Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی فرمانده نیروی هوایی ارتش گفت: در زمینه هواپیمای بدون سرنشین به خودکفایی ۱۰۰ درصد رسیدیم ولی نباید لحظه‌ای در این مسیر بایستیم چرا که یک لحظه ایستادن در این زمینه، عقب افتادن را به دنبال خواهد داشت.

امیر سرتیپ حمید واحدی، در حاشیه بازدید از توان رزمی عملیاتی پایگاه دوم شکاری تبریز، در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: در زمینه هواپیمای بدون سرنشین، پیشرفت‌های خوبی انجام داده‌ایم و دو پهباد بسیار راهبردی و ارزشمند کمان ۱۲ و کمان ۲۲ توسط نیروی هوایی و پهبادهای بسیار خوب دیگر توسط وزارت دفاع ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی افزود: در زمینه هواپیمای بدون سرنشین جزو اولین‌ها در منطقه هستیم. توانایی ما روز به روز در حال افزایش است و در آینده‌ای نه چندان دور اخبار خوبی در این زمینه خواهیم شنید.

وی ادامه داد: هواپیماهای بدون سرنشین از فاز شناسایی خارج شده و به فاز عملیاتی وارد شده‌اند که در آزمایش‌های اخیر نیز توانستیم اهداف را با پهبادها و موشک‌های نقطه زن وزارت دفاع مورد اصابت قرار دهیم.

واحدی گفت: به تمامی کشورهای همسایه اعلام می‌کنیم که با دکترین دفاعی کشور، هیچ چشمداشتی به کشور دیگری از نظر دفاعی نداریم و امروز فقط باید آنقدر در علم و تکنولوژی پیشرفت کنیم تا بتوانیم در برابر دشمنانی که مقابلمان ایستاده‌اند، هزینه سنگینی وارد سازیم.

وی با اشاره به این‌که نیروی هوایی ارتش گوش به فرمان مقام معظم رهبری هستند، ادامه داد: ارتش جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مسلح کشور باید همواره آماده فرمان فرمانده معظم کل قوا باشند.

وی در خصوص برنامه ارتش برای بازسازی تجهیزات نیروی هوایی نیز اظهار کرد: ارتش تمامی تلاش خود را در این راستا به کار می‌گیرد. هواپیماهایی که اکنون در پایگاه‌های نیروی هوایی مستقر هستند شاید ظاهرشان مثل دوران دفاع مقدس باشد اما تمامی سیستم‌های آن‌ها به روز و به سیستم‌های روز دنیا هم‌چون سیستم ناوبری اسلحه، اینسترومنت و تمامی مواردی که امکان ارتقا داشتند، مجهز شده‌اند. 

فرمانده نیروی هوای ارتش با اشاره به به‌روز شدن رادارهای هواپیماها، گفت: مهماتی که در هواپیماهای مختلف استفاده می‌شود هم‌چون بمب‌های دور ایستای نقطه زن، موشک‌های دورایستا و موشک‌های هوا به هوا توسط صنعتگران کشور ساخته شده و در سیستم تسلیحات وزارت دفاع، موشک‌های هوا به زمین نیز پیشرفت بسیار خوبی داشته است. 

وی در خصوص حضور در تبریز نیز اظهار کرد: امروز در تداوم بازدید از پایگاه‌های نیروی هوایی کشور، در پایگاه دوم شکاری تبریز حضور یافتیم تا به همکاران تبریزی خدا قوت بگوییم و فعالیت‌های این پایگاه را از نزدیک بازدید کنیم.

وی افزود: پایگاه دوم شکاری تبریز یکی از پایگاه‌های مهم و استراتژیک کشور بوده و به تعبیری حافظ سر ایران است.

واحدی با اشاره به اقدامات و دستاوردهای بسیار خوب این پایگاه، ادامه داد: از آذری‌ها هم کمتر از این توقع نداریم. چرا که مردم این خطه همواره بسیار فعال و کوشا بوده و از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون پشتیبان انقلاب بوده‌اند. همان طور که تبریز شهر اولین‌ها است، در ساخت قطعات و آماده سازی هواپیماهای جنگی نیز اول بوده و پایگاه دوم شکاری تبریز نیز جزو پایگاه‌های بسیار فعال است.

