پاسخ به اینکه اگر دستگاه‌ها بگویند که اعتبار کافی برای اجرا ندارند آن زمان چه می‌شود؟ گفت: این طور نیست چون منابع اعتباری آن کاملاً مشخص است، مثلاً اگر گفته شد که یکی از روش‌های کاهش آلایندگی حذف موتورسیکلت‌های کاربراتوری است که باید اجرا شود، دقیقاً محل تأمین اعتبار این کار هم بر اساس قانون بودجه سال ۱۴۰۱ مشخص شده است یعنی منبع تأمین آن کاملاً مشخص شده و دیگر دستگاه‌ها نمی‌توانند بگویند که پول ندارند، دستگاه‌ها باید نسبت به تعهد خود این کار را انجام دهند و ما هم بر اجرای آن نظارت می‌کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست افزود: در نشستی که در این زمینه با وزیر کشور داشتیم اول وظیفه هر دستگاه را مشخص کردیم، بعد ماده قانونی آن مطرح شد، در ادامه میزان پیشرفت و علت عدم اجرا را مشخص کردیم و قرار شد که سازمان محیط زیست بر تمام این روند نظارت داشته باشد.

معاون رئیس‌جمهور در پاسخ به اینکه اگر دستگاهی به وظایف خود عمل نکند سازمان محیط‌زیست چه کاری می‌تواند انجام دهد گفت: ما دولت هستیم و اول سعی می‌کنیم در درون خانواده دولت مشکل را حل و از لحاظ قانونی و حقوقی مسئله را پیگیری کنیم، اما اگر واقعاً به اینجا برسیم که قرار است ترک فعلی انجام شود آن موقع از دستگاه قضا و معاونت حقوقی ریاست جمهوری کمک می‌گیریم البته سعی می‌کنیم که به آنجاها کشیده نشود چون این همت در مجموعه دولت وجود دارد.

سلاجقه اظهار کرد: چندی پیش نشست مفصلی با رئیس قوه قضائیه داشتیم که سازمان حفاظت محیط‌زیست را در خصوص قانون هوای پاک بازخواست کرد و گفت که سریع گزارش بدهیم ما هم گزارش خوبی دادیم و سازمان بازرسی کل کشور در نامه‌ای از عملکرد سازمان محیط زیست تشکر کرد اما زمانی دوست داریم که این تشکر اتفاق بیفتد که دستگاه‌های مسئول کارشان را انجام دهند، معتقدیم وقتی که مردم احساس کنند آلایندگی کاهش یافته آن موقع برای ما دستاورد است.

منبع: ایرنا

کد خبر 602832

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دانش آموزان اجرای قانون هوای پاک وضعیت اجرای قانون هوای پاک شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس سازمان حفاظت محیط زیست سازمان محیط زیست قانون هوای پاک انجام دهند دستگاه ها اجرای آن مشخص شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۴۴۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با تاکید بر آگاهی‌بخشی و فرهنگسازی موضوع محیط زیست در جامعه گفت: مردم باید از جنبه‌های شرعی به موضوع محیط زیست به ویژه حرمت آلوده کردن و تخریب محیط زیست آگاه باشند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در دیدار با مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: محیط زیست به عنوان یک مسأله جهانی باید مورد توجه جدی مسئولان کشورمان قرار داشته باشد. 

وی با بیان اینکه همه انسانها برای حفظ امنیت و سلامت خودشان باید مسائل زیست محیطی را رعایت کنند، افزود: آگاهی بخشی و فرهنگسازی در این رابطه باید در اولویت برنامه‌ها قرار داشته باشد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به اهمیت و جایگاه محیط زیست در آموزه‌های دینی و قانون اساسی، گفت: تاکنون آنگونه که باید و شاید نسبت به مسأله محیط زیست فرهنگسازی نشده است.

وی بر ضرورت آشنا کردن کودکان با مسأله محیط زیست تأکید کرد و افزود: بر اساس عقل و شرع، حفظ و تقویت منابع ملی و سرمایه‌های خدادادی برای نسل‌های آینده ضرورت دارد. 

آیت الله فاضل لنکرانی با بیان اینکه مسأله محیط زیست باید هرچه بیشتر از نظر فقهی مورد توجه قرار بگیرد، تصریح کرد: قطعا مردم باید از جنبه‌های شرعی این موضوع به ویژه مسأله حرمت آلوده کردن و تخریب محیط زیست آگاه باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جنبه‌های شرعی حفاظت از محیط زیست به مردم بازگو شود
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • ضرورت اجرای قانون جوانی جمعیت به طور کامل
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • وصول عوارض آلایندگی محیط‌زیست در استان سمنان پیگیری شود
  • رایزنی با محیط زیست برای فعالیت کارخانه آسفالت در شرق تهران
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله