Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-01@13:25:17 GMT

کشاورزان مسئول تولید قدرت در کشور هستند

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۹۵۹۳۶۹

کشاورزان مسئول تولید قدرت در کشور هستند

وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزان مانند نظامیان منبع قدرت هستند. آمریکا با تولید ۳۴ درصد غذای دنیا نقش مهمی دارد و غذا به ابزار استیلا تبدیل شده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی که در جلسه هم اندیشی نمایندگان شورای عالی استان‌ها حضور داشت با اشاره به اهمیت امنیت غذایی گفت: موضوع امنیت غذایی از ابتدا مهم بوده است، اما جنگ اوکراین باعث برجسته‌تر شدن آن شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر قانون اساسی کشور‌ها را ببینیم امنیت غذا را به عنوان وظیفه دولت در حوزه امنیت ملی دسته‌بندی کرده اند. هرچند امنیت غذایی اکنون رشد کرده و به قدرت غذایی تبدیل شده و اکنون یکی از پارامتر‌های سنجش قدرت ملی کشورهاست.

وی با بیان اینکه کشاورزان مسئول تولید قدرت در کشور هستند، گفت: کشاورزان مانند نظامیان منبع قدرت هستند. آمریکا با تولید ۳۴ درصد غذای دنیا نقش مهمی دارد و غذا به ابزار استیلا تبدیل شده است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: ما در جنوب غرب آسیا یک وضعیت ممتازی در زمینه اقلیم جغرافیایی داریم و باید بالاترین قدرت غذایی در غرب آسیا را داشته باشیم، اما اکنون کشور دیگری بر این کرسی نشسته است؛ بنابراین ما نتوانسته ایم از این ظرفیت استفاده کنیم.

ساداتی نژاد با بیان اینکه عمر دولت کوتاه است و کار انجام نشده زیاد گفت: به همین دلیل ما در این دولت ۵ اولویت در حوزه کشاورزی و یک اولویت در حوزه منابع طبیعی تعیین کردیم تا روی آن تمرکز کنیم.

وی ادامه داد: اولویت اول تأمین امنیت غذای با کشاورزی قراردادی است. در کشاورزی قراردادی، نهاده در اختیار کشاورز قرار داده می‌شود و محصول در خرمن از کشاورز خریده می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: اولویت دوم سند زمین‌های کشاورزی است. تا قبل از دولت سیزدهم ۴ درصد از زمین‌های کشاورزی ما سند داشته اند. در حالی که قانون کاداستر سال ۹۴ تصویب شد و تا سال ۹۶ می‌بایست تمام زمین‌ها باید حدنگاری می‌شدند که نشدند و با این سرعت ۳۵ سال طول می‌کشد تا اراضی کشاورزی سنددار شوند و در این صورت تغییر کاربری اراضی و تفکیک زمین‌ها با شدت زیاد اتفاق می‌افتد؛ بنابراین تلاش ما این است که تا پایان دولت سیزدهم تمام زمین‌ها سند دار شوند.

ساداتی نژاد اضافه کرد: مسئله بعدی تسهیل صادرات محصولات کشاورزی است. بعد از چندین سال مشکلات صادرات محصولات کشاورزی به کشور‌های همسایه برطرف شده است. از این رو صادرات سیب به پاکستان، کیوی به هند، مرغ به عراق، عسل و مرکبات به چین و... را برطرف کردیم.

وی با بیان اینکه ما خام فروش هستیم و ارزش افزوده به جیب کشاورز نمی‌رود گفت: در حوزه صنایع تبدیلی سرمایه گذاری نشده است. برای اینکه یک صنعت رشد کند باید به اندزه سهم آن در GDP سرمایه گذاری شود. سهم کشاورزی در GDP ۱۱ و ۷ دهم است و بالاترین حجم سرمایه گذاری در سال ۴ درصد بوده است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: در تلاش هستیم در قطب‌های کشاورزی را مشخص کنیم و با فاینانس و تهاتر نفت برای این قطب‌ها سرمایه جذب کنیم.

ساداتی نژاد داده‌ها و اطلاعات را پنجمین اولویت دولت در حوزه کشاورزی دانست. چرا که بدون اطلاعات کاری از پیش نمی‌رود و هر تصمیمی که بگیریم ناقص است. از این رو ما در تلاش هستیم رصدخانه کشاورزی ایران را تأسیس کنیم تا به اطلاعات لازم دسترسی داشته باشیم. اکنون ما آمار درستی از میزان محصولات کشاورزی در ایران نداریم و تنها برآورد می‌کنیم.

وی افزود: تا قبل از دولت سیزدهم بازار و تولید در وزارتخانه‌های جداگانه بود و این مسئله التهابات زیادی در حوزه تولید ایجاد می‌کرد. از آبان ماه سال قبل و با دستور رئیس جمهور و بعد از ۱۱ سال تعویق بازار هم به وزارت جهاد کشاورزی ارائه شد و فرماندهی غذا یکپارچه شد.

ساداتی نژاد اولویت دولت در حوزه منابع طبیعی را مسئله آب و آبخیزداری عنوان کرد و گفت: ما پولی را که برای خسارت سیلاب هزینه می‌کنیم باید برای آبخیزداری و آبخوان داری صرف کنیم. این کار باعث حفظ خاک، آب و افزایش تولید می‌شود. ما در حال تصویب قانون آبخیزداری هستیم. ۹۰ میلیون هکتار در کشور نیاز به آبخیزداری دارد و اکنون سالی یک و ۲ دهم میلیون هکتار آبخیزداری می‌شود که ۸۰ سال طول می‌کشد در صورتی که باید به سالی ۹ میلیون هکتار آبخیزداری برسیم. این حوزه‌ای است که شورا و شهرداری می‌تواند کمک کند و وارد عمل شود احیای حوزه‌های آبخیز است.

وی بیان داشت: در حوزه دریا نیز مسائل زیادی وجود دارد. دو حوزه شیلات و کشت دیم در کشور مغفول مانده است. بیشتر شیلات ما در داخل کشور تولید می‌شود که نشان می‌دهد از دریا به خوبی استفاده نشده است و به دنبال ایجاد ۱۰ شهر کشاورزی با محوریت پرورش و با اولویت شهر‌ها و روستا‌های جنوب کشور هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۷۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات در حوزه کشاورزی داده‌ایم افزود: سال گذشته میزان تسهیلات ۳۱ هزار میلیارد تومان بود. هرچند این مقدار نیز برای ظرفیت حوزه کشاورزی کم است. تا امروز ۹۰ هزار نفر توانسته اند ۹ هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت کنند و ۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت هم داریم که در ۳ ماه آینده در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

ساداتی نژاد اظهار کرد: در بحث خرید تضمینی هم اقداماتی انجام شده است و در حوزه دام پیشرفت خوبی داشتیم و تا هفته آینده بدهی دولت به دامداران پرداخت می‌شود. در زمینه خرما نیز وارد خرید تضمینی می‌شویم، اما باید زمینه را برای سرمایه‌گذاری در حوزه خرما ایجاد کنیم و سرمایه‌گذار را برای صنایع تبدیلی جذب کنیم و دولت هم همراهی است.

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: صادرات دام آزاد است و ممنوعیتی در این حوزه وجود ندارد. ما در تلاش هستیم با صادرات را با دریافت عوارض کنترل کنیم و به سمت ممنوعیت نرویم.

وی اضافه کرد: رئیس محترم جمهور چند دستور در خصوص گلخانه داده‌اند. یکی انتقال سبزیجات و صیفی‌جات و محصولات آب بر به گلخانه است که باعث بهره‌وری در تولید و مصرف آب می‌شود و نیاز به ۸۰ هزار هکتار گلخانه جدید در کشور داریم. تولید علوفه نیز به مراتع منتقل می‌شود.

ساداتی نژاد گفت: برای مشکلات عشایر نیز پیشنهاداتی برای اصلاح قوانین وجود دارد و پیگیری‌هایی نیز انجام می‌دهیم.

وی اضافه کرد: ما برای اجرای الگوی کشت که از برنامه دوم توسعه است و اجرا نشده است. ما نمی‌توانیم در این حوزه دستوری کار کنیم چرا که کشاورزی خصوصی‌ترین حوزه اقتصاد کشور است و باید با تشویق کشاورزان را به سمت تولید محصولات بهینه، هدایت کنیم و این مهم با اصلاح قیمت خرید صورت می‌گیرد. افزایش قیمت خرید باعث افزایش ۲۵ درصدی تولید برنج در سال جاری شد. در سایر محصولات هم افزایش تولید داشتیم. راه بعدی هم بخشودگی آب بهاست و هر کشاورزی الگوی کشت را رعایت کند از بخشودگی آب‌بها بهره‌مند می‌شود. با اجرای این طرح‌ها به سمت اصلاح الگوی کشت می‌رویم.

ساداتی‌نژاد تاکید کرد: حمایت از تولیدات کشاورزی وظیفه ماست و در جایی که قیمت محصول کمتر از میزان هزینه باشد ما وارد شده و اجازه نمی‌دهیم کشاورز ضرر کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کشاورزی و تعاون وزیر جهاد کشاورزی کشاورزان امنیت غذایی هزار میلیارد تومان وزیر جهاد کشاورزی سرمایه گذاری حوزه کشاورزی ساداتی نژاد امنیت غذا زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۵۹۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی، علاوه‌بر بازدید از ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی IRAN EXPO ۲۰۲۴، گفت: مشارکت بین مراکز تحقیقاتی این نهاد و بخش خصوصی نمونه‌ای از تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم است.

مسلمی نائینی بیان کرد: این محصولات بعضا در دنیا به عنوان محصولاتی محسوب می‌شوند که برای اولین بار تولید شده و نیازمند این هستند تا در جایی عرضه شوند.

وی افزود: یکی از روش‌های عرضه محصولات تولیدی در بازار برگزاری اینگونه نمایشگاه‌ها است که نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی IRAN EXPO ۲۰۲۴ تاکنون موفق بوده و مهمانان خارجی بسیاری دعوت شده‌اند و از محصولات تولیدکنندگان ایرانی بازدید می‌کنند.

رئیس جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه این نهاد از ابتدای تشکیل به عنوان نهادی پیشران در حوزه علم و فناوری مطرح شده است، اضافه کرد: محققان و متخصصان جهاددانشگاهی محصولات دانش بنیان متعددی تولید کرده‌اند که در غرفه این نهاد در این نمایشگاه عرضه شده است.

مسلمی نائینی به نام گذاری سال جاری با شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» اشاره و عنوان کرد: یکی از نمونه‌های واقعی تحقق این شعار مشارکت بین مراکز تحقیقاتی مانند پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی و شرکت خصوصی بوده که تبدیل به شرکت وینافارما شده و نمونه واقعی از شعار جهش تولید با مشارکت مردم را تداعی می‌کند.

وی در پایان اضافه کرد: ان‌شاءالله تولیدات علمی و دانش فنی که در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ایجاد شده، تا مرز تولید پیش رفته و به مرحله تولید انبوه محصول برسند.

ارائه ۱۵ طرح حوزه کشاورزی و منابع طبیعی در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴

سیدضیاء نصرتی مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی نیز در حاشیه بازدید رئیس جهاددانشگاهی از این نمایشگاه، گفت: نمایشگاه اکسپو بزرگترین فرصت صادراتی برای کشور ما و سایر کشور‌هایی است که این نمایشگاه در آنجا برگزار می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی با طرح‌های منتخب خود در این نمایشگاه شرکت کرد که بر این اساس ۱۵ طرح از واحد‌های مختلفی که در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت می‌کنند، در این نمایشگاه حضور پیدا کرده‌اند.

مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاددانشگاهی یادآور شد: پژوهشکده گیاهان دارویی، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی، پژوهشگاه‌های ابن سینا و رویان و سایر همکارانی که در این حوزه زحمت می‌کشند طرح‌های خود را در این غرفه ارائه کرده‌اند.

نصرتی با تأکید بر اینکه خوشبختانه غرفه جهاددانشگاهی بنا به طبیعت و ذات کار‌های پژوهشی این نهاد که کاربردی و محصول محور است بسیار خوب مورد استقبال قرار گرفت، افزود: به عنوان مثال طرح تولید جنین گوساله‌های ممتاز که توسط پژوهشگاه ابن سینا ارائه شده بسیار مورد استقبال هیئت‌های خارجی بازدید کننده در این نمایشگاه قرار گرفت و پیشرفت‌های خوبی در بحث عقد قرارداد با  شرکت‌های خارجی داشتیم.

وی یادآور شد: علاوه بر بازدید هیئت خارجی از غرفه جهاددانشگاهی، قرار بعدی‌مان با آنها این شد که از مجموعه‌های جهاددانشگاهی بازدید کنند و از نزدیک با ظرفیت‌های مختلف حوزه کشاورزی و منابع طبیعی این نهاد آشنا شوند تا بتوانیم وارد مرحله عقد قرارداد و همکاری بین المللی در طرح‌های منتخبمان بشویم.

همچنین در بازدید رئیس جهاددانشگاهی از غرفه شرکت وینافارما، در راستای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» قرارداد انتقال دانش فنی چهار داروی ترک اعتیاد، کمک به کاهش و درمان آلزایمر، درمان کبد چرب و داروی لاغری و چربی‌سوز از پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی به این شرکت خصوصی که سهامدار آن صندوق پژوهش فناوری البرز و جهاددانشگاهی هستند، به امضاء رسید.

 توسعه ارتباطات جهاددانشگاهی در حوزه بین الملل با ارائه محصولات فناورانه و دانش بنیان صادراتی واحد‌های سازمانی جهاددانشگاهی از مهمترین مولفه‌های حضوراین نهاد علمی در نمایشگاه IRAN EXPO ۲۰۲۴ است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، این نمایشگاه از ۸ اردیبهشت آغاز شده است و تا ۱۲ این ماه در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران ادامه دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • اسرائیل در گرداب
  • استفاده از پایاب های کشاورزی در حوزه آبزی پروری
  • بیش از یک میلیون نفر روستایی و کشاورز در این دولت بیمه شدند
  • لزوم توسعه مراکز جوار کارگاهی برای تربیت نیروی متخصص
  • ۱۵ طرح جهاد دانشگاهی در ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند
  • نیازمند تقویت اقناع در دولت هستیم