وی گفت: یکی از نکات مثبت این پایگاه، حضور افراد بسیار کوشا و پیگیر است. کارکنان فنی و خلبانان پایگاه دوم شکاری در دوران دفاع مقدس ثابت کردند که همیشه در صحنه هستند و پس از آن نیز با انجام تعمیرات سخت و سنگین هواپیماها توسط خود کارکنان غیور پایگاه، گواهی بر این موضوع است.

وی با اشاره به فعالیت مرکز قطعه سازی این پایگاه، افزود: این مرکز در سال‌های گذشته پیشرفت بسیار خوبی داشته و در برخی مواقع، قطعات بسیار مهم و گلوگاهی که مجبور به واردات از خارج بودیم را بومی سازی کرده است و باعث افتخار تبریز و نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی شده است.

واحدی خاطرنشان کرد: پایگاه دوم شکاری تبریز شهدای بسیار بزرگی را تقدیم انقلاب اسلامی کرده و نام آن مزین به نام شهید فکوری است. باید مسئولان کشوری و استانی از این پایگاه بیشتر حمایت کنند چرا که یک پایگاه بسیار مهمی است و باید برای تلاش‌های خلبانان و کارکنان این پایگاه ارزش قائل شویم.

وی در خاتمه تاکید کرد: با همراهی مردم کشور و به خصوص خطه آذربایجان و تبریز که همواره پشتیبان ولایت فقیه بوده‌اند، پرچم جمهوری اسلامی را به دست صاحبش خواهیم سپرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی پایگاه دوم شکاری تبریز نیروی هوایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۶۱۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!

معاون علمی رئیس جمهور گفت: در یک کارگروه تخصصی با دستور رئیس جمهور و بعد از ۸ جلسه تخصصی درباره هواپیمای جت ۷۲ نفره به این نتیجه رسیدیم که این پروژه به دلایل متعدد پروژه‌ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور باشد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سالیانه دکتر روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دهقانی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم در این نشست درباره آخرین وضعیت پروژه ساخت هواپیمای جت 72 نفره ایران گفت: در رابطه با پروژه هواپیمای 72 نفره باید بگویم که ایران یکسری هواپیماهای آی آر 140 یا همان ایران آنتونوف 140 در یک دوره‌ای با اکراین تعریف کرد و این هواپیماها بعضاً در کشور ساخته شدند و 5 فروند نیز وجود داشت و روابط با اکراین و  سوانحی که هواپیما داشت باعث توقف پروژه شد.

دهقانی گفت: یک بحثی مطرح شد که برپایه همان هواپیما یک ارتقایی در بال، بدنه و موتور انجام شود و یک بازطراحی انجام شود باتوجه به اینکه اجزای هواپیما را داریم یعنی 8 تا هواپیمای 140 را داریم یک هواپیمای جت 72 نفره طراحی و ساخته شود.

معاون علمی رئیس ‌جمهور گفت: این پروژه تعریف شد و در دوره قبلی معاونت علمی به عنوان یک پروژه دانشگاهی که 5 تا شرکت دانش‌بنیان نوپا نیز به این پروژه کمک می‌کردند تعریف شد.

وی گفت: رشته بنده و تخصص بنده هوا و فضا است و ما از این پروژه بازدید کردیم که پروژه بسیار خوبی بوده و از نظر تحقیقاتی تیم بسیار خوبی دارد و کمک کرده است تا تعدادی از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی کنار یکدیگر جمع شوند و کارهایی انجام دهند.

دهقانی تأکید کرد: پروژه از لحاظ حجم فنی و حجم کارهای انجام شده و از نظر زیرساخت‌های موجود در کشور اصلاً زیرساخت نداریم. فرض کنید که زیرساخت داشته باشد اگر یک هواپیمای ارتقایافته را به میدان بیاوریم آیا کسی سوار آن خواهد شد؟

پرداخت 3 همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها

معاون علمی رئیس ‌جمهور خاطرنشان کرد: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که مجموعه وزارت دفاع یک برنامه بسیار خوبی دارد تا این هواپیماها را با یک تغییر طراحی تحت هواپیمای ترابری سیمرغ استفاده کند و یک فروند از آن نیز پرواز کرد.

