Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- بهرام قربانپور: رفته رفته با پایان فصل برداشت برنج در استان‌های شمال کشور به ویژه گیلان، کشاورزان می‌روند تا دسترنج یک ساله خود را که درو کردند بعد از شالیکوبی، «نقد» کنند.

اما همیشه در چنین فصلی از سال همزمان با برداشت برنج تراژدی غم بار «واردات» کمر خمیده کشاورزان را خمیده‌تر می‌کند به گونه‌ای که دیگر تاب و توان برایشان باقی نمی‌ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشاورزانی که یک سال تلاش و هزینه می‌کنند تا در چنین روزهایی حاصل دسترنج خود را درو کنند از یک سو با غول «واردات» و از سوی دیگر با مافیای «دلالان» مواجه می‌شوند و تمام نخی که در طول یکسال با زحمت و مشقت بافته بودند به یکباره پنبه می‌شود.

نیاز به یک میلیون تن واردات برنج

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی نیاز سالانه کشور به واردات برنج را بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن عنوان می‌کند و می‌گوید: در حال حاضر میزان واردات بیش از نیاز بوده و فساد در این زمینه جا خوش کرده است.

محمدجواد عسکری با تاکید بر ارتقای شاخص تولید برنج در کشور، وزارت جهاد کشاورزی را مکلف کرده تا نسبت به احیا و بازسازی اراضی کشاورزی و زهکشی مزارع شمال کشور اقدام عاجل کند.

دغدغه برای حمایت از کشاورزان

بر اساس گزارش معاونت وزارت جهاد کشاورزی امسال تولید برنج با افزایش ۲۰ درصدی همراه بوده و از تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن در سال گذشته، به حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج می‌رسد که این افزایش تولید می‌تواند در ثبات قیمت این محصول در بازار اثرگذار باشد.

«آیت الله رسول فلاحتی» نماینده ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت هم چندی پیش با تاکید بر جلوگیری از واردات برنج در فصل برداشت به منظور حمایت از کشاورزان، گفت؛ دولت باید با ایجاد شرایطی اجازه ندهد کشاورزان هنگام فروش محصول خود به دلیل واردات برنج دچار ضرر شوند.

واردات برنج به شرط عدم توزیع

«ابراهیم نجفی» نماینده آستانه اشرفیه و بندرکیاشهر در مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به لغو محدودیت واردات در فصل برداشت برنج اظهار کرد: لغو محدودیت واردات در فصل برداشت مورد تأیید ما نیست و بارها هم در صحن علنی مجلس نسبت به این موضوع تذکر دادیم.

وی با بیان اینکه واردات برنج در فصل برداشت ممنوع است، افزود: محدودیت واردات برنج در فصل برداشت یک قانون است و باید اجرا شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه واردات برنج به شرط عدم توزیع انجام می‌شود، گفت: متولیان امر برای اینکه واردات برنج با خرید ارزان‌تر و مناسب‌تر صورت گیرد محدودیت واردات در فصل برداشت برنج را لغو کردند.

نجفی با اشاره به شرایط واردات برنج در فصل برداشت اضافه کرد: دولت و مجلس در تلاش هستند واردات برنج به شرط عدم توزیع در بازار انجام شود تا کشاورزان متضرر نشوند.

وی به ضرر سنگین کشاورزان در سال گذشته اشاره کرد و افزود: پیش بینی می‌شود امسال برنج با قیمت ۸۰ هزار تومان از کشاورزان خریداری شود.

پیش بینی ۷۵۰ هزار تن برنج در گیلان

به گفته مسئولان جهاد کشاورزی گیلان، تولید برنج در استان رشد چشمگیری داشته و پیش بینی می‌شود با تولید یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن شلتوک، ۷۵۰ هزار تن برنج سفید در گیلان استحصال شود که نسبت به سال گذشته افزایش ۲۰ درصدی داشته است این افزایش تولید اگر با قیمت گذاری درست و ثبات قیمتی همراه شود می‌تواند بخشی از زحمات و هزینه‌های کشاورزان را جبران کند.

لغو محدودیت واردات در فصل برداشت برنج حتی اگر هم با شرط «عدم توزیع» باشد اما به دلیل وجود مافیای دلالی و واسطه گری، جو قیمت‌ها در بازار دچار تنش‌های روانی می‌شود که برای جلوگیری از این مسئله نیاز است با نظارت‌های مستمر و مؤثر، دست واسطه‌ها و دلالان از این بازار کوتاه شود.

کد خبر 5583480

منبع: مهر

کلیدواژه: رنج برنج اراضی شالیزاری واردات برنج استان گیلان ابراهیم نجفی اربعین حسینی اربعین 1401 بوشهر زیرساخت های مرزی اربعین کرمانشاه ویروس کرونا گرگان مرز مهران خراسان رضوی خطبه های نماز جمعه آمار کرونا اردبیل مشهد آتش سوزی واردات برنج در فصل برداشت فصل برداشت برنج یک میلیون هزار تن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۵۵۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود

حمید قلی پور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیت‌های کشاورزی شهرستان خنداب گفت: ۱۳ هزار هکتار باغ در این شهرستان وجود دارد که ۷۲۰۰ هکتار آن تاکستان انگور است.

مدیر جهاد کشاورزی خنداب گفت: با توجه به ظرفیت بالای تولید انگور در این شهرستان، کارگاه‌های آموزشی در طول سال به منظور افزایش دانش کشاورزان، ارزآوری برای کشور و شهرستان و افزایش میزان تولید محصولات باغی به فراخور زمان برگزار می‌شود.

قلی پور افزود: اواخر سال گذشته، نخستین همایش تخصصی انگور با حضور یک پژوهشگر برتر متخصص حوزه انگور کشور و عضو مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس در غالب کارگاه، به صورت تئوری و عملی با حضور باغداران در روستای ای جان برگزار شد که خوشبختانه بازخورد قابل قبولی به همراه داشت.

وی با اشاره به محتویات آموزشی این همایش گفت: اصول تغذیه، اصول کود دهی، فرم دهی، مبارزه با هرس و ایجاد باغات داربستی بخشی از موارد آموزشی این کارگاه بود.

۱۳ هزار تن گندم مازاد تولید شد

مدیر جهاد کشاورزی خنداب تصریح کرد: در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲، نزدیک به ۱۳ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان، تولید شد که توسط مراکز خرید این شهرستان خریداری شد و خوشبختانه رکورد خوبی در حوزه تولید محصولات زارعی (گندم) بود.

قلی پور با اشاره به کشت پاییزه در شهرستان خنداب گفت: در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳، به میزان ۳ هزار تن گندم آبی، ۵۷۰۰ هکتار گندم دیم، ۳ هزار هکتار جوآبی و نزدیک به ۹۰ هکتار کلزا کشت شد.

وی با بیان اینکه شهرستان خنداب در حوزه کشاورزی جایگاه ویژه ای دارد، گفت: در صورت نبود بلایای طبیعی سالیانه به طور میانگین ۲۵ تا ۳۰ هزارتن کشمش برداشت می‌شود و این میزان تولید شهرستان خنداب را در سطح کشور حائز رتبه کرده است.

فعالیت ۲ مرکز فعال صنایع تبدیلی در خنداب

مدیر جهاد کشاورزی خنداب در خصوص مراکز صنایع تولیدی در این شهرستان گفت: در سطح شهرستان خنداب ۲ مرکز فعال صنایع تبدیلی با ظرفیت ۷ هزار تن مستقر است اما تولید محصول در این شهرستان، بیش از ظرفیت این صنایع تبدیلی است که در این راستا یک واحد صنایع تبدیلی در روستای آغداش در حال ساخت است.

قلی پور ادامه داد: ۲ واحد صنایع تبدیلی نیمه کاره نیز در حال ساخت است که امید می‌رود از محل تبصره ماده ۱۸ که امسال ابلاغ می‌شود این واحدها تکمیل و وارد چرخه تولید شوند.

وی در خصوص فعالیت کارگاه‌های میوه خشک کن در شهرستان خنداب نیز گفت: این کارگاه‌ها در غالب مشاغل خرد خانگی در سطح شهرستان در حال احداث است که کار فرآوری کشمش را انجام می‌دهند.

مدیر جهاد کشاورزی خنداب افزود: همچنین در خصوص سایر فرآورده‌ها همچون شیره انگور اقدامات خوبی در حال انجام است و علاوه بر کارگاه‌هایی که در غالب مشاغل خانگی خرد در حوزه شیره انگور فعال هستند، یک واحد تولیدی شیره انگور و سایر فرآورده‌های آن در حال راه اندازی است.

صادرات کشمش از طریق ۲ واحد تولیدی

مدیر جهاد کشاورزی خنداب گفت: صادرات کشمش از طریق ۲ واحد تولیدی که در سطح شهرستان فعال هستند، انجام می‌شود که به طور حتم ارز آوری بالایی برای شهر و کشور خواهد داشت.

قلی پور افزود: ظرفیت تولید این ۲ واحد تولیدی حداقل ۷ هزار تن است اما تولید شهرستان بیش از این مقدار است که به کشورهای روسیه، ترکمنستان و حاشیه خلیج فارس صادر می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات قابل توجه در راستای حمایت از منافع کشاورزان و هویت بخشی کشاورزان، راه اندازی اتاق صنف کشاورزان این شهرستان است که با این اقدام، نماینده این قشر می‌تواند در مجامع ملی و استانی به منظور پیگیری مشکلات آنها حضور داشته باشد و مسؤولان به عنوان تسهیلگر در کنار باغداران خواهند بود.

مدیر جهاد کشاورزی خنداب همچنین از راه اندازی اتاق فکر کشاورزان در محل جهاد کشاورزی این شهرستان با حضور کشاورزان پیشرو و عضو اتحادیه در بهار امسال به منظور حمایت از بخش کشاورزی این شهرستان خبر داد.

کد خبر 6097736

دیگر خبرها

  • قیمت هر کیلوگرم کلزا ۳۵ هزار تومان / ۵۰ درصد مطالبات پرداخت شد
  • مرثیه‌ای برای رنج شالیکاران گیلانی/ برنجی که فروش نمی‌رود‌
  • افزایش ۲۰ درصدی تولید گل محمدی در گناباد
  • توزیع 725 تن کود کشاورزی در ساری
  • کمک شرکت نیشکر به گندم کاران در مقابل سیلاب
  • شوش و کرخه قطب کشاورزی خوزستان و کشور محروم از تسهیلات و امکانات کشاورزی
  • آغاز جمع آوری زکات غلات در شهرستان های جنوبی استان ایلام
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • سالانه ۳۰ هزار تن کشمش در خنداب تولید می شود
  • 530 تن کود کشاورزی در میاندورود توزیع شد