وی ادامه داد: امروز خود سیمرغ نیز برای تأمین قطعات اولیه و بدنه‌ةای اولیه مشکل دارد چه برسد که بدنه آن تأمین شده و به سراغ هواپیمای 72 نفره برود. 

وی تأکید کرد: لذا مطلقاً در یک کارگروه تخصصی که با دستور رئیس جمهور شکل گرفت و بعد از 8 جلسه تخصصی درباره بحث هواپیما به این نتیجه رسیدیم که پروژه هواپیمای 72 نفره به دلایل متعدد از جمله نبود هواپیماهای پایه که می‌خواهد ارتقا پیدا کند و دلایل دیگر، پروژه‌ای نیست که جوابگوی صنعت هواپیمایی کشور باشد.

دهقانی گفت: تصمیم کارگروه این بود که ما در هواپیماسازی شرکت‌های دانش‌بنیان ویژه ای داریم که این شرکت‌ها توانمندی‌های زیادی دارند. به جای اینکه مثل خودروسازی از قسمت‌های آسان‌تر مثل بال و بدنه شروع کنیم به سراغ قسمت‌های کم‌حجم‌تر و ارزشمندتر برویم که اصطلاحاً به آن LVHV می‌گویند. مثل‌های سیستم‌های ناوبری، سیستم‌های هدایت، ابزارهای موتور، تجهیزات موتور،‌ ارابه فرود و ... از جمله این قسمت‌ها است.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ساخت هواپیماسازی کار ساختی نیست بحث گرفتن استانداردهای جهانی نیز بسیار مهم است و بایستی با کشورهایی که روابط خوب داریم کنسرسیوم تشکیل بدهیم و در دنیا نیز همه هواپیماسازهای اصلی کنسرسیوم تشکیل می‌دهند.

وی گفت:‌ جمع‌بندی کارگروه این است که به عنوان عضوی از کنسرسیومی بزرگ که بخش بسیار خوبی از آن هواپیماسازی روسیه است بتوانیم در یک هواپیمای جدید روسیه و مشغول کار است در یک بخشی از آن مشارکت کنیم.

دهقانی تأکید کرد: هر زمانی توانستیم در زمینه‌های مختلف فنی، تهیه تجهیزات و زیرساخت‌ها به یک ایده‌ال مناسب برسیم یک کنسرسیوم تشکیل خواهیم داد.

معاون علمی رئیس جمهور گفت: تیم ساخت هواپیمای 72 نفره بسیار تیم خوب و ارزشمند بود و کارهای خوبی کرده بود. مجموعه صنایع هوایی پذیرفت که از این تیم در پروژه‌های هواپیمایی حمایت کند و مجموعه معاونت علمی نیز تاکنون کمک‌های بسیار زیادی را به این مجموعه کرده است.

وی تأکید کرد: از نظر ارزش دلاری به پول امروز نزدیک به 500 تا 1 میلیون دلار هزینه‌ای بوده که برای پروژه‌ در سال‌های اخیر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور فرمانده نیروی هوایی ارتش در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • جت ۷۲ نفره پاسخگوی نیاز صنعت هوایی ایران نیست!
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • ◄ بانوی مهمانداری که رئیس هواپیمایی ژاپن شد!
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • اعطای بازوبند پهلوانی به فرمانده ناوگروه ۸۶ ارتش
  • بازوبند پهلوانی به فرمانده ناوگروه ۸۶ ارتش اعطا شد
  • تاکید بر ضرورت تداوم هوشیاری و آمادگی مرکز فرماندهی عملیات ارتش
  • فرمانده کل ارتش: وعده صادق جلوه زیبایی از وحدت ارتش، سپاه و وزارت دفاع بود